Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 15:15 - Огледалце, огледалце...
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 3016 Коментари: 0 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Внимавайте с тайнствения предмет! Може да запомни и проектира образа на починал човек, подмладява опитни животни

"Огледалце, огледалце..." Обръщението и последвалия въпрос ги е чувал всеки. Лъскавите предмети са в дома ни, освен това са любим и задължителен аксесоар на истинската дама.

Магията да се видиш срещу себе си в древността е била истинска загадка, за която днес като че ли не се и замисляме. Въпреки това всеки малко или повече е чувал поверия и обичаи, свързани с огледалото. Ако го счупим, това носи нещастие, в дома на покойник ги покриват, бебе или дете до една година не бива да вижда отражението си. Смята се също, че момиче не трябва да се оглежда на слаба светлина, например от свещ, тъй като ще загуби привлекателността си. Днес пък огледалата се превръщат в оръжие на медицината срещу редица проблеми, за които доскоро науката не предлагаше никакво решение.


При древните хети съществувал магически ритуал за възстановяване на половите способности на мъжа. С огледало и вретено в ръце той преминавал през врата, след което му отнемали вретеното и огледалото и му давали лък за стрелба, като му казвали, че му се отнема женствеността и му се връща мъжествеността.

В много митове огледалните „двойници" се приемат не като оптическа илюзия, а като напълно реални етерни тела, в които може да обитава дух с лоши намерения.

Маите в Южна Америка с помощта на огледала от обсидиан провеждали сеанси за връзка с духовете. Интересни са и многобройните разкази, при които
купено на търг старо огледало оказва негативно,

понякога дори фатално въздействие


на новите собственици. Причината се търси в „паметта" му, когато огледалото е било свидетел на ужасни сцени.

Какво става от научна гледна точка, когато се огледаме? Освен че пред нас е недействителен образ (лявото става дясно), започва интересен психофизиологичен процес. „Виждаме се", т.е. виждаме двойника си, но и той ни вижда.

Всеки иска да изглежда привлекателен и не харесва някаква своя черта. В момента, в който се взрем в нея, започва процес на самовнушение, подобен на този при т.нар. биологична обратна връзка. Ако ни обземе недоволство от видяното, то се вижда веднага на лицето ни, което може да „помръкне" от разочарование. Получава се омагьосан кръг и


в резултат мозъкът ни запомня тази случка като неприятна


Ефектът се засилва при лошо осветление, когато лицето не изглежда добре заради подчертаването на релефа му – бръчки и т.н. Ако обаче се гледаме в качествено огледало при подходящо осветление и сме с позитивна нагласа към себе си и света, картинката става друга, защото виждаме себе си с „доволни" очи и лицето ни е с приятно излъчване. Когато една жена оправя косата си пред огледало и се гримира, тя несъзнателно прави точно такова самовнушение, коригирайки отношението към себе си.

Затова е важно да внимаваме


и да не се гледаме в огледало, когато сме

в лошо настроение, болни, изморени,


а също и при слабо осветление.

Съществува лечебен метод, при който пациентът се взира в очите си в огледало и произнася мислено или на глас пожелателни фрази и изречения, като е важно да е напълно съсредоточен в смисъла им. Така тези самовнушения


влизат в подсъзнанието и трайно го „препрограмират"


Според много специалисти по този прост начин човек може да преодолее зависимости към цигари или алкохол.

Шокиращи резултати дадоха експериментите на американския психотерапевт Моуди и руския му колега Ветвин. В затъмнено помещение с изцяло покрити с черен плат стени те поставили голямо огледало, пред което имало удобно кресло, също покрито с черен плат. Огледалото било под лек наклон, разположено така, че долният му край да е почти на нивото на главата на седящия, за да не вижда отражението си. Зад креслото имало слабо светеща лампичка, осветяваща едва-едва помещението. След предварителна психологическа настройка, включваща разглеждането на снимки на починал близък и събуждането на ярки спомени с него, участникът в експеримента се разполагал удобно в креслото и поглеждал в огледалото.

След известно време ставало нещо невероятно –


появявал се образът на покойника, понякога размит и неясен,

а в други случаи отчетливо оформен


Интересно е, че това загадъчно общуване се осъществило при почти половината от участниците. Те били специално подбирани с устойчива психика, за да могат да понесат случващото се.

Тези странни срещи, контролирани от лекари, се оказали добро средство за лечение на тежки депресии, причинени от загубата на близък човек. Ако изключим загадъчната хипотеза за влизане в „отвъдното", другото възможно обяснение е, че по някакъв начин се проектира информация от мозъка на човека или от пространството.

Обикновеното плоско огледало през последните години се използва и за лечение на болни, прекарали инсулт с леки парези, както и при пациенти с фантомни болки след ампутиране на крайник. Методът е прост, но учудващо ефективен. Засегнатият или липсващ крайник се прикрива с огледало така, че той да не се вижда, а на неговото място болният вижда „двойник" на здравата си ръка или крак. Когато се опитва да движи едновременно и двата крайника,


мозъкът получава фалшива информация,

че пострадалият също се движи


и съответните центрове се активират. Така постепенно се стига до възстановяване на движенията и намаляване на фантомната болка. В основата на този феномен е откритие на американския неврофизиолог Рамачандран.

Не по-малко загадъчни свойства имат и вдлъбнатите огледала. През XIII век монахът Роджър Бекън с помощта на такова е правил невероятни предсказания в областта на науката и техниката – за микроскопа и телескопа, за самолетите и корабите, описал е състава на барута,


знаел е за ембриона и клетките на организма,

пресъздал е даже мъглявината Андромеда


Изследователите на живота и творчеството му били поразени от размаха на откритията. Смята се, че той е създал първите очила през 1287 г.

От древността и до наши дни добре полираните вдлъбнати метални огледала се използват за предсказания. Легендарно е това на Соломон, направено от полирана стомана.

Според световноизвестния руски астрофизик Николай Козирев времето е една от основните форми на енергии на Космоса и всички процеси с причинно-следствени преходи отделят или поглъщат време. Известни като „огледалата на Козирев", неговите спираловидно оформени листове от полиран алуминий отразяват времето и излъчванията от биообектите и предизвикват странни усещания за излизане от собственото тяло, за телепатия, телекинеза и ясновидство. Съобщава се обаче и за


участници в тези опити, които загубили разсъдъка си.


В руски патент пък е описано подобно устройство за лечение на психосоматични заболявания. От гледна точка на физиката полираната метална повърхност представлява отражател на електромагнитни вълни с много висока честота (с малка дължина на вълната), каквито вероятно излъчват живите организми и растенията. Тези микровълни се подчиняват на законите на оптиката и се разпространяват подобно на светлината. Може да се предполага, че с помощта на огледала се проявяват неизучени досега резонансни явления в областта на свръхвисоките честоти, с които е наситено пространството и времето според теорията на Козирев. Интересно е, че пак според него


времето се помни от материята и

например захарта е с отлична памет


Сега си спомнете за леля Ванга и бучката захар, която тя изисквала от посетителите!

През 80-те години китайският лекар Цзян Канчжен, живеещ в тогавашния Съветски съюз, провежда много интересни опити за въздействие върху генетичния апарат на човека и животните с отражателни устройства за свръхвисоки честоти.

Експериментите му по предаване на генетична информация от един организъм на друг са успешни и скандализират научната общественост. Този талантлив изследовател е подмладявал опитни животни, като ги държал в сферична огледално-отражателна камера заедно с кокоши яйца с развиващ се зародиш. Създавал опитни животни и растения мутанти с трайно променен генетичен апарат. Има негов патент за подобно устройство, което претендира, че подобрява здравето и даже лекува сериозни заболявания.

След всичко това без съмнение става ясно: приказното „Огледалце, я кажи…!" вече има нов смисъл и науката трябва да обърне сериозно внимание на явленията, свързани с тези почти мистични предмети.

http://www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/74-%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B5-%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B5.html




Гласувай:
48



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2927121
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен