Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2012 09:40 - Човекът - творение на еволюцията или не ?
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 7962 Коментари: 7 Гласове:
43


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съвременният човек още от ученическите си години започва да възприема хипотезата на Дарвин като велико научно откритие. На всички ученици в продължение на години им се внушава, че за милиони години трудът е превърнал маймуната в човек. Разказите за първите оръдия на труда, за това как за първи път възникнала необходимостта от общуване, за борбата за съществуване, за естествения подбор, изглеждат твърде правдоподобни.
Но го няма най-главното: доказателство за този факт, доказателството за прераждането на маймуната в човек.
Странно е, но много хора искрено вярват, че науката днес има достатъчно археологически данни, които доказват, че човекът е произлязъл от маймуната. Но това не е така – няма такова доказателство.
Дарвин твърдял, че преходните форми непременно ще бъдат намерени при по-продължително изучаване на останките. Повярвали в това еволюционистите и досега по всички краища на света изследват останки, опитвайки се да намерят потвърждение на неговата теория. Но реални доказателства към настоящия момент така и не са намерени.
С всяко ново откритие броят на въпросите не намалявал, а обратното – само се увеличавал. Къде е този предтеча на всички хоминиди и на човека? Действително ли единствената люлка на човечеството е Африка? Ако това е така то кога и колко пъти човекът е напускал континента? Кога е покорил огъня? И най-важното – кога човекът е проговорил? С всяка нова находка времето на появяването на първите предци на човека се отдалечава в дълбините на вековете.
Отначало за промеждутъчни форми се считали неандерталците и кроманьонците, но съвременната наука вече не ги счита за прадедите на човека. Това е само човешка раса с неголеми особености на скелета и черепа. И сега на Земята могат да се намерят племена с физиологични особености, които са присъщи на расата им.
В Африка през 1959 г. бяха намерени отделни кости, челюсти, зъби, фрагменти от черепи. Нарекли ги австралопитек. Тъй като това същество е могло да ходи изправено, било решено, че австралопитекът е напълно възможно да е предшественикът на човека. Но останалите параметри на находката съответствали на маймуна – раменната кост била приспособена за катерене по дървета, мозъкът бил малък, теглото – само 27 кг. И ръстът – 105 см. Ето защо само въз основата на подобни данни не бива да се прави извод, че това е така търсената междинна форма.
Учените Окснард и Цукерман публикуваха данни от обстойно биометрично изследване, които доказват, че австралопитеките не са били човекоподобни същества. Но дарвиновото мислене устройва много авторитетни учени и се оказало по-силно от тези чисто научни данни.
В пещери в Китай през 1920-1940 година били намерени останки от същества, получили названието синантропи. Фрагментите от черепите били повредени много силно, но било ясно, че мозъкът по размерите си е много близък до този на маймуните. Там били намерени човешки останки, оръдия на труда и лова, камина. Било ясно обаче, че синантропите не са могли да живеят човешки живот тъй като притежавали много малък мозък. Единственият логичен извод бил, че това е убежище на хора, на които любимото блюдо били маймунски мозъци. Това беше посочено на изследователите от професор Брел, но коментарите му бяха оставени без внимание.
Така в ръцете на учените към настоящия момент са няколко изкопаеми – части от крайници, парченца от върха на череп, зъби, които само с доста труд може да се припишат на междинното звено. Но те не са пригодни за аргументирани доказателства. Тези елементи могат да принадлежат на човекоподобни маймуни. Вярата в еволюцията, отсъствието на доказателства и желание да се докаже, че предците на човека са били маймуни доведоха до това, че някои учени направиха дори фалшификации.
Въпросът: Откъде се е взело човечеството, и досега е една от най-великите загадки. Науката и религията спорят по въпроса отдавна, но може би истината и тук е някъде по средата?
Загадките и въпросите, които не са намерили отговор, станаха причина за много версии и догадки. Любознателните изследователи винаги ги е занимавал въпросът: защо във всички религии – християнството, езическите вярвания на племената, исляма, има нещо общо. А именно – за висше същество, което живее на небето. То е създало хората и им е дало основните понятия за това как трябва да живеят – в нравствен и битов аспект.
На никой и през ум не му е минавало до сегашния XXI век, че на практика човекът може да е бил създаден в лаборатория. Но сега генното инженерство стана обичайна работа и хората погледнаха на религиозните сюжети с нови очи. Може ли човекът в действителност да е бил създаден от някакви могъщи същества от съвършено друга планета?
Удивително е, но науката вече плътно се приближава към момента, в който ще докаже това. Геномът на човека, според последните данни, се състои от 30-35 хиляди гена. 99 на сто от тези гени съвпадат с гените на шимпанзето. Също така съществуват гени, родеещи човека с безгръбначните и дори – с растенията. Това, разбира се, доказва в някаква степен теорията на Дарвин. Но изследванията също така показват, че съвременният човек притежава 223 гена, които не съществуват у никое друго същество на планетата. Тези гени отговарят за езика, разума и т.н. Тоест, за разликите между човека и маймуната.
От древни времена има факти, които потвърждават присъствието на Земята на извънземни цивилизации. Невероятни находки с извънземен произход, които са престояли в земята милиони години, скални рисунки, свидетелстват за това. Иначе как може да се обясни произходът на летящата чиния, която била намерена в ледовете на Антарктида? Или пък например болтът, стоял в земните недра 200 милиона години? Такива находки има много. Те говорят за това, че тук винаги е имало пришълци – още преди появата на човека. Възможно е тук да сме били заселени от извънземни, които в момента ни наблюдават.

Артефакти и доказателства…

Те правят каквото си искат. Прелитат, когато си искат и вземат това, което им е нужно. Те не се крият и не се страхуват от нас, а обратното – демонстрират своето присъствие сякаш те са хазяите. Ние не можем да попречим на това. Напълно възможно е хората да са всичко на всичко опитни зайчета, с които извънземните извършват своите експерименти.
Дават на хората съвременни технологии и след това наблюдават как ще ги използваме. Тези технологии са примитивни за тях и иновативни за нас. В разни кътчета на Земята всеки ден се засичат стотици НЛО. Особено често те се появяват близко до места, където се извършват някакви научни изпитания, близко до военни обекти и космически станции. Всяка година изчезват милиони хора. Напълно възможно е те да са похитени от извънземни, за да се изследват телата и съзнанието им, да се правят експерименти.
Много велики умове и гениални творци виждат своите изобретения в съня си и ли ги вземат „свише”. Само някои се признават, че получават това от тях. Извънземните дават на човека знания. Иначе как да си обясним този невероятен скок през миналия век в развитието на технологиите. Защо дават на хората нови възможности? Може би те просто чакат хората сами да се унищожат, защото тези възможности ние използваме сами срещу себе си. Възможно е те да се опитват да ни научат на законите на Вселената без които е невъзможно съществуването в нея? Може би се опитват да ни възпитат…
Ученият от САЩ Закария Ситчин публикува статия, в която твърди, че човекът е творение на генното инженерство. Според него на Земята някога се прелетели извънземни от планетата Нибиру. В древните шумерски източници се споменава за нея. Нибиру се появява веднъж на 4000 години близо до Слънцето. Ситчин предполага, че корабът на нибирейците преди 300 хиляди години е кацнал на Земята. Те притежавали високи технологии и дошли на нашата планета в търсене на полезни изкопаеми. На извънземните им е трябвала работна сила. Тогава те взели маймуна, на която прибавили няколко „излишни” гени. След намесата им у маймуните се появил разум. Ученият счита, че именно така е бил създаден Адам – първият човек, а после като клонинг е била направена и Ева, но с малко по различен комплект от хромозоми.
Извънземните вероятно са подозирали каква може да бъде природата на човека, който сътворили от див звяр и затова внушили на своите деца правила за живот. Вероятно са искали на Земята да не съществува общество на зверове, а на човеци. Затова държали връзка с планетата ни и продължавали да извършват наблюдения. Хората се размножавали и плодили и вероятно не отговаряли напълно на представите на извънземните за праведен живот. И тогава се случил Всемирният потоп, за който пришълците знаели предварително. Те предупредили само праведника Ной, който се спасил на своя Ковчег. В един момент извънземните напуснали Земята, оставяйки я на разумния човек – творение на техните ръце, който постоянно е принуден да се бори със своята животинска същност.
Но и тази версия не дава еднозначен отговор на най-великата загадка на Вселената. Дори човекът да е бил създаден от извънземни, възниква още по-големият въпрос: тях пък кой ги е създал? Но така или иначе едно е ясно:
Човекът не е произлязъл по еволюционен път от животно. Резултатите от изследванията показват, че той се е появил на Земята внезапно и в завършен човешки вид.

http://fresh-science.com/choveka-t-tvorenie-na-evolyutsiyata-ili-ne/ 



Гласувай:
43



1. epicfail - Моят учебник се нарича БИБЛИЯ.
27.08.2012 18:26
Моят учебник се нарича БИБЛИЯ.
цитирай
2. diadokolio - Задължително е търсенето ни!
27.08.2012 19:28
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за полезната тема!
Това ме вълнува, а много са били и въпросите на учениците към мен, в часовете по физика.
Винаги съм се измъквал с отговорът-"...бъдещето е Ваше и Вие го търсете, аз вярвам, че не сме сами във Вселената...".
Какво са нашите познания, дори и от 50000 години, когато човек се е разхождал на земята преди 2, 3 или 5000000 години?
Лесно покорихме Космоса, но все още ни липсват възможности, за да се спуснем под водата на 5, 6 или 11000 метра и да разгледаме спокойно.с месеци и години, а не за няколко часа.
Надявам се, това да се случи, докато съм жив, скелетите от водните дълбини, ще ни дадат повече отговори?
Да, това ми е интересно, но повече ме занимава въпроса, за живот без болести и лекарства, тук и сега, защото животът ни е миг, а го обременяваме с хапчета и стоене пред кабинети, което ми е чуждо от 18 години, защото намерих моят модел и го спазвам.
Може и да обобщаваме-ЧОВЕК, но няма двама еднакви и тази загадка ми е по- интересна.
Моля Ви, да ме извините, че се отклоних от темата!
Приятна и отморяваща вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
3. liliyanaandreeva - Във възторг съм от статията! Кри...
27.08.2012 20:54
Във възторг съм от статията! Критиката на "еволюционната теория" е логична и честна! Не ми харесва версията за извънземен произход на човека. Резонен е въпросът: тях пък кой ги създаде? Човекът се е пръкнал наистина внезапно и в завършен вид. Това до някъде се обяснява със самоподреждащата се информация като при компютрите. Настъпват изменения, но в един момент внезапно се появява персоналния компютър и то в почти завършен вид! После - лап-топа и т.н.
цитирай
4. savremennik - Моят учебник се нарича БИБЛИЯ. С ...
27.08.2012 21:30
epicfail написа:
Моят учебник се нарича БИБЛИЯ.

С такъв учебник далеч не се стига . Доказателства има колкото искате .
цитирай
5. savremennik - Добра да е вечерта Ви, Благодаря Ви, ...
27.08.2012 21:32
diadokolio написа:
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за полезната тема!
Това ме вълнува, а много са били и въпросите на учениците към мен, в часовете по физика.
Винаги съм се измъквал с отговорът-"...бъдещето е Ваше и Вие го търсете, аз вярвам, че не сме сами във Вселената...".
Какво са нашите познания, дори и от 50000 години, когато човек се е разхождал на земята преди 2, 3 или 5000000 години?
Лесно покорихме Космоса, но все още ни липсват възможности, за да се спуснем под водата на 5, 6 или 11000 метра и да разгледаме спокойно.с месеци и години, а не за няколко часа.
Надявам се, това да се случи, докато съм жив, скелетите от водните дълбини, ще ни дадат повече отговори?
Да, това ми е интересно, но повече ме занимава въпроса, за живот без болести и лекарства, тук и сега, защото животът ни е миг, а го обременяваме с хапчета и стоене пред кабинети, което ми е чуждо от 18 години, защото намерих моят модел и го спазвам.
Може и да обобщаваме-ЧОВЕК, но няма двама еднакви и тази загадка ми е по- интересна.
Моля Ви, да ме извините, че се отклоних от темата!
Приятна и отморяваща вечер!
С Уважение, дядо Кольо.

Специално към Вашата забележка за подводни находки - искам да предложа този постинг http://savremennik.blog.bg/technology/2011/12/20/drevni-gradove-pod-vodata-preosmisliane-na-nashite-predci.869781
цитирай
6. savremennik - Във възторг съм от статията! Кри...
27.08.2012 21:34
liliyanaandreeva написа:
Във възторг съм от статията! Критиката на "еволюционната теория" е логична и честна! Не ми харесва версията за извънземен произход на човека. Резонен е въпросът: тях пък кой ги създаде? Човекът се е пръкнал наистина внезапно и в завършен вид. Това до някъде се обяснява със самоподреждащата се информация като при компютрите. Настъпват изменения, но в един момент внезапно се появява персоналния компютър и то в почти завършен вид! После - лап-топа и т.н.

Отговорете ми на въпроса : имайки часовник , съмнявате ли се, че той е изработен от часовникар , дори и да не сте го виждала в момента на изработката му ?
цитирай
7. nerez - физик
28.08.2012 08:18
Еволюцията влиза в остро противоречие с две констатации:
1. Тя противоречи на II п-п на термодинамиката за ентропията, който, просто казано, твърди, че една подредена система оставена сама на себе си се хаотизира, т.е. това е обратно на това което твърди еволюцията - да се самоорганизира!
2. Дори да пренебрегнем горния принцип изчисленията показват, че вероятността нивото на живота да е на сегашното състояние е , както казва астрофизика Фред Хойл е все едно торнадо минаващо през склад за скрап да сглоби Боинг 747!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2935891
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен