Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2015 19:12 - Pizza Hut ще сканира ретината на своите потребители в опит да създаде „перфектната“ oруелска храна
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 6300 Коментари: 2 Гласове:
58



image

Най-голямата американска верига за пица е разработила „подсъзнателно меню за поръчка“, което ще следи движението на очите на клиентите в реално време. Технологията има за цел да предвиди без никаква друга човешка намеса какво хората искат да си поръчат.

 

Tech Times“ обяснява, че корпорацията е разработила тази oруелска технология, след като нейният конкурент „Domino"s“ е разкрил свое собствено и необичайно приложение за следене на производството на пица, което позволява на клиента да наблюдава приготвянето, печенето и доставката на пицата също в реално време.

Според излязлата информация методът на Pizza Hut отива една крачка по-напред, усвоявайки технологията в стил Биг Брадър, за да проследява какво точно клиентите гледат върху менюто. След това системата автоматично създава „перфектната пица“, която е базирана на уникалното движение на очите на клиента.

 

Ние имаме доста значима подсъзнателна връзка с нашата храна и от психологична гледна точка се храним с очите си.“ – заявява психологът д-р Саймън Мур пред порталът „Tech Times“.

 

Той твърди още че: „Ние автоматично сме привлечени от храната, която има повече питателна стойност. Това е един вид предпазен механизъм, който сме наследили от примитивния човек и който все още играе роля при взимането на нашите подсъзнателни решения – дори когато избираме пица.


 

 

Биометрията позволява на корпорациите като Pizza Hut директен достъп до вашата телесна същност

 

 

Проблемът в използването на подобна технология има и друг аспект, въпреки че в случая вероятно не става дума точно затова. Повечето консуматори предпочитат така наречената „боклучава храна“, която сама по себе си няма хранителна стойност, но същевременно много бързо засища глада вместо да ви нахранва в истинския смисъл на думата. В тази връзка самата технология изглежда доста ефективна в оценката си какво точно клиентите искат да ядат в момента.

 

Корпорацията твърди, че нейната сканираща ретината технология е 98% точна и че в момента бива тествана на определени места, като се планира да бъде разпространена в национален мащаб в близко бъдеще. Как точно работи обаче остава мистерия.

 

Някои жокери обаче, могат да бъдат открити в основата, която стои зад биометрията, която все по-широко се използва за да „етикира“ личността чрез идентификация и обработка на нейната същност чрез анализ на гласа, пръстови отпечатъци и сканиране на ириса.




Както е обяснено в една статия на PBS, биометрията отива отвъд външните идентификатори като ПИН-кодове и пароли, които се въвеждат ръчно, за да се идентифицирате или да получите достъп. Биометрията сондира самата ви човешка същност.

 

 

 

Използването на биометрията за следене на граждани е нарушаване на личното пространство

 

Зловещите приложения на тази технология отиват доста отвъд това да си поръчате пица онлайн, което разбира се изглежда безобидно въпреки използването на биометрията. Позволявайки обаче, на корпорациите този директен достъп до вашето тяло, отваряте широко вратата за масово експлоатиране и нарушаване на личното ви пространство.


image

 

Това е същата тази технология която САЩ започна да прилага след 9/11, за да идентифицира предполагаеми терористи чрез сканиране на ириса, ръцете и използване на софтуер за разпознаване на лица.

 

Считам, че най-големият проблем относно събирането на биометрични данни е факта, че след като правителството ги придобие веднъж, тази информация става „удивително полезна“ за куп други неща и властите не искат повече да се разделят с тях и да ги заличат.“ – обяснява Дженифър Линч, адвокат на фондацията „Electronic Frontier Foundation“.


 

Източник: http://www.naturalnews.com/047953_Pizza_Hut_retina_scan_biometrics.html

 

 


 

Коментар от Издателство „Паралелна Реалност“:

 


Чудесен пример за това как се започва – с малки, невинни неща, които очевидно са за „наше добро“, но всъщност ще доведат до пълна зависимост и атрофия на мозъка. Това е и пътеката, по която в бъдеще всичко ще бъде оправдано с „факта“, че машината понякога разбира по-добре какво наистина искаме, отколкото самите ние си даваме сметка за това. Особено важен е акцентът, че технологията ще прави това, което човешкото „подсъзнание“ желае – тоест тя директно ще разпознава подсъзнателните програми и команди, които са заложени или придобити през конкретния живот. Въпреки че до голяма степен определят нашето поведение, те все пак могат да бъдат превъзмогнати от Духа и това е нещото което ни различава от идеята да се превърнем в роботи. Тенденцията обаче ясно подсказва, че човекът все по-малко ще има възможност за индивидуални решения (както сме виждали досега в много утопични филми) и след няколко поколения самият той няма да има против Изкуственият Интелект да избира вместо него, което тотално срива идеята за разнообразието от преживявания на планетата.

http://www.parallelreality-bg.com/novini/50-newss/525-pizza-hut-o-.html





Гласувай:
59



1. savremennik - ot facebook
05.01.2015 19:31
Ventsislav Nikolov ne che sa me imali nqkoga, no opredeleno nqma ad me spe4elqt kato klient!
цитирай
2. savremennik - EA Eridu Нещата май наистина си о...
05.01.2015 19:38
EA Eridu Нещата май наистина си отиват към "чипосване" на човечеството. Дано не съм прав.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928475
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен