Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 09:10 - Странните изобретения на Пиер Л. Игина
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 11125 Коментари: 7 Гласове:
43


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сеизмични технологии, уреди за пречистване на околната среда и дори способност да се променя молекулната структура на организмите: светът на Пиер Луиджи Игина (PierLuigiIghina) е свят на непопулярна наука, където реалност и мистицизъм се сливат по начин, който е едновременно завладяващ и тревожещ.

image

Невъзможно е да се говори за този необикновен изобретател и мислител без да се спомене името на неговия учител и колега, изтъкнатият Гулиелмо Маркони – известен най-вече с разработката си на радиото, но също така и с редица други интересни нововъведения. Игина работи с Маркони до смъртта му през 1937 г и продължава усилията на учителя си, използвайки тайните, научени от него.

Игина не изобретява нищо толкова известно колкото радиото, но талантът му сътворява машини с дори още по-поразителни свойства, които малцина биха си представили, а още по-малко биха повярвали, че са възможни.

Изучавайки магнитните полета, през живота си Игина прави редица изобретения, базирани на атомните вибрации. Той работи и с взаимодействието на полета, намиращи се между Земята и слънцето, като използва енергията от тях за възстановяване на болни клетки.

Многобройните изобретения на Игина включват фундамент с пасивен резонанс, неутрализатор на земетресения и странен уред, наречен “Елиос”, за който се твърди, че пречиства всички хранителни вещества, намиращи се в малкото му поле на действие.

Но вероятно нито едно от тези странни изобретения не носи на Игина толкова удоволствие, колкото магнетичният стробоскоп. Той е възхитен от способността на уреда да смайва любопитните си наблюдатели в облачни дни.

През 1998 г международно известният журналист Маурицио Костанцо, отивайки на интервю с Игина, става свидетел на странна перка, кръжаща над скромния дом на изобретателя в Имола, Италия. Костанцо описва как постепенно в облаците се отворила дупка и започнала да расте с всяка минута. По-късно Игина признава, че това, което му дава най-голямо удовлетворение от необичайното му изобретение, са невинните усмивки на децата, които гледат как облаците се отдръпват като по магия.

Магнетичният стробоскоп – който може да бъде сравнен с Разпръсквателя на облаци на Вилхелм Райх – е със сигурност в състояние да изнесе величествено представление. Въпреки това, забележителното в работата на Игина е откритието на нещо, което никога дотогава не е вземано под внимание от науката – малката, неуловима, но и основна частица, наречена “атомен магнит”.

От кайсии на ябълки

През 40-те години на изследователската си дейност Игина влага всичките си усилия в задачата да класифицира вибрациите на частиците, открити във всеки атом в природата. Наблюдавайки нивото на светлинна абсорбция на тези миниатюрни частици, Игина се убеждава, че учените са направили грешка при формулирането на основната структура на атома. Той твърди, че е невъзможно да се изучава частица, намираща се в постоянно движение и да се създаде изображение, което не е погрешно.

В следствие на това Игина създава механизъм, който изолира всеки атом и е изграден от стени от различни атоми с намаляваща степен на абсорбция на светлината. Именно по време на тези изследвания (за които той проектира свой собствен микроскоп с увеличителна сила от 1.6 милиарда пъти) Игина открива магнитния атом – изключително енергична частица, съдържаща се във всяка органична материя.

След години на усилена лабораторна работа, Игина открива най-съществената страна на материята – факта, че атомите не трептят, а вибрират. Това откритие води до едно от по-необикновените му и поразителни изобретения – осцилатора за магнитни полета. Ученият открива, че ако успее да промени вибрирането на група частици, самото вещество се променя.

Следват редица удивителни опити, в които осцилаторът за магнитни полета играе главната роля. Веднъж Игина поставя апарата до кайсиево дърво и променя вибрирането на атомите, докато то постепенно става като това на ябълково дърво. (Той изучава предварително показателите на това вибриране). След 16 дни установява, че кайсиите почти напълно са се изменили в ябълки.

След този опит Игина изследва обсега на откритието си, като се осмелява да го приложи върху животни. Той променя вибрационното състояние на опашката на плъх, за да я измени, за четири дни, в опашка на котка.

Въпреки че плъхът умира след експеримента (най-вероятно тялото му не издържа на бързата молекулна промяна), това подтиква Игина да направи друг, още по-показателен експеримент. Като изучава вибрациите, съответстващи на здрава кост на заек, той възбужда атомите на счупен крак на друг заек, докато те се излекуват, което става за изключително кратко време.

Така Игина достига до извода, че при правилно изчисление и просто, постепенно изменение на вибрационните им показатели, болните клетки (в това число и раковите) на всеки могат да бъдат излекувани.

Накратко, Игина проектира машина, която твори чудеса. Въпреки дългия списък с негови изобретения и легендарните анекдоти за него, обаче, Игина никога не е признат за ортодоксален учен от академичната общност. Напротив, той бива пренебрегван или осмиван за дръзката си работа.

Все пак някои негови колеги признават гения му. “Фактът, че никой не вярва, е следствие от липсата на уреди, необходими за да разберем как точно става това”, казва ядреният учен Гилиано Препарата в защита на работата на Игина.

И докато трудът му не е оценен по-достойнство от научната общност като цяло, няколко негови колеги го признават за революционен пионер с велик принос в италианското национално наследство. Днес фондации, улици и конференции носят неговото име, а след смъртта му, работата на Игина спомага за нарастването на интереса към завладяващата му дейност.

Игина напуска този свят на 8 януари 2004 г, отнасяйки със себе си важно, макар и неразбрано наследство, в което науката граничи с магията. Но той оставя след себе си богатство от загадъчни идеи и непонятни артефакти, които безспорно дават вдъхновение за по-нататъшни изследвания.



Превод: Антоанета Ангелова

http://www.epochtimes-bg.com/2008-03/2008-10-24_06_d.html 



Гласувай:
43



1. анонимен - Магьосника-учен или учена-маг...
25.09.2012 09:26
Магьосника-учен или учена-магьосник, едва ли има значение. Важното е че неговата история е вдъхновяваща и заразителна не само за учените, но и за хора от всички прослойки. Тази част ми хареса:"най-вероятно тялото му не издържа на бързата молекулна промяна"
цитирай
2. savremennik - Магьосника-учен или учена-маг...
25.09.2012 09:42
nrjsoft написа:
Магьосника-учен или учена-магьосник, едва ли има значение. Важното е че неговата история е вдъхновяваща и заразителна не само за учените, но и за хора от всички прослойки. Тази част ми хареса:"най-вероятно тялото му не издържа на бързата молекулна промяна"

Показателна част наистина :) Такава промяна е налице и в експеримента Филаделфия , сигурно сте запознат с историята . Всъщност магия няма , а само възможности , които поради незнание биват наречени магически :)
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Съвременник!
25.09.2012 11:52
"Игина открива най-съществената страна на материята – факта, че атомите не трептят, а вибрират. Това откритие води до едно от по-необикновените му и поразителни изобретения – осцилатора за магнитни полета. Ученият открива, че ако успее да промени вибрирането на група частици, самото вещество се променя."

Велик, титаничен учен, за чиито открития научавам от теб. Неизменно ще стои в блогрола ми - това е епохално откритие, сравнимо с Божествената частица, (нищо чудно и то да е помогнало за откриването й), а това, че академичната общност не го приема с малки изключения е още едно брилянтно доказателство за величието му. Игина държи ключ към безсмъртието и ключ към световете - към макро и микро космоса. И вместо да възпроизвеждат плът, примитивите могат да разработят тези машини. Но никога няма да го направят, защото за една шепа безгръбначни и безбрежно богати човекоподобни е по-важно да бъдат чрез фалшивото преживяне на властта, която дават парите. Колкото и недействителни да са всъщност, те ужасно много пречат! Спъват цялото човечество.
Благодаря ти за интересната статия - ако не беше ти, нямаше да достигне до мен. Поздрави и хубава есен!
цитирай
4. savremennik - Здравей, Мalchaniaotnadejda7 ...
25.09.2012 16:20
Здравей , Мalchaniaotnadejda7 :)
Напълно поддържам това, което казваш за богатите човекоподобни - спъват развитието и се възползват от такива технологии само за свои цели .
И нещо любопитно - нашумели напоследък Кеше също има такива медицински уреди за регенерация които вече се използват
Приятни есенни дни :)
цитирай
5. liliyanaandreeva - Много жалко, че е отнесъл в гроба ...
25.09.2012 18:38
Много жалко, че е отнесъл в гроба познанието си! Щом е правил опити, това значи, че човечеството има нужда от тези познания!
Затова пък достиженията му се ползват за оръжия и вреда, вместо за лечение и благоденствие!
цитирай
6. razkazvachka - Винаги става така -
26.09.2012 11:18
човеците се страхуват от науката и пренебрегват хората, които я правят, за да си движат по инерция, бавничко, докато след два века стигнат до откритото отдавна... дали пък този духовен мързел не е в основата на човешката глупост, която поддържа живота - бавната промяна няма да нарани плъховете...
цитирай
7. pevetsa - БЛАГОДАРЯ!
28.09.2012 16:38
БЛАГОДАРЯ ТИ, БЛАГОДАРЯ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928357
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен