Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2013 08:15 - ДНК не е статична, както се смяташе досега
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 8384 Коментари: 9 Гласове:
52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageВсички са виждали красивата спираловидна двойно навита молекула на ДНК. Оказа се, че това е идеализиран образ. В статия към списание Nucleic Acids Research, изследователи от колежа по медицина към университета в Хюстън показват, че ДНК не е стройна и статична. Тя е динамична и с висока енергия и е в полу-навито – обратно на часовниковата стрелка състояние. Състоянието на ДНК се променя на вълни при всяка различна дейност на клетката – ДНК репликация, транспорт, поправка и прекомбиниране. ДНК също е придружена от облак от „контрайони” (заредени частици, които неутрализират отрицателно заредения генетически материал). Освен тези частици тя е придружена от протеинови макромолекули, които влияят на нейната активност.

„Много модели и експериментни са били интерпретирани чрез статичния модел на ДНК” казва д-р Лин Закейдрич, професор по молекулярна вирология и микробиология към BCM и главен автор на това изследване. „Този модел обаче не кореспондира с резултатите от нашите изследвания.”

ДНК е перфектна пружина. Тя може да бъде разтягана и свивана в оригиналната си форма. Закейдрич и нейните колеги се опитват да установят колко може да бъде разтегната преди да се увреди структурата и. Какъв стрес на огъване и усукване има и каква е посоката на нейното навиване.

Резултатите от изследването дават отговор на въпроса, зададен от нобеловия лауреат д-р Линус Паулин, който преди време се опитваше да установи как информацията е кодирана в бази, които могат да се четат, ако тя е секвестирана в ДНК молекула с фосфатни молекули от външната страна.

За експеримента, учените съставиха 19 независими ДНК системи със фиксирани степени на разплитане и навиване. Те използваха специален компютърен анализ, създаден от д-р Монтгомъри Петит.

Резултатите ясно показаха, че когато ДНК е развита по същия начин, както е разгъната пружина, силите които се появяват индуцират само една или две бази – аденин и тимин. За да се освободи стреса в молекулата и да се съединят другите бази, ДНК молекулата трябва да е полуразвита.

Подкрепа за тази работа идва от фондацията „Робърт Уелч”, американския здравен институт и Центъра „Кек” за бионаучно обучение. Изчисленията бяха направени отчасти използвайки Teragrid и Молекулярното научно компютърно  оборудване в лабораторията „Уилям Уайли”.

http://www.sci-bg.com/?p=917




Гласувай:
53



1. anin - Здрасти,
20.08.2013 21:38
Темата за ДНК е интересна и актуална, а колко ли още неща обаче не знаем...

Бях чела преди време за така нареченият Вълнови геном, доста интересно...
цитирай
2. novaposoka - "...видимото не стана от ..."
20.08.2013 22:28
"С вяра разбираме, че световете са били създадени с Божието слово, така че видимото не стана от видими неща" /Послание към евреите 11:3/.
Ние не виждаме какво съдържа молекулата на ДНК на новообразуван жив организъм. Тази фантастична молекула, в зависимост в чия утроба е образувана, след определеното време за своето развитие, изкарва на бял свят чудни, прекрасни, видими същества, истински чудеса.
Тази фантастична молекула съдържа в себе си огромна и подробна информация за живият организъм, който ще се появи от нея.
Информатиката ни казва, че информацията не може да се появи от нищото, или пък от "първичния бульон", както твърдят еволюционистите. Информацията е продукт на Разумен източник. Кой е Той?
Библията ни казва: "Аз създадох земята и сътворих човека на нея; Аз, да! Моите ръце разпростряха небето, Аз дадох заповеди на цялото му множество." /Исайя 45:12/.
"Има ли Бог или няма?" - На мой постинг по този въпрос, един атеист коментира, че въпросът не бил точка на конфликти. Важно било всеки да си вярва в своето, и вярващият и атеистът честно да си изкарват хляба.
Тази информационна система, чрез която си общуваме и обменяме информация, е създадена от мощни софтуерни корпорации. Всеки е съгласен, че тя не се появява случайно. А далеч по-сложната информационна система, чрез която се развива животът, богоборците обявяват за случайност! Те вярват в случайността. Именно това е суеверие, празна вяра. На въпроса, дали са вярващи, те отговарят, че не са суеверни, т.е., отричат точно това, което са.
Отново и винаги ще оповестявам характеристиката на богоборците, дадена им от Библията:
" Безумният каза в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се ; сториха нечестиви дела; няма кой да прави добро" /Псалми 14:1/.
А какво представлява безумният - "Луд, ненормален, побъркан; крайно безразсъден." /Български тълковен речник/.
Георги Крумов.
цитирай
3. savremennik - Темата за ДНК е интересна и актуа...
20.08.2013 22:28
anin написа:
Темата за ДНК е интересна и актуална, а колко ли още неща обаче не знаем...

Бях чела преди време за така нареченият Вълнови геном, доста интересно...


Здрасти , чела си материала по опитите на Гаряев най-вероятно ? Мога да предложа и още нещо крайно интересно за ДНК - http://savremennik.blog.bg/technology/2012/05/25/dnk-e-s-izvynzemen-proizhod.958789
цитирай
4. savremennik - novaposoka,
20.08.2013 23:03
Добре се насочваш за разумния източник , но защо трябва да намесваш попските приказки ? По-добре хвърли едно око на материала , който препоръчах на анин в предния си коментар :)
цитирай
5. novaposoka - Относно "попските приказки".
21.08.2013 07:48
Ако можеш, дай определение на попски приказки! Ако имаш пред вид Библията, имаш някаква грешка.

Големият проблем на еволюционистите е половото размножаване. Тези, които задълбочено вникват в него, вече признават:
“Полът изглежда никога не е трябвало да еволюира. Наистина упоритостта на пола е една от фундаменталните мистерии на днешната еволюционна биология” /Дуайт Нелсън. “Създаден за да устои”, “Нов живот”, 2000 г./

Библията дава отговор на мистериозния проблем:
“И Бог ги благослови. ...Плодете се и се размножавайте...” /Бит. 1:28/.

Христос допълва:
“Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е сътворил, ги е сътворил отначало мъжко и женско...” /Мат. 19:4/.

Безумието на еволюционизма постепенно започва да излиза на бял свят:
“Аз съм убеден, че теорията на еволюцията, особено в областта, в която се прилага, ще бъде една от най-големите шеги на книжната история в бъдещето. Потомството ще се чуди, как една толкова слаба теория и неубедителна хипотеза е могла да бъде приета с толкова голяма лековерност” /Ариел Рот. “Сътворението”. Разпространение: Стойко Стойков, Скопие, печатница Лион/.

А теорията за пришълците е опит на еволюционистите да се измъкнат от наивната и неубедителна хипотеза за възникването на живота от първичния бульон.

Георги Крумов
цитирай
6. savremennik - Именно тази книга е сбор от "...
21.08.2013 08:09
Именно тази книга е сбор от "попски приказки", защото съчинилите я са се водели по вековната привичка на хората да вярват, че всеки дух, който са видели или съобщение на медиум, на каквото са били свидетели идвали от Бога. Какви ужасни последици имало от това вярване.
Упоменатият от теб еволюционизъм е друг вид религия, също толкова лишена от правдоподобност, колкото са и попските приказки .
цитирай
7. novaposoka - Съчинявали или вдъхновявани от Бога?
21.08.2013 10:42
Библията като литературно произведение не е по силите на никой човек, колкото и да е велик той.
По-добре е да се прочете постинга, който публикувах в тази връзка - "Библията - попски хитрост или Божие слово".
Георги Крумов
цитирай
8. savremennik - Библията като литературно прои...
21.08.2013 16:01
novaposoka написа:
Библията като литературно произведение не е по силите на никой човек, колкото и да е велик той.
По-добре е да се прочете постинга, който публикувах в тази връзка - "Библията - попски хитрост или Божие слово".
Георги Крумов

На твое място бих прекратил, защото се превръща в безполезно начинание подобен диалог. Като финал мога да предложа и тази гледна точка за библията : През първите 3 века след живота на Исус имало толкова много съществуващи вярвания, че нямало 2 евангелия или послания (писания, за които се твърдяло, че са дело на апостолите), които да си приличат. Добавяли се късчета, зачерквали се и се променяли, за да паснат на вярванията на онези, които ги притежавали. Съвременните проучвания са показали, че текстовете на Марко били първите от написаните "библейски" евангелия, а другите просто саго копирали и са правили свои собствени допълнения. По-древните текстове, от които Марко и другите евангелисти са преписвали са били загубени, но както ще видим, дори и при това положение е имало други писания за Исус, които Църквата е отхвърляла. Никой не знае кой е писал библейските текстове, кога и под напътствието на каква личност са се родили те. И въпреки това имаме книга, която е контролирала еволюцията на голяма част от света през почти 2000 г !
цитирай
9. kakvonovo - Вземете да прочетете туй-онуй... олигогово...
30.08.2013 17:30
novaposoka написа:
Библията като литературно произведение не е по силите на никой човек, колкото и да е велик той.
По-добре е да се прочете постинга, който публикувах в тази връзка - "Библията - попски хитрост или Божие слово".
Георги Крумов


Не ми е приятно, че грамотни хора пишат глупости. И на слепите е ясно, че манипулацията наречена бублия е еврейско творение и е открадната (като всичко еврейско) от индииските стари книги като петокнижието например. Библията е иносказателен лош преразказ на ситуациите от тези и по-ранни книги. Има го и факта, че в последствие е преработена от - око за око до - другата буза.
Всъщност е написана за да държи в невежество и подчинение белите хора.

Накрая и аз ще кажа :Смърт на сатаната
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928584
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен