Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2012 08:25 - Отпечатъци от зората на времето
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 8450 Коментари: 4 Гласове:
48


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Следи от може би най-древното присъствие на разумни същества на нашата планета, открити през юни 1968 г. в американския щат Юта, си остават непреодолимо предизвикателство за всички конвенционални хипотези, обясняващи възникването и еволюцията на живота.

image

image

image


На 1 юни 1968 г. американецът Уилям Мейстър, ръководител на група чертожници във фирма “Херкулес” и любител-археолог се отправя с жена си, двете си дъщери и приятелско семейство на четиридневна експедиция в района на Антилоуп Спринг, на около 80 км северозападно от град Делта, щата Юта. На третия ден съпругата и една от дъщерите на Мейстър откриват вкаменелости от трилобити - древни молюски-предшественици на съвременните раци и скариди и първите обитатели на океана. Трилобитите се появяват през камбрийския период на палеозойската ера между 590 и 505 милиона години назад във времето и изчезват при мащабен природен катаклизъм преди 280 милиона години.

Мейстър отчупва с чукче парче с дебелина пет сантиметра от скалата с фосилизираните останки и го разцепва подобно на разтворена страница от книга. С удивление той открива върху едната страна на фрагмента отпечатък от човешки крак с натрошени трилобити под него. Другата страна съответствала точно на странните контури. Противно на здравия разум се оказва, че следата е оставена от обут в сандал десен крак. Токът на обувката бил три милиметра по-висок от подметката и изглеждал износен. Размерът на отпечатъка - 26,6 см дължина и 8,8 см ширина, приблизително съответства на оставяните от съвременните представители на Хомо Сапиенс.

Фактите от аномалното откритие били формулирани като абсурдната за палеоантрополози и палеобиолози хипотеза, че обуто в сандали двукрако човешко същество се е разхождало в Антилоуп Спринг 300 милиона години преди появата на първите динозаври на Земята. Ерата на рептилиите завършва около 65 милиона години назад във времето, а първият изправен предшественик на човека Хомо Еректус излиза на историческата сцена преди само милион години. Най-ранните останки от съвременния Хомо Сапиенс са датирани отпреди 40-25 хиляди години, а цивилизовани общества, чиито членове са били далеч от навиците на босоногите аборигени, възникват едва към VІІ-то хилядолетие преди Христа.

Откривателят на датираните отпреди поне 500 милиона години хуманоидни следи предава вкаменелостта на Мелвин Кук, професор по металургия в Университета на щата Юта, който го посъветвал да се консултира с професионални геолози. Никой от тях по разбираеми причини не се отзовал на предизвикателството, чийто контекст би предизвикал пренаписване на безброй учебници и научни трудове. Тогава Мейстър се обръща към местния вестник “The Deseret News” и не след дълго откритието става национално и международно достояние.

На 20 юли 1968 г. районът на Антилоуп Спринг отново е посетен с изследователска цел от д-р Клифърд Бърдик, геолог от Тъксън, Аризона. Малко по-късно той се натъква на друг 15,2 сантиметров отпечатък от детски крак във вид на вдлъбнатина в слой шисти. Според Бърдик фосилът е запечатал натиска на тялото върху тогава калния слой. Месец по-късно педагогът Дийн Битър от системата на обществените училища в Солт Лейк Сити съобщава, че е открил още два човешки отпечатъка от обути в сандали крака при Антилоуп Спринг. Професор Кук установява, че около находките почти няма следи от натрошени трилобити, но присъствието на фосил от малък трилобит край един от отпечатъците в същия пласт свидетелства, че морското създание и обутото в сандали същество, разхождало се преди 500 милиона години върху негостоприемната тогава Земя, са съществували по едно и също време.

Загадката дали сме изправени пред потвърждение за съществуването на много древни цивилизации на планетата или следва да приемем, че някога Земята е навестявана от посетители от други светове, е оставена на милостта на времето и готовността на човечеството да възприеме и най-необичайните истини за своя произход.

Source: lafim.com
Мирослав Минчев 



Гласувай:
48



1. razkazvachka - мержелеят ми се две идеи - едната е машината на времето
31.10.2012 14:13
а другата - как преди стотина години е имало глобално затопляне и на онова място земята е била разджвакана още почва от вулкански изригвания или горещи потоци под нея... та някой стъпнал
цитирай
2. born - Отпечатъците са оставени най-в...
31.10.2012 21:56
Отпечатъците са оставени най-вероятно от македонски крак.
цитирай
3. diadokolio - Заслужаващо замисляне!
01.11.2012 07:22
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за предоставената информация!
Днес е светъл празник- "Ден на Народните Будители"!
Ползваме предимствата на технологиите, но сме следствие и си заслужава вглеждането в милионите години.
Лесно преодоляхме въздуха и обикаляме около земята, но все още сме слаби и незнаещи, какво се крие в морските дълбини и земните недра, които ще ни разказват, за живелите преди нас.
Заблуждаваме се, че оръжията ни са мощни и вратите ни заключени, но водата е по- силна, дали ще е лед, вълни или въздушни маси.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
4. rockbul - Еволюционистите се стремят да п...
02.11.2012 02:48
Еволюционистите се стремят да прикрият всичко с милиони и стотици милиони години...да ама не. Има стотици доказателства, че Земята не е била на толкова години и няма нищо чудно в това, че човешки крак е оставил следа сред трилобити или заедно с динозаври. Забравяте за Дарвиновата еволюция и всичко се подрежда съвсем логически и си идва на мястото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928493
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен