Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 08:12 - Р-вълните - ключ към интуитивните и телепатични възможности
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 13012 Коментари: 9 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Явлението телепатия не може да бъде поставяно под въпрос. Не само са натрупани огромни количества от съответния фактически материал, но почти всеки човек в дадено семейство не отказва да съобщава за лично изпитани телепатични явления. Почтен е опита да ги обясним от научна гледна точка.

К. Е. Циолковски


Най-красивото от чувствата е любовта. Тя върши чудеса, издига човека към небето и го хвърля в бездната. Любовта си има една особеност - влюбените в душата си винаги чувстват другия, без значение колко далечно е разстоянието между тях. Каквото и да става, семеен конфликт или несъгласие и др.

Едно и също цвете, разцъфтяло едновременно в две души остава там завинаги, дори ако трябва да се разделят. А чувството остава в сърцето на любимия човек, с неговите емоции и чувства .

Това е понякога трогателна, понякога трагична, всеизвестна особеност на човешките емоции.

Да опитаме без да засягаме деликатните чувства, просто да се поинтересуваме за феномена на изразяване на емоции, образи и видения на разстояние, а след това да пoизследваме дали то е свързано с човешките взаимоотношения.

На сериозно научно ниво се занимава с този проблем още през 50-те години на миналия век член-кореспондентът на Академията на медицинските науки, Л.Л. Василиев. Той не само експериментира, но също и събрал огромен, реален фактически материал. Той се приближи, както казват "почти" пред отварянето на тайните на човешките отношения със "света без думи" - телепатията

Стойността на неговите изследвания е била в строго научния, академичен подход към изследователската работа. Поради това, резултатите от експериментите му са ценни за сериозната наука.

Тук, в името на предпазливостта, е редно да се каже, че живота завършва трагично за Василиев. Той просто бил застрелян и на обществеността случая бил представен като случай на самоубийство заради любовницата му, лаборант. Глупости! Но нека това да служи като пример на "науката" към тези смели изследователи, които ще тръгнат по същия път ....

Тук се съдържа материал от различни достоверни източници. Целта - да се предложи една от теориите, обясняващи как хората се чувстват на разстояние един от друг, обичат, мразят, усещат предателство или загриженост. И това, което е най-интересно, че същите неща усещат растенията , когато хората мислят за тях. Формулирането на темата е интригуващо. Разумните растения !


Нека започнем с примери. Известен случай от живота на Ломоносов. Той живеел в Санкт Петербург, когато баща му починал по време на риболов на Бяло море. По време на смъртта на баща си Михаил Вaсилиевич преживял сърдечен удар и ясно разбира: с баща му е станало нещастие ...

А ето протоколирани данни.

"Ние, долуподписаните, удостоверяваме, че Борис Шабер на 17-ти декември 1918 г. ни разказа за странно видение на Надежда Aркадиевна Нeвадска, която се явила пред него днес сутринта (в 9:25. ). Б.Н. Шабер чу последната дума на видението "тлен" и допълни, че в нощта преди 16 декември, той чул някакъв далечен, познат, сякаш приглушен от разстоянието разговор: "Борис, Борис!". Витебск, 17.12.1918г..

Сред лицата, подписали оригинала, както и това копие, заверено с печат, полагат подписите си - Й. Maкуня (учител по математика) и П. Kрасовски (адвокат). Адресите на подписалите също са там.

"Ние, долуподписаните, удостоверяваме, че на този 23 декември 1918 Борис Николаевич Шабер, получил от Петроград от майката на Н.А. Нeвадска, Евгения Николаевна, писмо с известие, че нейната дъщеря е била ранена на 16 декември тази година и е починала от раната в осем и половина часа сутринта на 17 декември. Нейните последни думи били: "Няма прах, няма тлен. Витебск, 23.12.1918 г. "Заверено копие с печата и подписите на И. Maкун и П. Kрасовски ....

Според М. Шабер, Е. Нeвадовская не е преживяла трагичната загуба на дъщеря си и скоро се самоубива. Рядката характеристика на този случай, пише Василиев, е появата на две телепатични състояния - визуални и слухови.

Но с течение на времето и съвременните учени твърдят, че на човешките емоции на разстояние (телепатия) не реагират само хора, а като цяло всичко живо.

Например, докторът на техническите науки, професор Николай Kолпаков споделя за свои "мистериозни" изследвания, "Аз говоря с цветята. (Въпреки че всеки градинар ухажва цветята, гали ги, и някак им говори.) Точно така, растенията чувстват всичко. Но аз обменям с цветята конкретна информация. В лабораторията съм свързал две цветя към общо устройство с дисплей. Когато мислено се обръщам към едно от тях, стрелката се отклонява на устройството, свързано с него. Променям мисълта си към другото цвете - реагира второто устройство.

Има и обратна връзка от цветята, но какво точно съобщават те , надявам се да науча малко по-късно. За сега проучванията не са приключили, аз не искам да давам преждевременни подробности »

image

Авторът на статията не е професор, а медицински психолог, но по професионално наблюдение и обобщаване на входяща информация от други източници, мога да представя следното: В една къща, където хората носят "в пазвата камък", или постоянно се карат - цветята не растат или растат много слабо. В края на краищата, наред с други неща, цветето е живот, която трябва да се роди и развива в желаната атмосфера. Така, обратната връзка - от растенията към хората може да се каже е емпирично изследвана - цветята реагират със собствените си живот и смърт. От присъствие на зли мисли растението просто умира, както и от вътрешната човешка доброта, царуваща в къщата - цъфти с пищен цвят.

Има над какво да се помисли. Някак изведнъж си спомних- че някои от моите приятели се оплакват, че при тях цветята не успяват да оцелеят по някаква причина ...

Професор Колпаков обяснява механизма на взаимодействието между растението и човека със съществуването на някакви поляризирани р-вълни, които той при експерименти с лазери в своя институт (1978) случайно открил, а след това, след много изследвания, те са били открити в свободното пространство (1996).Ето някои от физическите характеристики на тези вълни:
"В контраст с електромагнитните вълни с честоти от порядъка на милиони херца в секунда, при поляризационните количеството трептения в секунда се изразява от единица с четиридесет нули! И скоростта на разпространение е стотици хиляди квадрилиона пъти по-бързо от скоростта на светлината. За тези вълни почти няма разстояние, те не се разпадат.

Ако светлината от далечните звезди идва за милиони години, информацията с помощта на Р-вълните е за секунди.

Така проф. Koлпаков обяснил мистериозното явление, открито от видния съветски астроном Николай Козирев. Наблюдавайки звездите през телескоп, Николай знаел, че улавя светлината, която отлита към Земята за много светлинни години . А в момента, тази звезда е на друго място. Козирев правел разчет къде е то. И насочвал телескопа към място, където няма видими звезди , но тя трябва да бъде там. Той замъглява обектива на алуминиев екран, но чувствителният резистор изменял електросъпротивлението - т.е. е реагирал към невидимата звезда. Козирев се опита да обясни ефекта с парадоксите на времето. А за Koлпаков всичко е много по-просто: резисторът реагира на Р-вълната, долитаща от невидимата точка на звездното текущо местоположение.

За нас е интересно друго. Koлпаков доказва, че всяка форма на живот е в състояние да генерира тези Р-вълни и да реагира на тях. При хората, "предавателя" или "генератор" на р-вълни се намира в дълбоките структури на мозъка, както и достъпът до него е възможен само чрез подсъзнанието.

Т.е., ако слушаш своите подсъзнателни чувства, или по думите на известния психоаналитик Карл Густав Юнг, на тъмната страна на личността си, можем да "чуем" мислите на други хора, предавани от лице на лице, посредством Р- вълни . Защо именно към подсъзнанието? Просто защото в експериментите на професор Василиев се оказа, че телепатията идва от несъзнаваното на подсъзнанието. Ето защо чуваме чувствата на другите хора в сън или изменено състояние на възприятие, когато съзнанието е "изключено" и подсъзнанието разполага с "решение". Както обикновено, когато се събудят, хората се опитват да разберат , по познатия ни начин , "какво се крие зад това видение?"

И все пак, какво отношение има това към хората ежедневните проблеми, проблемите на любовта и омразата, и т.н.?


Ще опитам да изчисля с помощта на примери, доказващи, че използаме телепатия повсеместно, но само инстинктивно, мислейки, че това е предчувствие , а не всепронизващите Р-вълни, носещи отпечатък за личността на хората.

Всяка опитна майка чувства детето си на всякакво разстояние, а жената може лесно да почувства, ако нейният съпруг при отсъствието и доведе в собствената си къща любовница.

Попитайте опитен бизнесмен, независимо дали той чувства неуспех или напротив успех от предстоящи дела, свързани с определени хора. Отговорът ще бъде положителен. Той ще каже нещо от рода на "Аз имам развита интуиция"

Попитайте агент на разузнаването с висока квалификация дали той чувства приближаване на опасност, дори когато нищо не се случва? Отговорът ще е - да.

Помислете за ситуация от собствения си живот. Когато се настройвате за някое дело и упорито отивате към него (попътно излъчващи в ефира P-вълна с подходяща информация.) "Приемниците на P-вълни , които се интересуват в същата посока на човешката дейност, бъдете сигурни, че ще ви чуят", а в реалния живот това би изглеждало като "чудотворно" появаване на точните хора на точното място ...

Малко лоши новини. Има хора, чието подсъзнанието е настроено да унищожи или потиска противоположния пол . Това се излъчва от P-вълните, които носят информация. А тези хора не осъзнават това


Например, ако е жена, обикновено нейният съпруг умира или пие твърде много. Такива жени обикновено се оплакват от злодея - съдба, уроки и др. По няколко пъти се омъжват, но всичко се повтаря. Те наистина не осъзнават, че системата се намира в тяхното подсъзнание (което съдържа предавателя на P-вълни) Ако става дума за мъж, същото нещо се случва, разбира се, с противоположния пол.

Нека ви дам още един феномен. Когато човек се приготви да отиде някъде, то с помощта на P-вълни той вече е налице на мястото, където физически още само има намерение да дойде. Ако в този район има Р-вълни с носители на личните отпечатъци от други хора, тогава има интересен феномен. Ако тези индивиди нямат нищо един срещу друг , то в техните физически тела ще има чувство за безопасно и комфортно пътуване до това място. Но ако това са противници, те физически няма да искат да отидат на това място. Те ще усещат "пробив" и т.н. Но както винаги ще победи най-силния , който устои на себе си , а това значи и на работещата против него програма на Р-вълните на другия човек.

Ако развием тези мисли по-нататък, положението става още по-необичайно. Очевидно с развитието на цивилизацията и прогреса, които принасят ползи идва разбиране и нови знания, които вместо да дадат по-голяма свобода ни предупреждават за повишено внимание, дори в собствените си мисли. Наистина Еклесиаст е бил прав: "Знанието създава скръб".




Гласувай:
54



1. batogo - Поздравление за поста!
10.04.2013 08:28
Такива знания са много полезни. Помагат на себепознанието и самоконтрола.
цитирай
2. savremennik - Такива знания са много полезни. ...
10.04.2013 08:44
batogo написа:
Такива знания са много полезни. Помагат на себепознанието и самоконтрола.

И дават качествено различна основа в познанията за себе си и взаимодействието с другите . Благодаря :)
цитирай
3. aip55 - Разбира се
10.04.2013 09:25
Всеки от нас е попадал в подобни чувства на телепатия. Аз също съм попадал в такъв резонанс на телепатия и съм излизал от тялото си в духовен смисъл, като мислено съм наблюдавал далечни точки на земята и съм чувствувал необясними за мене възприятия. До сега не съм го споделял с никого, защото си мисля, че ще ме помислят за фантазьор или луд.
цитирай
4. savremennik - Всеки от нас е попадал в подобни ч...
10.04.2013 09:48
aip55 написа:
Всеки от нас е попадал в подобни чувства на телепатия. Аз също съм попадал в такъв резонанс на телепатия и съм излизал от тялото си в духовен смисъл, като мислено съм наблюдавал далечни точки на земята и съм чувствувал необясними за мене възприятия. До сега не съм го споделял с никого, защото си мисля, че ще ме помислят за фантазьор или луд.

Ще те помислят за такъв само материалистите и тези, които не са го изпитали , останалите ще те разберат :)
Една вметка само : възможно е това наблюдение с излизане от тялото, за което казваш да е астрална проекция , при мен се е случвало често :)
цитирай
5. godlieb - КНИГАТА НА ПРОФЕСОР ВАСИЛИЕВ
10.04.2013 12:16
Я ИМА ОБНАРОДВАНА В БЪЛГАРСКИ ПРЕВОД ОЩЕ КЪМ 1975.!?!
цитирай
6. raders - Не го дочетох, защото е наивно още ...
10.04.2013 23:49
Не го дочетох, защото е наивно още при заглавието. Не отхвърлям възможността да съществува телепатия, но по никой начин тя няма нищо общо с радиовълните. 33 години 3 месеца и 13 дена съм се занимавал само с радиовълни, та ми са пределно ясни. "Силата" на радиовълните намалява прогресивно с квадрата на разстоянието, тоест - на два метра от източника /антената/ са четири пъти по-слаби, на четири метра - 16 пъти по-слаби и т.н., докато станат части от микроволта и трябва много чувствителна апаратура, за да бъдат уловени. А човешкият мозък нито излъчва радиовълни, нито ги приема така че... Телепатията е нещо много по-различно и засега никой няма представа какво е. Нито пък намалява с квадрата на разтоянието. Избий си от главата тези глупости!
цитирай
7. savremennik - Не го дочетох, защото е наивно още ...
11.04.2013 12:22
raders написа:
Не го дочетох, защото е наивно още при заглавието. Не отхвърлям възможността да съществува телепатия, но по никой начин тя няма нищо общо с радиовълните. 33 години 3 месеца и 13 дена съм се занимавал само с радиовълни, та ми са пределно ясни. "Силата" на радиовълните намалява прогресивно с квадрата на разстоянието, тоест - на два метра от източника /антената/ са четири пъти по-слаби, на четири метра - 16 пъти по-слаби и т.н., докато станат части от микроволта и трябва много чувствителна апаратура, за да бъдат уловени. А човешкият мозък нито излъчва радиовълни, нито ги приема така че... Телепатията е нещо много по-различно и засега никой няма представа какво е. Нито пък намалява с квадрата на разтоянието. Избий си от главата тези глупости!

С коментара си показа , че си написал домашното само наполовина . Никъде в статията не се казва че поляризационните вълни спадат към тези , за които имаш знания :)
цитирай
8. medyto - Прочетете още
11.04.2013 13:37
Бих искал да обърна вниманието на всички прочели поста на някои неща :
ПЪРВО - Чували ли сте за един френски философ (ако не се лъжа от 18 век, но може и да е от по-късно) на име Камил Фломарион. Той е написал една книга под заглавие "ТАЙНСТВЕННОТО" където първо описва над 100 случая на необикновени явления при смърт на близки хора и после се опитва да даде обяснение на тези явления (разбира се от познанията на своето време). Книгата е издадена и на български език преди години, има ч в Народната библиотека (аз съм я чел там) и е изключително интересна, като подкрепа о доказателство на първата част от поста.
ВТОРО : Експерименти с разтения, включени към детектор на лъжата" е правил преди години един пенсиониран американски следовател, който е доказал казаното по този повод в поста, като освен това е показал, че разтоянието между растението и собственика му няма значение - растението реагира с реакция на радост, когато собственика му, намиращ се в друг град, реши внезапно да се прибере в къщи.
Предполагам, че посетителите на този блог ще могат да дадат още много доказателства за верността на изнесеното в него, като и за обяснението на тези явления.
От друга страна, мисля, че термина "вълни" не е прецизен или поне не е точен, защото ако използваме него отричаме цялата теория на Айнщайн (знаете - максималната скорост; скоростта на светлината и т.н.) Явлението се базира на съвсем други принципи и теории, които за сега не са ни познати.
цитирай
9. hamlet6op - Интуицята е вследствие на явлението синхронността
16.04.2013 16:49
Карл Юнг определя синхронността като, съвпадение на две или повече събития с намесата на нещо повече от случайност”. Синхронност според Юнг са странните и необичайни срещи или в живота на човек, които на пръв поглед нямат никаква причинно-следствие на връзка и въпреки това са от толкова голямо значение за човека, че е малко вероятно да са в резултат просто на случайност.
Самото явление синхронност е проявление на информационната матрица в която живеем.
Информационната матрица създава сингулярност(взаимна свързаност и непрекъснатост). За разлика от популярния филм тя е демократична.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928291
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен