Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2012 08:15 - Присаденият орган носи от личността на донора
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 8541 Коментари: 6 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Придобиването на част от вкусовете, интересите или навиците на бившия собственик се наблюдавало при трансплантации на сърце, бял дроб, бъбреци или черен дроб.


Пациентите, прекарали операция за присаждане на жизненоважни органи, могат да придобият и най-характерните черти от характера на бившия им собственик, твърди известният учен и професор по психология и медицина от Университета на Аризона, Гари Шварц (Gary Schwartz), чийто изследвания, публикувани в специализираните издания, предизвикаха истинска сензация в научните среди.
image


Според проф. Шварц, при поне 10% от хората, прекарали трансплантация на сърце, бял дроб, бъбреци или черен дроб, се наблюдават странни изменения в психиката. Лекарят смята, че те се дължат на това, че заедно с органите пациентът получава и част от вкусовете, интересите или навиците на бившия им собственик. “След операцията при такива пациенти се наблюдава невероятна промяна на личността”, отбелязва професорът, който е изучил детайлно 70 подобни случая.

Установени са случаи, когато прекаралите трансплантация на вътрешни органи пациенти впоследствие по необясними причини напълно променят вкусовите си предпочитания относно храната и дори цялостния си начин на живот. При това се оказвало, че тези черти в поведението им били характерни за донорите, от които са получили органите си. У оперираните често се забелязвали и нови таланти, които преди били характерни за донорите.

“Резултатите от изследванията повдигат и изключително важен етически въпрос. Според мен хората, чакащи за трансплантация, трябва да бъдат предупредени за възможните последствия, свързани с промените в личността. Не искам да плаша никой, задачата ми е просто да им помогна да се ориентират докрай в ситуацията”, коментира проф. Шварц. Според ученият, вътрешните органи на човека имат собствена биохимическа памет и енергийно-физиологически характеристики. Присадени в новия организъм, те отделят в кръвта химични вещества, които могат да доведат до промени в психосоматичните рефлекси, които не подлежат на съзнателен контрол от страна на главния мозък.

В края на 90-те години на миналия век, проф. Шварц получи широка известност с формулирането на собствена теория за съществуването на човешкото съзнание след смъртта в особени физически форми, която и досега се приема противоречиво и буди спорове в научните среди. Новата си теория за влиянието на присадените органи върху характера, Гари Шварц изложи по време на специализираната конференция Icons Of The Field на 18 и 19 март в Лондон.

Като илюстрация на теорията си, професорът е събрал информация за повече от 70 случая, потвърждаващи изводите му. Сред тях е случаят на млада балерина, получила ново сърце и бял дроб. Преди трансплантацията тя водила изключително здравословен начин на живот, но след изписването си, първото което направила било да посети ресторант за бързо хранене Kentucky Fried Chicken и за пръв път през живота си да поръча голяма порция пържени пилешки хапки. След трансплантацията характера на момичето също се променил – тя станала агресивна и невъздържана. Впоследствие се оказало, че донорът на органите й бил 18-годишен младеж на име Тим, известен с агресивния си и буен нрав, който загинал при катастрофа с мотора си. Тим бил изключително привързан към пилешките хапки, които дори били открити в якето му на мястото на катастрофата.

В друг от случаите, 8-годишно момиче наследява сърцето на 10-годишна жертва на жестоко убийство. След присаждането, детето започнало да страда от тежки кошмари, в които бива убито. Кошмарите били толкова силни и реалистични, че родителите се обърнали за помощ към психиатър. Историите на момиченцето убедили лекаря, че става въпрос за описание на обстоятелствата около смъртта на момичето-донор. Информацията, която била предадена на полицията, се оказала толкова точна, че спомогнала за разпознаването и залавянето на убиеца.

http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-03-21.htm 



Гласувай:
45



1. adassa - Здравей savremennik :)
09.09.2012 11:29
Никой човек не трябва да дарява органите на своето тяло, тъй като трансплантациите представляват отвратително светотатство и оскверняване на нашите физически вътрешни светове, а животинските органи не трябва да се имплантират в човешкото тяло, защото хората не са животни.
цитирай
2. savremennik - Никой човек не трябва да дарява о...
09.09.2012 11:38
adassa написа:
Никой човек не трябва да дарява органите на своето тяло, тъй като трансплантациите представляват отвратително светотатство и оскверняване на нашите физически вътрешни светове, а животинските органи не трябва да се имплантират в човешкото тяло, защото хората не са животни.

Teзи действия се отразяват и на препрограмирането на ДНК , adasa ;) Сегашният елит има интерес от подобно развитие . Благодарности за позицията :)
цитирай
3. swanlake - Оpганите за тpансплантация се в...
09.09.2012 15:08
Оpганите за тpансплантация се взимат пpеди да е настъпила мозъчната смъpт на доноpа Как ще се пpисади съpце от "жеpтва на жестоко убийство"-това е неpеалистично.
цитирай
4. savremennik - Оpганите за тpансплантация се в...
09.09.2012 16:00
swanlake написа:
Оpганите за тpансплантация се взимат пpеди да е настъпила мозъчната смъpт на доноpа Как ще се пpисади съpце от "жеpтва на жестоко убийство"-това е неpеалистично.

На въпроса с въпрос : в статията споменато ли е КОГА Е НАСТЪПИЛА МОЗЪЧНАТА СМЪРТ ? Не допускате ли ,че е възможно да е станало в болнични условия ?
цитирай
5. swanlake - Ами не, не е споменато но жектоко ...
09.09.2012 22:17
Ами не , не е споменато но жектоко убития е убит. Не знам какво би търсил в болница..Не че ме интересува де.Просто не ми звучи правдоподобно!
цитирай
6. strannica - ...
16.09.2012 10:10
Абсолютно същото става и когато на човек прелеят големи количества кръв - при тежки злополуки, операции... Определена промяна в личността /естествено - не пълна смяна на идентичността/. Имала съм жив пример пред очите си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2931761
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен