Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 08:15 - Как да се защитим от зомбиране
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 4655 Коментари: 1 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Много хора са сериозно загрижени от опасностите, свързани с подчиняването на волята им от други хора, които могат да нахлуят сугестивно в психиката им. Зомбирането в наше време се превърна от сюжетна идея на ужасите в булевардните разкази в страшна ежедневна истина. Оказа се, че на практика е много по-лесно да подчиниш мисленето и волята на някого, отколкото се е смятало преди. Политиците, журналистите, търговците, учителите, престъпниците и различни любители на манипулациите – всички те проявяват интерес към подчиняването на този главен ресурс на съвременността, който е самият човек – с неговите способности, енергии и не на последно място – собственост.
Надеждна пасивна (т.е. не изискваща личната творческа активно и съзнателност) защита от зомбиращите сугестивни нахлувания не съществува. Няма таблетки, прибори и устройства, които биха могли надеждно да предпазят човешкият мозък от психопрограмиращото влияние на другите хора, особено психотехнологично умелите и въоръжени технически. Единственият надежден начин за предпазване на психиката от такива външни влияние е, да се осъществи програмата по осъзнатото управление на собственото развитие. Ако самият човек е господар на себе си и най-добре разбира собствения си вътрешен живот, ако редовно препроверява психопрограмите си, като прави и генерално прочистване на душата, включва нови програми за развитие, то никой не е в състояние да заеме законното му място, вътре в самия него. За да не се възцари някой друг в теб, трябва да си мъдър и обичащ господар на себе си.
Истинският и ефективен имунитет против външни влияния трябва да е активен, настъпателен и изпреварващ.
За поддържане пълното здраве на психиката, което включва преди всичко висока степен на самостоятелност при взимане на решенията, трябва редовно да проследявате съдържанието на вътрешния си свят и да проверявате дали няма чужди модели, дали не вървим срещу собствените си интереси и лични желания? Разбира се, това не трябва да се прави до степен параноя, от която може да се зарази и елементарното здравомислие при преодоляването на опасностите. Но все пак такъв преглед и препроверка с търсенето на отговорите на най-щекотливите и съкровени въпроси, е надеждна гаранция за своевременното откриване на различни по род влияния и програмирания.
Единствено вие сте в правото си да се разпореждате със собствената си психика.
Затова трябва винаги да сте пълноправен собственик на вътрешния си свят. Постоянно трябва да събеседвате с вътрешните си гласове и да се стремите да разбирате закономерностите, които определят динамиката им. Защитата всъщност е следствие на общата целенасочена творческа активност, чиято интензивност е в такт с вътрешното психопространство и високата ефективност при действието на осъзнато конструираните психопрограми. Колкото по-активен, свободен и отговорен е животът на човек, толкова по-добре той разбира собствените си мотиви и ценности и толкова по-трудно може да бъде манипулиран отвън. А тези манипулации са достатъчно примитивни и неизменно ограничени от привързаността към малък на брой зоологически автоматизми – страх, алчност, използвачество и масови стереотипи.
Всяко зомбиране е успешно само в условията на достатъчна пасивност на самия зомбиран.
Зомбирането предполага пълно отсъствие на психокултура и неразвити навици за съзнателно самоуправление. Всеки човек (дори намиращият се в кома или парализираният от страх), в голяма или малка степен, е отворен за външни влияния, които свободно проникват в силата на отворените му възприятия. Но не е задължително те да властват във вътрешния свят на човека. Самият човек знае, какви са стремежите му, какво иска, и как да постигне това. Затова самият той е пълновластен разпоредител на действията си и няма нужда от непоискани съветници.
Окончателното решение човек взима сам – на кого да се подчини, в какво и доколко.
Само неувереният в силите си, този, който не се доверява на самия себе си и се съмнява в собствените принципи и ориентири, предоставя властта над вътрешния си свят на първия срещнат, независимо дали е авторитетен или просто си търси психически крепостници. За такъв вид зомбиране, дори техническите средства и дори най-простите психохватки не са нужни, защото потърпевшият се радва на самозалъгването си.
Колкото по-ясна, структурирана, конкретна и ясна е системната стратегия за личностна самореализация, толкова е по-малко податлив е човек на влияние от различен вид. Винаги е едно от двете – или сам сдаваш властта над себе си на друг човек, заради илюзорна сигурност и така ставаш неговата дойна крава, или поемаш отговорността за вътрешния си свят и се разпореждаш самостоятелно с живота си.
С годините практиката за активна защита от външно сугестивно влияние, се превръща в увлекателно психоизкуство – всеки ден експериментираш в собственото си психическо пространство и отделяш осъзнато семената на своето и на плевелите, като всеки път нараства майсторството ти за самоуправление.
Превод: Анита

http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3418



Гласувай:
35



1. balgarski7vinarki - da, samoupravlenie, obache...
21.09.2011 00:04
ima i po-ambizozni-iskat da si mastjat za mislovnite modeli i magnitnite rezonansi, za skaniraneto, za poslaniata, za super-idiotshtinata i prostotiata v komplekt s malko komp i malko baza lichni danni..za programkite kak shte si gi upravljavame s parite i komputara i kak si gi skivame i slushkame, che i gashtichkite im poznavame, .-i kakvo li pravjat te=?SAmi udrjat go na magia, i ne sa nikak malko tezi osdaznati adepti na kauzata- Vie ni otvorihte taino i nasilstveno i nie izpapkahme konservata "Ananas" a haide pak sega "Anavas" i t.n.
Ta taka za zombi rabotite.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928290
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен