Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2011 08:17 - Акашовата летопис
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 8604 Коментари: 4 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Хрониките на Акаша или Книгата на Живота могат да се сравнят с вселенски суперкомпютър. Тази система изпълнява ролята на централно хранилище на информация за всяка личност, живяла на Земята. Хротиките на Акаша не са само вместилище на различни събития, а съхраняват всяка постъпка, дума, мисъл и намерение - всичко, което се е случвало в световната история. Хрониките на Акаша не са просто "склад на спомени". Те са интерактивни и следователно оказват огромно влияние върху нашите бит, чувства, взаимоотношения и възприемане на света, както и върху потенциалните реалии, с които ни предстои да се сблъскаме.
      
В Хрониките на Акаша се съдържа историята на всяка душа от времето на сътворението на света. Те обединяват всички нас. Те ни вдъхновяват за мечти и открития. Те създават и придават окончателен вид на различните равнища на съзнанието ни. Благодарение точно на Хрониките на Акаша изпитваме взаимно привличане или отблъскване. Те са част от Божествения Разум. Това е безпристрастен съдия, който наставлява, обучава и насочва всеки човек към личния му идеал. В тях се съдържат безкрайни променливи модели на възможното бъдеще, което се превръща в потенциално след нашето взаимно разбиране и изучаване на натрупаните данни.
      
Информация за Хрониките на Акаша - за Книгата на Живота - може да се намери в народните сказания, митовете, както и в Библията. Можем да научим за тях от документи, оставени ни в наследство от араби, асирийци, финикийци, вавилонци и други народи. Всеки от тях е вярвал в съществуванета на някакви небесни дъсчици, на които е записана човешката история заедно с духовната информация.
      
...
     
За мнозина Книгата на Живота е просто символичен списък на хора, достойни да попаднат на небесата, нещо като древно преброяване на населението...
     
В Древния Египет се е смятало, че да се заличи нечие име от списъка, означава да се унищожи самият факт за съществуването на този човек...
     
Според мнението на Блаватска "Хрониките на Акаша са не само отчет за всичко случило се, който може да чете човек, надарен с особена чувствителност. Не, те оказват огромно влияние върху развитието на съвременността: Акаша е един от космическите принципи. Това е пластична материя, съзидателна по физичната си природа, неизменна във физичните си принципи. Това е квинтенсенцията на всички възможни форми на енергия: материална, психична и духовна; в нея се съдържат семена на вселенското творение, даващи филизи под въздействието на импулса на Божествения дух"....
    
...
      
Ето какво казва Кейси, когато описва детайлно Хрониките на Акаша:
       "Пространството и времето носят запис за мислите, постъпките и дейността на всяко същество - както по отношение на обкръжението, така и на наследственото влияние. Според постъпките си човек ще бъде съден.
       
Хрониките са книга на паметните записки на Бога. И всяка същност, всяка душа върши добро или зло, или нещо неутрално, в зависимост от прилагането на собственото Аз спрямо онова, което е идеален способ за използване на времето, възможност и израз на това, заради което всяка душа влиза в света на материалната манифестация."
     
...Тъй като тези записи са толкова пълни, точни и индивидуализирани, възниква логичният въпрос Каква е началната цел на Хрониките на Акаша? Очевидно тя е да се следи и да се оказва помощ в развитието и преобразяването на всяка отделна душа.
.... "Космологията" на Кейси - Бог е изначалната любов, а във Вселената цари абсолютен ред. Зад тази концепция стои предпоставката, че всеки индивид е бил създаден като душа с цел да стане другар на Създателя.
    
... В съответствие с Хрониките на Акаша, нашите тела са само временна обител. Както собственикът на автомобил го изхвърля, след като реши, че вече е безполезен, така и човекът се прощава със собственото си тяло, когато то е изпълнило функцията си. Ние не сме физически тела, надарени с душа. Ние сме духовни същества, придобили физическо съществуване. Човешката душа е високочестотна енергия, съдържаща паметта на всички предишни животи. Ако това е така и изначално сме духовни същества, следва да се попита какво правим тук. Според информацията, получена от Кейси, най-напред набираме опит.
      
От четенията произтича, че душата по природа е творческа. Тя се стреми към самоизразяване. Всъщност душата трябва постоянно да си задава въпроса: Коя съм аз? Този въпрос се задава по различни начини и всяка душа избира за себе си всевъзможни преживявания. Така душата получава непосредствено знание не само за себе си, но и научава как различните решения водят до различни изпитания. Душата, придобивайки знания и обогатявайки опита си, става мъдра. Мъдростта пък неизбежно води до състрадание и любов. В този момент тя научава за своята индивидуалност, както и за отношението към Бога. Душата стига до разбирането, че същността й е същата като Божията- Любов!
      
По такъв начин в самата природа на същността е заложено желанието да се изпита нещо ново.
      
 ...
       
ВСЛУШВАЙТЕ СЕ  В  ТИХИЯ  ГЛАС  ВЪТРЕ  В  СЕБЕ  СИ!"


"Феноменът Окуньово" 
Михаил Речкин

Акаша е санскритското наименование на петия елемент - етера. Но Акаша се използва и като име за изначалното вещество на Сътворението. 

Според Острандер и Шрьодер: "…тази космическа банка с данни за всички същности, сбъдвания и събития от всички светове е записана в Етера, невидим, проникващ навсякъде медиум, чрез който kasha или видимата светлина, преминава през пространството като проява на вибрацията".

Тоест Акаша е холографният запис на всяка минута от пространствено-времевия континуум, който е практически вечен. 

Древните гърци наричат това "видението на Пан", китайците - голямото Дао, индусите - "Атман-съзнание". Вдъхващите страхопочитание, ужасни, сюблимни фигури на "Бог", "Богиня" и "Демон", които се появяват на първоначалните етапи на това Пробуждане, са "архетипите на колективното безсъзнателно" на Юнг и се признават от примитивните народи като "победители от съня", от вещиците - като "те от Сид", и като Неземните хора в хиляди фолклорни традиции.

"Хрониките на Акаша" в теософията, "физиологичното безсъзнателно " на д-р Станислав Гроф, "хипотезата Гея" на биолозите Маргулис и Лавлок, която твърди, че биосферата на нашата земя е един интелигентен организъм, са три съвременни метафори за този континиум.


"Пътуване към душата: Прераждане и безсмъртие" на Сузи Холбийч.

http://indigota.com/index.php?topic=197.0

Научният подход към феноменологията на полето на знанието е представен от Рупърт Шелдрек и неговите изследвания върху морфогенетичния резонанс, в които той експериментално доказва съществуването на връзка между представители на един и същи биологичен вид, но физически отделени един от друг, която не може да бъде обяснена по друг начин, освен чрез съществуването на този особен вид информационно поле. В традицията на езотеричното знание и мистицизма полето на знанието е известно под името Акашови записи и това е този източник на информация, до който всички ясновидци и пророци са имали и имат директен достъп – от спящия пророк Едгар Кейси до българската пророчица баба Ванга.

Акашовото поле спомага за творчески прозрения, лечение от разстояние до преживявания на прага на смъртта и спомени от предишен живот. Преживяванията на акаша са ясно доказателство, че сме реално свързани с другите и с космоса. Те ни подтикват да променим нагласите си и да търсим хармонията в отношенията с околните. Дълбоките енергийните процеси, които се активизират в това поле, имат способността да променят модели в живота ни, които не биха могли да се повлияят със средствата на традиционните психотерапии, които не отчитат съществуването на човешката душа отвъд биографичното ниво на проявление. Както в безжичния телеграф, една поредица от трептения, съставящи дадена фраза, могат да бъдат доловени от всеки подходящ приемател (всеки приемател способен да ги възпроизведе), така и една скрита способност за трептене може да бъде активирана в един Познавател от трептенето на някой космичен образ.

Съвкупността от образи в Акашовото поле образува Акашовите записи, често споменавани в теософската литература.

Ние можем да достигнем до  най-дълбоките пластове в нашето несъзнавано – там, където излизаме от спомените на биографичното ниво и се свързваме със записите на нашето духовно ДНК. Това са тези своеобразни отпечатъци в енергийното ни поле, които съхраняват травмите или неусвоените уроци от миналото на безсмъртната ни душа или от душата на нашите предшественици и като такива влияят върху най-трудно поддаващите се на промяна модели на поведение в живота ни. Това е ниво на психична работа, което поради дълбочината на преживяванията и необичайния източник за информация (поле на знанието или Акашови записи) граничи с мистерията.

http://magicaura.com/Akashovi-zapisi-art1343.html






Гласувай:
39



1. bairakslavei - Всемирната библиотека .
28.07.2011 14:48
Неправилното или неправомерното използване на информацията , има много тежки последици .
цитирай
2. virgo - Прекрасно
28.07.2011 15:44
"Акаша е холографният запис на всяка минута от пространствено-времевия континуум, който е практически вечен. " А какво се случва ако Акаша бъде пренаписан? Слънчеви поздрави <3
цитирай
3. savremennik - Представете си един филм. Какво би ...
28.07.2011 19:58
Представете си един филм . Какво би станало , ако кадри от него се изрежат и се добавят други ? Това се получава и с Акашовите записи при неправилно използване - пренаписване .
цитирай
4. celestian - "а във Вселената цари абсо...
04.08.2011 18:05
"а във Вселената цари абсолютен ред" - Доколкото разбирам нещата на този етап не мисля че това е напълно вярно. По правилно е да се каже че всичко произтичащо е правилно. Понятието абсолютен ред някак си изключва понятията хаос и разрушение. А в природата на нещата хаосът и разрушението са от по-висок порядък от редът.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928858
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен