Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 08:13 - Oткритията на сръбския монах Божкович
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 18440 Коментари: 24 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През 1959 г. са публикувани дневниците на Константин Циолковски, в които той признава, че всъщност е пионер в областта на космонавтиката и е сръбски монах на име Роже Боскович. Оказва се, че почти всички открития на физиците през XIX, XX и XXI век дори, отнасящи се, например, до структурата на материята, елементарните частици, радиоактивните елементи и други подобни, са били извършени в средата на XVIII век.
Но ако Циолковски открито се признава за ученик и последовател на Божкович, други учени със световна известност скромно мълчали за основния източник на своите идеи, защото често те не биха могли дори да ги разбират напълно.
За пример, сръбският монах не само е предопределил очакванията на по-голямата част от откритията на Айнщайн, но дори успял да създаде нещо, към което е бил толкова нетърпелив и след това не е успял да постигне известния физик. Почти 200 години преди публикуването на откритията му, Божкович формулира единната теория на Вселената, успял да създаде формула, която контролира законите на механиката, физиката, химията и биологията.
Междувременно, добре известни учени от тази епоха виждат откритията на техния съвременник, не само преждевременни, но и опасни. По-специално, за дейността на Роджър Boskovic, говори видния френски учен, Лаплас. Сръбският изследовател теоретично е обосновал явления, за които по негово време дори не са чували, но в началото на века, тепърва са започнали да се изследват.
Списъкът на откритията на Божкович прилича на съдържанието на учебник по висша физика за студенти и преподаватели от техническите университети: концепцията за радиоактивността, квантовата теория на полето, атомната структура, принципите на квантовата механика, квантова теория на светлината … Короната на теоретичната му работа е откриването на елементарни частици, които изграждат света около нас. Божкович уверено заявява, че земя, вода, огън и въздух са съставени от комбинации на частици, които нямат тегло, нито маса. По негово време, това изявление предизвиква само усмивки и шеги от колегите, че е намерил философския камък. Но след почти 300 години, учените са открили и описали теоретичната концепция на един кварк, от който с различни комбинации можете да модулирате всяка елементарна частица, а след това и по-сложните елементи на материята. Това означава, че човекът, който може да създаде машина, практически от почти всякакво вещество, като боклук, например, разложен на елементарни частици, могат да се модулират всякакви неща!
Геният от Ватикана
Въпреки фантастичните си идеи, самият той е бил доста уважаван, социално реализиран човек.
Той е роден на 18 Май, 1711 в гр. Дубровник. На 14-годишна възраст постъпва в йезуитския колеж в Рим, една от най-добрите институции за времето си, и се дипломира с отличие в него, става член на Ордена на йезуитите. От този момент започва научната му кариера. Само осем години, след дипломирането си, той публикува първата си работа, далеч напред във времето – за петната по слънцето.
През 1740, на възраст 29 години, Божкович е научен съветник във Ватикана. Заемайки тази престижна позиция, той създава астрономическа обсерватория, занимаваща се географски и археологически изследвания в Европа и Азия. Освен това, провежда разкопки там, където след близо 200 години, Хайнрих Шлиман открива легендарния град Троя!
Много скоро трудовете на Боскович стават известни в световен мащаб. Монахът е избран за член на британската Royal Society, член-кореспондент на Френската академия на науките, чуждестранен член на Санкт Петербургската академия на науките. Боскович продължава да прави нови открития. При това не се ограничава до математика и физика, а изследва, например, използването на изделия от каучук в индустрията, процеса на пренасянето на малария от комари, научно доказва, че душата не може да бъде във всеки отделен орган на човешкото тяло. Но главното в неговите изследвания е теорията на светлината, електричеството, магнетизма и структурата на материята.
Изненадващо, учените направили свои открития на основата на трудовете на Боскович, никога не са споменавали своя предшественик. Така че, получилата развитие в началото на ХХ век, статистическа механика на Уилард Гибс, всъщност е била “изобретена” от същия Боскович, както е описано в докладите за теорията на Хайзенберг за пространство-времето, състояща се от неделими точки, “зърна”.
Ернетти действително създал машина на времето, но когато стига до своето изобретение, машината изчезва някъде?
Хроновайзорът на Ернетти
Hronovizor Ernetti
Откъде Boskovic е черпил вдъхновение за работата си? В края на краищата, той открил, толкова много, колкото не са били в състояние да открият най-добрите умове на следващия век! Но на разположение на съзнанието на тези хора са били парите, лабораториите и труда на предшествениците. Създава се впечатлението, че Boskovic е учен от бъдещето, който по някакъв неразбираем начин, намира себе си в миналото. И тази версия има право да съществува, защото Boskovic е тясно свързан с Ватикана и йезуитския орден. Може би най-сензационното откритие, внимателно се съхранява в дълбочината на тези структури, и свързаните с това експерименти за пътуване във времето.
Например, в средата на XX век монахът Алфредо Пелегрино Eрнетти твърди, че са изобретили hronovizor – устройство, което ви позволява да гледате какво се случва във всеки един момент в миналото, и дори да попаднете там. Вярно е, че директно Eртетти не искал да говори за това. Само в едно интервю от изданието “Доменика дел Кориере”, той казва: “Аз не знам дали Hronovizor е добро или проклятие?”. Тогава монахът продължил: “Hronovizor може да се използва за извличане на всякаква информация от всеки период от историята, а това заплашва от опасностти цялото човечество.”
От думите му, можем да заключим, че наистина Eрнетти е създал машина на времето, но как той е създал изобретение и какво е станало с него след това?
Пътешественик от бъдещето
Възможно е, Боскович, всъщност да е дошъл от бъдещето. В края на краищата, да направи такива открития, без специално оборудване, лаборатории, системни знания е невъзможно. Истината е, че монахът е попаднъл от бъдещето в миналото с багаж от теории за по-късно време, също е доста невероятно предположение, дори при определено развитие на технологиите. Обаче, ако това се приема като хипотеза … Възможно е да се осъществява контакт с пътешественици във времето, да говори с тях, и да придобива нови знания. И накрая, третият начин – да е намерил някои натрупвания на знания от предишни цивилизации и да ги разшифрова. Коя от тези възможности е използвал Боскович, не е известно. Но е известно друго – той не е бил сам в своята гениалност!
Периодично в Европа се появяват хора с много подробни разкази за бъдещето. Сред тях са мистериозният Конт дьо Сен-Жермен, Бенджамин Франклин, граф Калиостро, Джонатан Суифт, Жул Верн и много други. Някои са направили уникални открития, като Волтер, който описва в “Mikromegase” инфрачервените и ултравиолетовите лъчи.
В действителност, много от тези гении, въз основа на техните научни изчисления, сериозно вярват, че рано или късно ще достигнем това ниво на медицината, когато безсмъртието ще стане реалност, или, че ще има технологии, които могат да ви помогнат да се освободите от гравитацията и да се движите свободно във въздуха.
Остава да се надяваме, че съвременните учени внимателно предпрочитат трудовете на Боскович, и кой знае – може би светът ще бъде най-голямото открития!

http://fresh-science.com/yadrenata-fizika-na-sra-bskiya-monah/ 



Гласувай:
54



1. liliyanaandreeva - Да мечтаеш за безсмъртие е вид АЛ...
21.08.2012 09:14
Да мечтаеш за безсмъртие е вид АЛЧНОСТ! Човекът трябва да стане човечен и да заживее човешки и тогава Боговете могат да го възнаградят за старанието и морала! А такива безчинстващи цивилизации като нашата земна не заслужават да са живи, камо ли пък здрави, нежели безсмъртни!
цитирай
2. savremennik - Да мечтаеш за безсмъртие е вид АЛ...
21.08.2012 09:21
liliyanaandreeva написа:
Да мечтаеш за безсмъртие е вид АЛЧНОСТ! Човекът трябва да стане човечен и да заживее човешки и тогава Боговете могат да го възнаградят за старанието и морала! А такива безчинстващи цивилизации като нашата земна не заслужават да са живи, камо ли пък здрави, нежели безсмъртни!

MНого крайно се изказвате . Нима е възможно всички да бъдат поставени под общ знаменател ?
цитирай
3. zarenkow - Когато грамофонната плоча се извърти ,
21.08.2012 09:40
до мястото с арията на безсмъртието , може и да и се насладим , а до тогава търпеливо трябва да изслушаме предшестващата част. :-)
цитирай
4. savremennik - до мястото с арията на безсмърти...
21.08.2012 10:07
zarenkow написа:
до мястото с арията на безсмъртието , може и да и се насладим , а до тогава търпеливо трябва да изслушаме предшестващата част. :-)

Всъщност за да се изпълни това условие е необходимо да имаме и съвсем друго ниво на знание - например каквото е било по време на Атлантския период .
цитирай
5. liliyanaandreeva - За някои неща сме под общ знамена...
21.08.2012 10:10
За някои неща сме под общ знаменател. Например всички сме: смъртни, храним се, дишаме, плодим се, учим и т.н. Но за други неща сме съвсем различни. Например: вид квалификация, професия, жилище, живеем на различни места, имаме различни националности и т.н. По принцип трябваше да сме Под един знаменател по закон, т.е. да сме равни пред закона, но не сме! И трябваше различията да ни красят, а те ни конфронтират!
цитирай
6. liliyanaandreeva - Апропо: атланският период е живот в ...
21.08.2012 10:13
Апропо: атланският период е живот в календарни градове, които отчаяно пропагандирам вече 2 години в нета:


АТЛАНТИКА

А . Т . ЛАН . Т . ИК . АН = 8 области . 4 региона . 321 кв.км . 4 дяла . 119 метрополии . 21 града = 19 992 града . 1 284 кв.км . 4 региона = 102 678 910 кв.км – това е озеленената с биосфера част от сушата(без ледените и пясъчни пустини), където могат да се построят 19 992 екологични града с календарен кадастър за по 190 080 жители,които земята може да изхрани едновременно като съвременници,без опасност от еко катастрофи,но при условие, че хората живеят в календарни градове!

А = 8 = Ахт – на немски език
Т = 4 = Твир – на старобългарски език
Л = 3 = Литий – хим.ел. №3
А = Е = 2 = Хелий – хим.ел №2
Н = 1 = Хидрогено – хим.ел. №1
Т = 4 = Твир – на старобългарски език
И = 1 = Идрогено – хим.ел. №1
К = 19 = Калий – хим.ел. №19
А = Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2
Н = 1 = Хидрогено – хим.ел. №1

И така: потъналият континент Атлантида не съществува.Това условно е езеро с площ толкова,колкото е жилищната зона на града за 190 080 жители.Ако това езеро има дълбочина 1 метър, то може да събере водата,която циркулира в телата на една човешка популация,която земята може да изхрани при условие,че хората живеят в календарни градове.

3 календарни години . 43 кв.км = 129 кв.км

129 кв.км . 1 метър = 129 000 000 куб.м

129 000 000 куб.м . 1000 литра = 129 000 000 000 литра

129 000 000 000 литра : 45 литра/човек = 2 866 666 666 души - това е минималният брой жители на земята

129 кв.км . 1,62 метра = 209 000 000 куб.м

209 000 000 куб.м = 209 000 000 000 литра вода

209 000 000 000 литра : 45 л/ч = 4 644 000 000 души – това е максималният брой жители,които могат да живеят заедно на земята като съвременници,без да предизвикват катастрофи с човешката си дейност при условие, че живеят в екологични календарни градове!

Инж. Лиляна Благоева Андреева

цитирай
7. savremennik - За някои неща сме под общ знамена...
21.08.2012 10:18
liliyanaandreeva написа:
За някои неща сме под общ знаменател. Например всички сме: смъртни, храним се, дишаме, плодим се, учим и т.н. Но за други неща сме съвсем различни. Например: вид квалификация, професия, жилище, живеем на различни места, имаме различни националности и т.н. По принцип трябваше да сме род един знаменател по закон, т.е. да сме равни пред закона, но не сме! И трябваше различията да ни красят, а те ни конфронтират!

Нещата , за които твърдите , че сме еднакви се отнасят до тялото , което обитаваме по време на един физически живот . Следователно и тук има голяма условност
цитирай
8. zarenkow - "Всъщност за да се изпълни ...
21.08.2012 10:32
"Всъщност за да се изпълни това условие е необходимо да имаме и съвсем друго ниво на знание - например каквото е било по време на Атлантския период ."

другото ниво на знание ни го дава именно предшестващата част и само тя. Атлантите ги пиши бегали , дори не знаем наистина ли са съществували , камо ли как са съществували но можем да си представяме , разбира се .
цитирай
9. savremennik - "Всъщност за да се изпълни ...
21.08.2012 10:39
zarenkow написа:
"Всъщност за да се изпълни това условие е необходимо да имаме и съвсем друго ниво на знание - например каквото е било по време на Атлантския период ."

другото ниво на знание ни го дава именно предшестващата част и само тя. Атлантите ги пиши бегали , дори не знаем наистина ли са съществували , камо ли как са съществували но можем да си представяме , разбира се .

:)) Не е така , който се е интересувал има представа за тяхната цивилизация .
цитирай
10. adassa - здравей съвременник :)
21.08.2012 10:41
Безсмъртието съществува и сега, но не разбирам напъните на някои хора това да бъде в същото тяло,което обитаваме в момента.То представлява само една кола, с която преминаваме през този живот.
цитирай
11. savremennik - Безсмъртието съществува и сега, но ...
21.08.2012 10:49
adassa написа:
Безсмъртието съществува и сега, но не разбирам напъните на някои хора това да бъде в същото тяло,което обитаваме в момента.То представлява само една кола, с която преминаваме през този живот.

Здравей, adassa :)
Подкрепям мнението ти . И за да настъпи другото ниво на разбиране - този факт следва да е улегнал в съзнанията на хората .
цитирай
12. yotovava - Дори и да искат, дали някой ще им даде достъп.
21.08.2012 11:11
Засега само подочуваме това-онова, което ни кара да мислим, че сме под великански похлупак и гениални открития се крият от нас в угода на нечии интереси.
цитирай
13. savremennik - Засега само подочуваме това-он...
21.08.2012 11:16
yotovava написа:
Засега само подочуваме това-онова, което ни кара да мислим, че сме под великански похлупак и гениални открития се крият от нас в угода на нечии интереси.

Моето виждане е същото :) Нека вземем за пример най-актуалното : фондацията Кеше с разработените от нея гравитационни системи (Magravs), за които се твърди че ще ги предостави за свободно ползване от цялото човечество. Не е ли малко съмнително това при съществуващия ред ? Поздрави :)
цитирай
14. liliyanaandreeva - НАЙ-ЕДНАКВОТО НЕЩО У ХОРАТА Е ЧО...
21.08.2012 11:23
НАЙ-ЕДНАКВОТО НЕЩО У ХОРАТА Е ЧОВЕШКА ИМ ПАМЕТ И ДУХОВНОСТ! И АКО ПАМЕТТА Е МОЗЪК, ТО ЧОВЕШКИЯТ ДУХ НЯМА ПЛЪТ! И КАЗВАТ, ЧЕ Е БЕЗСМЪРТЕН!
НО...да не демагогстваме с излишна тафталогия!
И все пак: на човечеството му липсва човещина! А без човещина нямаме право да имаме претенции за безсмъртие! Кой би направил безсмъртен един злодей?
цитирай
15. savremennik - НАЙ-ЕДНАКВОТО НЕЩО У ХОРАТА Е ЧО...
21.08.2012 11:27
liliyanaandreeva написа:
НАЙ-ЕДНАКВОТО НЕЩО У ХОРАТА Е ЧОВЕШКА ИМ ПАМЕТ И ДУХОВНОСТ! И АКО ПАМЕТТА Е МОЗЪК, ТО ЧОВЕШКИЯТ ДУХ НЯМА ПЛЪТ! И КАЗВАТ, ЧЕ Е БЕЗСМЪРТЕН!
НО...да не демагогстваме с излишна тафталогия!
И все пак: на човечеството му липсва човещина! А без човещина нямаме право да имаме претенции за безсмъртие! Кой би направил безсмъртен един злодей?

Изобщо не съм съгласен , вие гледате материалистично в този цитат "НАЙ-ЕДНАКВОТО НЕЩО У ХОРАТА Е ЧОВЕШКА ИМ ПАМЕТ И ДУХОВНОСТ! И АКО ПАМЕТТА Е МОЗЪК, ТО ЧОВЕШКИЯТ ДУХ НЯМА ПЛЪТ! И КАЗВАТ, ЧЕ Е БЕЗСМЪРТЕН! "
Нищо общо нямат мозъка и паметта :) Поинтересувайте се от холографския модел на вселената , за да разберете какво искам да ви намекна
цитирай
16. liliyanaandreeva - У МНОГО ХОРА НЯМА ВРЪЗКА МЕЖДУ МО...
21.08.2012 15:05
У МНОГО ХОРА НЯМА ВРЪЗКА МЕЖДУ МОЗЪКА И ПАМЕТТА, НО У МОЯ - ИМА!
ИМАЙКИ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК считам, че паметта, чийто носител е мозъка и духа са като кокошката и яйцето!
цитирай
17. savremennik - У МНОГО ХОРА НЯМА ВРЪЗКА МЕЖДУ МО...
21.08.2012 15:26
liliyanaandreeva написа:
У МНОГО ХОРА НЯМА ВРЪЗКА МЕЖДУ МОЗЪКА И ПАМЕТТА, НО У МОЯ - ИМА!
ИМАЙКИ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК считам, че паметта, чийто носител е мозъка и духа са като кокошката и яйцето!

Този коментар не ми говори нещо смислено ако съм честен .
цитирай
18. djani - Да, наистина...
21.08.2012 16:00
Има такива личности, които са реални, но сякаш са спуснати в нашия свят от друго време. За съжаление високото знание и технологии стават все по секретни и трудно се процежда нещо от секретните институти и лаборатории. А хроновизора на отец Ернети, ако наистина съществува, е вероятно част от истината за безсмъртието на всемирното съзнание и човешката душа в частност. За такива като нас, остават само догадките...
цитирай
19. savremennik - Има такива личности, които са ре...
21.08.2012 16:18
djani написа:
Има такива личности, които са реални, но сякаш са спуснати в нашия свят от друго време. За съжаление високото знание и технологии стават все по секретни и трудно се процежда нещо от секретните институти и лаборатории. А хроновизора на отец Ернети, ако наистина съществува, е вероятно част от истината за безсмъртието на всемирното съзнание и човешката душа в частност. За такива като нас, остават само догадките...

В случай , че се интересувате по-подробно за хроновизора на Ернети - прочетете този материал : http://savremennik.blog.bg/technology/2010/10/27/ot-bloga-na-universalnite000-quot-hronovizoryt-i-obrazite-ot.626070
цитирай
20. liliyanaandreeva - Не зная дали сте честен, но не сте ...
21.08.2012 17:58
Не зная дали сте честен, но не сте девствен, поради което:
- при компютрите се наблюдава процеса на самоподреждащото се познание, а именно: първо се натрупва информация, а после идват правилата за подреждане и ползване
- при езикознанието: когато учиш чужди езици първо трупаш думи, а после граматика, думи, граматика и т.н. "сандвичът на познанието"
- при сътворението на света: трупа се материя, а после идват вихрите, коита я подреждат и видоизменят
- при климата: трупа се температура или сняг, а после идва вятърът за да охлади или стопи снега
- при храненето: трупаш храна, а после преживяш и...т.н.
- памет и дух, който я подрежда и ползва по предназначение
А какво разбирате от абстракцията на шарлатанските квинтестентни обяснения за битието и времето - вие си знаете!
цитирай
21. patzolino - Интересно, но
22.08.2012 09:02
нищо не разбрах от безумно некадърния превод...
цитирай
22. ramus - към 20
22.08.2012 10:50
Само да припомня, че в познанието най-ниското и елементарно ниво на представност е линейно-последователното, изразяващо се в линейни причинно-следствени връзки.
За "по-напредналите" в ПОЗНАНИЕТО възможността света да се обясни чрез линейно-последователни положения е крайно недостатъчен и напълно неадекватен, предвид неговата ограниченост. За това ниво вече е адекватно "обратните връзки" - между следствието и причината,
"След това" към "множественост на обратните връзки" и преминаването на многомерност на извеждането. Някъде напред в това усложняване стои извеждането и изразяването на КОМПЛЕКСНИ модели на обяснения на живота, вселената и ЧОВЕКА сред тях. В тях вече далеч се накрачват линейните логични нишки и са налице едновременност и многомерност при които отпадат като несъответствени "причината" и "следствието", а заедно с тях и дуалистичните характеристики както и идеите за "качеството" и "количеството" в модела...
А венеца на това е МОДЕЛ (концепция) В КОЙТО АВТОРА МУ Е ЯДРОТО НА ТОЗИ МОДЕЛ. Демек самия модел е обърнат към автора си. Това вече се нарича САМООСЪЗНАВАНЕ и е функция на "зрели и големи хора", ама не според социално-приетите "години", мерени според слънчевите цикли.
=======================
И сега - от абстрактното към частното и конкретното през вашите думи като пример:
- за да се "трупа" информация е нужно да я има, да се характеризира и структурира и да е налице "резервоар" за трупането. Самоподреждането - за което вие говорите - е според "резервоара". Защото кой може да каже въобще ЩО Е ПОДРЕЖДАНЕ (на информацията примерно). Защото всяка абстракция е израз на разбирането на този, който си служи с нея.
- езикознанието - събират се думи - но къде, в кого и в каква среда е. Граматиката е само следствие на груповите правила, иначе за комуникация тя се оформя и спонтанно. Така или иначе тя е социално ръкостискане - както са всички правила, норми, канони, закони, етика морал... както са и познавателните социални парадигми.
В този смисъл "сандвич на познанието" така, както сте го извела, е напълно отдалечен от задълбочено разглеждане и анализ. Но върши работа при повърхностно разглеждане заради простотата и елементарноста си. И с това - за популярност.
-... и т.н.
--------------------
Става въпрос за познание, а не за отношение, каквото в тоя текст отсъства напълно.
И още нещо - много е важно за всеки претендиращ "ПОЗНАВАТЕЛ" (ха, нова дума) е да се самодефинира дали е налице пристрастност към обекта му на познание. Защото такова винаги е налице при хората, за които света е (още) двойнствен, за които винаги има ден и нощ, за които силата е потенциална и кинетична, за които има живот и смърт, има и причина и следствие...
Другата думичка на психичното човешко явление "ВЯРА" е думата УБЕЖДЕНИЕ. Вашите такива са изписани в коментарите и блога ви. Както са и във всеки друг блог, във виртуала или реала.
цитирай
23. bojil - Безкрайно ми е интересно как така ...
05.09.2012 15:47
Безкрайно ми е интересно как така един монах,и то сръбски,е могъл да попадне в такава ситуация,която да го направи откривател в областта на такава сложна наука като физиката?
цитирай
24. bojil - От друга страна в момента е повече от ...
05.09.2012 15:48
От друга страна в момента е повече от ясно,че пътуването във времето е абсолютно невъзможно. Не и без живия организъм да се разгради на атоми!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928653
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен