Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 15:20 - Експерименти с времето: четвъртото измерение
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 14652 Коментари: 16 Гласове:
48


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Червоядина - тънка тръба от пространство-време, свързваща отдалечени райони на вселена или паралелни вселени/вселени бебета, която би могла да предложи възможност за пътуване във времето. (blackesthole.hit.bg / ru.wikipedia.org)

„Бесо напусна този странен свят малко преди мен. Това не означава нищо. Хората като нас, които вярват във физиката, знаят, че разликата между миналото, настоящето и бъдещето е само една упорита и натрапчива илюзия."

Това е цитат от писмо, което Алберт Айнщайн изпраща на семейството на своя колега Мишел Бесо малко след смъртта му. Когато говорим за времето е важно да се цитира Айнщайн, тъй като той е човекът, който за пръв път се отнася към концепцията за „времето” като към четвъртото измерение.

Няколко години след като Айнщайн публикува своята теория на относителността, учените започват да разглеждат времето като измерение, което е неразривно свързано с другите три, известни до тогава пространствени измерения. Но за разлика от височината, дължината и дълбочината, времето е трудно да бъде представено графично. Общо казано, тялото ни се движи в пространствената посока, в която го направляваме, а ако не се движим, нашите пространствени координати остават непроменени. Но дори и скалите се „движат” във времето. Това наподобява движение по склон с кола, без ние да сме в състояние да го спрем.

Дали винаги сме пленници на времето или е възможно да притежаваме способност да го контролираме? Отдавна научната фантастика е пленила въображението ни с идеята за машини на времето и от десетилетия физици търсят начин да се откъснат от постоянната величина, която държи човечеството вързано за настоящето. Но до този момент изглежда човек е неспособен да се движи по своя воля през различни исторически епохи.

Много учени са извършили експерименти за наблюдения в миналото или бъдещето, използвайки човешкото съзнание. Способностите за наблюдаване на събития от миналото и бъдещето са познати от дълго време на общностите на медиумите. С телескоп можем да видим пространствени координати, отдалечени от нас на огромни разстояния. По същия начин много хора потвърждават, че могат да наблюдават измерения, в които миналото и бъдещето съществуват едновременно. Все пак, едно е да се наблюдават отделни моменти в материята на времето, съвсем друго – да се пренесем физически през него.

Експериментът Филаделфия
image

Един от най-известните експерименти за контролиране на времепространството е проведен във Филаделфия на 28 октомври 1943 г. Разбира се, дори и днес, много хора поставят под въпрос автентичността на това, което бе разкрито.

Целта на експеримента била да се направи военноморския кораб USS Eldridge напълно невидим посредством промяна в неговото магнитно поле. Д-р Франклин Рено ръководи експеримента, като използва теориите на Айнщайн (смята се, че на експеримента е присъствал и самият Айнщайн).

Но нещо не протекло според плана. Огромният кораб изчезнал от водите на Филаделфия, появил се двадесет минути по-късно в Норфлок на 375 мили от там и неизвестно как се озовал отново във Филаделфия – четиричасово пътешествие, което нормално би отнело минимум два дни. Когато се озовал обратно във Филаделфия, корабът бил обвит в зелена фосфоресцираща субстанция и екипажът му се чувствал недобре физически и психически. Някои моряци били в състояние на пълна психоза, докато други били изгорени. Някои дори били врязани в стените и пода на плавателния съд, сякаш в момента на експеримента са придобили способността да преминават през стените на кораба, но по-късно магията изведнъж се развалила. Какво всъщност се е случило? Къде са се озовали те при тази непланирана телепортация? До днес има стотици аргументи, които потвърждават или отхвърлят истинността на този експеримент.

Машината на времето на Чернобров
image

Руският учен Вадим Чернобров и неговият екип извършили най-различни експерименти с машини на времето, използвайки електромагнитни помпени устройства. Чернобров започва проектите си през 1987 г. и успява да промени леко хода на времето чрез специално магнитно въздействие. Най-голямото забавяне, което успява да постигне, било от секунда и половина за един час – около три процента.

През август 2001 година Чернобров създава друг модел на машина на времето, която била задвижена от автомобилни акумулатори. Експериментът бил проведен в близост до Волгоград, Русия. Той регистрирал промяната във времето използвайки осцилатори със симетричен кристал и успял да забави с около десет процента времето в полето на машината. Чернобов и неговите сътрудници съобщават, че влезли в това поле и изпитали чувството, че се намират на две места едновременно, сякаш се отворило някакво допълнително пространство. „Не мога да опиша невъобразимите чувства, които изпитахме в тези моменти”, споделя той.

Възможно ли е тези експерименти да ни водят към бъдеще, когато човек ще може да пътува свободно в измерението на времето, както може да преминава през пространството? Или природата на това четвърто измерение е такава, че ние сме завинаги ограничени от неговите закони? Според науката пътуване във времето е възможно само когато скоростта на една частица надвиши скоростта на светлината. Но както обяснява теорията на относителността, когато скоростта на един обект започне да се доближава до тази на светлината, масата на този обект би се увеличила толкова много, че би било невъзможно скоростта му да достигне тази граница. Въпреки това, някои учени смятат, че подобно пътешествие може да е възможно чрез теоретични деформации на пространство-времето, познати като червоядини. Какъвто и да е случаят, времето показва, че човешкият гений никога не е преставал да предизвиква физичните закони.


По http://www.epochtimes-bg.com/2007-02/2007-12-31_09.html  



Гласувай:
48



1. gkoparanska - Привет , savremennik
14.12.2011 15:56
интересен пост. Прочитайки го в мен се надигна следния въпрос - ако материята е с по-ниска плътност и по-високи вибрации от сегашната такава, то тогава не би следвало скоростта на светлината да има отношение към масата на материята? Тогава всички известни нам закони стават безмислени. Но смятам, че в така посочените условия ще има и промяна в измеренията ( т.е. бихме се пренесли в друго измерение - 5 например :))) ) , което предполага и отсъствие на време като част от това измерение. Което довежда веднага до извода, че просто там няма да се налага пътуване във времето, защото такова не съществува. Може би пътуване във времето има само в 3 Д? както е посочено чрез изкривяване на пространството ???? Поздрави
цитирай
2. savremennik - интересен пост. Прочитайки го в мен ...
14.12.2011 16:12
gkoparanska написа:
интересен пост. Прочитайки го в мен се надигна следния въпрос - ако материята е с по-ниска плътност и по-високи вибрации от сегашната такава, то тогава не би следвало скоростта на светлината да има отношение към масата на материята? Тогава всички известни нам закони стават безмислени. Но смятам, че в така посочените условия ще има и промяна в измеренията ( т.е. бихме се пренесли в друго измерение - 5 например :))) ) , което предполага и отсъствие на време като част от това измерение. Което довежда веднага до извода, че просто там няма да се налага пътуване във времето, защото такова не съществува. Може би пътуване във времето има само в 3 Д? както е посочено чрез изкривяване на пространството ???? Поздрави

Здравей gkoparanska . Скоростта на светлината не може да е единствен критерии , мисълта има много по-голяма скорост . Сенките и цветовете на светлината са груби проекции на една „по-реална” действителност. Вселената, в която съществуваме, се проявява като нещо дори по-илюзорно, където тела, съзнания и планети са части от величествен магически трик без маг или публика.
цитирай
3. virgo - Привет и от мен :)
14.12.2011 16:21
виждам заформя се дискусия тук. Да се включа и аз: ако всичко е илюзия, тогава какво е пътуването във времето??? Не е ли холоскок? Поздрави <3<3<3
цитирай
4. savremennik - виждам заформя се дискусия тук. Да ...
14.12.2011 16:37
virgo написа:
виждам заформя се дискусия тук. Да се включа и аз: ако всичко е илюзия, тогава какво е пътуването във времето??? Не е ли холоскок? Поздрави <3<3<3

Затрудних се да намеря точното опеделение на думата "холоскок" :) Все пак успях - Когато действаме според предчувствието си и се стремим да променим бъдещето, ние мигновено прескачаме от една холограма в друга. Лой нарича това “холоскоци”, смятайки, че именно благодарение на тях сме способни едновременно да предвидим хода на събитието и да оставаме в него свободни. (http://bg.netlog.com/groups/Positive_thinking_bg/forum/messageid=69462 )
Поздрави за вирго :) <3
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Savremennik!
14.12.2011 17:40
Благодаря ти за това. Да, Айнщайн и друг път заявява, че "отвъд границите на времето и пространството, започва действителността". Ето, че го е казал и в съболезнователното писмо до семейството на своя колега, Мишел Бесо.
Мисля, че не сме "пленници на времето". Че и ние и то, принадлежим на единосъщна природна измислица, която може да овладеем и контролираме, но би бил най-тъжният период от човекознанието и от развитието на тази цивилизация въобще. Доколкото, всеки край е тъжен. Да, времето е себе-познание и е четвърто измерение. Петото, може би, е порталът на "реалността".:) Мембраната на холограмното. Отвъд всички съществуващи гравитационни полета. Поздрави за постинга!
цитирай
6. savremennik - Благодаря ти за това. Да, Айнщайн и ...
14.12.2011 18:18
malchaniaotnadejda7 написа:
Благодаря ти за това. Да, Айнщайн и друг път заявява, че "отвъд границите на времето и пространството, започва действителността". Ето, че го е казал и в съболезнователното писмо до семейството на своя колега, Мишел Бесо.
Мисля, че не сме "пленници на времето". Че и ние и то, принадлежим на единосъщна природна измислица, която може да овладеем и контролираме, но би бил най-тъжният период от човекознанието и от развитието на тази цивилизация въобще. Доколкото, всеки край е тъжен. Да, времето е себе-познание и е четвърто измерение. Петото, може би, е порталът на "реалността".:) Мембраната на холограмното. Отвъд всички съществуващи гравитационни полета. Поздрави за постинга!

Здравей , malchaniaotnadejda7 . Пленници сме - докато се намираме в тяло , но и след това продължава , макар и не в примката на време-пространство . Поздрави :)
цитирай
7. malchaniaotnadejda7 - "ако не се движим, нашите пространствени координати остават непроменени"
14.12.2011 19:31
savremennik написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
Благодаря ти за това. Да, Айнщайн и друг път заявява, че "отвъд границите на времето и пространството, започва действителността". Ето, че го е казал и в съболезнователното писмо до семейството на своя колега, Мишел Бесо.
Мисля, че не сме "пленници на времето". Че и ние и то, принадлежим на единосъщна природна измислица, която може да овладеем и контролираме, но би бил най-тъжният период от човекознанието и от развитието на тази цивилизация въобще. Доколкото, всеки край е тъжен. Да, времето е себе-познание и е четвърто измерение. Петото, може би, е порталът на "реалността".:) Мембраната на холограмното. Отвъд всички съществуващи гравитационни полета. Поздрави за постинга!

Здравей , malchaniaotnadejda7 . Пленници сме - докато се намираме в тяло , но и след това продължава , макар и не в примката на време-пространство . Поздрави :)

"ако не се движим, нашите пространствени координати остават непроменени"

Овладеем ли мълчанието на покоя, тоталната необятност на безграничната хармония, която ще назова с две думи-метафора - НЕОБЯТЕН ПОКОЙ - не само няма да сме пленници на времето, а то, така нареченото време, ще падне в ласата ни като син птеродактил от изчезващ вид. Вярвам в това. Но не мога да ти го докажа.:) Поздрави Savremennik!
цитирай
8. savremennik - Разбрах за поетичния намек :) С х...
14.12.2011 19:42
Разбрах за поетичния намек :) С хубави метафори си послужи , malchaniaotnadejda7 ! Сега приемам символично хвърлената ръкавица - откъде ли започва обителта на покоя ?

Манасичното тяло (тялото на Висшия Ум) е нашето средството за контакт с Универсалното Съзнание. Чрез него имаме способността да достигаме до огромните резервоари на познанието и истината за реалността и съществуването. То ни дава възможността да станем съзнателни за Божествения План и за неговата проявя в света около нас.

Обхват на Съзнанието: Ориентацията на манасичното тяло е към разбирането на абстрактните и универсални истини, които са безкрайни по количество, възвишени по качество и с мъдростта си освобождават човешкия дух. Когато това ниво на съзнанието се разбуди имаме осъзнаване за Божественото Всеприсъствие. Манасичното съзнание въплъщава аспекта на божествената интелигентност. То обичайно е в състояние на възторг и блаженство и съществува на висшите нива на Манасичната Вселена.

Форма (структура): Когато е пробудено Манасичното тяло може да се възприема като огромно поле от светлинни частици, излъчвани от обща точка и простиращи се до около 360 м на ширина и около 102 м на височина отвъд физическото тяло. Размерът му всъщност варира при различните хора. Централната колона от светлинна енергия показва неговия настоящ обхват на универсална мисъл. То съществува в 5 измерения.


Как можем да събудим Манасичното тяло? Това може да стане чрез специфични практики на медитация и определен вид енергийна стимулация, макар че изучаването на неща като абстрактна математика, абстрактна философия и др. подобни може да е от полза.
цитирай
9. анонимен - преди сто години никой не си е представял компютъра и телевизора, но те днес са навсякъде.
14.12.2011 20:34
След още сто години всеки ще си купува хронобил и ще пътува във времето, жалко, че няма да го доживеем.
цитирай
10. injir - Още колко много неща не знаят хор...
14.12.2011 21:01
Още колко много неща не знаят хората...
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - 8. savremennik - Разбрах за поетичния намек :)
14.12.2011 21:11
savremennik написа:
Разбрах за поетичния намек :) С хубави метафори си послужи , malchaniaotnadejda7 ! Сега приемам символично хвърлената ръкавица - откъде ли започва обителта на покоя?

Манасичното тяло (тялото на Висшия Ум) е нашето средството за контакт с Универсалното Съзнание. Чрез него имаме способността да достигаме до огромните резервоари на познанието и истината за реалността и съществуването. То ни дава възможността да станем съзнателни за Божествения План и за неговата проявя в света около нас.

Обхват на Съзнанието: Ориентацията на манасичното тяло е към разбирането на абстрактните и универсални истини, които са безкрайни по количество, възвишени по качество и с мъдростта си освобождават човешкия дух. Когато това ниво на съзнанието се разбуди имаме осъзнаване за Божественото Всеприсъствие. Манасичното съзнание въплъщава аспекта на божествената интелигентност. То обичайно е в състояние на възторг и блаженство и съществува на висшите нива на Манасичната Вселена.

Форма (структура): Когато е пробудено Манасичното тяло може да се възприема като огромно поле от светлинни частици, излъчвани от обща точка и простиращи се до около 360 м на ширина и около 102 м на височина отвъд физическото тяло. Размерът му всъщност варира при различните хора. Централната колона от светлинна енергия показва неговия настоящ обхват на универсална мисъл. То съществува в 5 измерения.

Как можем да събудим Манасичното тяло? Това може да стане чрез специфични практики на медитация и определен вид енергийна стимулация, макар че изучаването на неща като абстрактна математика, абстрактна философия и др. подобни може да е от полза.

Благодаря ти! Благодаря за разбирането. Нека те поздравя с няколко реда от едно ранно стихотворение за безсмъртието на природната измислица, която е част от нашата природа, но ни пречи понякога да бъдем време.

И пречи ни да бъдем време
измислицата в нас,
която
не можем да изтръгнем
без да пресушим
красивата походка
на сърцето...
Безсмъртието
на природната измислица!
цитирай
12. savremennik - След още сто години всеки ще си ку...
14.12.2011 23:51
poligor написа:
След още сто години всеки ще си купува хронобил и ще пътува във времето, жалко, че няма да го доживеем.

Tрябва да очакваме неочакваното :)
цитирай
13. savremennik - Още колко много неща не знаят хор...
14.12.2011 23:55
injir написа:
Още колко много неща не знаят хората...

Има ли желание да се научат - получава се , другото е добре известно :)
цитирай
14. savremennik - Благодаря ти! Благодаря за разб...
15.12.2011 00:01
Благодаря ти! Благодаря за разбирането. Нека те поздравя с няколко реда от едно ранно стихотворение за безсмъртието на природната измислица, която е част от нашата природа, но ни пречи понякога да бъдем време.

И пречи ни да бъдем време
измислицата в нас,
която
не можем да изтръгнем
без да пресушим
красивата походка
на сърцето...
Безсмъртието
на природната измислица!

Благодаря ти , вдъхновението си личи :) Нямам свое произведение за отговор , но Лао Дзъ е казал нещо впечатляващо :
Ако на хората липсва знание и желание,
тогава умните няма да се месят.
Ако нищо не се прави,
всичко ще е наред.
цитирай
15. malchaniaotnadejda7 - Благодаря ти! Научих нещо ново от Лао Дзъ. Обичам да го чета!
15.12.2011 13:11
Ето нещо не от мен.

"Who forces time is pushed back by time; who yields to time finds time on his side"
-- The Talmud

Всичко най-светло и добро за теб, Savremennik!
цитирай
16. panazea - *
16.12.2011 21:14
Ч______________________.....*....._______________________Б Е______________________.....#....._______________________Ъ С____________________.....#S#.....______________________Д
Т______________....."#:._.:#S"##:._.:#.....________________Е
И_____________....." "#:._.:##"S#:._.:#"......______________Т
Т______________.@..."####"S##"####"..@.._____________Е А__________....."#:.____.:#"###"#:.____.:#"......__________Щ
К___________....."###O####S"####O####"......_________А О__________....."&:.__"#S##"###"S###"__.:&"…...._______С Л_________....."###S###""#D"#D""##S####"....._________Т Е_____________....."##"##S##"###S#"##".....____________Л
Д________....."&:._...-.:##"###"###"##:._.._.:&"..... ______И А__*___....."#######"##"#####"##"#######".......__*__В __*•*_________....."#####""#######""#####"......__*•*_И _*•••*_______________......2012.....______________*•••*_
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928532
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен