Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2011 09:07 - Седем правила за събирателната точка на човека
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 14978 Коментари: 15 Гласове:
57


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

image

фиг. 1 

Енергийното поле на здравия човек и неговата събирателна точка 

Правило № 1: Човешкото същество е едно независимо осцилиращо енергийно поле. Всички осцилиращи полета поради самия факт, че те са осцилиращи, трябва да имат епицентър на ротация. Епицентърът на човешките енергийни полета се нарича събирателна точка. 

Правило № 2: Позицията и входящият ъгъл на събирателната точка във физическото тяло диктува формата и разпределението на човешките енергийни полета. 

Правило № 3: Формата и разпределението на човешкото енергийно поле е право пропорционална на биологичната енергия и активност на органите и на жлезите във физическото тяло. 

Правило № 4: Биологичната активност на органите и на жлезите определя позицията на събирателната точка, а също така формата и разпределението на биологичната енергия около и във физическото тяло. 

Правило № 5: Позицията и входящият ъгъл на събирателната точка управлява биологичната активност на всички органи и жлези, включително и на мозъка. 

Правило № 6: Позицията и входящият ъгъл на събирателната диктува “как се чувстваме и какво е нашето поведение”. 

Правило № 7: За добро или лошо, преместванията или неправилната локализация на събирателната точка и на входящият й ъгъл променят “начинът, по който се чувстваме и по който се държим, а също и нашето състояние на здраве или на болест”.  

Къде да търсим събирателната точка?  
Позицията на събирателната точка на жената е изобщо, но не винаги, е няколко сантиметра по-високо, отколкото тази при мъжа (фиг. 2). 

image

фиг. 2 

Обичайна локализация на събирателната точка при жената и при мъжа  

Изобщо казано, женският вибрационен обхват, поведението на жената, начинът, по който се чувства тя и нейният възглед за света са твърде различни от тези на мъжа. Следователно женските и мъжките позиции на събирателната точка имат тенденция да са различни. Да се намери точното местоположение и входящият ъгъл на средностатистическият, здрав и балансиран човек е бърза и лесна работа. Пациенти с благоприятно енергийно разположение (високи вибрационни честоти) имат висока локализация на събирателната точка и насочен нагоре входящ ъгъл. Депресираните и летаргични пациенти, като тези страдащи от МЕ или следродилна депресия имат ниска локализация и наклонен надолу входящ ъгъл. Намирането на позицията и входящият ъгъл за пациентите с ментални и физически здравни проблеми може да е трудно в началото, но това става по-лесно след като човек натрупа опит. Често симптомите, стойката или интонацията на гласа на пациента подсказват къде да търсим събирателната му точка. Представената на фиг. 3 “разцентрирана” карта на положенията на събирателната точка дава общ поглед върху локализациите й при изявени специфични физически и психологични симптоми. Съществуват, обаче, и някои редки изключения от тях.

image
фиг. 3 

Карта на отместванията на събирателната точка от нейната централна локализация, която показва приблизително позициите й при различни болестни симптоми 

Насилието, принудата, тежката загуба, шокът, злополуките, скръбта, наркотиците, отровите и болестите могат лесно да развалюят настройката на енергийното тяло. В зависимост от посоката и силата на разбалансирането, ще се появят различни психологични и физически симптоми. Много голямо разбалансиране на настройката на енергийното тяло се наблюдава при депресия, различни психотични и психологични разтройства, наркотично или алкохолно пристрастяване, натравяния, левкемия, рак, автоимунна недостатъчност (AIDS, спин), МЕ (myalgic encephomyelitis), МС (мултиплена склероза), следродова депресия, шизофрения, епилепсия, сенилна деменция (Алцхаймер), кома, паркинсонизъм и т. н. Не е трудно да се изследва разпределението на енергийното тяло в тези случаи чрез локализацията на събирателната точка. 
За да имаме оптимални здраве и виталност трябва енергиите в лявата и дясната страни на мозъка ни да са еднакви и електромагнитните полета да са симетрично разпределени около централната меридианна линия на физическото ни тяло. Идеалната позиция на събирателната точка е централната й локализация, показана с централното кръгче на гръдния кош на човека на фиг. 3. При тази позиция през централната нервна система тече балансирана биологична енергия и жлезите с вътрешна секреция функционират хармонично. Това идеално разпределение е рядко. При повечето хора събирателната точка може да се намери влизаща от дясната страна на централния меридиан върху гръдния кош, както е показано на фиг. 4. Това се дължи на доминиращата активност на лявото мозъчно полукълбо, което има за резултат физическа и ментална активност, които се определят от днешния стресов начин на живот. 

ЛЯВО ПОЛУКЪЛБО = ДЯСНА СТРАНА НА ТЯЛОТО 

Лявото полукълбо контролира функциите на дясната страна на тялото и е свързано с мисленето и екстровертната активност на човека.

ДЯСНО ПОЛУКЪЛБО = ЛЯВА СТРАНА НА ТЯЛОТО 

Дясното полукълбо контролира функциите на лявата страна на тялото и е свързано със сънищата и интровертната активност. 

image
Фиг.4 

Локализация на събирателната точка и входящият й ъгъл и нейните доминиращи ефекти върху енергиите на лявото и на дясното мозъчни полукълба 
Наркотиците, алкохолът, болестите, произшествията и емоционалната тъга са най-честите причини събирателната точка да напусне цетралната си позиция. След като веднъж се случи такова напускане, макар, че да не е невъзможно, то е много трудно да се възвърне изходната й позиция чрез собствени усилия или чрез ортодоксална медицинска терапия.

http://aura-1.net/index.php/2010-10-27-14-06-44/2010-10-31-10-47-54/2010-01-23-13-53-02



Гласувай:
100



1. virgo - Много полезна информация....
02.04.2011 10:55
Благодаря за интересната информация, съвременник! Слънчева и проникновена събота от мен с пожелание за установяване на хармонична събирателна точка :) <3
цитирай
2. savremennik - Благодаря за интересната инфор...
02.04.2011 11:42
virgo написа:
Благодаря за интересната информация, съвременник! Слънчева и проникновена събота от мен с пожелание за установяване на хармонична събирателна точка :) <3

Приятна събота в хармония с полезното , поднесено в тази статия , virgo :)
цитирай
3. balgarski7vinarki - Interesno e...
02.04.2011 17:02
Obache kakvo da praviat Ambidex-ovete - ? da se chudiat s koia raka da posegnat...
A sashto i kak da prehvarliat implantatite - zombi schemi ili komercialni poslania ot liavo v diasno polukalbo i t.n. -
/futuristichni vaprosi/
цитирай
4. apostapostoloff - Няма да е зле, ако
02.04.2011 17:31
обърнете внимание и на теорията за обтурация на астралната душа и свързаната с нея Хавайска чупка!
цитирай
5. savremennik - Obache kakvo da praviat Ambidex...
02.04.2011 17:44
balgarski7vinarki написа:
Obache kakvo da praviat Ambidex-ovete - ? da se chudiat s koia raka da posegnat...
A sashto i kak da prehvarliat implantatite - zombi schemi ili komercialni poslania ot liavo v diasno polukalbo i t.n. -
/futuristichni vaprosi/

Нямам отговор :) , но интересни въпроси зададе !
цитирай
6. savremennik - обърнете внимание и на теорията за ...
02.04.2011 17:45
apostapostoloff написа:
обърнете внимание и на теорията за обтурация на астралната душа и свързаната с нея Хавайска чупка!

Апостолов , какво чакаш още - разясни тази теория :)
цитирай
7. bven - Събирателната точка - това сме ние, нашето Аз, нашето сърце!
02.04.2011 20:29
Много приятна статия - има за размисъл, отношение и решения!
Хубава вечер и приятна почивка!:)))
цитирай
8. savremennik - Много приятна статия - има за раз...
02.04.2011 21:15
bven написа:
Много приятна статия - има за размисъл, отношение и решения!
Хубава вечер и приятна почивка!:)))

Благодаря , подобно :)
цитирай
9. amore - Великолепно! Много ясно обяснено.
02.04.2011 23:31
За първи път чета тази теория и я разбирам напълно. Защото винаги съм вярвала, че енергийното поле около нашето тяло - е точно толкова важно за разчитане и лечение - колкото и физическото. Благодаря за научното поднасяне и висшата психология!
цитирай
10. savremennik - За първи път чета тази теория и я р...
02.04.2011 23:39
amore написа:
За първи път чета тази теория и я разбирам напълно. Защото винаги съм вярвала, че енергийното поле около нашето тяло - е точно толкова важно за разчитане и лечение - колкото и физическото. Благодаря за научното поднасяне и висшата психология!

Удоволствието е мое , amore ! В други статии съм се постарал да изложа виждането колко е важно да знаем за енергийното човешко поле , за да сме наясно с цялостната наша същност , малка част от която е физическото тяло. Има цял клон на алтернативната медицина, който се основава на състоянието и промените в ауричното поле.
цитирай
11. apostapostoloff - Теорията за обтурацията е простичка:
03.04.2011 03:45
не е установено НИКАКВО енергийно поле около човека, макар че бяха използвани всички известни на човечеството измервателни уреди. Има обаче ред ненормалници, които въпреки това замърсяват околната среда с идиотските си теорийки.
цитирай
12. bairakslavei - финните енергии
04.04.2011 17:52
Те за това са финни , защото не могат да се видят с Дарвин-овия поглед . То е като да ловиш планктон с кепче , пак български патент на наш мореплавател . Човека е уреда за измерване на тези енергии , и щом не си настроен да ги мериш.....няма как да го направиш.....
цитирай
13. bairakslavei - руска технология
04.04.2011 18:00
Има руска патентована технология за лечение на заболявания ,
, които са не лечими за традиционната медицина , като се въздейства на аурата . Има и курсове , които се провеждат тук , и след 10 дневно обучение започваш да виждаш аурата на хората .
цитирай
14. strannica - ...
07.04.2011 10:08
Много ясно и разбираемо описано :)
Човек, който си мисли, че е само физическо тяло, никога няма да е стъпил здраво на два крака :) а ще изживее живота си, подскачайки на куц крак...Е, щом така му е по-удобно и го прави по-доволен и щастлив...въпрос на личен избор.
цитирай
15. savremennik - Много ясно и разбираемо описано ...
07.04.2011 11:55
strannica написа:
Много ясно и разбираемо описано :)
Човек, който си мисли, че е само физическо тяло, никога няма да е стъпил здраво на два крака :) а ще изживее живота си, подскачайки на куц крак...Е, щом така му е по-удобно и го прави по-доволен и щастлив...въпрос на личен избор.

Личният избор е дело на всеки . Е, манипулацията вурху него е в големи размери, което обаче идва да стимулира личността с предизвикателството дали ще избегне внушеното .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928610
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен