Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 13:34 - Астрология
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 15960 Коментари: 11 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Астрологията може да бъде разбирана по-скоро като философия, помагаща за разбирането на живота, отколкото като тип мистицизъм, който се използва за предсказване на бъдещето. Вместо да се впуснем в дискусии за това как планетите влияят на нашия живот, можем да обясним своето поведние спрямо разположението на планетите и звездите. Знаците на небето работят на следния принцип: всеки от дванадесетте зодиакални знака е комбинация от един от четирите елементи и едно от трите качества. Елементите и качествата демонстрират, че ние сме част от заобикалящата ни природа. Важно е да се разбере, че съществува връзка между всички живи същества и между цялата материя във Вселената. В този смисъл астрологията ни помага да разберем връзките между хората, които се подчиняват на определени цикли.

В древните времена астрономите са били и астролози. С напредъка на науката тези тве научни дисциплини постепенно се разграничават една от друга и днес астрономите не желаят да бъдат свързвани с астрологията, в която според тях няма нищо научно. Това е напълно разбираемо, тъй като астрономията разглежда движението на планетите от физична гледна точка, астрологията - от духовна.

Науката наскоро откри съществуването на квантовия вакуум ( по-разпространеното понятие в ненаучните среди е "хиперпространство" ). Хиперпространството е така наречената "духовна сфера" от чиста енергия. Може би именно заради това, а и заради фактът, че той е необясним за науката, квантовият вакуум е арогантно подминаван като сфера за изледване и теоретични разработки.

Астрологията днес е много популярна и се практикува по целия свят. Хората искат да научат какво ще се случи в бъдещето. Правейки хороскопи, астролозите могат да осигурят доста точна информация.

Астрологията е много сложна и комплексна наука. Нужни са много знания, практика и опит, за да се изплозва пълния потенциал на тази наука. Именно заради това е много важно астрологът да притежава тези качества, за да направи успешна прогноза. За начинаещите е лесно да вземат аспектите на Слънцето, на Луната и на останалите планети, да проверят в някоя книга какво означават и да направят хороскоп. Този подход понякога върши работа, и то доста добра. Но за да се правят достоверни прогнози е необходимо нещо повече от това.

Има много книги за астрология, които доказват, че тя работи, но досега нито една книга не е обяснила защо тя работи. Разстоянията между Земята е космическите тела, определящи хороскопа, са огромни. Има логика в това Слънцето и Земята да оказват влияние на живота на земята, заради тяхното притегляне или заради слънчевата радиация. Но откъде-накъде Плутон, мълък скален къс на края на системата, ще оказва влияние на живота на земята? Въпреки това тази планета може да оказва влияние на нечий живот, и то в продължение на години защото тя се движи бавно по своята орбита.

Имайки предвид големите разстояния между космическите тела и Земята, става ясно, че тяхното физично влияние върху Земята е неосезаемо за хората. Въпреки това Плутон непрекъснато влияе на земята със своята гравитация и с електромагнитното си поле. Електромагното влияние на планетите не следва определени цикли и е непредсказуемо. Това автоматично изключва тези две сили като възможност за обяснение на астрологичните предсказания.

Елиминирайки тези две сили обаче, ние елиминираме единствените сили на взаимодействие, които биха могли да съществуват на такава дистанция според съвременната физика. Вселената обаче е съставена от две части - физическа, материална част и духовна част. След като не можем да намерим обяснението на астрологията в материалната част, следва да го потърсим и в духовната.

Науката нарича тази духовна част "квантов вакуум", но други хора я наричат по друг начин. Тя е най-известна като "сфера на чистата енергия". За да сме по-точни, трябва да я наречем "сфера на чистата духовна енергия". Материята съществува във четирипространствената структура време/пространство. Духовната енергия пък съществува в квантовия вакуум, където няма нито време, нито пространство. Но въпреки това духовните енергии са свързани двупосочно с физически предмети, които наричаме одушевени.

Хората влияят на духовната сфера в малка степен при степен при ежедневните си действия и в по-голяма, когато се молят, извършват религиозни литуали, когато правят бели и черни магии. В действителност последните четири не са нищо повече, от усилени и концентрирани мисли. Всичко, което добие повече мисловна енергия, се превръща във физически предмет. Проблемът в някои случаи е, че хората не разбират законите на духовната енергия. Те не разбират законите, по които се създават материални обекти.

Според астрологията, духовната енергия играе най-голяма роля при раждането начовек. Разположението на небесните тела в този момент показват каква ще е задачата на родения човек, защото те отразяват мислите, концентрирани около създаването на този човек. Ние наричаме тези мисли съдба, карма, орисия... Това всъщност е предопрелната роля на този човек през неговия живот.

От стрологична гледна точка, факторите, влияещи на съдбата на човек са много. Най-голямо влияние оказват планетите от нашата система, Слънцето и Луната. Има е други фактори с малко влияние, но ще разгледаме само основните. Хороскопът е разделен на 12 одиакални знака, всеки по 30 градуса. Общо те затварят кръг от 360 градуса.Според разположението на планетите в тези знаци в момента на раждането се определя дали новороденият човек ще развие или няма да развие определени характеристики и качества.

Слънцето, Луната и деветте планети имат специфични значения и имат различно влияние, в зависимост от положението им в дванадесетте знака на рожденния хороскоп. Освен това, хороскопът е разделен на дванадесет дома, които съответстват с дванедесетте знака, но имат коренно различно значение. Домовете са с различна големина и се променят според периодът от деня, в който е роден човек. Върхът на първия дом, асцендентът, е точката, която се показва на хоризонта в момента на раждането. Позицията на Слънцето определя основните характеристики на човека, то домовете определят по-конкретно интересите и държането на човек. Горните два фактора са най-важните за определяне съдбата на даден човек.

За удобство, от сега нататък ще включваме Слънцето и Луната когато говорим за планетите. В хороскопа има положителни и отрицателни ъгли. Ъглите могат да бъдат също така силни или слаби. За да не усложняваме излишно нещата, просто ще спомена, че има много различни варианти хороскопи и всеки отделен човек може да има свой личен уникален хороскоп.

Близнаците обаче са по-специален случай. В техните хороскопи разположението на планетите в различните знаци ще са еднакви, освен ако няма голям интервал между прерязването на пъпните им върви. Това има определящо влияние за приликите във външния вид и поведението на близнаците. Времето между прерязването на пъпната връв на първия и на втория близнак играе роля при по-нататъшните различия между тях. За двадесет и четири часа асцендентът се придвижва през всички знаци от хороскопа. Това означава, че всяка минута асцендетът се движи с един градус и половина. Това може да изглежда малко, но ако второто прерязване е станало пет минути след първото, то това са вече 7 градуса и половина. Това може да повлияе на асцендента, така че той да се е преместил във следващия знак. Единадесетте планети може да са в различни домове и техните аспекти към върха на дома да са различни. Ето затова разликата във времето на срязване на пъпната връв на двамата близнаци влияе върху техния живот.

Целта на всеки един хороскоп е да интерпретира положението на планетите в даден момент. За тази цел са изписани много книги и са описани няколко основни метода. В тази статия само ще споменем тези методи, без да ги разискваме в подробности.

Анализът на дадена личност включва разположението на единадесетте планети в знаците и домовете, както и ъгълът, който сключват помежду си. Много са важни и асцендентът и най-високата точка в хороскопа, която е на върха на десетия дом. Всеки от тези фактори има влияние, което зависи от разположението на планетите по времето на раждането на отделния човек. Например, планета, разположена на върха на асцендента има огромно влияние и другите планети само ще могат да внесат отенъци във типа определен от тази планета. Жена с планетата Венера на върха на първия дом, асцендетът, ще бъде чаровна, любвеобвилна, приятелски настроена, щедра в любовта и в живота и ще бъде много популярна както сред мъжете, така и сред жените. От друга страна обаче, бракът на тази жетна ще бъде източник на непрекъснато разочарование, печал, унижения и финансови разходи. Независимо от всичките препядствие, които ще и предостави живоът, тя няма да промени позитивната си нагласа и поведение и, което е по-важно, това ще и помогне да преодолее трудностите и бедите, с които ще се сблъска.

Личните хороскопи могат да бъдат използвани за да се определи възможността за успех на човек в бизнесът, любовта... Много двойки например си правят хороскоп, за да проверят дали техният брак ще бъде успешен. Въпреки това има и уловка. Ако в хороскопът на единия покаже, че ще има два брака, независимо колко си подхождат с първата си жена и колко добре вървят нещата, той въпреки това ще се ожени повторно по един или друг начин.

Не смятам, че е удачно да се разпростирам нашироко в обяснения на хороскопа, затова ще се спра само на основните влияния на планетите в живота на човек, при това накратко. Все пак целта на тази статия е само да запознае читателите с основните положения в астрологията, а не да направи от него астролог.

Всяко от космическите тела, познати вдревността - Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, представляват част от живота на човек. Луната доминира детските години, а Меркурий за юношеството. Венера отговаря за края на тийнейджърските години и двайсетте години от живота на човек. Марс отговаря за трийсетте години. Юпитер доминира през четирдесетте и петдесетте, а Сатурн - след петдесетте. Позицията на съответната планета в знаците и домовете, както и аспектите, които сключва с върховете на домовете и с другите планети, определят как ще протече животът на човека в периода, оперделен от тази планета. Например, ако човек има в хороскопа с планетата Марс, сключваща отрицателни ъгли с върховете на домовете и с другите планети, то тозичовек ще има бурни преживявания през трийсетте. Аспектите на Марс с върховете на домовете и с другите планети показват от какъв типще са тези сътрсения и бурни изживявания. Например, ако Марс сключва отрицателен ъгъл с Плутон, то животът на този човек ще бъде застрашен неколкократно през тридесетте.

В заключение искам да напомня, че астрологията не е нищо повече от инструмент, който ни помага да разберем как духевните енергии ще повлияят на нашия живот. Ние сме част от едно цяло, от Вселената, и независимо дали ви е приятно или не, съдбата съществува, а астрологията е начинът да се разбере тази съдба.


 

fenomenibg.com

 


Тагове:   астрология,


Гласувай:
17



1. bven - Статията е доста подробна.
30.10.2010 15:18
Но в светлината на последните 50-60 години се разбра ( с идеята за холографската същност на Вселената) , че всечки сме свързани и всички и всичко е едно. Така че търпим влияния и влияем на всичко около нас - не само на земята, но и в целия космос. Определено в хороскопа на всеки човек най-голямо е влиянието на Слънцето - 90%, остава една голяма част за Луната , след това са влиянията на другите планети. А как един астролог ще коментира даден хороскоп - зависи от много неща. Поздравления за избора на тема!:)))
цитирай
2. savremennik - Но в светлината на последните 50-60 ...
30.10.2010 16:01
bven написа:
Но в светлината на последните 50-60 години се разбра ( с идеята за холографската същност на Вселената) , че всечки сме свързани и всички и всичко е едно. Така че търпим влияния и влияем на всичко около нас - не само на земята, но и в целия космос. Определено в хороскопа на всеки човек най-голямо е влиянието на Слънцето - 90%, остава една голяма част за Луната , след това са влиянията на другите планети. А как един астролог ще коментира даден хороскоп - зависи от много неща. Поздравления за избора на тема!:)))

Сметнах за полезно да насоча внимание към астрологията и поради факта, че все още много хора я пренебрегват . Приятен ден ви пожелавам !
цитирай
3. estirbg - Бог категорично заклеймява астрологията, спиритизма, врачуванията и екстрасенсите!
30.10.2010 19:42
“Да не се намира между тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел, никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.” Втор. 18: 10-12 ; Ерем. 10: 2; Исая 44: 24,25; 47: 13-14
“Братя, гледайте да не ви заплени някой с философия и с празна измама по предание човешко, по стихиите на света, а не по Христос.” Колосяни 2:8.
”И когато ви кажат: ”Допитвайте се до медиумите и до спиртистите, които шепнат и мърморят”, отговорете: Не трябва ли един народ да се допитва до своя Бог? Да се допита ли до мъртвите за живите? Да се върнат при закона и свидетелствата! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях!” Исая 8-19:20
цитирай
4. bven - Бог в безкрайната си доброта не ни забранява нищо, не ни наказва и не ни нарежда какво да правим -
30.10.2010 19:47
наше е правото да постъпваме както решим, защото сме дошли за това - да творим! и от грешките, които допускаме - малко или много - да се учим и израстваме. Заклеймяването идва от определени кръгове с определена цел - всеки може да ги види , ако поиска! Лека вечер на всички!
цитирай
5. estirbg - До bven
30.10.2010 20:15
Приятелю, не е така! Както има природни закони, едни от които определят гравитацията и ти можеш да ходиш по земята благодарение на нея, така има и морални закони и предписания, които Творецът е дал, за да живеем в мир и хармония както със Създателя си, така и със съчовеците си. Естествено твой свободен избор е на кого да служиш, изборът е между Исус и Луцифер! Среден път няма!
цитирай
6. savremennik - Астрологията работи със символен ...
31.10.2010 10:51
Астрологията работи със символен език. Всеки символ има определено значение и описва фундаменталната енергия или принцип, които, ако се използват правилно, биха могли да отключат заложения потенциал.
цитирай
7. bven - До estirbg:
31.10.2010 10:53
Законите са измислени от хора и постоянно се вменяват чувства на страх, угризения, вина, дори алчност и злоба - единствено с цел умовете на хората да са заети с нещо, за да не могат да се развиват по собствен път и в хармония с природата. Пътищата са много и всеки избира дали да бъде красив, спокоен, учтив, благороден или нервак, невъзпитан, мутра и крадец! Затова и вече се дават Космическите закони - който иска да чете и да решава. Никога не е късно да се промениш и да започнеш друг живот - историята е пълна с такива случаи. Но не са само Луцифер (носителя на Светлина) и Иисус - всеки път е добър и води към усъвършенстване и духовно израстване. За мен Луцифер не е Сатана или носител на злото, а само един от начините да видим другата страна на медала и да решим накъде отиваме и с кого - ролята на Луцифер е тази и той е поелият този начин да служи на нас, хората.
цитирай
8. rebellion - Приятелю, не е така! Както има пр...
31.10.2010 11:04
estirbg написа:
Приятелю, не е така! Както има природни закони, едни от които определят гравитацията и ти можеш да ходиш по земята благодарение на нея, така има и морални закони и предписания, които Творецът е дал, за да живеем в мир и хармония както със Създателя си, така и със съчовеците си. Естествено твой свободен избор е на кого да служиш, изборът е между Исус и Луцифер! Среден път няма!

Ето - пак "закони" се цитират ! Абе хора , няма ли да се научите да живеете свободно ??????
цитирай
9. galatceq - Интересувам се от астрологията и ...
31.10.2010 11:12
Интересувам се от астрологията и намирам поста ти за чудесен !
Приятен ден !
цитирай
10. анонимен - Оттук нататък сте вие ;)
05.11.2010 17:54
http://svery.nauka.bg/?p=96
цитирай
11. alcione - До - estirbg - Бог категорично заклеймява астрологията, спиритизма, ............
05.01.2011 00:03
estirbg -Щях да остана много изненадана , ако не бях видяла твое мнение към тази тема. Много интересно ми е защо ходиш да плюеш по теми, които не разбираш. Чувстваш ли някакво душевно удовлетворение???? За Богоизбрана ли се мислиш, тука да връщаш заблудените души към правата вяра? Или просто ти е кеф да се заяждаш? Винаги съм се чудела на психиката на такива хора като теб. Но като се има в пред че имам доста широк възглед за нещата, за разлика от теб съм изчела купища с "Анатемосани и Астрологични писания" Та смея да твърдя, че на бедните духом и на нискоравитите душици им е нужна религията, но познанията за истината не е за тях. Религията е необходима приказка за малите деца и низшите душици, но истинското знание е за порасналите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2927013
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен