Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 09:12 - Справяне с рака чрез принципите на китайската медицина
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 11590 Коментари: 10 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Леченията на рак са били документирани в древността. Принципите зад традиционната китайска медицина обхващат както традиционната китайска ценност на умереност при лечението на заболявания, така и практиката на съвместното съществуване.

Д-р Джоу Лиджонг (Zhou Lizhong), основател на Хонконгския институт по китайска медицина, е роден в семейството на практикуващи китайска медицина. Вече 40 години той усърдно проучва рака и други нелечими заболявания. В клиничните си лечения той прилага традиционни лекове.

„Заразяването с болест е свързано с психичното състояние на човека, с начина му на живот и с много други въпроси – посочва д-р Джоу. – Китайската медицина свързва заболяването с вътрешни и с външни елементи. Вътрешните елементи са радостта, гневът, тревожността, натрапчивата идея, тъгата, страхът и ужасът, които в китайската медицина са наричани „седемте вътрешни емоционални увреждания““.

„Външните фактори са вятърът, студът, горещината, влагата, сухотата и огънят, известни като „шестте екзогенни елемента“, включително и съвременните патогени – като бактерии, вируси и паразити, наред с химични, физични и други рискови фактори.“

Лекарите на традиционната китайска медицина често казват: „Радостта уврежда сърцето, гневът вреди на черния дроб, тъгата уврежда белите дробове, тревогата – далака, а страхът – бъбреците.“ Те обясняват как емоционалните смущения директно увреждат вътрешните органи.

„Душевното състояние на човека може да повлияе на функцията на вътрешните му органи, засягайки и имунната му система“, коментира д-р Джоу.

„Чи трябва да бъде изтощено, преди злите сили да могат да се струпат“, гласи „Канонът на Жълтия император за вътрешното“. Д-р Джоу пояснява: „Ако на човек му липсва праведност, ще нахлуят зли енергии. Причините за рака са сложни и включват многобройни сфери, но проучванията показват намалена имунна функция, която води до мутация на гените.“

„Мутацията се получава от заболяване и увредена „праведна същност“. Старите и немощни хора са склонни да стават жертви на рака. Сега млади хора също могат да се разболеят от тази болест. Това вероятно има връзка с радиацията, злоупотребата с медикаменти, замърсяването на въздуха, химичните токсини в храната, стреса и други фактори“, добавя той.

Според д-р Джоу щом някои хора са диагностицирани с рак, те стават много нервни и изплашени; не могат да се хранят и да спят и така имунните им системи се влошават и причиняват смъртта им. Когато седемте емоции на човек не са балансирани, състоянието му допълнително се влошава.

Мнозинството от пациентите умират по-скоро от леченията, отколкото от заболяванията. Според „Канонът на Жълтия император за вътрешното“ човек не трябва прекомерно да натрупва или да отстранява нещо. Той трябва да спре, след като по-голямата част от това е отстранена; в противен случай ще страда.

image

„В китайската медицина, когато се лекува тумор, целта е да се елиминира повече от половината от него – обяснява д-р Джоу. – Прекаленото му отстраняване би довело до увреждане както на добрите, така и на лошите сили в тялото, като накрая всички те може да загинат.“

„От древни времена до днес китайската медицина препоръчва „съвместно съществуване“ с туморите. Това означава живот с тумора и потискане на развитието му. Този принцип е илюстрация на древната китайска философия“, добавя той.

Д-р Джоу дава примера с пациент, диагностициран с рак на панкреаса през 1998 г., който умира едва наскоро. Той е живял с рака 13 години – нещо изключително рядко.

Единственото прилагано от него лечение за рака е прием на лекарство от китайската медицина няколко пъти седмично. От 2007 до 2011 г. туморът му се е увеличил с 1 см. Пациентът е бил в състояние да работи и пътува като здрав, нормален човек. Това е рядкост в областта на днешната медицина.

Въпреки че традиционната китайска медицина има дълга история на успешно лечение на рак, много малко пациенти се обръщат към нея в самото начало на раковото си заболяване. Обикновено те предприемат тази стъпка след операция, химиотерапия, облъчване и изчакване, докато ракът е достигнал доста напреднал стадий.

След няколко десетилетия на клинични проучвания д-р Джоу стига до следните заключения: „Осемдесет процента от смъртните случаи при онкоболните са в резултат от лечението им или от страх. Много пациенти са били отслабени, а способността им за самовъзстановяване е била намалена след операция, химиотерапия и облъчване. Те са станали депресирани, влошавайки по този начин състоянието си.“

„Никой не може да оцелее без своята праведна енергия и никакви медицински чудеса не могат да се случат без нея. Медицинските грижи са за нейното поддържане и за регулиране на състоянието. С праведна енергия човек ще живее; в противен случай ще умре. И това е великият принцип на [традиционното] китайско медицинско лечение от древността.“

Д-р Джоу подчертава, че хората притежават инстинкта за живот. Ето защо никога не трябва да пренебрегваме самоизцелителната сила в нашите тела. В действителност световните медицински проучвания също са установили, че 1% от онкоболните могат да се излекуват без лечение. В хода на лечебния процес д-р Джоу препоръчва „терапия на разговорите“ с цел стимулиране живителната сила в тялото на пациента.

Твърде силната имунна функция не е непременно добра за нас. Някои хора смятат, че колкото по-силна е тя, толкова по-добре за тях. „Това е неправилно разбиране – обяснява д-р Джоу. – Много от човешките ни заболявания произтичат от анормални реакции от имунната ни система, като диабета, дерматомиозита, псориазиса, ревматичния артрит, хипертироидизмения лупус и други.“

„Тези състояния са трудни за лекуване и всички те са вследствие на увеличена имунна функция. СПИН и ракът идват по-скоро от понижена имунна функция, отколкото от т. нар. подобрен имунитет.“

„Медицинското лечение е настройка на равновесието в тялото. Но медицината не може да изпада в крайности. Когато лечението на рака е проведено чрез използването на методи, които са разрушителни и за добрите, и за лошите сили, накрая всичко умира.“

„Китайската медицина набляга на баланса на ин и ян. Лекувайте първо основните симптоми и после възстановете нормалното физиологично състояние. Когато праведната енергия е достатъчна, имунната система ще възобнови нормалната си функция и заболяването ще изчезне по естествен път.“

http://www.epochtimes-bg.com/2012-02/2012-03-15_01.html 



Гласувай:
41



1. adassa - Здравей savremennik ,
11.04.2012 09:32
много съм доволна че прочетох статията ти :)) Интересувам се от атернативната медицина , наскоро прочетох и за едно изследване , което касае повече жените . При жените, които медитират, се синтезира значително повече мелатонин в сравнение с тези, които не го правят. Това откритие отваря врати за превенция и лечение на рак - болните от тази болест, които медитират, наистина живеят по-дълго, споделят учените. Интересното е, че медитацията предизвиква ефект (синтез на мелатонин ), който е считан за възможен само под въздействие на слънчева светлина.
Сияен ден <3
цитирай
2. yotovava - Осемдесет процента от смъртните случаи при онкоболните са в резултат от лечението им или от страх.
11.04.2012 09:34
... и борбата за печалби на цялата фаррмакологична мафия.
цитирай
3. savremennik - много съм доволна че прочетох ст...
11.04.2012 09:39
adassa написа:
много съм доволна че прочетох статията ти :)) Интересувам се от атернативната медицина , наскоро прочетох и за едно изследване , което касае повече жените . При жените, които медитират, се синтезира значително повече мелатонин в сравнение с тези, които не го правят. Това откритие отваря врати за превенция и лечение на рак - болните от тази болест, които медитират, наистина живеят по-дълго, споделят учените. Интересното е, че медитацията предизвиква ефект (синтез на мелатонин ), който е считан за възможен само под въздействие на слънчева светлина.
Сияен ден <3

Здравей Адаса :) Благодаря ти за информацията , от мои впечатления е действително ползотворното влияние на медитацията , и то не само при жените . Прекрасен ден и за теб <3
цитирай
4. savremennik - . . . и борбата за печалби на цялата ...
11.04.2012 09:41
yotovava написа:
... и борбата за печалби на цялата фаррмакологична мафия.

Много вярно за съжаление . Целта на тази мафия не е лечението на пациенти , а трупане на пари от медикаменти , които в крайна сметка не лекуват .
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - "Д-р Джоу подчертава, че хората притежават инстинкта за живот"
11.04.2012 12:03
"Вътрешните елементи са радостта, гневът, тревожността, натрапчивата идея, тъгата, страхът и ужасът, които в китайската медицина са наричани „седемте вътрешни емоционални увреждания“.

Когато седемте емоции на човек не са балансирани, състоянието му допълнително се влошава.

Лекарите на традиционната китайска медицина често казват: „Радостта уврежда сърцето, гневът вреди на черния дроб, тъгата уврежда белите дробове, тревогата – далака, а страхът – бъбреците.“ Те обясняват как емоционалните смущения директно увреждат вътрешните органи.

„Канонът на Жълтия император за вътрешното“. Д-р Джоу пояснява: „Ако на човек му липсва праведност, ще нахлуят зли енергии."

~ * ~

Хората притежават и инстинкта за смърт, Savremennik. Мисля си, че има нещо по-страшно от "радостта, която уврежда сърцето" и урагана на емоциите - и то е страха за хората, които обичаме. Няма нищо по-разрушително от това. Но и нищо по-основателно от това. Защото това, не може да бъде променено или повлияно. То е изборът, с който идваме на този свят. Тази предопределеност никой не може да прекърши. Дори ние самите. Там не може да проникне и Бог. Ние имаме шанса за избор и идваме на този свят, избрали съдбата си. Така мисля. Беше важно да прочета, благодаря ти!
цитирай
6. savremennik - "Вътрешните елементи са р...
11.04.2012 15:58
malchaniaotnadejda7 написа:
"Вътрешните елементи са радостта, гневът, тревожността, натрапчивата идея, тъгата, страхът и ужасът, които в китайската медицина са наричани „седемте вътрешни емоционални увреждания“.

Когато седемте емоции на човек не са балансирани, състоянието му допълнително се влошава.

Лекарите на традиционната китайска медицина често казват: „Радостта уврежда сърцето, гневът вреди на черния дроб, тъгата уврежда белите дробове, тревогата – далака, а страхът – бъбреците.“ Те обясняват как емоционалните смущения директно увреждат вътрешните органи.

„Канонът на Жълтия император за вътрешното“. Д-р Джоу пояснява: „Ако на човек му липсва праведност, ще нахлуят зли енергии."

~ * ~

Хората притежават и инстинкта за смърт, Savremennik. Мисля си, че има нещо по-страшно от "радостта, която уврежда сърцето" и урагана на емоциите - и то е страха за хората, които обичаме. Няма нищо по-разрушително от това. Но и нищо по-основателно от това. Защото това, не може да бъде променено или повлияно. То е изборът, с който идваме на този свят. Тази предопределеност никой не може да прекърши. Дори ние самите. Там не може да проникне и Бог. Ние имаме шанса за избор и идваме на този свят, избрали съдбата си. Така мисля. Беше важно да прочета, благодаря ти!

Здравей malchaniaotnadejda7 :)
Изборът е направен , но той може и да бъде променян .

Лао Дзъ казва :

По-добре спри, преди да напълниш,
отколкото да препълниш.
Направиш ли острието твърде остро,
то скоро ще стане тъпо.
цитирай
7. diadokolio - Много полезно и поучително!
11.04.2012 19:57
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за чудесната тема!
Да, няма рак, който да не бъде преборен, но е важно участието на нарушилия собствената си хармония.
Не, не е лесно, насаден е страхът, че има ли диагноза- рак, краят трябвало да бъде фатален.
Много са преборилите го, но се притесняват от чуждите подигравки, че не е било възможно.
Прекрасна е книгата-" За простото"!
Нужно е много търпение и препрочитане, за да се повярва в напътствията и, за да се прилагат с постоянство.
Възстановим ли хармонията, ще изчезнат и симптомите.
Изпитах го, приложих го и продължавам уверено, повече от 14г., не от страх, защото така искам, а тялото ми се отблагодарява със сила и можене.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
8. savremennik - Добра да е вечерта Ви, Благодаря Ви, ...
11.04.2012 20:11
diadokolio написа:
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за чудесната тема!
Да, няма рак, който да не бъде преборен, но е важно участието на нарушилия собствената си хармония.
Не, не е лесно, насаден е страхът, че има ли диагноза- рак, краят трябвало да бъде фатален.
Много са преборилите го, но се притесняват от чуждите подигравки, че не е било възможно.
Прекрасна е книгата-" За простото"!
Нужно е много търпение и препрочитане, за да се повярва в напътствията и, за да се прилагат с постоянство.
Възстановим ли хармонията, ще изчезнат и симптомите.
Изпитах го, приложих го и продължавам уверено, повече от 14г., не от страх, защото така искам, а тялото ми се отблагодарява със сила и можене.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.

Чудесно е, че се решихте да коментирате със своя опит , благодаря Ви ! :) Знаете , че истинското Аз е повече от тялото което виждаме , това е първата крачка във вярната посока за да има справяне с болестните състояния . Приятна вечер :)
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - :) познавам Лао Дзъ от малкото прочетено
11.04.2012 20:22
И винаги ме кара да се усмихвам - Лао Дзъ ме превръща в Усмивка.
Благодаря ти за тази мисъл.
Доста неумело и нескопосано се изразих. Исках да кажа, че независимо от формата на съда - съдържанието е неподатливо на промени. Може да се разбие съда - ако вътре има миро - то ще ухае вечно и няма да се загуби. Ако има вода - ще изтече. Ако е старо тракийско вино, лежало хилядолетия в една от нашите гробници - ще остави следа... Формата няма значение. Съдбата е съдържанието на онзи съсъд, който сме. Съдържанието е безсмъртно. А всяко безсмъртно идва с избор. Така мисля.:) Светла вечер, и ти благодаря за гостоприемството, Savremmеnik!
цитирай
10. savremennik - И винаги ме кара да се усмихвам - Лао ...
11.04.2012 20:39
malchaniaotnadejda7 написа:
И винаги ме кара да се усмихвам - Лао Дзъ ме превръща в Усмивка.
Благодаря ти за тази мисъл.
Доста неумело и нескопосано се изразих. Исках да кажа, че независимо от формата на съда - съдържанието е неподатливо на промени. Може да се разбие съда - ако вътре има миро - то ще ухае вечно и няма да се загуби. Ако има вода - ще изтече. Ако е старо тракийско вино, лежало хилядолетия в една от нашите гробници - ще остави следа... Формата няма значение. Съдбата е съдържанието на онзи съсъд, който сме. Съдържанието е безсмъртно. А всяко безсмъртно има право на свой избор. Така мисля.:) Светла вечер, и ти благодаря за гостоприемството, Savremmеnik!

Приема се уточнението :)) Светла вечер и все повече просветления :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928319
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен