Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 08:43 - Още пирамиди » Пирамиди в Мексико
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 4214 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пирамидите в Мексико дълго време са оставали в сянката на египетските пирамиди. Това се дължи на географското им положение и на по-късното им откриване...

Повечето Мексикански пирамиди са с пресечен връх. Много от тях имат стъпала, водещи до постройка на върха на пирамидата. Голяма част от пирамидите са разположени на полуостров Юкатан. Интересни пирамиди има в Тула, Теотиуакан, Чичен Ица, Ушмал, Куикуилко, Монте Албан, Шочикалко. Утвърденото от официалната наука схващане, е че пирамидите са с датировка от преди 2000 години, т. е. от началото на новата ера. Това обаче е доста спорно, поради луковичната структура на пирамидите. Често срещано явление е надграждането на нова пирамида върху старата, така че много пирамиди представляват няколко пирамидални постройки, нахлупени една върху друга. Датировката на най-външната пирамида може и да е вярна, но вътрешните са от доста по-ранен етап. Интересно е и схващането за функцията на пирамидите. Счита се, неизвестно защо, че пирамидите в Мексико, в които са открити много трупове, са служели като места за извършване на церемонии, а не за гробници.
 image  В същото време официалната наука твърдо заявява, че пирамидите в Египет, в които не е открит труп, датиран от времето на построяване на пирамидата, са гробници на фараоните. Друг е въпросът, че повечето трупове, открити около египетските и мексиканските пирамиди, са погребани в по-малки и по-семпли гробници точно до пирамидата.

Интересна е пирамидата в Чолула, щата Пуебло. Тя е най-голямата по-обем в света. Въпреки голямата си основа, пирамидата не е много висока. Със своите 54м. тя е малко по-висока от пирамидата на Микерин. На върха има площадка с площ около 4 дка. върху която е имало храм. Пирамидата съдържа мрежа от вътрешни галерии, изрисувани с фрески. Интерeсно е, че по тавана няма сажди, т. е. не са били използвани факли за осветяване по-време на работата на художниците. При разкопки в първата тераса на пирамидата са били открити квадратен каменен блок върху два човешки трупа, идоли от базалт и голям брой съдове, украсени с рисунки. Впоследствие учените са разпознали някои следи от строителното изкуство на маите - например характерния сводест таван, който се среща и в Голямата пирамида в Гиза.

Друга интересна пирамида се намира в Кастильо де Теайо. Тя е сравнително малка - висока е само 15 м. Намира се в центъра на селото, основано около нея преди повече от век. Интересна е повече с това, че семплите индианци от селото, които никога не са чували за научните спорове, какво са и какво не са пирамидите, знаят, че в конструкцията има нещо, което ние наричаме енергия. За това нещо обаче те имат друго име - теайо или "богът, който вече го няма", а на древния език науа се казва "теокали" (жилище на бога) или "теопантли" (огън около бога), както и "цакуали" (затворено движение). "Богът" може да си е заминал, но ни е оставил за спомен "затвореното движение".
В същото това селце Теайо има прелюбопитна статуя на човек с отворени гърди. На туристите, жадни за по-силни усещания, тя се представя като скулптура на човешко жертвоприношение. Но за щастие има и специалисти, които не мислят така. Археолози заедно с лекари са изучавали статуята и са стигнали до единодушното мнение, че се отнася до професионална... торакотомия.

Пирамидите с Атлантите

На север от столицата Мексико, в щата Идалго, се намира позападналият град Тула. Там са открити останките на древния Толан - главен град на толтеките, които играят важна роля в историята на Месоамерика. В този културен център се намира обектът, който съперничи на Храма с надписите в Паленке. Това е пирамидата с атлантите или за по-лесно - Тлауискалпантекутли. Специалистите казват, че 4-метровите каменни фигури, известни като атланти, били воини, които в дясната си ръка носят атлатл - приспособление за мятане на стрели, а в другата - връзка стрели. Фигурите са с нагръдници и шлемове, каквито толтекските войници никога не са носили. Те могат да минат и за войници, но не толтекски. Дори и за професионален стрелец с лък ще е трудно да метне стрела с уредите, които държат атлантите, да не говорим, че стрелите не приличат много на стрели. Ерих фон Деникен вижда във фигурите извънземни астронавти с неопределен уред на гърдите, а това в ръцете им - някакво оръжие или комуникационна система. Археолозите гневно отхвърлят теорията му, но сега ще трябва да обърнат внимание и на Алън Олфърд. Английският автор също вижда в атлантите извънземни посетители, които обаче носят не оръжие, а инструменти, използвани в рудодобива или за обработка на каменни блокове. Нещо повече: в книгата си Олфърд помества и детайл от толтекски релеф, показващ как точно се работи с този инструмент.

fenomenibg.com

 


Тагове:   още,   Мексико,


Гласувай:
13



1. karambol5 - Не знам много за пирамидите в Мек...
15.11.2010 14:10
Не знам много за пирамидите в Мексико ,но занм едно - те са с по-късна датировка от египетските .
Предназначението им е сходно с това на тези в Гиза . И вероятно са строени от атланти.
Може и да са дошли от небето ,но не са извънземни.
Най-вероятно е да са излезнали от състояние на сомати .
Тези пирамиди са строени когато слънцето е било жълто и- т.е както е в ммомента .
По отношение на настройката на съркофага в Голямата пирамида . той е настроен към биенето н ачовешкото сърце ,което и при лемурийци и при атланти ипри нас е с еднакво устройство.
Вероятно подобен е и смисъла на рисунката на торакотомията . Символизира вграждането на човешкото сърце в пирамидите . Те с еактивират именно от неговата честота.
И иде ред на въпроса - чие сърце може да задейства този отбранителен щит ?
цитирай
2. savremennik - Не знам много за пирамидите в Мек...
15.11.2010 15:17
karambol5 написа:
Не знам много за пирамидите в Мексико ,но занм едно - те са с по-късна датировка от египетските .
Предназначението им е сходно с това на тези в Гиза . И вероятно са строени от атланти.
Може и да са дошли от небето ,но не са извънземни.
Най-вероятно е да са излезнали от състояние на сомати .
Тези пирамиди са строени когато слънцето е било жълто и- т.е както е в ммомента .
По отношение на настройката на съркофага в Голямата пирамида . той е настроен към биенето н ачовешкото сърце ,което и при лемурийци и при атланти ипри нас е с еднакво устройство.
Вероятно подобен е и смисъла на рисунката на торакотомията . Символизира вграждането на човешкото сърце в пирамидите . Те с еактивират именно от неговата честота.
И иде ред на въпроса - чие сърце може да задейства този отбранителен щит ?
Интересен въпрос зададе.
Може би на човек, който се е занимавал с медитация например ?
цитирай
3. monbon245 - Чолула
26.07.2019 19:01
не е най-голямата пирамида в света. Ходила съм там 4 пъти. Чолула е 2та в света, след Гиза, а тази в Теотихуакан е 3та по големина в света.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928465
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен