Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2014 14:37 - Тунели на реалността и запечатване /1-ва част/
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 3422 Коментари: 0 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За да разбере неврологичното пространство, д-р Лиъри допус­ка, че нервната система се състои от осем потенциални вериги, или „скорости", или минимозъци. Четири от тези мозъци са в обикнове­но активното ляво полукълбо и се занимават със земното ни оцеля­ване; четири са извънземни, намират се в „мълчаливото" или неактивно дясно полукълбо и ще се използват в бъдещата ни еволюция. Това обяснява защо дясната хемисфера обикновено е неактивна на този етап от развитието ни и защо се активизира, когато човек при­еме психеделици.
Накратко ще обясним всеки от осемте „мозъка".

I. Веригата на биооцеляването. Този мозък програмира въз­приятията в решетката на или/или, разделена на хранителни-полезни Неща (към които се приближава) и отровно-опасни Неща (от които бяга или атакува). Запечатването на тази верига създава основната нагласа на доверие или подозрение, която ще се запази до смъртта. Освен това идентифицира външните стимули, които от този момент нататък ще предизвикват приближаване или избягване.

II. Емоционалната верига. Това е вторият по-напреднал био-компютьр. При индивида този по-голям тунел на реалност­та се активира, когато ръководната матрица ДНК задейства мета­морфозата от лазене към ходене. Както знае всеки родител, прохож­дащото дете вече не е пасивно (био-оцеляване) бебе, а бозайнически политик, пълен с физически (и психични) териториални изисквания, бързо намесващ се в семейните дела и вземане на решения. И тук първото запечатване по тази верига остава за цял живот (освен ако човек не е подложен на промиване на мозъка) и идентифицира сти­мулите, които автоматично ще задействат доминиращо, агресивно поведение или подчинено, сътрудничещо поведение. Когато кажем, че някой се държи емоционално, егоистично или „като двегодишно дете", имаме предвид, че той сляпо следва един от тунелите на ре­алността, запечатани по тази верига.

III. Веригата на сръчността-символизма.Този мозък се активира, кога­то по-голямото дете започва да борави с артефакти и да изпра­ща/получава сигнали чрез ларинкса (единици на човешката реч). Ако средата е стимулираща за третата верига, детето запечатва „ум­но" и става умело и се изразява ясно. Ако средата е изградена от глупави хора, детето запечатва „глупаво", т. е. повече или по-малко остава на етапа на петгодишното, което е несръчно при боравенето с артефакти и е сляпо за символизма.На обикновен език тунелът на реалността на първата верига обикновено се нарича „съзнание" рer sе": чувството, че си тук и се­га, в това тяло, ориентация към оцеляването на тялото. (Когато сте в „безсъзнание", първата верига е упоена и лекарите могат да извър­шват хирургични операции върху вас или враговете ви могат да ви атакуват, но вие няма да им избягате.) Втората верига на същия все­кидневен език се нарича „его". Така нареченото „его" е бозaйническото чувство за статус (значимост - незначимост ) на втората верига в глутницата или племето.

Третата верига е онова, което обикновено наричаме „разум" - способността да се получават, ин­тегрират и предават сигнали, изработени от човешка ръка (артефакти) или от деветте ларингеални мускули на хоминидите (реч).Запечатването по тези три вериги определя - към 3.5-годишна възраст - основната степен и стил на доверие-недоверие, които ще оцветяват „съзнанието", степента и стила себеутвърждаване-подчинение, които ще определят „его-статуса", и степента и стила интелигентност-непохватност, с които „разумът" ще борави с инстру­ментите или идеите.От гледна точка на еволюцията „съзнанието" на първия мозък по същество е безгръбначно, пасивно носещо се към храната и отд­ръпващо се от опасността. „Егото" на втория мозък е бозайническо и винаги се бори за статус в йерархичния ред на племето. „Разумът" на третия мозък е свързан с човешката култура и справянето с живота чрез матрица от артефакти и създаден от чове­ка символизъм.

IV. Социо-сексуалната верига. Тя се активира през пубертета, когато ДНК сигна­лите карат жлезите с вътрешна секреция да отделят полови неврохимикали и започва метаморфозата към зрялата възраст. Първите преживявания на оргазъм или съвкупяване запечатват характерната полова роля, която - отново - е биохимично свързана и остава до края на живота, освен ако не се постигне някакво промиване на мо­зъка или химично повторно запечатване.На всекидневен език запечатването на четвъртата верига и ту­нелна реалност са известни като „зряла личност".

Мастърс и Джонсън демонстрират, че конкретните полови „дисфункции", т. нар. „перверзни", „фетишизъм", състоянията на слабо или никакво сексуално представяне, например преждевремен­ната еякулация, импотентността, фригидността и т. н., или запечат­ване, дефинирано като „грешно" от местното племе, са обусловени от конкретни преживявания в ранните юношески контакти с другия пол. Същото е вярно и за еднакво роботизираното поведение на „нормалния", „добре приспособен" човек. Половата роля при човека е толкова механична и повтаряща се, колкото и при всеки друг бо­зайник (Или птица, риба или насекомо.)

Тези четири вериги по правило са мрежите в мозъка, които обикновено се активират. Вече трябва да е ясно защо Лиъри ги на­рича земни. Те са еволюирали и са били оформени от гравитацион­ните, климатичните и енергийните условия, определящи оцеляване­то и възпроизвеждането на този вид планета, обикаляща този вид звезда от тип G. Интелигентните организми, родени в открития кос­мос, които не живеят на дъното на 6436-километров гравитационен кладенец, не се конкурират за територия на ограничената повърх­ност на планетата, не са ограничени от параметрите на земния жи­вот: напред-назад, нагоре-надолу, надясно-наляво, неминуемо ще развият различни вериги, запечатани по различен начин и не толко­ва ригидно Евклидови.

Напред-назад е основният дигитален избор, програмиран от биокомпютър, действащ въз основа на Верига I: или напредвай, приближавай се, подуши го, докосни го, вкуси го, ухапи го, или се оттегли, отдръпни, избягай, изплъзни се.

Горе-долу - основното гравитационно чувство - се появява във всички етологични доклади за животински бой. Изправи се на зад­ните си крака, надуй тялото си до максималния му размер, ръмжи, вий, пищи, или се свий, отпусни опашката между краката, мъркай, спотайвай се, пълзи и намали телесния си размер. Това са сигнали за доминиране и подчинение, общи за игуаната, кучето, птицата и Председателя на борда на директорите на местната банка. Тези реф­лекси изграждат „егото" на Верига II.

Дясно-ляво е от основно значение за полярността на конструк­цията на телата на повърхността на планетата. Десностранната доминантност и свързаното предпочитание към линейните функции на лявото мозъчно полукълбо определят нормалните ни модели на производство на артефакти и понятийно мислене, т. е. „разума" на третата верига. Следователно не е случайно, че нашата логика (и компютърен дизайн) следва двоичната структура „или-или" на тези вериги. Не е случайно и че нашата геометрия - до миналия век - е била Евклидова. Евклидовата геометрия, Аристотеловата логика и Нютоновата физика са метапрограми, синтезиращи и обобщаващи програмите напред-назад на първия мозък, нагоре-надолу на втория мозък и надясно-наляво на третия мозък.Четвъртият мозък, занимаващ се с предаването на племенната или етническата култура през поколенията, въвежда четвъртото из­мерение - времето.

Тъй като всяка една от тези тунелни реалности се състои от биохимично запечатване или матрици в нервната система, всяка от тях е специфично задействана от невротрансмитери и други вещества.

За да активирате първия мозък, вземете опиат. Майка Опиум и Сестра Морфин ви свеждат до клетъчната интелигентност, пасив­ността на биооцеляването, носещото се съзнание на новороденото. (Затова фройдистите отъждествяват пристрастяването към сънот­ворни с желанието човек да се върне към младенческата възраст.)

За да активирате втората тунелна реалност, изпийте щедра доза алкохол. Териториалните модели на гръбначните и емоционалната политика на бозайниците се появяват незабавно, когато потече ал­кохолът, както Томас Наш интуитивно разбира, когато характеризи­ра различните алкохолни състояния с животински етикети: „пиян като магаре", „пиян като коза", „пиян като свиня", „пиян като меч­ка" и.т.н За да активирате третата верига, опитайте с кафе или чай, висо­ко протеинова диета, „спийд" (Амфетамини) или кокаин. Конкретният невротрансмитер за четвъртата верига все още не е синтезиран, но се произвежда от жлезите с вътрешна секреция след половото съзряване и тече като лава в кръвообращението на юношите. Нито едно от тези земни вещества не променя основното би­охимично запечатване. Поведенията, които те задействат, са онези, които са „хардуерно" вплетени в нервната система през първите етапи на уязвимост на запечатване. Пияницата от верига II проявява емоционалните игри или трикове, научени от родителите в младенчеството. „Разумът" на третата верига никога не надскача пермутациите и комбинациите на първоначално запечатаните тунелни реал­ности, или абстракциите, свързани със запечатването чрез по-късно обуславяне. И така нататък.Цялата тази роботизация в стила на Павлов-Скинър се променя драстично и драматично, когато се обърнем към дясното мозъчно полукълбо - бъдещите вериги и извънземните химикали.



Четирите еволюиращи бъдещи „мозъци" са:

V. Невросоматична верига. Когато се активира този пети ..тяло-мозък", плоските Евклидови конфигурации на фигурата и фона експлодират многодименсионално. В термините на Маклуън гещалтите се изместват от линейно зрително пространство към всеобх­ватно сетивно пространство. Появяват се хедонистични включва­ния, екстазна развеселеност, откъсване от преди компулсивния механизъм на първите четири вериги. Включих тази верига с трева и Тантра.Този пети мозък започва да се появява преди около 4 хиляди години при първите рентиерски цивилизации и се увеличава статис­тически през последните векове (дори преди Революцията на дрогата) - факт, демонстриран от хедонистичното изкуство на Индия, Китай, Рим и други богати общества. По-наскоро Орнстейн и него­вата школа демонстрираха с електроенцефалограми, че тази верига представлява първия скок от линейното ляво мозъчно полукълбо към аналогиите на дясното полукълбо.С отварянето и запечатването на тази верига са свръхангажирани „техниците на окултното" - тантристките шамани и хата йогините. Макар че петата тунелна реалност може да се постигне чрез сензорна депривация, социална изолация, физиологичен стрес или си­лен шок (церемониалните тактики на ужаса, както се практикуват от такива гурута-калпазани като дон Хуан Матус или Алистьр Кроули), традиционно е била запазена за образованата аристокрация на рентиерските общества, която е разрешила проблемите на оцелява­нето на четирите земни вериги.

Преди около 20 хиляди години специфичният невротрансмитер на петата верига е открит от шамани в района на Каспийско море в Азия и бързо се разпространява към други магьосници из цяла Евразия и Аф­рика. Това, разбира се, е канабисът. Тревата. Майка Ганджа.Не е случайно, че потребителят на трева обикновено нарича психичното си състояние „еуфория" или „отнесеност" . Надскачането на гравитационната, дигиталната, линейната, или-или, Аристотелова, Нютонова и Евклидова планетарна ориентация (вериги I—IV) от еволюционна перспектива е част от неврологичната ни подготов­ка за неизбежната миграция от родната планета, която започва сега. Затова толкова много потребители на трева са фенове на „Стар Трек" и адепти на научната фантастика.Извънземното значение на това да си „нависоко" (high) е пот­върдено от самите астронавти: 85% от тези, които са навлезли в сво­бодното падане при нулева гравитация, описват „мистични прежи­вявания" или състояния на екстаз, типични за невросоматичната верига. „Нито една снимка не може да покаже колко красива е Земя­та" - пали се капитан Ед Мичъл, описвайки Просветлението си при свободното падане. Той звучи като всеки успял йогин или потреби­тел на трева. Няма фотоапарат, който може да покаже това прежи­вяване, защото то е в нервната система.

В подходящото еволюционно време свободното падане за­действа невросоматична мутация - вярва Лиъри. По-рано тази му­тация е постигана „изкуствено" чрез йога или шаманско обучение, или чрез стимуланта на петата верига - канабиса. Сърфирането, ка­рането на ски, подводно плуване и новата сексуална култура (чувст­вен масаж, вносно тантристко изкуство и т. н.) са се поя­вили по същото време като част от хедонистичното превъзмогване на гравитацията. „Включеното" състояние винаги се описва като „носене" или според дзен метафората „един фут над земята".

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/264-2011-02-02-16-05-06.html




Гласувай:
47



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2935068
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен