Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2012 10:15 - Спиралата на Времето
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 11487 Коментари: 13 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Астрологията и хороскопите са способни да ни дадат не само знания, но и да ни ориентират в характерите на хората, в техните склонности и постъпки, както и да опишат тяхното бъдеще. И за целта не е необходима кой знае каква информация - достатъчно е да се знае годината, месецът, Времето и понякога мястото на раждане.
Съществуват, разбира се, различия и понякога груби несъответствия между хороскопите (в Китай например смятат, че зараждането на новия живот става не в момента на появата на детето на бял свят, а в момента на самото зачеване, където бъдещият човек получава всичко, в това число и душа). Но смисълът на заложената в тях информация работи и определено ние я усвояваме. Можем и да отхвърлим това древно знание с насмешка, без да възприемаме сериозно подобни прогнози. Но е невъзможно да не се съгласим с това, че тези знания създават пространствена спирала на множественото връщане на човека в точката на раждането, в момента, когато с него се случват тайнствени неосъзнати обновления.
Как става това?
Всичко е много просто. Тялото на всеки човек целогодишно поглъща от пространството огромно количество тънка енергия, идентична с неговата собствена енергетика, но все пак с чужд произход, която понякога дори му пречи. И само завършеният цикъл във времето и пространството е способен не само да преобърне оста на планетата или звездите, но и да изземе цялата енергетика на човека и отново да я попълни в същия миг, коригирана и заложена в същия онзи момент на възникването му като живо същество. Как става това?
Всички са чували за т. нар. дежавю, за спиралното развитие на историята, когато събитията, случили се в миналото, се повтарят понякога дори в детайлите си. Същото става с всеки обособен предмет, с всяка еднородност или жив организъм. Самото движение на материята във Вселената, полетата и енергетиката формират предпоставки за създаването на момент на въртене на веществото около своята ос и по орбитите. Самите ние не вършим това, ние сме само неволни спътници и съучастници на планетарния сценарий, когато планетата преминава по съществуващата орбита и за всекиго от нас се осъществява поредното ниво, точка в пространството и времето, когато космическата енергия нахлува у всеки от нас за корекция на съществуването ни.
Има и друг подход, при който всеки индивид (във всеки момент) при желание може да оцени метода на индийските йоги (въртящите се дервиши). Изпълнявайки всеки ден упражнението на въртене около своята ос (при това задължително от ляво на дясно), човек може да постигне интересни резултати. Освен че биополето му се изравнява и дори нараства, настъпват и други промени - организмът се стабилизира. Разбира се, това не става моментално. Благодарение на този метод болестите, които преди началото на заниманията прогресират, след това изчезват. И това не е всичко: след известно време настъпват и забележими други превъплъщения: тялото ви се подмладява, изчезват бръчките по лицето, намаляват и дори напълно изчезват белите коси, целият организъм се възражда. Това е пример, който показва, че засега знаем все още твърде малко. Но сравнението във взаимодействията навежда на мисълта, че колкото по-голяма част от пространството и материята (а в дадения случай човекът) биват затворени, толкова по-голяма част от енергията (ограничена от плоскостта на затвореното пространство) взема участие в тези преобразувания.
Излиза, че когато повтарящите се нелепости, съвпадения, случайни на пръв поглед и необясними от науката факти станат прекалено много, това вече не е дреболия, а закономерност, макар и не докрай осъзната. Как става преходът от неопределеното към непонятното? Ако засега е все още невъзможно да бъдат разбрани структурите на пространството с помощта на логиката, то е необходимо към такива проблеми да се подхожда с помощта на опита.
Гравитация, полета, енергия, материя, а и самото време - всичко това са атрибути на Вселената, които ние, в желанието си да опознаем, сме разделили. В действителност това е кълбо от същности в безброй пропорции, които все още не сме изучили. Уви, сложно е за разбиране, когато пропорциите между веществото, полето и енергията, вече са поставени за всеки елемент в нашия свят.
Времето е изкуствено създаден елемент, но зависимостта му от материята, енергията и полетата все пак се проследява. Всяко ниво на планетата или звездата оставя в пространството отпечатък от информация, която всъщност се отразява в полетата. А силовите магнитни полета, които имат слоеста структура, притежават и „външно далечно действие", което се проявява практически мигновено на безумно далечни разстояния и превишава скоростта на светлината няколко пъти...


image
 



Гласувай:
45



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Savremennik! Благодаря за "Спиралата на времето".
09.01.2012 12:00
"Времето е изкуствено създаден елемент..."

"Гравитация, полета, енергия, материя, а и самото време - всичко това са атрибути на Вселената, които ние, в желанието си да опознаем, сме разделили."

"Можем и да отхвърлим това древно знание с насмешка, без да възприемаме сериозно подобни прогнози. Но е невъзможно да не се съгласим с това, че тези знания създават пространствена спирала на множественото връщане на човека в точката на раждането, в момента, когато с него се случват тайнствени неосъзнати обновления."

"Как става преходът от неопределеното към непонятното?"

Достатъчно е да вникнем в казаното. Да разберем, че знанието ни принадлежи. На всеки от нас! Да разберем това, да го приемем спокойно и безстрастно, сякаш не се отнася до нас, но като съществувание, като част от самите нас. Не е нужно да "правим" "преход". Така мисля. Светът е неделим. Нещата са неделими и непреходни. В целия цикъл на непреходността, т.е. във всичките й смисли. Достатъчно е да не се затваряме изкуствено - непременно и на всяка цена да себеизолираме инерционното на една привидност, отдавна доказала несъстоятелността си. Тогава "НЕ определеното" е О пределено, а "НЕ понятното" от само себе си Е, без усилията на нашите ограничения, които ни ограничават изкуствено отграничавайки ни като "невъзможни". Ние все още сме пратеници на Природата, каквото и да значи това.
С това хаотично и поетично обяснение ти пожелавам успешна седмица и отново благодаря за споделеното!:)
цитирай
2. savremennik - Здравей malchaniaotnadejda7 :...
09.01.2012 12:31
Здравей malchaniaotnadejda7 :)
Ние знаем : "разликата между миналото, настоящето и бъдещето е само една упорита и натрапчива илюзия." поздрави и също успешна седмица :)
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - :)
09.01.2012 13:01
Да, ние знаем.:) Проникновението на Айнщайн! Питам се само, дали "тънката енергия", която поглъщаме от пространството, все пак не е "с чужд произход", дали ние не я определяме така, като "чужда"? Природата е едно. Въпреки безсмъртието на природната измислица.
За "завършеният цикъл на времето и пространството", да, "способен е да преобърне оста на планетата или звездите". Поздрави!:)
цитирай
4. savremennik - Да, ние знаем. :) Проникновението ...
09.01.2012 13:05
malchaniaotnadejda7 написа:
Да, ние знаем.:) Проникновението на Айнщайн! Питам се само, дали "тънката енергия", която поглъщаме от пространството, все пак не е "с чужд произход", дали ние не я определяме така, като "чужда"?
За "завършеният цикъл на времето и пространството", да, "способен е да преобърне оста на планетата или звездите". Поздрави!:)

Има чужда енергия - това се разбира при осъзнато състояние извън обхвата на тялото . В това число и на недоброжелателни същества .
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - 4. savremennik -
09.01.2012 15:28
savremennik написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
Да, ние знаем.:) Проникновението на Айнщайн! Питам се само, дали "тънката енергия", която поглъщаме от пространството, все пак не е "с чужд произход", дали ние не я определяме така, като "чужда"?
За "завършеният цикъл на времето и пространството", да, "способен е да преобърне оста на планетата или звездите". Поздрави!:)

Има чужда енергия - това се разбира при осъзнато състояние извън обхвата на тялото . В това число и на недоброжелателни същества .

А враждебността, която носим в себе си? Ако сме чиста светлина, ще бъдем недосегаеми. Но често собствените ни избори са да бъдем недоброжелателни. Има го и това. Може би. Мисля, че най-голямата ни сила е, когато осъзнаем, че нещата са неделими. Не говоря за изкуствения интелект.
цитирай
6. savremennik - Негативизмът е факт. Причина за ...
09.01.2012 16:19
Негативизмът е факт . Причина за него са мисловните модели , които доминират в колективен човешки план . Малко повече ще се разбере от тези материали http://savremennik.blog.bg/technology/2011/06/02/misliat-li-horata.758155
http://savremennik.blog.bg/technology/2011/06/07/zashto-horata-ne-misliat.760872
цитирай
7. diadokolio - Много истинско и полезно!
09.01.2012 16:33
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за времето, материята и проследяването на енергията!
Сега е времето, когато подготвяме торта и съдовете, в които ще сложим семената, за да е готов разсадът през март.
Астрологията е почвата с тенденциите, но не ограничава нашето право на свободна воля.
Дърветата ми в двора раждат всяка година, но всяко в сезона си. Сезонът се появява, но височината им е различна.
Така е и с нас в спиралата.
Натрупваме знания и опит, но даваме ли възможност за отговор, когато е обработена информацията и интуицията да ни подбутне?
Нямам познания за сложните обяснения, но търся полезността и я намирам в предметите под възглавницата.
Китайците са ни оставили набор от чертички, които да комбинираме, наложени върху наталната или соларната карта, вече имаме съвет.
Можем да го пренебрегнем, но можем и да го проследим в годините?
Мога да си стоя до печката, но мога и да прекопая дръвчетата, за да проникне снега по- дълбоко?
Винаги имаме избор и можем да позволим, за да сме част от неделимото!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
8. savremennik - Добър да е денят Ви, Благодаря Ви, за ...
09.01.2012 16:40
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за времето, материята и проследяването на енергията!
Сега е времето, когато подготвяме торта и съдовете, в които ще сложим семената, за да е готов разсадът през март.
Астрологията е почвата с тенденциите, но не ограничава нашето право на свободна воля.
Дърветата ми в двора раждат всяка година, но всяко в сезона си. Сезонът се появява, но височината им е различна.
Така е и с нас в спиралата.
Натрупваме знания и опит, но даваме ли възможност за отговор, когато е обработена информацията и интуицията да ни подбутне?
Нямам познания за сложните обяснения, но търся полезността и я намирам в предметите под възглавницата.
Китайците са ни оставили набор от чертички, които да комбинираме, наложени върху наталната или соларната карта, вече имаме съвет.
Можем да го пренебрегнем, но можем и да го проследим в годините?
Мога да си стоя до печката, но мога и да прекопая дръвчетата, за да проникне снега по- дълбоко?
Винаги имаме избор и можем да позволим, за да сме част от неделимото!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.

Винаги има какво да научим и приложим, дядо Кольо , има голяма истина в думите ти . Интуицията от своя страна ни спестява по-големи главоблъскания , стига да умеем да се вслушваме в нейните знаци . Приятен , интуитивен ден ! :)
цитирай
9. virgo - Привет , съвременник :)
09.01.2012 17:24
Много интересна тема си подхванал. Искам да внеса едно малко уточнение за дервишите - въртенето е от дясно на ляво. Целта на танца е да подготви духа на човек за възприемане на божественото. Самият ритуал включва три стъпки. Първата означава слепота на съзнанието. При втората музиката спомага за преобразуване на чувствата. Последната стъпка е пречистване на душата. Белите одежди под черните наметки символизират освобождаване на дервиша от неговата телесна обвивка и готовността му за второ раждане.

Въртенето на дервишите е символ на въртенето на планетите. Положението на наставника символизира илюзорността на заобикалящото го -  той остав в центъра като въплъщени е на Бог - реално същество, на което прилича всеки човек, постигнал съвършенство. Голямо значение се предава на положението на ръцете: дясната приема божията благодат, лявата я предава на света. Това символизира предаване на знанието от наставника, към ученика. Обновеният човек олицетворява съединяването на божественото и земното.

Въпреки всичко, по мое лично мнение за постигане на чисто божествено състояние не са ни нужни ритуали. Този, както и всеки друг е инструмент както знаем на създателите на настоящата матрица, в която сме.
Топли прегръдки от мен <3<3<3
цитирай
10. savremennik - Здравей, вирго :) Полезно инфо за ...
09.01.2012 17:37
Здравей , вирго :)
Полезно инфо за дервишите , за което ти благодаря :) А индийските йоги наистина се въртят в другата посока :
— Първото ритуално действие - продължи сър Хенри своя разказ - е много просто. Изпълнява се с цел за придаване на въртенето на вихрите допълнителен момент на инерция. Ако го кажем по-просто, с помощта на първото ритуално действие ние раздвижваме вихрите, като придаваме на въртенето скорост и стабилност.
— Изходното положение за първото ритуално действие - стоим с ръце изпънати хоризонтално в страни на нивото на рамената. Започваме да се въртим около своята ос , докато не усетим леко главозамайване. При това голямо значение има посоката на въртене - задължително по посока на часовниковата стрелка.

— За повечето възрастни хора е достатъчно само един път да се завъртят и да усетят главозамайване. Затова Ламите препоръчват да се въртим колкото пъти можем, един, два , или три. Ако след изпълнението на първото ритуално действие вие почувствате потребност да седнете или да легнете, за да се избавите от главозамайването - непременно последвайте тази естествена потребност на вашето тяло. от http://flyovertheworld.blogspot.com/2009/02/blog-post.html
И за ритуалите съм на това мнение като теб - те отпадат при осъзнаване на божественото :) Поздрави с прегръдка <3
цитирай
11. gkoparanska - уникално, savremennik
09.01.2012 17:40
искам да споделя, че моята малка дъщеря от както проходи ( а това е около месец и малко) всеки ден се върти от дясно на ляво поне по един час...пада, става и продължава......днес забелязах, че понякога се завърта и в другата посока. Явно тя има доста силна връзка с твореца. Благодаря ти за постинга.
цитирай
12. savremennik - искам да споделя, че моята малка ...
09.01.2012 17:45
gkoparanska написа:
искам да споделя, че моята малка дъщеря от както проходи ( а това е около месец и малко) всеки ден се върти от дясно на ляво поне по един час...пада, става и продължава......днес забелязах, че понякога се завърта и в другата посока. Явно тя има доста силна връзка с твореца. Благодаря ти за постинга.

Toва е чудесно, говори ми за всестранно развита личност :) Сигурно е, че неслучайно се е родила като твоя дъщеря . Поздрави :)
цитирай
13. apostapostoloff - Не ПОНЯКОГА, а ВИНАГИ
10.01.2012 04:09
трябва да се знае мястото на раждане. Не пишете за неща, от които хал хабер си нямате, защото ставате и смешен и жалък!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928616
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен