Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 08:26 - Енергийно моделиране
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 6024 Коментари: 7 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всичко във вселената е свързано. Квантовата физика го доказва. Следователно вселената е единна система, обединяваща в себе си невъобразимо голям брой елементи,които работят в един незабележим синхрон. Това явление се нарича морфичен резонанс. Най-силно се проявява между обекти с много близка подреденост в структурата.

Като пример ще посочим еднояйчните близнаци. Телепатията и други подобни явления се проявяват най-силно между тях. Мислят едни и същи неща по едно и също време, действат по един и същи начин, разболяват се в един и същи момент и т.н.

Но ако двама човека,макар и много различни,ако се сближат достатъчно и те ще изпитат същите неща.
Фактът, че всичко е свързано е фундаментален в магическата работа. Познаването на морфичния резонанс е от значение как да конструираме енергийни модели и програми с които да влияем на процесите и явленията по ефикасен и безопасен начин.

Известно е, че магическата работа се извършва основно на астрално равнище, макар че всички нива участват. Именно там се изгражда енергийния проект на формата и събитията, които по-късно следва да се материализират. Именно там съществува и тази енергийна мрежа, която свързва всички обекти, жива и нежива природа, събития, процеси и т.н. Обектите, които са по-тясно свързани един със друг в астрала, образуват собствена колективна енергийна структура наречена в розенкройцерската традиция егрегор, една колективна аура, която носи в себе си информация за дейността, познанията, действията на групата и която се грижи отделните членове на групата да работят в синхрон.

Правени са научни опити за да се докаже истинността на тази идея. Събират определен брой хора, които не са специалисти в дадена област и започват дискусия по такава тема, в която не са вещи. Всеки участва с първата мисъл, която му дойде на ум. И се оказва, че се получават много оригинални и добри разрешения на проблема.

Друг интересен пример е опита 100 Маймунки. Събират групи от по 100 маймунки и ги отвеждат на плажа (опита се е провеждал някъде из местности с близко разположени един до друг острови). По брега разпръскват сладки картофи.Маймуните ги обожават.

Но така, изцапани с пясък,не ги щат.Но се намира една гениална маймуна, която решава да си вземе една шепа от плячката и да я отнесе в морето,където да ги измие. Другите се повеждат по нейния акъл. Така провели експеримента с необходимия брой от по сто маймуни и се оказало, че когато групата е сама винаги броя на новаторите е един или най-много два.

Но когато направили опит с много групи, разпръснати из всички острови, от по 100 маймуни, се стигнало до ефект, напомнящ достигане на критична маса: броят на маймуните във всяка група растял стремглаво-в прогресия. Още един чудесен пример за действието на морфичния резонанс.

Всеки магически ритуал се базира на ефекта на морфичния резонанс. Той създава енергийно информационна структура в астралния план. Инвокациите и евокациите на архетипи и същества служи за набавяне на нужния енергетичен ресурс, който да "финансира" отключващия се процес. Оттам нататък енергийния модел се вгражда в общата структура на вселената.

Един много интересен пример бе за мен заклинанието за дъжд и буря, описано в книгата Големия Ключ на Соломон. Пентакълът на Марс се поставя в чаша с вода. Марс е носителна "агресивна", динамична, бурна енергия. Водата според законите на магията и физиката не е отделна, а е свързана със всички останали "води" на планетата и вселената (морета океани, атмосферна влага и т.н.) а и освен това, макар и индиректно и със другите елементи. Влагайки талисмана на Соломон вътре във водата, вмъкваме енергийния модел вътре във "егрегора" на всички водни източници и свободно движещи се водни маси. Те едва ли се нуждаят от допълнителен енергетичен заряд.Самата вода е източник на сила: нали е основна стихия и елемент. И резултата е ясен.

Всъщност, магическите ритуали променят единствено нашата собствена енергетика, не на околния свят. Последното става индиректно. Така например ако правим магия за пари или любов, ние изчистваме от енергийното си поле онова, което ни пречи да добием парите или любовта. Или приятелите, или каквото и да е там. Променяме енергията си така че да съответствува на богат, обичан и здрав човек. И като всичко е свързано, ясно е какво следва от това.

Енергиен модел е не само талисманът, амулетът или ритуалът. Или магическия знак. Може да бъде някой изкуствено създаден астрален фантом, сервитьор, мисъл форма или дори самия маг може да стане модел.Излизайки в астрала чрез астрална проекция или чрез техниката за влизане в кристал. Магът трябва да се "имплантира" (някога са му викали вселяване) във енергийното поле, върху което иска да работи.

Някои лечители практикуват подобни методики-извършват астрална проекция а после се вграждат в енергийното поле на пациента и извършват лечение.

Лидерите на много религиозни секти,политически движе ния,идеологии и т.н., за които се казва,че имат чар и обаяние са именно такива енергийни модели на огромни човешки маси. Ако манипулирате енергиите на водачите (не само на политическите групи и стада), ще имате и власт над целите егрегори и енергийни структури. Не напразно казват - "Убий пастира, стадото ще се разпръсне".

За да може по-лесно да се манипулира огромна човешка маса, ще способства и следния факт: ако енергийното и духовното ниво на водача надвишава това на кой да е член на групата поне 1.5 пъти, то той ще може да води тази тълпа. Разпространяващата се поп-фолк "култура" в нашата страна довежда до регрес на енергиите и духовността, а от там и до разбиване на енергийната защита на индивида (лично мнение!). Просто за да станат хората по-слаби и уязвими и лесно манипулируеми. По принцип само по-подредената структура, по-ясно диференцираната, по-кохерентната, по определената система може да бъде водач и енергиен модел...

http://www.magicgatebg.com/magic/energy/model.htm Гласувай:
52
11. batogo - Поздравления!
28.11.2012 17:49
Много полезна статия! А това за въздействието на "чалга културата" върху манталитета /особено на младите/ е абсолютно вярно. Буквално ги превръща в лумпени и лесна плячка за подземния свят.
цитирай
2. savremennik - Много полезна статия! А това за в...
28.11.2012 17:55
batogo написа:
Много полезна статия! А това за въздействието на "чалга културата" върху манталитета /особено на младите/ е абсолютно вярно. Буквално ги превръща в лумпени и лесна плячка за подземния свят.

Затова постоянно ни изпращат на безсмислена работа, вкарват ни в безполезни спорове, в локални войни, предлагат ни нискокачествена храна, развлечения и прочее животински радости.
Поздрави !
цитирай
3. olivie - Поздравления
29.11.2012 00:39
и от мен. Много полезно четиво. Аз мисля, че ако върнем тонът ла на 434 хц, отпреди решението на Гьобелс /май?/, то тогава ще имат сила магическите ритуали и поп културата в/у съзнанието и света. Само се чудя, как още не са се усетили. А ако някой може да ми направи камертон с тази честота, мисля че може да се демонстрира как са строени пирамидите. /мое мнение/
цитирай
4. tikoev - Поздрави! "Но ако двама ...
29.11.2012 01:38
Поздрави!
"Но ако двама човека,макар и много различни,ако се сближат достатъчно и те ще изпитат същите неща."
Енергийните нива не се променят...Има връзки между тях - Ванга...
цитирай
5. diadokolio - Много полезно!
29.11.2012 06:45
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за насоките в темата Ви!
През 1998г. си позволих, да се изкажа, че преподаването е магическо действие, на съвещанието по математика.
Залата завря от упреци, но това не ме смути, защото часовете са си мои- цветя, аромати, променящ се тембър, движения на ръцете и тялото, но всичко е в името на пълното отваряне, на децата, за да са свободни и не страхуващи се от проблем с крайния резултат.
Магията ще бъде преследвана и подигравана, защото е свобода.
Способност, да изслушаш събеседника, да го усетиш и да поемеш нишката, за да я направиш ефирна.
Закриха училището, но не и мен, преквалифицирах се и съм градинар, а и клисар.
Поисках 6 месеца, за да не ми пречат и задават въпроси, но да ми предоставят боя, дъски и личните ми разсади, които да слагам в площите.
Работя само с тесла и близко до земята.
Промяната е от 3 до 83 годишните. Направляването на сетивата е магия.
Започнаха и предложенията с разсади и материали, но и с думите- "...ти знаеш, къде и как да ги сложиш...", това е най- голямата ми награда.
Често се спори, за мястото на църквата, не, не настоявам, а превърнах 7-те декара в място за общуване със съмишленици- цветя, храсти, дървета и пейки.
Магия или енергийно затваряне на верига, всякак може да се каже, но трите пръста до челото- дай ми разум, до диафрагмата- дай ми здраве, до дясното рамо- дай ми сила и до сърцето- дай ми добро сърце.
Отделим ли време, за да се срещнем със себе си сутрин в огледалото, това е първата крачка.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
6. savremennik - Трябва да помним едно нещо: Ние не ...
29.11.2012 18:07
Трябва да помним едно нещо: Ние не живеем в свят. Под 1 % от откриваемата материя може да бъде възприета чрез физическите сетива.
цитирай
7. faktifakti - Много интересно.
30.11.2012 22:28
Благодаря.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2203726
Постинги: 314
Коментари: 1906
Гласове: 15566
Календар
«  Януари, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен