Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2013 08:39 - Какво всъщност сме ние?
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 21657 Коментари: 8 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Знаете ли, че за 5 години всеки атом в човешкото тяло се подменя? Оказва се че, на всеки 5 години си имаме чисто ново тяло. Всяка секунда в ежедневните действия губим материя – естествено се налага и да приемаме вещества чрез храна и напитки.

image

И въпреки факта, че на всеки 5 години се сдобиваме с ново тяло си оставаме същите хора, със същото съзнание и структура. Тук обаче възникват няколко неудобни въпроса:

· Какво всъщност сме ние?

· Как се съхранява информацията за тялото?

· Как тази информация запазва ниската ентропия на материята?

 

Новото ни тяло?

От биологична гледна точка тъканите в тялото се подновяват на всеки 7 години. Това означава, че материята на една клетка може да бъде подменена преди да настъпи биологична й смърт.

И така значи, на всеки 7 години човек се сдобива с чисто ново тяло – от физична и от биологична гледна точка. Какво не е наред тогава? Защо остаряваме? Защо болестите не изчезват с годините, а се развиват прогресивно? От друга страна пък всички сме чували за онези хора излекувани по нетрадиционен начин от „неизличими“ болести. Инвалиди прохождат, слепи хора с атрофирали очни нерви проглеждат, раково болни оздравяват и още какво ли не – светът е пълен с такива „чудеса“. Излиза, че съществото ни не е просто материално тяло – имаме и абстрактно тяло, състоящо се изцяло от информация.

 

Какво всъщност сме ние?

Човек е постоянно обновяваща се материя носеща едно и също име и същност. Ако забързаме процеса и погледнем нещата от друга посока ще видим, че човек е поток от атоми, организиращи се по-определен начин, изграждащи формата на нашето тяло и напускащи „тялото“  като свободни частици. Кое е константата тук? Какво сме и къде сме ние?

image

Как става преносът на информация за цялото тяло? Може би отговорът е в ДНК? Въпреки, че вече знаем много за гените и информацията съхранена в тях, механизмът определящ, кои гени да бъдат прочетени, и кои не, си остава загадка.

Означава ли това, че човек не е просто тяло с разум? Какво става след смъртта с енергията организираща целият този спектакъл? За какво е всичкото това съпротивление и стремеж за организация пред различната материя – само и само да запазим формата и същността ли? Какво става със съзнанието и информацията за нас самите? Тези и много други остават едни от най-вълнуващите въпроси на които няма еднозначен и научно проверен отговор.

 

Нашето заключение?

Ако трябва да изходим научно от ситуацията, изводът ще бъде следния:

Енергията в природата никога не се губи, тя само преминава от един вид в друг оставяйки информационен отпечатък с ниска ентропия върху заобикалящата среда – ентропията е дял от физиката и философията изучаващи хаоса и безпорядъка. Основавайки се на този първичен физичен закон, излиза че същността ни е информационна единица, стремяща се да запази съдържанието си за максимално дълго време, като част от нея се предава в околната среда и материята. В края на процеса една компресирана порция информация бива пресъздадена в нов индивид, започващ съществуването си в изходна позиция за да повтори същият този процес.

Но ако помислим за живота, Вселената и всичко останало по един непринуден начин, изводът може да бъде много по-различен. Като се замисли човек…

…там където има интелект има и смисъл. Смъртта спира механизмите на живота, запазената информация сякаш напуска материята и енергията управляваща процесите бавно се разсейва в околната среда. Може би животът не е просто самоорганизиращи се химически процеси, а нещо повече. Животът е интелект, информация, енергия – ред в хаоса. Фактът, че тялото се подменя на всеки 5-7 години и въпреки това запазваме същността си, говори в полза на едно древното твърдение, че човек е не просто тяло с мозък, а нещо повече. Тази естествена организация сред хаоса не се ограничава само в материалния свят. Организацията и интелекта съществуват извън материята като едно абстрактно явление наречено “душа”.

// Свежа Наука

http://fresh-science.com/philosophy/kakvo-vsa-shtnost-sme-nie/




Гласувай:
46



1. batogo - Поздравления!
30.07.2013 09:37
Много полезна, мъдра статия... Добро начало за деня... Да си жив и здрав!
цитирай
2. savremennik - Много полезна, мъдра статия. . . ...
30.07.2013 09:51
batogo написа:
Много полезна, мъдра статия... Добро начало за деня... Да си жив и здрав!

Благодаря , подобно :)
Малко размисъл в тези завихрени с тревожни събития дни не е излишен
цитирай
3. zarenkow - "…там където има интелект има и смисъл"
30.07.2013 10:48
Не ми е известно да съществува задоволително определение за интелект. Същото важи и за информация. Реда в хаоса си съществува, проблема е дали го виждаме. Мъртвата природа също непрестанно се обновява и то във всеки момент, като запазва характеристиките си. Имам предвид полевата същност на Света. Това говори ли "в полза на едно древното твърдение, че ... е не просто тяло ......, а нещо повече." :)
цитирай
4. savremennik - Не ми е известно да съществува за...
30.07.2013 12:24
zarenkow написа:
Не ми е известно да съществува задоволително определение за интелект. Същото важи и за информация. Реда в хаоса си съществува, проблема е дали го виждаме. Мъртвата природа също непрестанно се обновява и то във всеки момент, като запазва характеристиките си. Имам предвид полевата същност на Света. Това говори ли "в полза на едно древното твърдение, че ... е не просто тяло ......, а нещо повече." :)

Няма и как да има общовалидно определение за интелект , защото имаме различно ниво на еволюция не само помежду биологичните видове, но и сред тези, които обитават човешки тела ( повече интересни подробности в постинга за Органичните портали и агентите на матрицата) . И няма "мъртва природа" - самият факт, че тя се обновява във достъпен за ограничената сетивност периметър вече говори достатъчно колко нелепо е твърдението ! Тук умишлено не намесвам другите сетива , защото ще стане много дълго
цитирай
5. mutzunka - Благодаря :-) Мир и Любов
30.07.2013 23:04
Мир и Любов, братле.
цитирай
6. injir - ДушИ...
30.07.2013 23:25
ДушИ...
цитирай
7. zaw12929 - Какво сме ние?! Въпрос, който всеки ...
06.08.2013 21:46
Какво сме ние?! Въпрос, който всеки си задава- човек?! Има много отговори- вашият е оригинален като част от материалите на „Свежа наука” , от научен поглед: енергия, информация. Губи ли се информацията?! Не, нищо не се губи: не оспорвам казаното, а допълвам- това е темата, която ме занимава, като съпътстваща професията ми- за човека творец. Ако си задаваме въпросът за един човек, няма да можем да дадем правилен отговор. Човек съществува само в човечеството. Той черпи информация и дава такава на другите.

Информацията е променяла човечеството и то се развива. Като разкрива законите на природата и чрез тях изобретява един свят успоредно с природния, благодарение на ума- това с което е образ на Бог. Човечеството е заложено от природата с някаква цел. Видно, за да става човекът по умен, по способен, по знаещ. А знанието е откриване на законите на природата и тяхното приложение. Науката днес не може да се побере в главата на човека, я в човечеството- може. Интелекта са знания, възпитания, култура. За мен човечеството е един проект на природата, за да „отглежда” душите, които минават в друго измерение, където служат на Бог. Видно е, че докато изобретява през вековете, човекът „израства”, като мозък, като ум. С това се отличава от животните, родени само да дават тор и поколение. Човекът е нещо много по вече!
цитирай
8. zaw12929 - Поздравление за материала, аз допълвам моята"хипотеза"
06.08.2013 21:53
На това ниво на развитие ни липсват много знания. Ние се отклоняване. Вместо това, което иска Бог да сме добронамерени, толерантни, уважителни- ние сме обратното и трябва да извърви човечеството промяната. До един хармоничен свят!
Човешкият мозък е един природен компютър, свързан с Бог- това не е дядо, седнал на небето!! А всемирната информация, която ръководи света. Вярващите се свързват всеки път и получават подкрепа- най важната- психичната, която те пази здрав и уверен. Информацията винаги е налична в мозъка и душата. Вратата към Бог на всеки човек е през главата, през ума. Всеки вик „Боже!” е чут където трябва. Всяка молба получава отговор. Всеки починал се изправя пред Бог, за да получи новото си място в другото измерение: като вярващ или атеист. Човек, живял без божията подкрепа. Но това е друга тема

Още Аристотел си е задавал въпросът: "Този свят има цел: каква е тя?!" и аз се питам и давам отговор накъсо: Бог е създал човек по свое подобие: да нисли, да създава и човечеството ще израстне до нивото на създателя си- земята не е център на вселената, дори на слънчевата ни система не е център, но на нея се отглеждат човеци, които ще израстнат до Богове, за да решават следващите програми на Природата, която се обновява, но няма заден ход, нито престой!
цитирай
9. zaw12929 - щЕ НАПРАВЯ ОЩЕ ЕДНО ДОПЪЛНЕНИЕ С ИЗВИНЕНИЕ, АКО ВИ ОТЕГЧАВАМ!
06.08.2013 21:59
Най интереснто е- еднакви тела, толкова разнообразие на интелект! Светът е пълен с изненади и чудеса
Аз в един тефтер отскоро си записвам чудесата, които ми се случват- някой направлява решенията ми, като ме спасява от малки и по едри неудачи. НЯКОЙ ИМА ГРИЖА ЗА МЕН! ЧЕТЕ МИСЛИТЕ МИ И ПАК С МОИ МИСЛИ МИ ОТГОВАРЯ. тОВА МИ ДАВА НАДЕЖДА, ЧЕ ХОРАТА ЩЕ СТАВАТ ПО ДОБРИ- ЗАЩОТО ТВОРЧЕСТВОТО, УМЪТ ДВИЖИ ПРОГРЕСА.

МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ! УСПЕХИ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2929005
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен