Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2021 06:14 - ОСНОВНИ ЛЪЖИ, С КОИТО КАЗИОННИ ИСТОРИЦИ ПОДПРАВЯТ БЪЛГАРСКОТО МИНАЛО
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 9200 Коментари: 52 Гласове:
74

Последна промяна: 18.02.2021 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            ОСНОВНИ ЛЪЖИ, С КОИТО КАЗИОННИ ИСТОРИЦИ ПОДПРАВЯТ БЪЛГАРСКОТО МИНАЛО


   Историята е една от най-важните учебни дисциплини,понеже е биографията на един народ. Големите политици отдавна са разбрали,че е много важно как се пише историята,т.е. биографията на народа- затова се стремят всячески да поправят несполуките на миналото и да го разкрасят така,че народът им да бъде представен максимално добре пред света.

  Днешния свят е един огромен пазар,на който всеки народ показва най-доброто от себе си а ако няма такова,той го измисля или подправя своето минало. Умишлено фалшифицирано е миналото на много държави- народите в Германия, Турция, Китай, Русия, Гърция, Сърбия, "Румъния", "Македония", Украйна, Беларус, Албания, Казахстан, Татарстан и пр.не учат обективни факти за своето минало,а лъжи примесени с истини. За да хванат измамите дикиш,на някои държави им се налага да влязат в негласен алианс с други държави,за да имат по-силна подкрепа в налагането на лъжата. Всички изброени държави са влезли в такъв алианс с изключение на Китай- на него не му се налага да се труди много,за да наложи измислени "факти" за "своето" минало,понеже водещата му роля в световната търговия затваря устите и очите на чуждите учени по чисто политически,т.е. икономически причини.

  Най-фалшифицираните истории по света се изучават в Европа което значи,че от Европа е тръгнала "модата" да се лъже и да се поднасят лъжливи исторически "факти". Първите исторически измамници наистина са гърците,а след време техния метод е заимстван от късните погърчени римляни,наричани днес "византийци". Ето пример как атиняни фалшифицирали биографиите на своите съседи,с които имали някакви пререкания (кликни за да увеличиш):
      image

  "Нашите" казионни историци не са някакво изключение- те също фалшифицират историята,но го правят за наша сметка което означава,че те служат на чужди народи а не на нашия. Аз съм на мнение,че да принизяваш и охулваш своя народ,като подправяш неговата биография е углавно престъпление,което трябва да се преследва от закона! У нас обаче още няма такъв закон което означава,че допусналите това престъпление наши правителства са били врагове на народа,прислужващи на чужди интереси.
      image

  Основните лъжи,с които казионни историци принизяват Българското минало са невероятно много и тук не може да бъдат изброени всичките.

                image

  Затова ще посоча в общи линии най-важните от тях или поне онези,които лично съм забелязал и приемам за такива. Пълната аргументация на моите твърдения е твърде дълга и би отнела написването на цели томове,много от които вече са написани от други автори. Затова няма да я описвам подробно,а ще отбележа само някои исторически факти,за които "нашата" историография системно си затваря очите. В своето проучване ще обхвана периода до началото на XVI век и няма да разглеждам събитията след него,когато започва новата история на България.

1. Българите са "тюрки" и примитивни чергари,черни като цигани - опашата лъжа,чиято съвършена несъстоятелност е доказана по всички възможни начини. Затова съм твърдо убеден,че примитивни чергари и цигани с криви глави са онези,които обявяват дедите ми за такива!

2. Българите са "азиатски пришълци"- няма нито един древен исторически факт,който да доказва това ни автентичен извор,който да го потвърждава!

3. Ранните Българи са били под властта на тюркския каганат и аварите. Безочлива лъжа- няма исторически извор,който да казва такова нещо! В автентичните извори няма НИКАКЪВ намек за каквито и да е допирни точки между Българи и тюрки да не говорим за Китай или Монголия,чийто първи контакт с Българите е станал към края на XIX-ти век!

4. Българите били твърде малобройни и бързо се претопили в "славянското" море- невероятно нагла и цинична лъжа на страхуващи се да кажат истината задгранични фалшификатори!

5. Българите били народ на коне- лъжа: в няколко исторически извора изрично се посочва,че те най-често са воювали пешком!

6. България е създадена в 681-ва или в 632 г.: лъжа на квадрат,срещу която стоят всички ранни исторически извори,посочващи Български владетели от няколко предходни векове!

7. Титлата на ранните Български владетели е "хан" или "кан". Лъжа- тяхната титла е била КНЯЗ и РИХ (РИГ),т.е. крал!

8. Главния бог на дедите ни се наричал "Тангра",а те били "монотеисти". Абсолютна лъжа- Българите са имали много богове включително ЗЕУС (ЗИЕЗ),а главен между тях е бил Световния бог,наричан БАТ САБАТ или ВЯД САВЯТ (ГОСПОДАРЯ СВЯТ, известен на гърците като Дионис)!

9. България е създадена с помощта на "славяните". Лъжа- дедите ни си имали държава десетки векове преди първите "славяни" да дойдат в Европа от старите си поселища в Памир и Средна Азия!

10. Стара Велика България е "унищожена" години преди създаването на Дунавската й посестрима. Лъжа- няма исторически извор който да посочва това а има само извори,които го опровергават!

11. Първите Българи са дошли на Балканите в VII век. Лъжа- Българи на Балканите е имало още през V-ти век (200 години преди Аспарух),да не говорим за по-ранните времена от преди Рождеството на Христос!

12. Аспарух преминал Дунава и почнал да царува в 680-а година. Огромна заблуда- Аспарух става реален владетел 10 години преди знаковата 678 г.,когато неговите Българи пресичат Дунав при Никулицел!

13. Българите били завзели чужди земи- арогантна лъжа: в исторически извори ясно се посочва,че Българите освободили своята си земя и я владеят по своето родствено право а ако някой е взел чужда земя на Балканите,това са нашите съседи- "славяни", сърби, турци, "македонци", гърци, албанци и власи!

14. Пресиян за пръв път "завладява" земите на днешна Македония. Нагла лъжа- Българи обитавали цяла Македония далеч преди македоните но били прогонени от тях,а в началото на III в.пр. Хр. се върнали обратно. После много от тях попаднали под римско иго,но Крис (Барис) през V-VI в. и Кубер през VII в, окончателно ги освободили!

15. Българите сменили езика си в края на IX в. и за има-няма 100 години забравили родния си език. Няма исторически извор,който да потвърди тази цинична лъжа- смяна на езика в империя като Българската е събитие от такъв мащаб,че щеше да бъде забелязано от всички исторически извори! Единствения извор,който твърди това обаче се оказва пиянската фантазия на източноевропейските псевдоисторици,за които никоя лъжа не е по-низша от тяхното достойнство! Истината е съвсем друга и ако някой е сменил езика си това са били точно "славяните",които заменили Памирския си ирански с различни диалекти на Българския!

16. Българите ползват "славянска" писменост. Казионните псевдоисторици разбира се премълчават древни извори като Градишкия летопис в които пише,че Кирил и Методий създават азбука специално за Българите!

17. Българската граница при Крум и Симеон е стигала до Карпатите. Огромна заблуда- тогавашна България стигала до Балтийско море, Москва и Петроград,а Русия е била неин васал!

18. Самуил водел срещу "Византия" неравна борба за оцеляване- лъжа! Дори в 1018 г. Българската армия била далеч по-силна от "византийската" и вероятно най-силната в Европа,но калпаво ръководство я провалило а продажни боляри я обезоръжили!

19. "Византия" владяла България близо 2 века. Лъжа- България изобщо не е била завладявана,а доброволно се присъединила към "Византия" и била автономна територия със свои владетели,аристокрация,писменост и армия!

20. Българите владели Сърбия само 23 години (924-927 г. и 998-1018 г.). Лъжа- Сърбия или това,кото по-късно се превърнало в нея е владяна от дедите ни по пряк или васален начин почти 7 века (499-763 г., 805-1041 г., 1072-1073 г., 1187-1330 г. и 1332-1372 г.)!

21. В края на XIII в. България била под властта на татарския цар Чака- лъжа,тогава в страната е управлявал цар Иван Смилец,а Чака бил обикновен наемнически военачалник!

22. България била паднала под турско в 1396 г.- лъжа: тя не е падала дори в 1422 г.,както се опитват да докажат напоследък някои видни историци. Окончателното й падане може да се отнесе чак към 1515-1516 г.,когато Селим I ликвидирал последните Български автономии на Балканите.

23. Иван Шишман бил царувал до 1395 г.- заблуда,той губи царската си титла след падането на Търново в 1393 г.,но е помилван от брат си и до 1395 г. е носел ниската благородническа титла "господин"!

24. България изгубила независимата си църква още в 1393 г.: лъжа и заблуда! Търновската патриаршия е понижена до архиепископия след 1404 г. но си остава Българска поне до 1686 г.,когато е спомената за последно. Народът ни имал цели две независими Български църкви след 1393 г.,а след 1686 г. му останала Охридската архиепископия,чието разтуряне заради гръцки клевети в 1767 г. сложило начало на Българското възраждане!

25. За последен Български цар различни историци посочват Иван Шишман (1356-1393г.), Иван Срацимир (1360-1397 г.) и Константин II Асен (1397-1422 г.),което е заблуда след заблуда! В църковните поменици на Български владетели,дописани през XV век последен е споменат видинския цар Фружин (1422-1460 г.)!

                                       image
 
  Никак не съм склонен да вярвам,че Българските църковни дейци от онова време са били корумпирани продажници като казионните историци и са мислели само как да излъжат народа си! Напротив даже- аз съм убеден,че нашите църковни дейци достойно и честно са служели на Бога и народа и са говорели винаги истината за разлика от гръцките си "колеги",за които лъжата,кражбата и пълзенето в краката на султана са били и си остават до днес начин на живот!

  Българската история от края на XIX в. до днес се пише по вкуса на чужденците а не според историческите факти,които се укриват или изопачават по политически причини. Това е забелязано от много учени,някои от които не могли да преживеят тази гавра с народа на България.

      image

  Това е забелязано и от голям брой обикновени хора без историческо образование,много от които с възмущение се заемат да поправят глупостите на казионните догматици,макар да са наричани от тях "параисторици" и "фолкисторици". Истината обаче е друга: параисторици са всъщност реакционерите-казиони,чието тесногръдие и закостенял догматизъм не позволяват да бъде поправена нито една запетая от наложените със сила у нас погрешни аксиоми на източноевропейската квазиисторическа псевдонаука!




Гласувай:
74


Вълнообразно


1. zemja - Уважаеми г-н Щапаров,
06.02.2021 07:09
С голям интерес прочетох този Ваш дълбоко научен материал за фалшификациите в историята на България.

Много от твърденията, изложени тук, аз срещнах и в "Български хроники" на Стефан Цанев.
Вярвам ви и се радвам, че има такива умни и честни историци като Вас, които не жалят сили да открият и докажат истината за миналото на нашия народ.
Бъдете благословен!
цитирай
2. fun1001 - ангеле щапаров, ти, верно ли си историк?
06.02.2021 08:41
самото изложение на твоите аргументи, е съмнително, и пристрастно!
а, кой,и къде, твърди ,че Турките, и Китайците, и ХОните, и даже татари, по късно
са.."примитивни" ?
според мен, това, не е наУчен подход, и нищо лично)
поздрав,Джули

1. Българите са "тюрки" и примитивни чергари,черни като цигани - опашата лъжа,чиято съвършена несъстоятелност е доказана по всички възможни начини. Затова съм твърдо убеден,че примитивни чергари и цигани с криви глави са онези,които обявяват дедите ми за такива!

2. Българите са "азиатски пришълци"- няма нито един древен исторически факт,който да доказва това нито извор,който да го потвърждава.
цитирай
3. barin - Здравей, Щапаров. Систематизирал ...
06.02.2021 09:07
Здравей, Щапаров. Систематизирал си лъжите в българската история. Мисля, че не си пропуснал нищо. Най-често лъжите са под въздействие на друга държава, към която сме се прикрепвали в трудни времена в новото време. От друга страна си писал, че и други държави си преправят историята в тяхна полза. Накрая с удоволствие изслушах по мое мнение най-добрата песен на група Фактор( Приятели я поставям на второ място).
Поздрави!
цитирай
4. zaw12929 - ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО НАС СЪРБИЯ, МАК...
06.02.2021 09:12
ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО НАС СЪРБИЯ, МАКЕДОНИЯ СА БИЛИ ЧАСТИ ОТ ГОЛЯМА ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ И... ОБЯСНЕНИЕТО , ЧЕ НИ МРААЗЯТ Е СЪЩОТО- ПАТРИОТИТЕ НИ НАСЪСКВАТ КЪМ ЦИГАНИ И ТУРЦИЯ- НАЙ ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА ТУК АКО СЕ БЕШЕ ЗАПАЗИЛА ГПЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, С РАЗМЕРИ ДО 1779- ТОГАВЯ ЩЯХА ДА НИ ЗАЧИТАТ, ЗАЩОТО И ТУРЦИЯ ДНЕС СЕ ДЪРЖИ МЪЖКИ ПРЕД САЩ И ЗАПАДА. НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ КЪМ ПО ДОБРО И СЕ ОКАЗВА ЧЕ ИМА ПРОПУСКИ. НЯМА БАЛКАНСКИ СЪЮЗ, КОЕТО НИ ПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ НАРЕКЛИТЕ СЕ ДНЕС ВЕЛИКИ СИЛИ.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
06.02.2021 09:30
Събрал си, на куп , всички волни или неволни съчинения за нашата история, която е силно изопачена
Тази за азбуката, ме изумява Борис, владетел ва Българите и на България да създаде специална азбука за славяните , а да пренебрегне своя народ! Може само по една причина, ако той има азбука Но се твърди, че няма При положение ,че се отказва от езика си, както се твърди, създава азбука за други, той би трябвало , да се откаже и от името на държавата Ако не, ще го принудят! Но, напротив, изчезва не Българското име, а с векове- славяните не се споменават, дори и в кореспонденцията ня Калоян- запазена във Ватикана?

Относно държавността ни Тя продължава да съществува във воеводствата, водещи се влашки?Войвода- войници водя, е Българска военна титла-главнокомандващ! Или воевода-военни водя !Съответства на главнокомандващ армията! Такъв е Мирчо Стари при Иван Шишман Такива са Влад Цепеш-Дракола, Иванко, Георги, Тодор Владимиров-Владимиреску/, все Български имена Мирчо, брат на Влад.....
Но сега ще скочат Българите, по- небългари от мразещите Българите.....

Такъв , с Български произход, беше дори и Чаушеску/ Чаушев/ ! Който държа реч на Български при първото си посещение в България!
На Български!
Бях дете, слушах я по радиото Слисан, питах баща ми И той ми каза това, че е с Български произход! После му забраниха, даже му превеждаха на румънски Явно ,заради Добруджа! Той се заслушваще в превода, явно сравняваше Но дума повече на Български не каза!
Е, достатъчно!
Накрая, поздравления за огромния ти и качествен труд!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
6. dobrodan - Щапаров, здравей :),
06.02.2021 10:52
двете титли - КНЯЗ и РИХ - които си посочил,
са 100% тюркоезични.
В мига, в който проумееш, че се сливат различни народи под едно общо име - българи - ще ти олекне :).
В една държава винаги има кастово делене и съсловия. Българите (дошли на Балканите не точно от Азия, но отделили се от бъдещите тюрки повече от 1000 години по-рано според едни изчисления) са били воините и администрацията.
Славяноезичните българи са получили сигурна закрила. Осигурявали са храна и работна ръка на държавата. Това е съвсем накратко. Същите процеси са протичали в цяла Европа, автохтонните народи са били в подчинено положение.
По-късно сме дали на славяните правото да си направят държава - визирам Сърбия, отново с българска царска кръв.
Всъщност българите сменят почти окончателно езика си доста по-късно, след насилствената ислямизация. Християнските ни книги са писани на славянски език.
Ако питаш за доказателство, имам.
цитирай
7. tonsun - Винаги има какво да се научи при теб, ...
06.02.2021 10:59
Винаги има какво да се научи при теб, shtaparov! (bow)
Благодаря и Бъди здрав! (hi)
цитирай
8. shtaparov - С голям интерес ...
06.02.2021 11:33
zemja написа:
С голям интерес прочетох този Ваш дълбоко научен материал за фалшификациите в историята на България.

Много от твърденията, изложени тук, аз срещнах и в "Български хроники" на Стефан Цанев.
Вярвам ви и се радвам, че има такива умни и честни историци като Вас, които не жалят сили да открият и докажат истината за миналото на нашия народ.
Бъдете благословен!

Влагодаря ти и добре дошла- не мога да забравя красивото име Елица и още по-красивата дама,която се "крие" зад него! :)
цитирай
9. shtaparov - Винаги има какво ...
06.02.2021 11:36
tonsun написа:
Винаги има какво да се научи при теб, shtaparov! (bow)
Благодаря и Бъди здрав! (hi)

Радвам се, Дони- сърдечен поздрав и на теб!
цитирай
10. shtaparov - Здравей Иване!
06.02.2021 11:39
barin написа:
Здравей, Щапаров. Систематизирал си лъжите в българската история. Мисля, че не си пропуснал нищо. Най-често лъжите са под въздействие на друга държава, към която сме се прикрепвали в трудни времена в новото време. От друга страна си писал, че и други държави си преправят историята в тяхна полза. Накрая с удоволствие изслушах по мое мнение най-добрата песен на група Фактор( Приятели я поставям на второ място).Поздрави!

Приятелски поздрав и на теб- може да съм пропуснал някъде нещо,но ще го допиша когато забележа :)
цитирай
11. shtaparov - двете титли - КНЯЗ и РИХ - които си ...
06.02.2021 11:48
dobrodan написа:
двете титли - КНЯЗ и РИХ - които си посочил,
са 100% тюркоезични.
В мига, в който проумееш, че се сливат различни народи под едно общо име - българи - ще ти олекне :).
В една държава винаги има кастово делене и съсловия. Българите (дошли на Балканите не точно от Азия, но отделили се от бъдещите тюрки повече от 1000 години по-рано според едни изчисления) са били воините и администрацията.
Славяноезичните българи са получили сигурна закрила. Осигурявали са храна и работна ръка на държавата. Това е съвсем накратко. Същите процеси са протичали в цяла Европа, автохтонните народи са били в подчинено положение.
По-късно сме дали на славяните правото да си направят държава - визирам Сърбия, отново с българска царска кръв.
Всъщност българите сменят почти окончателно езика си доста по-късно, след насилствената ислямизация. Християнските ни книги са писани на славянски език.
Ако питаш за доказателство, имам.

Щом са "тюркоезични",що турците не ги искат ни живи ни умрели и вместо да прекръстят въшливия си султан на КЪНЯЗ,те го кичат с различни персо-арабски титли??!! А в кой древен извор пише,че Българите са се отделили точно от бъдещите тюрки и то по време,в което самите тюрки все още са били само Скити и Иранци и никой не е знаел какви ще станат след 1000 години ???
цитирай
12. get - До 6. dobrodan - Вече ставаш ДОСАДНО НАТРАПЧИВ - с "пледирането" си за ТЮРКО-ЕЗИЧНОСТТА на Българите - защото?
06.02.2021 11:52
dobrodan написа:

Щапаров, здравей :), двете титли - КНЯЗ и РИХ - които си посочил,
са 100% тюркоезични.


Във България на Волга - има документирана ОЩЕ ОТ ТРЕТИ ВЕК ... която я определят за СЛАВЯНСКА.
В същата още от ВТОРИ ВЕК - има материално арте-факти(погребения) КОИТО Руско-Татарската ПАРА...археология и история - ЕНТЕПРЕТИРАТ за ИРАНСКИ щот били "САРМАТСКИ".
Още от ТРЕТИ ВЕК на територията на Билят и Булгар - имаме ДАТИРАНИ находки на жлища със стълбово-плетъчна конструкция - КОИТО НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ... но които примерно ОТГОВАРЯТ НА строителна-ТЕХНИКА ИЗПХОЛЗВАНА ... още от ВТОРО ХИЛЯДОЛЕТИЕ пр. н.е. и то тук от БАЛКАНИ И СЕВЕРНО ПРИЧЕРНОМОРИЕ.
Още?! От първа половина на Наша ера ИМАМЕ ДУМИ РЕЛЕКТИ за агро-техническа(селскостопански) ТЕРМОНОЛОГИЯ ... и то ЗАБЕЛЕЖИ от ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК? Някои го определят, като ПРЕД-славянски ... с приближение до БАЛКАНСКИЯ-ТРАКИЙСКИ!
- Какво дирят ТРАКИ (или "славяни") НА ВОЛГА? - ще да питам!!!
Също от ТЕЗИ, СОЧЕНИТЕ ВРЕМЕНА - имаме ИЗПОЛЗВАНЕ НА РЕВОЛЮЦИОННА ИНОВАЦИЯ В ОБРАБОТКА НА ЗЕМЯТА - ПЛУГ(а)!

Та да ви питам ДВАМцАТА С ДЖУЛИЯ - как се превежда българското за ЖИВущ/ЖИТел на населено(урбанизирано) място - от което идва думата даваща, не само езиковото а и историческото понятие за "ЦИВИЛИЗАЦИЯ-зованост" ?!

А че науката ни занимаваща се с миналото ни е А-исторична ОТНОВО ПРИМЕРИ?

Пишещият за България на река Волга ... използва ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ПОНЯТИЕТО "Сакалиба" - арабския израз за "славян" - наричайки:
- Страна на САКАЛИБА;
- Господар (малик) на САКАЛИБА употребяващо алтернативното - господар на СКИТСКИ;
- Протичащата през територията на тази страна река Волга я нарича "нахр-скалиба" синонимно българско РЕКА-СЛАВЯНСКА.

А какво ще кажеш за сведението оставено ни от живелият през 11-ти век Шемседдин Димешки. В което той ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТАВА - Какъв е отговора на поставения от Багдадския халиф въпрос: Какъв народ е Българския"
На което отговарят:
Народ смесен - БЪЛГАРИ и ТУРцИ!


И тъй като си СПЕЦА ПО ТУРЦИТЕ(език и народ:)))
Хайде ОТГОВОРИ (ни)?
Какво е това БЪЛГАРИН?!!
- Предвид горното изворово на Димешки съобщение ... Което БЪЛГАРСКИТЕ (ли) учЕни ... Вместо да ТРЪГНАТ ДА РВОВЯТ та ЗЕМЯТА ДА ПРЕОБЪРНАТ В ТЪРСЕНИЯТА СИ !
Предпочитат ДА СЕ ПРАВЯТ че не го знаят или да го подминават с мълчание все едно не съществува!

П.П.
А то не е единственото и не само от арабски автори ... КОИТО неБЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ ... ПОДМИНАВАТ С ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ?!

П.П.П.
Както е примерно с втората "славянската-съставна" народа ... но която НЕ Е СЛАВЯНСКА ... А ГОТСКА !!
А готите НАРИЧАНИ В ПО-СТАРО ВРЕМЕ "ГЕТИ" - не са говорели от ЕЗИК ОТ ГЕРМАНСКОТО ... а от "БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО"!!
И на гробовети си в Испания - където една част са избугали от БАЛКАНСКИТЕ НИ ИНТРИГИ - поне до ОСМИ ВЕК СА СЕ ТИТУЛУВАЛИ ... ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО?

"Rex Godorum et Dacorum et Gaetorum et Hispaniae Rex."
А знаеш ли КАК СЕ ПРЕВЕЖДАТ НАИМЕНОВАНИЯТА НА НАРОДИТЕ - над които ИСПАНСКИТЕ КРАЛЕ твърдят: Аз съм цар "Rex"?!

ТЮРКИ СМЕ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ ЛИ - ама ... Йок !!!
Ако и да има МИРНО ВЛИВАНЕ НА ТУРСКИ ХОРА В НАШАТА ДЪРЖАВНОСТ - ТОВА СТАВА ВЕЧЕ ... КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СМЕ ФОРМИРАНИ КАТО:
а) НАРОД и ...;
б) ЕЗИК !



цитирай
13. shtaparov - самото изложение на ...
06.02.2021 11:54
fun1001 написа:
самото изложение на твоите аргументи, е съмнително, и пристрастно!
а, кой,и къде, твърди ,че Турките, и Китайците, и ХОните, и даже татари, по късно
са.."примитивни" ?
според мен, това, не е наУчен подход, и нищо лично)
поздрав,Джули

1. Българите са "тюрки" и примитивни чергари,черни като цигани - опашата лъжа,чиято съвършена несъстоятелност е доказана по всички възможни начини. Затова съм твърдо убеден,че примитивни чергари и цигани с криви глави са онези,които обявяват дедите ми за такива!

2. Българите са "азиатски пришълци"- няма нито един древен исторически факт,който да доказва това нито извор,който да го потвърждава.

Изложението е написано с пристрастие към теб Джули,специално за да реагираш! :) Не забравяй обаче- първите пратюрки не са монголоиди,а Средна Азия и Руранското им робство ги превръщат в примитиви по време,в което Българските вълни,включително културни са заливали Европа! За Хуните ще говорим по-нататък.
цитирай
14. shtaparov - ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО НАС ...
06.02.2021 12:07
zaw12929 написа:
ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО НАС СЪРБИЯ, МАКЕДОНИЯ СА БИЛИ ЧАСТИ ОТ ГОЛЯМА ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ И... ОБЯСНЕНИЕТО , ЧЕ НИ МРААЗЯТ Е СЪЩОТО- ПАТРИОТИТЕ НИ НАСЪСКВАТ КЪМ ЦИГАНИ И ТУРЦИЯ- НАЙ ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА ТУК АКО СЕ БЕШЕ ЗАПАЗИЛА ГПЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, С РАЗМЕРИ ДО 1779- ТОГАВЯ ЩЯХА ДА НИ ЗАЧИТАТ, ЗАЩОТО И ТУРЦИЯ ДНЕС СЕ ДЪРЖИ МЪЖКИ ПРЕД САЩ И ЗАПАДА. НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ КЪМ ПО ДОБРО И СЕ ОКАЗВА ЧЕ ИМА ПРОПУСКИ. НЯМА БАЛКАНСКИ СЪЮЗ, КОЕТО НИ ПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ НАРЕКЛИТЕ СЕ ДНЕС ВЕЛИКИ СИЛИ.

Турция,или по-точно кавказкия потурнак Ердоган се държи нагло и арогантно,понеже страната му над 100 години не е опитвала вкуса на калая! Тя горката не осъзнава,че има огромен потенциал за дезинтеграция и дестабилизация,понеже подобно на Китай и Корея е зависима от лицензовите западни технологии :)
цитирай
15. mt46 - http://old.duma.bg/2008/0508/240508/kultura/cul-3.html
06.02.2021 12:13
Сведения за това намираме в редица средновековни летописи.Теофилакт Охридски пише в житие на "Климент Охридски": "... да открият азбука, съответстваща на трудността на българския език и да могат да преведат на езика на народа Свещените писания...", и още: "...И като сполучили да измолят това благо, те открили словенската азбука, превели Боговдъхновените писания от елински на български...", а на друго място летописецът уточнява "... словенския народ , всъщност българския..."(ГИБИ т.IХ; стр.12 и 13В "Градишкия летопис" (Чехия ХII в.) e записано: "Преди него Арнулф... отстъпил на... Светополк върховната власт над чехи и моравци. В същото време Кирил и Методий, които били намерили българската азбука, проповядвали Словото Божие на моравците" (ЛИБИ т.III, стр.136). Подобно е известието в "Хроника на сръбските царе (ХV-ХVI в.) "В година 6360[=852] написа нашите словеса Кирил - Философ..."
Тези извори са от 11-12 в., а тогава вече не се прави разграничение между българи и славяни в българската държава...
цитирай
16. dobrodan - Гете, додея ми вече да ви моля да четете Дроздов?
06.02.2021 13:03
В близко време ще пусна и превод на една друга статия, че да видите как се различава славянската култура от българската във Волжка България :). Пък ако сравните и материалните находки, току-виж ти просветнало как се е случила цялата работа :).
Българи се определя като "отделилите се", което според мен не почива на реална основа. Много по-вероятно е "поклонници на светлината", от глагола "балкарга".
"Даките, които някога се наричали "даи...". Може би..."тай"?
Готи - от "кот", имащите душа? След като този въпрос им е бил разяснен от християнството :):):)
Кети - заминалите, напусналите...... Гети :).
Рекс - арьiг - ас. Регис?
Рих - арьiг. Почтен, голям, издигнат и т. н.
Българите, или ако щеш прабългарите, са били тюркоезични. Не знам на кой български :) да го напиша?
Погледни имената на готските владетели. Германарих, Теодерих. Ардарих :):):)...(ордарих) :):):)
КОЕ ИМ Е СЛАВЯНСКОТО?
Като искаш да си безпристрастен, то бъди такъв.
Славянските уйдурми идват по-късно.
"Територията на тези племена ограничавала разпространението на тези названия надолу на юг. Западната посока се определяла от обобщеното название на племената, обитаващи атлантическото крайбрежие на съвременните Франция и Испания. Древните са наричали тези племена обобщаващо "имащите разум" или "умните. Най-вероятно това са били мигриралите там от Северна Африка гърци. В древността те били наричани точно по този начин. В тюркоезичен вариант посоченото название ще бъде "исты, эсты" или "ист, эст" от думите "ис" или "эс" (ум, разум)".
Ис-бан-ия.
Всеки път ли трябва да пиша кое откъде е, или просто ще седнеш и ще прочетеш?
ОТ САКАЛИБИ ДО СЛАВИ РАЗЛИКАТА Е ОТТУК ДО ЧЕРНО МОРЕ.
Просто сакалибите не са славяните, грешката е много любопитна и прекрасно изяснена от Юрий Николаевич. Същото нещо се повтаря и със славянския език :).
Кога, Гете, мамелюците проговориха славянски? :):):):):)
Точно никога. Склавенският език е объркван със славянския столетия наред.
Седни и прочети най-сетне тая книга?
цитирай
17. dobrodan - Щапаров, българите са се отделили от бъдещите тюрки
06.02.2021 13:14
тогава, когато в Европа още не са знаели за съществуването на днес наричаните от нас племена "тюрки" :).
Огурският език (понастоящем е оцелял само чувашкият, който е развален тюрко-фински :) и се е оформил покрай българите на Волга :):):)), е различен от огузкия, оформен покрай Китай. Имам едни съмнения, че огузкият е по-стар отколкото се предполага, но без необорими доказателства няма да го напиша.
Бъди спокоен, българите не са тюрки :). По-стари сме от тях с много :).
цитирай
18. shtaparov - Събрал си, на куп, всички ...
06.02.2021 13:25
leonleonovpom2 написа:
Събрал си, на куп , всички волни или неволни съчинения за нашата история, която е силно изопачена
Тази за азбуката, ме изумява Борис, владетел ва Българите и на България да създаде специална азбука за славяните , а да пренебрегне своя народ! Може само по една причина, ако той има азбука Но се твърди, че няма При положение ,че се отказва от езика си, както се твърди, създава азбука за други, той би трябвало , да се откаже и от името на държавата Ако не, ще го принудят! Но, напротив, изчезва не Българското име, а с векове- славяните не се споменават, дори и в кореспонденцията ня Калоян- запазена във Ватикана?

Относно държавността ни Тя продължава да съществува във воеводствата, водещи се влашки?Войвода- войници водя, е Българска военна титла-главнокомандващ! Или воевода-военни водя !Съответства на главнокомандващ армията! Такъв е Мирчо Стари при Иван Шишман Такива са Влад Цепеш-Дракола, Иванко, Георги, Тодор Владимиров-Владимиреску/, все Български имена Мирчо, брат на Влад.....
Но сега ще скочат Българите, по- небългари от мразещите Българите.....

Такъв , с Български произход, беше дори и Чаушеску/ Чаушев/ ! Който държа реч на Български при първото си посещение в България!
На Български!
Бях дете, слушах я по радиото Слисан, питах баща ми И той ми каза това, че е с Български произход! После му забраниха, даже му превеждаха на румънски Явно ,заради Добруджа! Той се заслушваще в превода, явно сравняваше Но дума повече на Български не каза!
Е, достатъчно!
Накрая, поздравления за огромния ти и качествен труд!

Хубав ден, приятелю!

Браво за страхотните аргументи приятелю- абсолютно прав си,че Борис "Първи" не е продал своя народ а "безбройните" "славяни" изчезнали така яко,че се налага най-ловките чужди фантазьори и фокусници да ги "възкресяват"! :)
цитирай
19. shtaparov - тогава, когато в Европа още не са ...
06.02.2021 13:35
dobrodan написа:
тогава, когато в Европа още не са знаели за съществуването на днес наричаните от нас племена "тюрки" :).
Огурският език (понастоящем е оцелял само чувашкият, който е развален тюрко-фински :) и се е оформил покрай българите на Волга :):):)), е различен от огузкия, оформен покрай Китай. Имам едни съмнения, че огузкият е по-стар отколкото се предполага, но без необорими доказателства няма да го напиша.
Бъди спокоен, българите не са тюрки :). По-стари сме от тях с много :).

Българите се отделили от бъдещите тюрки??!! Откъде у теб това постоянно внимание към Българите и упорито незачитане на "славяните" и "македонците",за които още не си казал кога са се отделили от тюрките??
цитирай
20. shtaparov - В близко време ще ...
06.02.2021 13:46
dobrodan написа:
В близко време ще пусна и превод на една друга статия, че да видите как се различава славянската култура от българската във Волжка България :). Пък ако сравните и материалните находки, току-виж ти просветнало как се е случила цялата работа :).
Българи се определя като "отделилите се", което според мен не почива на реална основа. Много по-вероятно е "поклонници на светлината", от глагола "балкарга".
"Даките, които някога се наричали "даи...". Може би..."тай"?
Готи - от "кот", имащите душа? След като този въпрос им е бил разяснен от християнството :):):)
Кети - заминалите, напусналите...... Гети :).
Рекс - арьiг - ас. Регис?
Рих - арьiг. Почтен, голям, издигнат и т. н.
Българите, или ако щеш прабългарите, са били тюркоезични. Не знам на кой български :) да го напиша?
Погледни имената на готските владетели. Германарих, Теодерих. Ардарих :):):)...(ордарих) :):):)
КОЕ ИМ Е СЛАВЯНСКОТО?
Като искаш да си безпристрастен, то бъди такъв.
Славянските уйдурми идват по-късно.
"Територията на тези племена ограничавала разпространението на тези названия надолу на юг. Западната посока се определяла от обобщеното название на племената, обитаващи атлантическото крайбрежие на съвременните Франция и Испания. Древните са наричали тези племена обобщаващо "имащите разум" или "умните. Най-вероятно това са били мигриралите там от Северна Африка гърци. В древността те били наричани точно по този начин. В тюркоезичен вариант посоченото название ще бъде "исты, эсты" или "ист, эст" от думите "ис" или "эс" (ум, разум)".
Ис-бан-ия.
Всеки път ли трябва да пиша кое откъде е, или просто ще седнеш и ще прочетеш?
ОТ САКАЛИБИ ДО СЛАВИ РАЗЛИКАТА Е ОТТУК ДО ЧЕРНО МОРЕ.
Просто сакалибите не са славяните, грешката е много любопитна и прекрасно изяснена от Юрий Николаевич. Същото нещо се повтаря и със славянския език :).
Кога, Гете, мамелюците проговориха славянски? :):):):):)
Точно никога. Склавенският език е объркван със славянския столетия наред.
Седни и прочети най-сетне тая книга?

През кой век е писал тоя Дроздов- през десети ли? И защо той да е по-важен от Цецас,Малала и Халкокондил? Поспри да се увличаш в обявяването за изконно "тюркски" на всички неазиатски думи,които тюрките са заимствали от чужбина поради робското естество на бедния си речник!
цитирай
21. get - До 16. 17. dobrodan - Бе Добродане, ЩО МЕ КАРАШ ДА ЧЕТА ГЛУПОСТИ - като тази ... ?
06.02.2021 14:01
dobrodan написа:
...:):):)
Кети - заминалите, напусналите...... Гети :).
...


Щот на оригиналдъ Тюркче-дил ... ЗАМИНАВАМ, МАХАМ се, е ГИТ !! Какви КЕТИ са те нападнали ... ?

Николай Юриевеч Дроздов - не се бъркайте от имената - защото?
Първо е с произход МИШАР! Тоест турско-езичен битово.
Второ е завършил ... без да има друго завършено - Висше образование и е по специализация на знания Инженер ракетни двигатели" - не е ЛИНГВИСТ !!
Трето - Чел съм му ... както и на "Великия фински княз Кубарев" СПЕКУЛАЦИИТЕ ... Примерно за МОКШАНИТЕ от КОИТО ПРОИЗЛИЗАЛА МОСКВА И РУСИЯ ?!
Пример за ДИВО И ОБЪРКАНО СПЕКУЛАТИВНО ПРООИЗВЕДЕНИЕ ... след КАТТО ИГНОРИРА СВЕДЕНИЯ и то от археолози и историци: НА ТЕЗИ ЗЕМИ ... МОСКВА И ОКОЛОВРЪСТ(така известното "Золотое кольцо") поне до ДАНАДЕСЕТИ ВЕК - НЯМА СЛЕДИ ОТ ЕВРОПЕЙСКО ... а от мордовско-ерзянско + угърско население!!

За това пишат в пътиписите си и хора посетили РУСИЯТА/Московията-МоКШанията !!/ ПРЕЗ ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК ... Плано Карпини и Вилхелм де Рубрак ... ТАМ ЖИВЕЯТ МОРДВИНИ и ЕРЗЯ ... и дамата ЕВРОПЕЙСКИ АВТОРИ ТНВЪРДЯТ ЕДНО И СЪЩО!!
цитирай
22. shtaparov - Сведения за това намираме в редица ...
06.02.2021 14:10
mt46 написа:
Сведения за това намираме в редица средновековни летописи.Теофилакт Охридски пише в житие на "Климент Охридски": "... да открият азбука, съответстваща на трудността на българския език и да могат да преведат на езика на народа Свещените писания...", и още: "...И като сполучили да измолят това благо, те открили словенската азбука, превели Боговдъхновените писания от елински на български...", а на друго място летописецът уточнява "... словенския народ , всъщност българския..."(ГИБИ т.IХ; стр.12 и 13В "Градишкия летопис" (Чехия ХII в.) e записано: "Преди него Арнулф... отстъпил на... Светополк върховната власт над чехи и моравци. В същото време Кирил и Методий, които били намерили българската азбука, проповядвали Словото Божие на моравците" (ЛИБИ т.III, стр.136). Подобно е известието в "Хроника на сръбските царе (ХV-ХVI в.) "В година 6360[=852] написа нашите словеса Кирил - Философ..."
Тези извори са от 11-12 в., а тогава вече не се прави разграничение между българи и славяни в българската държава...

Моравците и "славяните" са разбира се бивши Българи- затова онези от тях,които успели да побегнат навреме от маджарското нашествие през IX-ти век избягали именно в България- не в "славянските" държави Рашка и Русия!

С какво значение е датировката на извора,когато няма оригинал а само преписи? Най-старите "извори" за "славяни" например са от 15-16 век,но никой не иска да ги подлага на съмнение само заради това,че са писани единствено и само от руснаци и нито един от тях не е писан извън Русия!
цитирай
23. shtaparov - . . . :):):) Кети - заминалите, ...
06.02.2021 14:22
get написа:
dobrodan написа:
...:):):)
Кети - заминалите, напусналите...... Гети :).
...


Щот на оригиналдъ Тюркче-дил ... ЗАМИНАВАМ, МАХАМ се, е ГИТ !! Какви КЕТИ са те нападнали ... ?

Николай Юриевеч Дроздов - не се бъркайте от имената - защото?
Първо е с произход МИШАР! Тоест турско-езичен битово.
Второ е завършил ... без да има друго завършено - Висше образование и е по специализация на знания Инженер ракетни двигатели" - не е ЛИНГВИСТ !!
Трето - Чел съм му ... както и на "Великия фински княз Кубарев" СПЕКУЛАЦИИТЕ ... Примерно за МОКШАНИТЕ от КОИТО ПРОИЗЛИЗАЛА МОСКВА И РУСИЯ ?!
Пример за ДИВО И ОБЪРКАНО СПЕКУЛАТИВНО ПРООИЗВЕДЕНИЕ ... след КАТТО ИГНОРИРА СВЕДЕНИЯ и то от археолози и историци: НА ТЕЗИ ЗЕМИ ... МОСКВА И ОКОЛОВРЪСТ(така известното "Золотое кольцо") поне до ДАНАДЕСЕТИ ВЕК - НЯМА СЛЕДИ ОТ ЕВРОПЕЙСКО ... а от мордовско-ерзянско + угърско население!!

За това пишат в пътиписите си и хора посетили РУСИЯТА/Московията-МоКШанията !!/ ПРЕЗ ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК ... Плано Карпини и Вилхелм де Рубрак ... ТАМ ЖИВЕЯТ МОРДВИНИ и ЕРЗЯ ... и дамата ЕВРОПЕЙСКИ АВТОРИ ТНВЪРДЯТ ЕДНО И СЪЩО!!

"Великия фински княз" очевидно е с Българска фамилия,понеже КУБАРЕВ означава без съмнение КУБЕРОВ!
цитирай
24. get - тогава, когато в Европа още не са ...
06.02.2021 14:42
dobrodan написа:
тогава, когато в Европа още не са знаели за съществуването на днес наричаните от нас племена "тюрки" :).
Огурският език (понастоящем е оцелял само чувашкият, който е развален тюрко-фински :) и се е оформил покрай българите на Волга :):):)), е различен от огузкия, оформен покрай Китай. Имам едни съмнения, че огузкият е по-стар отколкото се предполага, но без необорими доказателства няма да го напиша.
Бъди спокоен, българите не са тюрки :). По-стари сме от тях с много :).


Да бе - Да, ама не!

Как може ЕДИН И СЪЩИ НАРОД + ЕЗИК ... да има ДВОЙНСТВЕН + ДВЕ МЕСТА ГЕНЕЗИС ?
Поголяма щуротия няма ли да измислиш ... повтаряйки ТАТАТАРО-КАЗАНСКИТЕ УЙДУРМИ ?!

И КАК ЩЕ СА ДВА ЕЗИКА ... ЧУВАШКИЯ-ОГУРСКИ ... отделно от ОГУЗ-ТУГУЗКИ ТУРСКИ ... След като ЛЕКСИКАТА+морфология+граматика ИМ Е ЕДНА!
Разликата ЕДИНСТВЕНО И САМО Е В ПРОИЗНОШЕНИЕ НА ЗВУЦИ !!

И именно ПОРАДИ ТОВА ФОНОЛОГИЧНО РАЗЛИЧИЕ - Ме "убеди", че ТУРСКИТЕ ЕЗИЦИ СА ВЪЗНИКНАЛИ ВЪВ РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ + ДВЕ РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕНА ... Ай стига бе!!?
Ти заедно с татарските-учени НАПРАВО НЕ САМО ИЗБИХТЕ РИБАТА ... ами измислихте и нова НАУКА В ОБЛАСТТА НА ЕЗИКОЗНАНИЕТО+формиране на ЕЗИЦИ ОТ ЕДНО >>ОБЩО<<!> ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО :))) ?!

Отново ПОВТАРЯМ - КОЕТО ТИ УПОРИТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ЧУЕШ ОТ ДОВОДИТЕ МИ ... ?!
Държавата на Волга, наречена и България Е ФОРМИРАНА ОТ ПОЛУОСЕДНАЛО НАСЕЛЕНИЕ - ГОВОРЕЩО ЕЗИК от СЕМЕЙСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ !!
Това, че "НАШЕНЦИ" вероятно са заварили там ПРИМИТИВНО КАТО РАЗВИТИЕ И ЧУЖДО ЕЗИКОВО "ОГУРСКО-ФИНСКО" НАСЕЛЕНИЕ - Не променя ОСНОВНИЯ ФАКТ?!

А по отношение на ОСНОВНИЯ ФАКТА - ДЪРЖАВА+ФОРМИРАНЕ СТОЙ ВЪПРОСА?!
Кой и КАКЪВ, НА КАКЪВ ЕТАП ОТ РАЗВИТИЕТО СИ НАРОД - МОЖЕ ДА ФОРМИРА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКА ОБРАЗУВАНИЕ - КОЕТО С ПРАВО МОЖЕМ ДА НАРЕЧЕМ ДЪРЖАВА ?!

Именно ЕВРОПЕЙЦИТЕ-БЪЛГАРИ, които москосковските-"РУСНАЦИ" наричат с лъжливите СЪРМАТИ(приравнявайки ги с "иранци") или СЛАВЯНИ(прото-руснаци) ПОНЯТИЯ ... СА ТОЗИ ДЪРЖАВНО ТВОРЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТ - СЪЗДАЛ ДЪРЖАВНОСТ НА ВОЛГА !!
цитирай
25. shtaparov - Здравей !
06.02.2021 14:46
get написа:
dobrodan написа:

Щапаров, здравей :), двете титли - КНЯЗ и РИХ - които си посочил,
са 100% тюркоезични.


Във България на Волга - има документирана ОЩЕ ОТ ТРЕТИ ВЕК ... която я определят за СЛАВЯНСКА.
В същата още от ВТОРИ ВЕК - има материално арте-факти(погребения) КОИТО Руско-Татарската ПАРА...археология и история - ЕНТЕПРЕТИРАТ за ИРАНСКИ щот били "САРМАТСКИ".
Още от ТРЕТИ ВЕК на територията на Билят и Булгар - имаме ДАТИРАНИ находки на жлища със стълбово-плетъчна конструкция - КОИТО НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ... но които примерно ОТГОВАРЯТ НА строителна-ТЕХНИКА ИЗПХОЛЗВАНА ... още от ВТОРО ХИЛЯДОЛЕТИЕ пр. н.е. и то тук от БАЛКАНИ И СЕВЕРНО ПРИЧЕРНОМОРИЕ.
Още?! От първа половина на Наша ера ИМАМЕ ДУМИ РЕЛЕКТИ за агро-техническа(селскостопански) ТЕРМОНОЛОГИЯ ... и то ЗАБЕЛЕЖИ от ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК? Някои го определят, като ПРЕД-славянски ... с приближение до БАЛКАНСКИЯ-ТРАКИЙСКИ!
- Какво дирят ТРАКИ (или "славяни") НА ВОЛГА? - ще да питам!!!
Също от ТЕЗИ, СОЧЕНИТЕ ВРЕМЕНА - имаме ИЗПОЛЗВАНЕ НА РЕВОЛЮЦИОННА ИНОВАЦИЯ В ОБРАБОТКА НА ЗЕМЯТА - ПЛУГ(а)!

Та да ви питам ДВАМцАТА С ДЖУЛИЯ - как се превежда българското за ЖИВущ/ЖИТел на населено(урбанизирано) място - от което идва думата даваща, не само езиковото а и историческото понятие за "ЦИВИЛИЗАЦИЯ-зованост" ?!

А че науката ни занимаваща се с миналото ни е А-исторична ОТНОВО ПРИМЕРИ?

Пишещият за България на река Волга ... използва ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ПОНЯТИЕТО "Сакалиба" - арабския израз за "славян" - наричайки:
- Страна на САКАЛИБА;
- Господар (малик) на САКАЛИБА употребяващо алтернативното - господар на СКИТСКИ;
- Протичащата през територията на тази страна река Волга я нарича "нахр-скалиба" синонимно българско РЕКА-СЛАВЯНСКА.

А какво ще кажеш за сведението оставено ни от живелият през 11-ти век Шемседдин Димешки. В което той ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТАВА - Какъв е отговора на поставения от Багдадския халиф въпрос: Какъв народ е Българския"
На което отговарят:
Народ смесен - БЪЛГАРИ и ТУРцИ!


И тъй като си СПЕЦА ПО ТУРЦИТЕ(език и народ:)))
Хайде ОТГОВОРИ (ни)?
Какво е това БЪЛГАРИН?!!
- Предвид горното изворово на Димешки съобщение ... Което БЪЛГАРСКИТЕ (ли) учЕни ... Вместо да ТРЪГНАТ ДА РВОВЯТ та ЗЕМЯТА ДА ПРЕОБЪРНАТ В ТЪРСЕНИЯТА СИ !
Предпочитат ДА СЕ ПРАВЯТ че не го знаят или да го подминават с мълчание все едно не съществува!

П.П.
А то не е единственото и не само от арабски автори ... КОИТО неБЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ ... ПОДМИНАВАТ С ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ?!

П.П.П.
Както е примерно с втората "славянската-съставна" народа ... но която НЕ Е СЛАВЯНСКА ... А ГОТСКА !!
А готите НАРИЧАНИ В ПО-СТАРО ВРЕМЕ "ГЕТИ" - не са говорели от ЕЗИК ОТ ГЕРМАНСКОТО ... а от "БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО"!!
И на гробовети си в Испания - където една част са избугали от БАЛКАНСКИТЕ НИ ИНТРИГИ - поне до ОСМИ ВЕК СА СЕ ТИТУЛУВАЛИ ... ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО?

"Rex Godorum et Dacorum et Gaetorum et Hispaniae Rex."
А знаеш ли КАК СЕ ПРЕВЕЖДАТ НАИМЕНОВАНИЯТА НА НАРОДИТЕ - над които ИСПАНСКИТЕ КРАЛЕ твърдят: Аз съм цар "Rex"?!

ТЮРКИ СМЕ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ ЛИ - ама ... Йок !!!
Ако и да има МИРНО ВЛИВАНЕ НА ТУРСКИ ХОРА В НАШАТА ДЪРЖАВНОСТ - ТОВА СТАВА ВЕЧЕ ... КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СМЕ ФОРМИРАНИ КАТО:
а) НАРОД и ...;
б) ЕЗИК !

Здравей приятелю- показателното питане на халифа отговаря на много въпроси,но отваря и един нов: Волжките "славяни" Българи ли са или тюрки? И двата отговора са неприятни за панславистите- затова мълчат като пукали и не обелват дума за знаменитите сведения на Димашки!
цитирай
26. shtaparov - тогава, когато в Европа още не са ...
06.02.2021 15:04
get написа:
dobrodan написа:
тогава, когато в Европа още не са знаели за съществуването на днес наричаните от нас племена "тюрки" :).
Огурският език (понастоящем е оцелял само чувашкият, който е развален тюрко-фински :) и се е оформил покрай българите на Волга :):):)), е различен от огузкия, оформен покрай Китай. Имам едни съмнения, че огузкият е по-стар отколкото се предполага, но без необорими доказателства няма да го напиша.
Бъди спокоен, българите не са тюрки :). По-стари сме от тях с много :).


Да бе - Да, ама не!

Как може ЕДИН И СЪЩИ НАРОД + ЕЗИК ... да има ДВОЙНСТВЕН + ДВЕ МЕСТА ГЕНЕЗИС ?
Поголяма щуротия няма ли да измислиш ... повтаряйки ТАТАТАРО-КАЗАНСКИТЕ УЙДУРМИ ?!

И КАК ЩЕ СА ДВА ЕЗИКА ... ЧУВАШКИЯ-ОГУРСКИ ... отделно от ОГУЗ-ТУГУЗКИ ТУРСКИ ... След като ЛЕКСИКАТА+морфология+граматика ИМ Е ЕДНА!
Разликата ЕДИНСТВЕНО И САМО Е В ПРОИЗНОШЕНИЕ НА ЗВУЦИ !!

И именно ПОРАДИ ТОВА ФОНОЛОГИЧНО РАЗЛИЧИЕ - Ме "убеди", че ТУРСКИТЕ ЕЗИЦИ СА ВЪЗНИКНАЛИ ВЪВ РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ + ДВЕ РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕНА ... Ай стига бе!!?
Ти заедно с татарските-учени НАПРАВО НЕ САМО ИЗБИХТЕ РИБАТА ... ами измислихте и нова НАУКА В ОБЛАСТТА НА ЕЗИКОЗНАНИЕТО+формиране на ЕЗИЦИ ОТ ЕДНО >>ОБЩО<<!> ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО :))) ?!

Отново ПОВТАРЯМ - КОЕТО ТИ УПОРИТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ЧУЕШ ОТ ДОВОДИТЕ МИ ... ?!
Държавата на Волга, наречена и България Е ФОРМИРАНА ОТ ПОЛУОСЕДНАЛО НАСЕЛЕНИЕ - ГОВОРЕЩО ЕЗИК от СЕМЕЙСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ !!
Това, че "НАШЕНЦИ" вероятно са заварили там ПРИМИТИВНО КАТО РАЗВИТИЕ И ЧУЖДО ЕЗИКОВО "ОГУРСКО-ФИНСКО" НАСЕЛЕНИЕ - Не променя ОСНОВНИЯ ФАКТ?!

А по отношение на ОСНОВНИЯ ФАКТА - ДЪРЖАВА+ФОРМИРАНЕ СТОЙ ВЪПРОСА?!
Кой и КАКЪВ, НА КАКЪВ ЕТАП ОТ РАЗВИТИЕТО СИ НАРОД - МОЖЕ ДА ФОРМИРА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКА ОБРАЗУВАНИЕ - КОЕТО С ПРАВО МОЖЕМ ДА НАРЕЧЕМ ДЪРЖАВА ?!

Именно ЕВРОПЕЙЦИТЕ-БЪЛГАРИ, които москосковските-"РУСНАЦИ" наричат с лъжливите СЪРМАТИ(приравнявайки ги с "иранци") или СЛАВЯНИ(прото-руснаци) ПОНЯТИЯ ... СА ТОЗИ ДЪРЖАВНО ТВОРЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТ - СЪЗДАЛ ДЪРЖАВНОСТ НА ВОЛГА !!

Крайно време е Добродан ефенди да научи,че ОГУРИТЕ са УГЪРИ (Угри,Угрофини) и някогашни ПОГУРИ,а ОГУЗИТЕ са ОГЪЗИ- потурчени след VI в. Скити,които карали жените си да се огъзват на всеки срещнат чужденец! Децата от подобни сношения са именно първите тюрки и по начало били неравноправни- затова робували на другите (свободните угрофински Рурани),но когато станали мнозинство им писнало и се освободили с въстание.
цитирай
27. panazea - Здравей, Щапаров !
06.02.2021 17:00
Много ме зарадва твоят постинг.
Отклик ще видиш в моят блог !
Да си жив и здрав !
Панацея
цитирай
28. dobrodan - Мишар или коткар е Дроздов, няма значение, ама никакво.
06.02.2021 17:32
Това относно произхода на автора.
Отбелязвам, че е просто супер да коментирате неща, които не си мръднахте пръста да прочетете..........
Дори не разбирате какво съм ви написал.
Единият търси московски пръстен от европейци (няма такъв и никога не е имало :) преди да се появят славяните там), другият приравни угрите с оногурите........ Ето какво се е случило всъщност:
" Южните славяни, мигрирали във Волго-Клязминското междуречие и прилежащите територии, видимо още в началото са се разселили разбъркано между обитаващото там тюркоезично население. С времето славянските племена явно са се смесили с това население, като са образували нова етническа общност - моски. След това там са се появили и тюркоезичните руси. Език на новосъставената общност обаче станал езикът на придошлите в този регион южни славяни. Преходът на тюркоезичните народи от Московия на славянски език, както и в другите региони на руската етнотеритория вероятно е бил еволюционен и постепенен. Процесът предполага наличие на преходен стадий в езика. В Московия последната фаза на този преходен стадий видимо е бил езикът, наречен от съвременните историци малко странно - "църковнославянски" (конфесиите нямат езици, за разлика от народите). В Средното Приднепровие, където видимо е живеела друга група славяни, той е наречен не по-малко странно - "древноруски" (древните руси са били тюркоезичен народ). В тези два езика на стадия от посочената фаза е имало запазени доста голямо количество тюркизми. Това се потвърждава от данни за конкретната лексика на тези езици. В таблица 36 като пример са събрани ред тюркизми, битували в тези езици (условно наречени тук "древноруски език"). Данните са заимствани от работата на И. И. Срезньовски и речника на Г. Дяченко".

Не става така.
Като ви извадя археологичните данни от Волжка България, предполагам и тях да отречете двамцата?
Гете, ти беше писал за фински лексикален пласт при чувашите, а сега ги изкара огузоезични?! Не, не са и никога не са били такива.
Явно ще трябва да си прекратя "творческия отпуск". Ами добре.
цитирай
29. shtaparov - (Много ме зарадва ...)
06.02.2021 19:58
panazea написа:
Много ме зарадва твоят постинг.
Отклик ще видиш в моят блог !
Да си жив и здрав !
Панацея

Живи и здрави,дал Бог добро!
цитирай
30. shtaparov - Това относно произхода на автора. ...
06.02.2021 20:27
dobrodan написа:
Това относно произхода на автора.
Отбелязвам, че е просто супер да коментирате неща, които не си мръднахте пръста да прочетете..........
Дори не разбирате какво съм ви написал.
Единият търси московски пръстен от европейци (няма такъв и никога не е имало :) преди да се появят славяните там), другият приравни угрите с оногурите........ Ето какво се е случило всъщност:
" Южните славяни, мигрирали във Волго-Клязминското междуречие и прилежащите територии, видимо още в началото са се разселили разбъркано между обитаващото там тюркоезично население. С времето славянските племена явно са се смесили с това население, като са образували нова етническа общност - моски. След това там са се появили и тюркоезичните руси. Език на новосъставената общност обаче станал езикът на придошлите в този регион южни славяни. Преходът на тюркоезичните народи от Московия на славянски език, както и в другите региони на руската етнотеритория вероятно е бил еволюционен и постепенен. Процесът предполага наличие на преходен стадий в езика. В Московия последната фаза на този преходен стадий видимо е бил езикът, наречен от съвременните историци малко странно - "църковнославянски" (конфесиите нямат езици, за разлика от народите). В Средното Приднепровие, където видимо е живеела друга група славяни, той е наречен не по-малко странно - "древноруски" (древните руси са били тюркоезичен народ). В тези два езика на стадия от посочената фаза е имало запазени доста голямо количество тюркизми. Това се потвърждава от данни за конкретната лексика на тези езици. В таблица 36 като пример са събрани ред тюркизми, битували в тези езици (условно наречени тук "древноруски език"). Данните са заимствани от работата на И. И. Срезньовски и речника на Г. Дяченко".

Не става така.
Като ви извадя археологичните данни от Волжка България, предполагам и тях да отречете двамцата?
Гете, ти беше писал за фински лексикален пласт при чувашите, а сега ги изкара огузоезични?! Не, не са и никога не са били такива.
Явно ще трябва да си прекратя "творческия отпуск". Ами добре.

Това потвърждава написаното в статията,че древните руси са били гърбави,кривоглави и кривокраки монголоиди с цигански отенък т.е.- азиатски пришълци.
цитирай
31. dobrodan - Не, Щапаров, русите - истинските руси - са били съвсем друга бира :).
06.02.2021 20:46
Просто днес искат на всяка цена да се забрави неславянският им произход.
Иначе - тюркоезични военизирани племена. Не са правели нищо друго освен оръжие и са го използвали постоянно. Срещу нас - също. Роботърговци и разбойници, от хиляди години, както и днес. Макар отдавна руснаците да не са руси :), менталитетът на русите е запазен у тях и поощряван, защото "щом си славянин, ти си най-добрия" :):):).
Да се наричаш с името на бившите си роби - славяните - които си продавал, защото не е имало какво друго да правиш с робите си - е доста перфидно.
цитирай
32. shtaparov - Просто днес искат на всяка цена да се ...
06.02.2021 21:29
dobrodan написа:
Просто днес искат на всяка цена да се забрави неславянският им произход.
Иначе - тюркоезични военизирани племена. Не са правели нищо друго освен оръжие и са го използвали постоянно. Срещу нас - също. Роботърговци и разбойници, от хиляди години, както и днес. Макар отдавна руснаците да не са руси :), менталитетът на русите е запазен у тях и поощряван, защото "щом си славянин, ти си най-добрия" :):):).
Да се наричаш с името на бившите си роби - славяните - които си продавал, защото не е имало какво друго да правиш с робите си - е доста перфидно.

Чак пък "от хиляди години" е доста пресилено- да кажеш "от векове" разбирам,но само преди 1500 години комай не е имало никакви руси нито "славяни" да не говорим за татари и тюрки! Българите в същото време се подвизавали в Европа наистина от хиляди години, и само на тях им приляга перфектно този израз!
цитирай
33. kvg55 - shtaparov,
06.02.2021 21:35
Премълчавани подробности.
цитирай
34. dobrodan - Роксолани са, или "горски алани",
06.02.2021 22:15
арьiгсьiалан. Имало ги е на няколко места, скити като скити :):):).
Рутени, свеони, ар-уси, ба(о)руси - все същият народ.
Сааремаа, Причерноморска група, Прикамски групи.
Думата "ус" вместо "ас" издава прикамския произход на етнонима.
Били са добри с речните кораби с два носа. Така се отплува нагоре по реката, по която си слязъл, по най-бърз начин.
цитирай
35. nedovolen - Хвала за огромния и подреден док...
07.02.2021 09:16
Хвала за огромния и подреден доказателствен труд, галещ окото и душата Българска!
цитирай
36. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
07.02.2021 10:35
"Такъв , с Български произход, беше дори и Чаушеску/ Чаушев/ ! Който държа реч на Български при първото си посещение в България!
На Български!
Бях дете, слушах я по радиото Слисан, питах баща ми И той ми каза това, че е с Български произход! После му забраниха, даже му превеждаха на румънски Явно ,заради Добруджа! Той се заслушваще в превода, явно сравняваше Но дума повече на Български не каза!
Е, достатъчно!
Накрая, поздравления за огромния ти и качествен труд!"

Един академик от Рустамската академия, анонимен, изглежда ,че е рабфак," написал постинг за тази част от коментара ми?
С обръщение към Румънската академия? Нали и е равен!
И сред академиците има такива Главата нищо не може да роди, но могат да казват, кое е правилното!
Това беше пъво посещение на Чаушеску след смъртта на Георгиу Деж през 1964, когото наследи като президент Било е или същата ,или следващата година Слушах го по радиото, на Български Бях ученик в прогимназията
Това ми е личен спомен, не е нужно да питам Румънската академия , дали е истина
Ако питам Румънската академия, всичките ни царе от Симеон нататък са румънци?
Царе без държава Затова не я и питам Тя и Елена Чаушеску беше академик, ако се не лъжа -и Николае Чаушеску Прегледах едно писание от нея веднъж, прилично! Но ме информираха, че не тя ги пише?
Чудя се ,но то е присъщо за посредствеността ,да смята, че може да оценя работи, които са извън обсега й! Които не са във възможностите и! Това се отнася до отрицателните оценки Те не може да са по презумция, нали разбирате!? Там се иска солидна обосновка!

Та нещо положително- От Симеон Велики, царете ни са румънци Поредната лъжа в списъка Впрочем, името не идва от етнос, а от ИРИ, която се нарича Романия!
За румънския етнос е ясно ,че е изкуствен, знаят се и родителите му- папата и Австро-Унгария ,в началото на 17- ти век , а изобилието от френски думи в езика им доказва ,че са късен народ Такъв език, официален, преди 16- ти век просто няма- френският!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
37. mt46 - ?
07.02.2021 11:43
6." България е създадена в 681-ва или в 632 г.: лъжа на квадрат,срещу която стоят всички ранни исторически извори,посочващи Български владетели от няколко предходни векове!"

Какви солидни доказателства и аргументи има за това, че тук, на територията на съвременна България, е имало българска държава преди 681 г.?...
цитирай
38. get - До теб 32. shtaparov - и най-вече Добродан ... Моля ви? Бъдете по-прецизни в изказа си и без ура-псевдоисторически коментари!
07.02.2021 18:11
shtaparov написа:
dobrodan написа:
Просто днес искат на всяка цена да се забрави неславянският им произход.
Иначе - тюркоезични военизирани племена. Не са правели нищо друго освен оръжие и са го използвали постоянно. Срещу нас - също. Роботърговци и разбойници, от хиляди години, както и днес. Макар отдавна руснаците да не са руси :), менталитетът на русите е запазен у тях и поощряван, защото "щом си славянин, ти си най-добрия" :):):).
Да се наричаш с името на бившите си роби - славяните - които си продавал, защото не е имало какво друго да правиш с робите си - е доста перфидно.

Чак пък "от хиляди години" е доста пресилено- да кажеш "от векове" разбирам,но само преди 1500 години комай не е имало никакви руси нито "славяни" да не говорим за татари и тюрки! Българите в същото време се подвизавали в Европа наистина от хиляди години, и само на тях им приляга перфектно този израз!

Щапаров ПРОЩАВАЙ - Но недей да пишеш, както ДРБРОДАН, следното ?
dobrodan написа:
Южните славяни, мигрирали във Волго-Клязминското междуречие и прилежащите територии, видимо още в началото са се разселили разбъркано между обитаващото там тюркоезично население.


На който ЗА ТРЕТИ ПЪТИ ОБЯСНЯВАМ ???
Между или по-точното?
В междуречието на горните течения на Волга и Ока - съществува ДЯКОВСКА(та) АРХЕОЛОГИЧЕСКА КУЛТУРА!
Същата ДОКУМЕНТИРАНО ПО МАТЕРИАЛНИ НАХОДКИ ... Начева от ПРЕДИ НАША ЕРА и продължава до поне 11-ти век от Наша ера!
Всички археолози ИЗСЛЕДВАЛИ СЪЩАТА - я свързват с волжските пермско-ФИНСКИТЕ езични народи.
На тази същата територия ДОБРОДАН АКО СИ ДАДЕ ТРУДА ДА НАПРАВИ ГЕОГРАФСКА СПРАВКА ЗА СЕБЕ СИ - Ще установи?
Че се намира река Клязма - тя ЛЯВ ПРИТОК НА ОКА. Тоест НЯМА КАК ДА Е КАКТО ПРИПИСВАЙКИ ОТ тюрко-татарина МИШАРин Н. Дроздов? - цитат по Добродан(!):

"Южните славяни ... Клязма... се разселили разбъркано между обитаващото там тюркоезично население."

Досежно ТОВА ТВЪРДЕНИЕ - Казвам(след проверка !).

Няма как да е било това! - тъй като НИТО В ИЗВОРОВ(писмен), НИ В АРХЕОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ - ТОВА - СЕ ПОТВЪРЖДАВА !!!

А цитата е от книгата на Юрий Н. Дроздов - "Моски, русы и Московское государство" ... Която съм ЧЕЛ - МНОГО ПРЕДИ "АПЕЛИРАЩИЯТ" към мен ДОБРОДАН ... да Я Е ЧЕЛ :))) ?

П.П.
И ще ви обременя с ОЩЕ РЕПИД ВЕЧЕ КАЗАНОТО !!?
В междуречието на горните течения м/у Волга и Ока - поне ДО ДЕСЕТИ ВЕК ... НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА СА ЖИВЕЛИ ДРУГИ НАРОДИ ... освен МОКШАНИТЕ-МОСКИ.
Самите те явяващи се дял на по-голямото ПОНЯТИЙНО-КАТЕГОРИАЛНО НАЗВАНИЕ ЗА ЕЗИЦИ + КУЛТУРА=НАРОДИ ... Известни ни като МОРДВА - мордовци!!
П.П.П.
Иченно в междуречието Волга-Ока се намира съвременният историко-археологически КОМПЛЕКС ОТ ГРАДОВЕ - известни под наречието "Золотое колЬцо".
А ЗА ТЕЗИ, които НЕ ИМ Е ИЗВЕСТНО: КОИ ГРАДОВЕ ВЛИЗАТ В ПОНЯТИЕТО "Златен кръг" ?

Ето линк с картинка илюстрираща понятието "Золотое кольцо"?
Адрес:
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/FfS00eUJS4NSB75aa_ctgurA-erYeYSHJvZw2kYOTpA1jvhYcfeucn9PLv6j7Q2Vvy9J7nGpatefkNAMjHC60ieRx2Bhy2ZhmMfkLlYMAHbpJU4
цитирай
39. shtaparov - 6. " България е създадена в ...
08.02.2021 04:35
mt46 написа:
6." България е създадена в 681-ва или в 632 г.: лъжа на квадрат,срещу която стоят всички ранни исторически извори,посочващи Български владетели от няколко предходни векове!"

Какви солидни доказателства и аргументи има за това, че тук, на територията на съвременна България, е имало българска държава преди 681 г.?...

В статията говоря за България- не за нейното местонахождение. Дуклянския летопис обаче споменава Български владетел с името Крис или Барис,който се настанил в Западните Балкани през V-VI в.заедно с народа си. А този летопис е списван от католически монаси още в древността- не от пияни казиони през 1970 г.
цитирай
40. shtaparov - Премълчавани ...
08.02.2021 04:39
kvg55 написа:
Премълчавани подробности.

Определено си прав приятелю!
цитирай
41. shtaparov - арьiгсьiалан. Имало ги е на няколко ...
08.02.2021 04:41
dobrodan написа:
арьiгсьiалан. Имало ги е на няколко места, скити като скити :):):).
Рутени, свеони, ар-уси, ба(о)руси - все същият народ.
Сааремаа, Причерноморска група, Прикамски групи.
Думата "ус" вместо "ас" издава прикамския произход на етнонима.
Били са добри с речните кораби с два носа. Така се отплува нагоре по реката, по която си слязъл, по най-бърз начин.

А защо забравяш юруците,които са деди на урусите?
цитирай
42. shtaparov - (Хвала за ...)
08.02.2021 04:42
nedovolen написа:
Хвала за огромния и подреден доказателствен труд, галещ окото и душата Българска!

Ако истината се окаже отгоре на всичко и полезна,тогава ще зарадва всички ни!
цитирай
43. shtaparov - "Такъв, с Български произход, ...
08.02.2021 04:50
leonleonovpom2 написа:
"Такъв , с Български произход, беше дори и Чаушеску/ Чаушев/ ! Който държа реч на Български при първото си посещение в България!
На Български!
Бях дете, слушах я по радиото Слисан, питах баща ми И той ми каза това, че е с Български произход! После му забраниха, даже му превеждаха на румънски Явно ,заради Добруджа! Той се заслушваще в превода, явно сравняваше Но дума повече на Български не каза!
Е, достатъчно!
Накрая, поздравления за огромния ти и качествен труд!"

Един академик от Рустамската академия, анонимен, изглежда ,че е рабфак," написал постинг за тази част от коментара ми?
С обръщение към Румънската академия? Нали и е равен!
И сред академиците има такива Главата нищо не може да роди, но могат да казват, кое е правилното!
Това беше пъво посещение на Чаушеску след смъртта на Георгиу Деж през 1964, когото наследи като президент Било е или същата ,или следващата година Слушах го по радиото, на Български Бях ученик в прогимназията
Това ми е личен спомен, не е нужно да питам Румънската академия , дали е истина
Ако питам Румънската академия, всичките ни царе от Симеон нататък са румънци?
Царе без държава Затова не я и питам Тя и Елена Чаушеску беше академик, ако се не лъжа -и Николае Чаушеску Прегледах едно писание от нея веднъж, прилично! Но ме информираха, че не тя ги пише?
Чудя се ,но то е присъщо за посредствеността ,да смята, че може да оценя работи, които са извън обсега й! Които не са във възможностите и! Това се отнася до отрицателните оценки Те не може да са по презумция, нали разбирате!? Там се иска солидна обосновка!

Та нещо положително- От Симеон Велики, царете ни са румънци Поредната лъжа в списъка Впрочем, името не идва от етнос, а от ИРИ, която се нарича Романия!
За румънския етнос е ясно ,че е изкуствен, знаят се и родителите му- папата и Австро-Унгария ,в началото на 17- ти век , а изобилието от френски думи в езика им доказва ,че са късен народ Такъв език, официален, преди 16- ти век просто няма- френският!

Хубав ден, приятелю!

Ментаците "румънци" са същата фалшива нация като "македонската"- затова и президента им бе ментак с хубавото "македонско" име Чаушески :)
цитирай
44. shtaparov - Просто днес искат на всяка цена да се ...
08.02.2021 05:00
get написа:
shtaparov написа:
dobrodan написа:
Просто днес искат на всяка цена да се забрави неславянският им произход.
Иначе - тюркоезични военизирани племена. Не са правели нищо друго освен оръжие и са го използвали постоянно. Срещу нас - също. Роботърговци и разбойници, от хиляди години, както и днес. Макар отдавна руснаците да не са руси :), менталитетът на русите е запазен у тях и поощряван, защото "щом си славянин, ти си най-добрия" :):):).
Да се наричаш с името на бившите си роби - славяните - които си продавал, защото не е имало какво друго да правиш с робите си - е доста перфидно.

Чак пък "от хиляди години" е доста пресилено- да кажеш "от векове" разбирам,но само преди 1500 години комай не е имало никакви руси нито "славяни" да не говорим за татари и тюрки! Българите в същото време се подвизавали в Европа наистина от хиляди години, и само на тях им приляга перфектно този израз!

Щапаров ПРОЩАВАЙ - Но недей да пишеш, както ДРБРОДАН, следното ?
dobrodan написа:
Южните славяни, мигрирали във Волго-Клязминското междуречие и прилежащите територии, видимо още в началото са се разселили разбъркано между обитаващото там тюркоезично население.


На който ЗА ТРЕТИ ПЪТИ ОБЯСНЯВАМ ???
Между или по-точното?
В междуречието на горните течения на Волга и Ока - съществува ДЯКОВСКА(та) АРХЕОЛОГИЧЕСКА КУЛТУРА!
Същата ДОКУМЕНТИРАНО ПО МАТЕРИАЛНИ НАХОДКИ ... Начева от ПРЕДИ НАША ЕРА и продължава до поне 11-ти век от Наша ера!
Всички археолози ИЗСЛЕДВАЛИ СЪЩАТА - я свързват с волжските пермско-ФИНСКИТЕ езични народи.
На тази същата територия ДОБРОДАН АКО СИ ДАДЕ ТРУДА ДА НАПРАВИ ГЕОГРАФСКА СПРАВКА ЗА СЕБЕ СИ - Ще установи?
Че се намира река Клязма - тя ЛЯВ ПРИТОК НА ОКА. Тоест НЯМА КАК ДА Е КАКТО ПРИПИСВАЙКИ ОТ тюрко-татарина МИШАРин Н. Дроздов? - цитат по Добродан(!):

"Южните славяни ... Клязма... се разселили разбъркано между обитаващото там тюркоезично население."

Досежно ТОВА ТВЪРДЕНИЕ - Казвам(след проверка !).

Няма как да е било това! - тъй като НИТО В ИЗВОРОВ(писмен), НИ В АРХЕОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ - ТОВА - СЕ ПОТВЪРЖДАВА !!!

А цитата е от книгата на Юрий Н. Дроздов - "Моски, русы и Московское государство" ... Която съм ЧЕЛ - МНОГО ПРЕДИ "АПЕЛИРАЩИЯТ" към мен ДОБРОДАН ... да Я Е ЧЕЛ :))) ?

П.П.
И ще ви обременя с ОЩЕ РЕПИД ВЕЧЕ КАЗАНОТО !!?
В междуречието на горните течения м/у Волга и Ока - поне ДО ДЕСЕТИ ВЕК ... НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА СА ЖИВЕЛИ ДРУГИ НАРОДИ ... освен МОКШАНИТЕ-МОСКИ.
Самите те явяващи се дял на по-голямото ПОНЯТИЙНО-КАТЕГОРИАЛНО НАЗВАНИЕ ЗА ЕЗИЦИ + КУЛТУРА=НАРОДИ ... Известни ни като МОРДВА - мордовци!!
П.П.П.
Иченно в междуречието Волга-Ока се намира съвременният историко-археологически КОМПЛЕКС ОТ ГРАДОВЕ - известни под наречието "Золотое колЬцо".
А ЗА ТЕЗИ, които НЕ ИМ Е ИЗВЕСТНО: КОИ ГРАДОВЕ ВЛИЗАТ В ПОНЯТИЕТО "Златен кръг" ?

Ето линк с картинка илюстрираща понятието "Золотое кольцо"?
Адрес:
https://lh3content/proxy/FfS00eUJS4NSB75aa_ctgurA-erYeYSHJvZw2kYOTpA1jvhYcfeucn9PLv6j7Q2Vvy9J7nGpatefkNAMjHC60ieRx2Bhy2ZhmMfkLlYMAHbpJU4

За да спре да се обърква Караибрахим "Добродан",прекръстен в 1985 г.на Красимир ще добавя,че първите тюрки са стъпили в Европа към края на VI в. а в района на Средна Волга- към началото на VII в.
цитирай
45. elizabethborislavova - Пак ти обръщам внимание, че днешната ни държава е създадена през 681
10.02.2021 16:54

6. България е създадена в 681-ва или в 632 г.: лъжа на квадрат,срещу която стоят всички ранни исторически извори,посочващи Български владетели от няколко предходни векове!

С тази година е свързано все още съществуването ни. С тази година е свързана историята и бъдещето на човечеството. Няколко пъти го обяснявам, но очевидно не искате да си дадете труда да го разберете. Ако все още ни има то е заради 681.
11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.
12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
цитирай
46. elizabethborislavova - Виж какво казва Бог, обръщам внимание Бог. Няма време, всеки трябва да приеме това
10.02.2021 16:57
http://slovosvetlina/?p=25661

ПРИЗВАНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКО НЕБЕСНО УДОСТОЕНИЕ, НО ТО НЕ Е ЛИЧНО ЗА НЕЯ САМО. ЗАЩО БОГ ИЗБРА ИМЕННО БЪЛГАРИЯ? СРЕД БЪЛГАРИЯ СЕ ЧУ ГЛАСЪТ СЪДЕБЕН И СЕ УПОТРЕБИХА НЕЙНИЯ НАРОД, ГРАДОВЕ, МОРЕ И РЕКИ, ЕЗЕРА, ВЪРХОВЕ ПЛАНИНСКИ

В съдебната светлина Бог казва:“България в чин ”Духовна юдейка” – славянка е избрана от всички славянски народи. Тя представи съсъдите златни на почетно употребление пред Съда велик, чрез който се приключи Лаодикийското време, което представяше Духовен Израил и Юда.

А според сенките двете племена Юда и Израил враждуваха помежду си. И тази борба се откри и сред духовните Юда и Израил – Петдесятни и Адвентни.

България със своя народ е призвана по подобие на сянката ”Израил“, за да послужи пред Съда велик за целокупност земна и Земя. Призванието на България е велико небесно удостоение, но то не е лично за нея само. От цялата планета Земя единствена България е избрана като Същина реална на употребление, както беше и Сянката Старият Израил. Всичките духовни събития откриваха, че Бог има особени предпочитания към славянските народи.

Но защо Бог избра именно България? По какъв начин ще се докаже това, че наистина България е реална духовна Новозаветна същина, употребена в дните на Съда велик небесен? За това Божие избрание свидетелства фактът, че именно сред нея се чу Гласът съдебен и чрез Него се употреби целокупността нейна с народ и градове, море и реки, езера, върхове планински.Но ще попита някой, защо след като Бог отново събра стария народ Израил в древната негова страна, употреби с велико избрание България?
Нима Израил древен не е богоизбраният?"
цитирай
47. shtaparov - 6. България е ...
10.02.2021 23:03
elizabethborislavova написа:

6. България е създадена в 681-ва или в 632 г.: лъжа на квадрат,срещу която стоят всички ранни исторически извори,посочващи Български владетели от няколко предходни векове!

С тази година е свързано все още съществуването ни. С тази година е свързана историята и бъдещето на човечеството. Няколко пъти го обяснявам, но очевидно не искате да си дадете труда да го разберете. Ако все още ни има то е заради 681.
11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.
12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.

Днешната Българска държава е основана в 1878 г. а предишната- в 1185 г.! :) В 681-ва и дори в 680 г. нищо не е основавано- историческите извори изрично го потвърждават! Такива са документираните факти но казионите,които обичат да работят с пиянски бълнувания очевидно не харесват тези факти,които не съвпадат с техните фантазии!
цитирай
48. shtaparov - http://slovosvetlina/?p=256...
11.02.2021 07:26
elizabethborislavova написа:
http://slovosvetlina/?p=25661

ПРИЗВАНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКО НЕБЕСНО УДОСТОЕНИЕ, НО ТО НЕ Е ЛИЧНО ЗА НЕЯ САМО. ЗАЩО БОГ ИЗБРА ИМЕННО БЪЛГАРИЯ? СРЕД БЪЛГАРИЯ СЕ ЧУ ГЛАСЪТ СЪДЕБЕН И СЕ УПОТРЕБИХА НЕЙНИЯ НАРОД, ГРАДОВЕ, МОРЕ И РЕКИ, ЕЗЕРА, ВЪРХОВЕ ПЛАНИНСКИ

В съдебната светлина Бог казва:“България в чин ”Духовна юдейка” – славянка е избрана от всички славянски народи. Тя представи съсъдите златни на почетно употребление пред Съда велик, чрез който се приключи Лаодикийското време, което представяше Духовен Израил и Юда.

А според сенките двете племена Юда и Израил враждуваха помежду си. И тази борба се откри и сред духовните Юда и Израил – Петдесятни и Адвентни.

България със своя народ е призвана по подобие на сянката ”Израил“, за да послужи пред Съда велик за целокупност земна и Земя. Призванието на България е велико небесно удостоение, но то не е лично за нея само. От цялата планета Земя единствена България е избрана като Същина реална на употребление, както беше и Сянката Старият Израил. Всичките духовни събития откриваха, че Бог има особени предпочитания към славянските народи.

Но защо Бог избра именно България? По какъв начин ще се докаже това, че наистина България е реална духовна Новозаветна същина, употребена в дните на Съда велик небесен? За това Божие избрание свидетелства фактът, че именно сред нея се чу Гласът съдебен и чрез Него се употреби целокупността нейна с народ и градове, море и реки, езера, върхове планински.Но ще попита някой, защо след като Бог отново събра стария народ Израил в древната негова страна, употреби с велико избрание България?
Нима Израил древен не е богоизбраният?"

Ако Бог е избрал България за божествена мисия ние се радваме и го приемаме,а пътят към Бога минава през истината- затова сме длъжни да я кажем!
цитирай
49. nedovolen - Грък попитал Българин кога сме се ...
11.02.2021 17:42
Грък попитал Българин кога сме се научили да ходим по жарава.
- Ами когато сме се появили, Земята още не беше изстинала.
:)))
цитирай
50. shtaparov - :) :)
11.02.2021 18:28
nedovolen написа:
Грък попитал Българин кога сме се научили да ходим по жарава.
- Ами когато сме се появили, Земята още не беше изстинала. :)))

Страхотна приказка приятелю- БЛАГОДАРЯ!
цитирай
51. zaw12929 - МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ - ...
15.02.2021 18:23
МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ - биографията на един народ

ПОЗДРАВИ!
цитирай
52. shtaparov - МНОГО ...
15.02.2021 22:52
zaw12929 написа:
МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ - биографията на един народ

ПОЗДРАВИ!

Благодаря- сърдечен поздрав и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816309
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136737
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи