Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2013 08:15 - БИЛ ЛИ Е ХРИСТОС АСТРОНАВТ?
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 7367 Коментари: 8 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Космическите полети в средновековната българска иконография

Прастарите свидетелства за посещенията на българските земи от представители на чуждопланетен разум във вид на рисунки, предмети и мегалитни съоръжения продължават да пораждат спорове, засягащи техния исторически и културен контекст и приложимата при тълкуването на тяхната символика научна методология. Въпреки съмненията и подозренията за мистификация на авторитетните специалисти, по-късните епохи не опровергават, а утвърждават в архитектурни композиции и художествени образи с религиозна тематика семантичната приемственост на идеята за космическите пришълци. Православната ни иконография е най-вълнуващото доказателство за интервенцията на висши технологии и същества в духовното и материално пространство на българската нация.

Пръв изследователят Ивайло Петков забелязва аеродинамични тела с ракетоподобна форма върху иконите “Възкресение господне” (Созопол, ХVІ в.), “Преображение Господне” (с.Присово, ХVІІ в.), “Успение Богородично”, “Преображение” (с.Добърско, ХVІІ в.), в обковката “Слизане в ада” и другаде. В старата църква “Свето преображение Христово” от ХVІІ век може да се види добре запазена икона на свети Харалампий, в която зографът е изписал облака само до половината, а другата възпроизвежда като апарат, движен от реактивни струи. Над входната врата от 1732 г. на църквата в Роженския манастир се различават две капковидни летящи тела, които се отдалечават хоризонтално помежду си, сподиряни от вихри. В тяхната сърцевина се намират хуманоидни същества, които гледат в посока, обратна на движението на въздухоплавателните апарати. На други изображения по стените на църквата библейски пророци и християнски светии се издигат и спускат в ракетоподобни тела. Друга забележителна сцена е художествено възпроизведена в параклис недалеч от Рилския манастир. От лодка, подобна на банан, излизат множество хора, а в задната й част се забелязва подобие на двигател. Летателни апарати с банановидна форма са един от основните типове предполагаеми космически кораби на пришълците, които се свързват с прословутото нашествие на НЛО над Белгия. Емблематичен пример за сходни, но световно признати от уфологията и палеоастронавтиката сюжети на контакти с пришълци върху средновековни фрески са и изображения от югославския манастир в Дечани (близо до границата с Албания) и от Лесновския манастир (ХІV в.). Тези места са попадали в географските граници на българската държава още от 924 г. и са част от източноправославното духовно пространство. Една от фреските в Дечани изобразява кацнал ракетоплан и застанал на входната стълба светия, който се мъчи да вкара в апарата съпротивляващи се мъж и жена. Високо над тях кръжат управлявани от хора и задвижвани от реактивни струи капковидни тела, чийто грохот принуждава тълпа от хора да си запуши ушите. Друг фрагмент от Лесновския манастир ни показва мъж, свит в сърцевината на сферично тяло, от което излизат четири реактивни струи. Еманация на божествената мощ или близки срещи със същества от други светове пресъздават странните икони?
Най-забележителните индикации за съществуване на владееща космически технологии раса, с която са контактували нашите предшественици, са българските иконографски изображения на Христос като бог-астронавт, издигащ се с ракета в небесата. Върху бронзова обковка, съхранявана в Националния археологически музей в София, Христос се сбогува със своите последователи в обгърната в пламъци ракетоподобна капсула. Още по убедителна е сцената върху друг експонат от същия музей - иконата “Преображение Христово” от ХVІІ в. Сферично тяло, в центъра на което стои Спасителя, а от двете му страни - светии, се издига върху три огнени стълба. Зашеметените му последователи Петър, Йоан и Яков са паднали върху разлюлените треви и прикриват очите и ушите си от небесния блясък и шум. Аналогичен сюжет със същите участници е изобразен и върху друга икона “Преображение Христово” от ХVІІ в., но от с. Влашко, Врачанско. Сияещо и завършващо с три лъча тяло с формата на първите космически ракети с космонавти на борда “Восток” отнася благославящия Христос към небесните селения. Аеродинамичен ореол обгръща отдалечаващия се от грешната земя Христос и на датираната към 1732 г. икона “Възкресение Христово” от църквата в Роженския манастир, но този път той е ескортиран от носещи се под ъгъл от 45 градуса две…летящи чинии.

Уфологични сюжети и образи откриваме и в други икони, стенописи и настолни кръстове, третиращи библейските мотиви за възкресението, слизането в ада и апокалипсиса. Дали те са плод на провокирана от еволюцията в иконографските стилове и въображението на зографите оригинална художествена интерпретация или достоверен портрет на небесни пратеници? Следите от боговете-астронавти в документално обозрими исторически периоди след създаването на българската държава все още очакват своите мащабни проучвания и откриватели, готови да проникнат отвъд религиозната форма и да се изправят срещу утвърдените научни модели на реалността.

image

Автор: Мирослав Минчев




Гласувай:
51



1. hamlet6op - Смятам, че това са видения от сънища.
05.11.2013 10:16
Вярвам, че почти на всеки се е случвало да се занимава с някаква работа трескаво през деня. Когато заспи да сънува причудливи вариянти на дейноста си прес деня.
Иисус Христос според мен е литературен образ умело използван за масовизиране на една представа за света.
цитирай
2. luc - Отговор
05.11.2013 11:07
Любопитна статия... Отговорът ще намерите в Писмата на Христос www.pismatanahristos.com
цитирай
3. boliarkabg - доколкото зная, зографите са из...
05.11.2013 14:21
доколкото зная, зографите са изписвали иконите по строги правила и не вярвам "фантазиите" има да са били чак такива,че точно НЛО да си изфантазират. В момента все повече учени историци обръщат внимание не само на иконите, но и на други факти говорещи за контакти с извънземни в древността. Не вярвам ние да сме най-съвършената цивилизация на земята и където и да е другаде...
цитирай
4. savremennik - Вярвам, че почти на всеки се е слу...
05.11.2013 16:26
hamlet6op написа:
Вярвам, че почти на всеки се е случвало да се занимава с някаква работа трескаво през деня. Когато заспи да сънува причудливи вариянти на дейноста си прес деня.
Иисус Христос според мен е литературен образ умело използван за масовизиране на една представа за света.

:) Добре като предположение , но как тогава са толкова синхронични сънищата на всички тези зографи, които са от различни като география места ? Едва ли е толкова простичко обяснението ....
цитирай
5. savremennik - доколкото зная, зографите са из...
05.11.2013 16:29
boliarkabg написа:
доколкото зная, зографите са изписвали иконите по строги правила и не вярвам "фантазиите" има да са били чак такива,че точно НЛО да си изфантазират. В момента все повече учени историци обръщат внимание не само на иконите, но и на други факти говорещи за контакти с извънземни в древността. Не вярвам ние да сме най-съвършената цивилизация на земята и където и да е другаде...

Ще ви допълня - дори и да има фантазия , тя не може да се изяви ако няма нещо познато от т. нар. "реален свят" , така че истината е някъде там :)
цитирай
6. refab - Описаните "рисунки" се ...
05.11.2013 22:35
Описаните "рисунки" се характеризират с един символ, който обикновено е във формата на бадем (мандорла) и е около фигурата на Христос. Това е символ на така наречена НЕТВАРНА БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА, ЕНЕРГИЯ, която е проявена, но несътворена, ЧАСТ ОТ БОГА, но не неговата същност, която си остава непознаваема, скрита. Ако някой се интересува по същество - в насоката, която набелязах, може да пита. Поздрав!


П.п. С известно извинение: Не прочетох цялата статия, защото подобен род писания са ясни, общо взето, почти само от първите редове.
цитирай
7. oposin21 - Инопланетяни? Мооожееее!!!!
06.11.2013 00:06
Не знам дали Христос е бил астронавт или не и честно да ви кажа въобще не ме интересува , това си е само и единствено негов проблем интересува ме факта не дали а колко цивилизации са контактували с нас хората, защото ако се разровите из историята за такива случаи ще видите различни народи изобразявайки ги по различен начин , не вярвам изпълнените със страхопочитание хора да са си позволявали да "украсяват" богоподобните дошли от небето това би се тълкувало като грях или неуважение към тях и би се породил страх от наказание върху проявилите волност разбира се малки щрихи с цел да се постигне страх и подчинение от простолюдието са възможни , но да ги промениш изцяло ? - просто забрави!!! каква огромна разлика има с рисунките примерно на египтяните с европейските народи , с южноамериканските Инки , Маи , Ацтеки и народите от Азия !!! рисунки има по цялото земно кълбо и само човек без логическо мислене или на които му е платено за това би твърдял че сме сами във вселената !!! Сами във вселената - няма начин !!!! Наскоро откриха в астероид клетки от днк , та какво казвате сами във вселената - ха ха ха !
цитирай
8. milady - ре автора...
06.11.2013 19:11
според мен..всичко ,което се ражда,
в „реалния„ СВЯТ...,първо, се е родило
в духовния/етерен/....
обичаам хора с ..панорамно мислене :D
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928398
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен