Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2012 09:11 - Косата е продължение на нервната система
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 14014 Коментари: 10 Гласове:
61


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази информация за косата е била скрита от масите още от времето на войната във Виетнам. Нашата съвременна култура ни кара да вярваме че прическата е въпрос на мода и/или удобство и че прическата е просто нещо козметично. Но по време на войната във Виетнам изниква съвършенно друга представа която е била старателно затулена и скрита от обществото.
В началото на 90-те Сали (нейното име е сменено за защита на идентичността й) е била омъжена за лицензиран психолог който е работел в Болница VA Medical Center. Там той е работил с военни ветерани с PTSD (Пост Травматично Стресово Смущение). Повечето от тях са участвали във Виетнамската война.
Сали казва: „Ясно си спомням една вечер когато съпругът ми се прибра у дома носейки една дебела официално изглеждаща папка в ръцете си. Вътре имаше стотици страници с изследвания извършени от правителството (USA – бел. на прев.) Той беше в шок от съдържанието им. Прочетеното в тези документи напълно промени живота му! От този момент нататък моят консервативен съпруг на средна възраст си пусна дълга коса и брада и никога повече не ги подстрига! Освен това Болницата му разреши да го направи и други негови консервативни колега последваха примера му. След като прочетох документацията аз разбрах защо.
Изглежда че по време на войната във Виетнам специалните сили във Военното министерство са пращали експерти под прикритие да издирват в Американските Индиански Резервати талантливи скаути/разузнавачи – да търсят здрави млади мъже тренирани да се придвижват незабелязано през неравни терени. Те са търсели специално мъже с изключителни, почти свръхестествени качества за проследяване. Преди контакта с тях тези внимателно селектирани мъже са били подробно документирани като експерти по проследяване и оцеляване.
С типичните изкусителни и добре доказали се любезни фрази за набиране на нови войници някои от тези индиански следотърсачи са били вербувани. Веднъж вербувани нещо изумително се случило. Каквито и да е таланти и умения притежавани от индианците в техните резервати мистериозно са се изпарили след като един след друг индианците са се проваляли да извършват очакваното от тях на бойното поле.
Големите жертви и неуспеха да се справят са станали причина правителството да назначи скъпо изследване на тези войници и ето какво е било открито:
Когато са били разпитвани за неуспеха им да извършват това което се е очаквало от тях по-старите войници отговорили по един и същ начин че след като са били подстригани по задължителната военна подстрижка те вече не са могли да„усещат“ врага, вече не са имали достъп до „шестото си чувство“, тяхната „Интуиция“ вече не е била надеждна, те не са могли да „четат“ неуловимите знаци и също така да долавят фината екстрасензорна информация.
Така че тестващият институт е назначил още индиански следотърсачи, позволил им е да останат с дългата си коса и ги е тествал в множество области. Те са събирали по двойки мъже, получили еднакви резултати във всички тестове. Единият от двойката е бил оставян с дългата си коса а другият е бил подстригван по военния стандарт. След това двамата мъже са били тествани отново.
Опит след опит мъжете с дълга коса са поддържали високите си резултати. Опит след опит онези без коса са се проваляли на тестовете, в които те са получавали високи оценки преди подстрижката.
Това е един типичен тест:
Войникът спи в гората. Въоръжен „враг“ приближава спящия войник. Дългокосият войник се събужда от силно чувсво за опасност и се маха от мястото дълго преди врагът да приближи, дълго преди каквито и да е звуци от приближаващия се враг да могат да се чуят.
В друга версия на същия тест дългокосият войник усеща приближаването и по някакъв начин интуитивно знае че врагът ще извърши физическа атака. Той следва своето „шесто чувство“ и остава неподвижен, преструвайки се че спи , но бързо хваща нападателя и го „убива“ в момента в който атакуващият се опитва да го удуши.
Този същият войник след като е издържал този и други тестове получава военна подстрижка след която неизменно се проваля на тези тестове както и на многото други тестове които преди е издържал.
Така че документът е препоръчал всички индиански военни разузнавачи да не бъдат подлагани на военна подстрижка. Документът е изисквал от тях да поддържат косата си дълга.
КОМЕНТАР
Тялото на бозайниците е еволюирало милиони години. Уменията за оцеляване на хората и животните в определени ситуации изглеждат почти свръхестествени. Науката непрекъснато прави нови открития за невероятните възможности за оцеляване на човека и животните. Всяка част на тялото притежава високо чувствителни сенсори или функции помагащи за оцеляването и добруването на цялото тяло. Тялото има причина за всяка от своите части.
Косата е продължение на нервната система което може да се разглежда като „изнесени навън нерви“ – един тип високо еволюирали „усещачи“ или „антени“ които препращат огромни количества от важна информация към продълговатия мозък, лимбичната система (мотивации, емоции, поведенчески реакции …) и неокортекса.
Не само че косата при хората, включително окосмяването по лицето на мъжете осигурява една информационна магистрала стигаща до мозъка но косата излъчва енергия – електромагнитната енергия излъчвана от мозъка в окръжаващата среда. Това се наблюдава в Кирлиановата фотография когато човек е фотографиран с дълга коса и след това е фотографиран отново след подстригване.
Когато косата е остригана получаването и изпращането на информация от и към околната среда се възпрепятства силно.
Премахването на косата е фактор допринасящ за неосъзнатостта спрямо стреса на локалните екосистеми. То е също и фактор допринасящ за нечувствителността във всички видове взаимоотношения. То допринася и за сексуална неудовлетвореност.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
В търсенето на решения за бедствията в нашия свят може би е дошло време да вземем под внимание че много от нашите най-основни предположения за реалността са грешни. Може би една основна част на решението ни гледа в лицето всяка сутрин когато се погледнем в огледалото.
Библейската история за Самсон и Дилайла има голяма кодирана истина която иска да ни се разкрие. Когато Дилайла отрязала косата на Самсон непобедимият преди това Самсон бил победен.

автор C. Young Гласувай:
62
11. savremennik - Интересно за обществото ВРИЛ. Там ...
15.09.2012 11:39
Интересно за обществото ВРИЛ. Там жените били с дълги коси до коленете дори и им служели като антени
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQnLy7nKs6kpCJKpuQTRLlJL2r6R31orw3wHV_TGiXsFGcLoliR2Q
цитирай
2. dolsineq - явно това се отнася само за хората. . ...
15.09.2012 14:04
явно това се отнася само за хората...
цитирай
3. bogolubie - За нас е Далила, Самсон и Далила, а на английски Дилайла.
15.09.2012 14:17
Благодаря за този постинг!
цитирай
4. savremennik - явно това се отнася само за хората. . ...
15.09.2012 15:26
dolsineq написа:
явно това се отнася само за хората...

Можем да предполагаме само , за момента не съм чел за подобни изследвания при някой животински вид .
цитирай
5. savremennik - Благодаря за този постинг! Пр...
15.09.2012 15:26
bogolubie написа:
Благодаря за този постинг!

Приемам корекцията и благодаря за нея :)
цитирай
6. wonder - Отдавна е известно, че Косата е в...
15.09.2012 17:47
Отдавна е известно, че Косата е връзката ни с Бога.

Когато Далила по внушение на филистимците приспива Самсон на скута си и извиква да отрежат 7-те му плитки, тя става проводник на предречената му съдбовност. Самсон бива впрегнат като животно, избождат му очите и го унижават публично до момента, в който косите му израстват отново и той срутва цял храм върху главите на филистимците по време на най-големия им празник. Силата в косите му отново е вдъхната от Бог, на който Самсон се моли да си спомни за него.

Косата е свещеното ни съприкосновение с околния свят - антените ни за връзка с него. :)))
цитирай
7. savremennik - Отдавна е известно, че Косата е в...
15.09.2012 17:54
wonder написа:
Отдавна е известно, че Косата е връзката ни с Бога.

Когато Далила по внушение на филистимците приспива Самсон на скута си и извиква да отрежат 7-те му плитки, тя става проводник на предречената му съдбовност. Самсон бива впрегнат като животно, избождат му очите и го унижават публично до момента, в който косите му израстват отново и той срутва цял храм върху главите на филистимците по време на най-големия им празник. Силата в косите му отново е вдъхната от Бог, на който Самсон се моли да си спомни за него.

Косата е свещеното ни съприкосновение с околния свят - антените ни за връзка с него. :)))

И на всички посветени от древността е било известно, че всеки косъм от тялото на човек е антена . Това което ни представят сега е преоткриване на известни истини . Поздрави :)
цитирай
8. diadokolio - Благодаря Ви!
16.09.2012 07:27
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за полезната тема!
Минах 40-та си година и се замислих, дали ще съм, като приятелите си, без коса.
Рових се и открих, че космите са пряко свързани с черния дроб. През 1999г. си пуснах брада и животът ми се промени към добро. Косата ми е гъста и здрава(снимката ми е в последния пост), но къса и винаги по- малка от брадата.
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
9. strannica - ...
16.09.2012 10:01
Още като прочетох "Тази информация за косата е била скрита от масите още от времето на войната във Виетнам." бях озадачена, защото това си е известно от най-дълбока древност - но ти след това го казваш в коментара си :)
Не знам дали е точно продължение на нервната система, но определено в косата се натрупва информацията, която човек поема през живота си и която формира неговите знания, опит, способности... хората с дълги коси определено са по-сетивни и чувствителни към околната действителност - антени са косите, да - при това и за приемане, и за предаване :) Не случайно например вещиците /които са ВЕЩИТЕ ЛИЦА за неща извън видимия материален свят/ винаги ги представят с дълги разпуснати! коси.
цитирай
10. bven - Много интересен материал и определено има много за размисъл.
16.09.2012 20:19
От древността се е смятало, че косата е връзката на човек с Космоса, както и че придава магическа сила на човека. Затова някъде в манастирите у нас не се подстригват. Но най-силен е примерът за Самсон - това само доказва връзката ни с всички и всичко като космически същества!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2328877
Постинги: 314
Коментари: 1905
Гласове: 15569
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен