Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2012 09:12 - ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ : ВИЗУАЛИЗАЦИЯТА
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 7554 Коментари: 2 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Говорейки за визуализацията, ние не можем да пренебрегнем къде и кога, и най-важното, как се използва тя в магическите техники , в техники за самоусъвършенстване и методите за самостоятелно развитие.
И първото нещо , с което е добре да се започне - това е техниката на медитация , при която визуализацията заема важно, ако не и най-важно място.
Ако говорим за медитациите като цяло, тази технология е изградена на принципа на помощта в изграждането на определени условия, на първо място на всички вътрешни състояния на личността. И това определяне възниква в резултат на вътрешния ритъм, както и чрез фиксиране на вниманието върху визуален образ, който първоначално е бил създаден, или образуван по време на тренировка.

Визуализация на дълготрайни изображения.

Този метод се основава на факта, че повечето от картинките, изображенията, видени от хората, имат известно влияние върху тях . Причината за този ефект е проста - всеки човек има свой собствен набор от възприятия и набор от стереотипи, които предизвикват определена реакция. Именно върху очакването на такава реакция са разчетени повечето медитативни техники.
Въпреки това, да гледаш някаква фигура в хода на медитацията не работи, тъй като й пречат естествените външни дразнители, които отвличат вниманието от вътрешното състояние на човек. Освен това, моделът по образ и възприемане на картината трябва да бъде в самия човек.
Именно с тази цел в медитацията има описание на местността, и на други творчески функции, които хората възпроизвеждат в техните умове, с което не само виждат, но също така чувстват този образ.
И огромен плюс в създаването на такова изображение се намира във факта, че човек създава свой собствен, адаптиран или стереотипен образ, който е приемлив за него лично.

Визуализация на променливи изображения.

В контраст с модела на фиксираната, променливата картина се формира постепенно и се променя - допълва се, коригира се в зависимост от целта на човека или медитацията.
В този случай, свободата на изразяване и свободата на настройките са много високи, тъй като промяната е възможна по волята на самия човек.
Такава медитация-визуализация не само улавя вътрешния ритъм на човека, но също така може да го пренастрои, изпрати в правилната посока.

Визуализация на усещания.

Това е една от най-сложните медитации, тъй като визуализирате човешкото усещане. Произтича освобождаване на неговото подсъзнание и от възприемането на изображенията от обкръжаващия свят.
Ключова дума за медитацията може да бъде "Аз чувствам това, което виждам."
Разбира се, тя има някои прилики със съня, но в този случай нивото на осъзнаване и контрола на човека е много по-висок.

Визуализация на звуци.

За разлика от визуализацията на усещанията, визуализацията на звуците има преди всичко за цел да възпроизведе изображение, във вид на движещи се или статични картини на звуците, които чуват хората по време на медитация или упражнения.
Това e възпроизвеждане на мантри или молитви и музика. Рядко - магии и замисли, които резонират в дадено изображение.
Това е изключително деликатна работа , защото хората обичат да се вместят в тяхното възприемане на света на нивото на безсъзнателна или рефлексна реакция. И в този случай, по-често от други ситуации всеки научава много за своите принципи на мирогледа.

Смесена визуализация.

Това е визуализация, която включва редица визуализации, и не може да се класифицира като едно нещо. В действителност тя е смес от техники и смес от подходи, към които прибягват тези, за които това ниво е достъпно.

Директна визуализация на обреда.

Директна визуализация на обреда се използва в техниката, когато магът (оператор) трябва да формира изображения и дизайни на астрален план (енергийни). Тогава техниката за визуализиране позволява по-високо качество на работа посредством енергийното влияние, или създаване на по-добър дизайн, отколкото ако е направено без визуализацията на усещанията.

Визуални фантоми.

При този вид визуализация се отнася създаването на фантом - на лице или обект, с който магът извършва различни магически манипулации - лечителски, коригиращи и други манипулации. След като фантома на човека (а действително неговата форма и копие на енергийно ниво) е претърпял всички необходими промени, той се изпраща към собственика, за да може промените на фантома да станат промени на собственика.
В категорията на визуалните фантоми са и тези фантоми-образи, които възникват под формата на човешки фигури или различни проблясъци на енергия, принадлежаща на хората като проява на техните мисли и емоции.
С тези фантоми е почти невъзможно да се работи, защото те са вторични върху връзката с човека.
 



Гласувай:
41



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivesa - Визуализацията може да се използва и като...
12.10.2012 17:31
психотерапевтична техника от добре обучен психотерапевт.Поздрави!:)
цитирай
2. lightsaber123 - Само с едно нещо не съм съгласен
13.10.2012 16:26
"И първото нещо , с което е добре да се започне - това е техниката на медитация , при която визуализацията заема важно, ако не и най-важно място."

Медитацията е неправене на нищо, с две думи мързелуване без мисли, без цел и посока. Центриране, което ако има някакви мисли, съответно и центърът се измества към тях, а не към съществото, което медитира. Ако въпреки всичко се появят някакви мисли или визуализации - те трябва да се разглеждат точно като облаци, които преминават, без да се фокусиаш върху никой от тях. Просто ги оставяш да си минават безпрепрятствено.

Един-единствен път съм успявал, чрез визуализация да постигна нещо конкретно, но и досега не мога да дам точно обяснение за това по какъв начин се случи.

Всичко е в един принтер в работата ми, който беше много зле и доста нерви хвърлях по него, докато една сутрин се събудих с ясното съзнание и дълбоко убеждение, че този ден - аз ще имам нов, хубав принтер. Отидох на работа без капка съмнение че ме чака приятна изненада - оказа се, че принтерът още с пускането си - не работи - просто не работи, а пък ни трябваше спешно работещ принтер. В средата на деня вече имах чисто-нов и хубав принтер. Не ме питайте как съм успял - истината е, че не знам - просто се събудих с конкретната мисъл.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928625
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен