Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 09:26 - Дъжд от риби и жаби: легенда или история?
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 6114 Коментари: 6 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Репортаж в австралийския таблоид „Northern Territory News” предостави доказателства, че падаща от небето храната е нещо повече от легенда. Според репортажа, на 25 и 26 февруари 2010, риба е падала по земята като дъжд в Ладжаману, Австралия, на 320 км от брега.

image image
Дъжд от паяци, паднал през 2007г. в провинция Салта, Аржентина

Рибата, за която се смята, че е дребен бял вид костур, е често срещана в северна Австралия. Според свидетелката на събитието Кристине Балмър падащите риби са били живи.

Жители на Ладжаману, Манингрида и Хермансбърг разказват пред „Northern Territory News” за преживяванията си, виждайки валящите риби. Един от тях споменава, че докато е бил дете връстниците му отивали за риба на австралийско футболно игрище, когато от небето започвало да вали риба.

Жителите на селцето Йоро, Хондурас, са привикнали да приготвят контейнери като кофи и легени всяка година по време на дъждовния сезон между май и юли, в очакване на ежегодния валеж на риба от небето.

Въпреки че няма други случаи, толкова циклични и повтарящи се като този на Йоро, валежите от водни животни, амфибии и други дори още по-странни неща са се случвали в други райони.

През 1578 г. големи жълти мишки се изсипват от небесата над Берген, Норвегия. През януари 1877 г. престижното издание „Scientific American” отразява валеж от змии, дълги до 50 см, в Мемфис, Тенеси. През февруари 1877 г. жълта, ронлива субстанция пада в Пенхлох, Германия. Според сведенията веществото е гъсто и във форми на стрели, кафени зърна и кръгли дискове.

През декември 1974 г. над основно училище в Беркшир, Англия, в продължение на няколко дни валят твърдо сварени яйца. През 1969 г. над голяма област в Бразилия валят месо и кръв. През 1989 г. дървени кукли с изгорени или отрязани глави падат от небето над град в Лас Пилас, Кантабрия. През 2007 г. над Аликанте, Испания, валят малки жаби, а в Церо Сан Бернардо, Салта, Аржентина – паяци. Читател на "Epoch Times" заснема събитието.

На 31 юли 2008 г. в град Чоко, Колумбия, вали кръв (според сведенията – потвърдено чрез лабораторни анализи). Американският изследовател Чарлс Форт (1874-1932) прекарва години, изучавайки необичайните дъждове. Той събира около 60 000 изрезки от вестници, списания и други източници за необичайни събития. През кариерата си Форт успява да отрази случаи на валежи от кръстове, монети, змии, древни китайски клейма, кръв, жаби, насекоми, памук, масла и течни субстанции.

„Northern Territory News” цитира главния метеоролог на австралийската метеорологична служба, Ашли Патерсън, който прави опит да обясни дъжда от риба в Австралия. Неговата теория не е по-различна от тази на много други учени, които вярват, че рибата може да бъде засмукана в облаците от урагани, смерчове или торнада, да се придвижва с облаците и след това да падне обратно надолу, приземявайки се далеч от първоначалното си място.

„Изтеглени нагоре, [издърпаните риба и вода] могат да стигнат нависоко – до височина от 18 000 – 21 000 м. Или пък е възможно да е от торнадо над голяма водна площ – но не сме имали никакви сведения”, казва Патерсън.

В повечето случаи обаче, тази теория не изглежда да обяснява защо само определено животно или обект падат от небето. Защо въздушно течение би избрало да издигне например всички жаби от някоя лагуна, без да вземе вода, кал, водорасли и други видове от същата тази екосистема?

Обяснението става много по-неправдоподобно, когато – подобно на случая с рибния дъжд в Австралия – наблизо няма водоизточници, нито са били регистрирани урагани или торнада в момента на аномалията или в предшестващите я дни.

Някои се опитват да обяснят падането на създадени от човека предмети с падащи от самолети предмети, но това не би могло да се случи без хората да видят самолетите. В много случаи хората се опитват да припишат подобни феномени на експерименти на извънземни или с пресичане на измерения, където нещата внезапно се материализират или изчезват от небесата. В някои случаи явленията са били отдавани на „космически шегаджия”, или с други думи – на по-висше същество, което няма какво да прави, освен да се забавлява с реакциите на хората на подобни странни дъждове.

До ден днешен материалните дъждове не са направили нищо друго, освен да пораждат съмнения, тъй като тези събития са били записвани в документи като Библията и в древни египетски текстове.

Дали те са селективни смерчове? Дали са атмосферни явления с идеално обяснение? Послания от боговете? Какъвто и да е случаят, следващия път, когато небето притъмнее, бъдете нащрек - може да не е само порой от вода...

Източник: http://www.epochtimes-bg.com/2010-02/2010-04-03_01_d.html 




Гласувай:
38



1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Savremennik!
10.02.2012 10:50
Беше ми интересно да прочета, благодаря ти. Със сигурност има логично обяснение. Може би, "пресичане на измерения, където нещата внезапно се материализират или изчезват от небесата." Но със сигурност не е "свръхсъщество", а физични, гравитационни и пространствени "размествания". Поздрави и радостен ден!:)
цитирай
2. savremennik - Беше ми интересно да прочета, бл...
10.02.2012 11:24
malchaniaotnadejda7 написа:
Беше ми интересно да прочета, благодаря ти. Със сигурност има логично обяснение. Може би, "пресичане на измерения, където нещата внезапно се материализират или изчезват от небесата." Но със сигурност не е "свръхсъщество", а физични, гравитационни и пространствени "размествания". Поздрави и радостен ден!:)

Здравей Мalchaniaotnadejda7 . Точно така виждам нещата - получава се материализиране при пресичане на измерения от паралелни светове, можем да си представим, че съществуват светове, състоящи се от атоми, които по отношение на атомите на нашия свят са въздух, т.е. плътността на атомите от техния свят е по-ниска от тази в нашия и затова за нас те са прозрачни.
Поздрави за хубав ден :)
цитирай
3. virgo - Привет, savremennik
10.02.2012 12:08
аз лично предпочитам дъжд от шоколад и по-скоро залагам на космическия шегаджия. Но преценено на усет - странните дъждове могат да се дължат на пресичане на измерения. Всъщност както знаем, паралелните светове са тук...за това и не е логично рибата да е засмукана от урагани и падайки да е жива...Поздрави и с пожелание за дъжд от бонбони :)))))))
цитирай
4. savremennik - аз лично предпочитам дъжд от шок...
10.02.2012 12:12
virgo написа:
аз лично предпочитам дъжд от шоколад и по-скоро залагам на космическия шегаджия. Но преценено на усет - странните дъждове могат да се дължат на пресичане на измерения. Всъщност както знаем, паралелните светове са тук...за това и не е логично рибата да е засмукана от урагани и падайки да е жива...Поздрави и с пожелание за дъжд от бонбони :)))))))

Здравей virgo :) С това бонбонено пожелание имаш данни за космически шегаджия :)) Поздрави и много бонбони на пътя ти :))
цитирай
5. injir - Космически шегаджия или послание ...
10.02.2012 19:11
Космически шегаджия или послание на боговете... Май е едно и също.:)
цитирай
6. raders - На мен ми се ще да се изсипе някой дъжд ...
10.02.2012 19:34
На мен ми се ще да се изсипе някой дъжд от пари, ама не ще. Иначе всичко това са разбира се, глупости.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928448
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен