Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 08:40 - Преживявания на границата на смъртта
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 13520 Коментари: 12 Гласове:
68


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Най-солидното научно доказателство за оцеляването на душата след смъртта, са преживяванията близки до смъртта (ПБС).ПБС е термин въведен от д-р Реймънд Мууди (автор на книгите "Живот след живота", "Светлината отвъд", "Живот след загуба", издадени в България от изд.Хермес).
Типичното случайно ПБС прилича на сън. Изненадващо това преживяване изглежда по-реално, отколкото състоянието при нормалното будно съзнание. Петте вида усещания са по-силни; мисловния процес е рационален и кристално ясен.
Основната отбелязана разлика е загубата на връзката с физическото тяло. Възниква усещане за носене из въздуха, а душата наблюдава безжизненото тяло от от страни. В този момент доминира усещането за спокойствие и мир и времето губи своето значение. Душата се чувства привлечена към тъмен тунел, в края на който се вижда искряща бяла светлина.
Докато навлизате в бялата светлина някой ваш любим човек или религиозен образ ви поздравява. В този момент осъзнавате, че ще се върнете във физическото си тяло. Преди това вие правите мигновен панорамен преглед на досегашния си живот под формата на ретроспекция.
Повечето хора не си спомнят тези събития, когато се върнат към живота във физическото си тяло. Това не значи, че не са им се случили, ние не помним и много свои сънища, но всяка нощ сънуваме. Някои хора съобщават, че са усетили дискомфорт или че са неудържимо изталскани обратно в телата си. В разказите преобладават по-високото оценяване на живота, засилване на значението на личните взаимоотношения и твърдото решение да се използват максимално предоставените им възможности.
Накратко основното преживяване на ПБС включва: (1) чуване на силни шумове в началото на процеса на смъртта; (2) придвижване през дълъг тъмен тунел; (3) виждане на бяла или златиста светлина, отделена от индивида; (4) виждане на личности от религията като Иисус, Буда или Моисей; (5) панорамен преглед/преценка на живота; (6) указания, че това е процес на обучение.
Трябва да се отбележи, че всяко ПБС е само началния етап на смъртта.
Децата също преживяват ПБС, но техните преживявания са различни. Те имат по-ярки спомени и виждат искрящата бяла светлина два пъти по-често от възрастните. При децата има тенденцията временно да се отказват от детската си идентичност и да стават "ангели и да бъдат мъдри не за възрастта си". В допълнение панорамните спомени от живота липсват в ПБС при децата.
В книгата си "Живот в смъртта" Кенет Ринг съобщава, че 48% от интервюираните от него хора, които са имали ПБС, описват основното преживяване (описано по горе 1-6). Религиозните вярвания преди преживяването не са имали влияние при тези наблюдения. На практика повечето хора преминали през ПБС, в сравнение с хора, които не са го преживявали, преди това са смятали, че смъртта води до край на съзнанието. Никой от изследваните от Ринг не е описал преживяване, което може да се отнесе към ада. Осем процента от изследваните отбелязват, че сега се страхуват по-малко или въобще не се страхуват от смъртта.
Близо два пъти по-голям бил броят на хората (върнати от клинична смърт), които не са имали ПБС, но били запознати с това явление посредством работата на Елизабет Кюблер-Рос и Реймънд Мууди. Това разбива всички аргументи, че при хората преминали през ПБС, културната среда е обусловила получаването на такъв резултат.
Друг факт, определящ разказите като верни, са докладите на Майкъл Сабъм, кардиолог от Атланта. Той е интервюирал тридесет и двама пациенти, които твърдели, че са имали ПБС. Никой от тях не допуснал съществена грешка при описанието на процедурите, които са им били прилагани, за да ги върнат към живот, докато те били извън тялото си и наблюдавали тези процедури. Сабъм забелязъл, че 23ма от 25 пациенти, които не са имали ПБС, но са направили "догадки въз основна на научна подготовка" за провежданите процедури, са допуснали съществени грешки в разказите си.
Муди разказва, че една жена успяла да опише съвсем точно инструментите, използвани при връщането й към живота след сърдечния удар - чак до цветовете им. Онова, което превръща този случай в особено забележителен, е, че тази възрастна пациентка е била сляпа от 50 (петдесет) години! Муди, наред с други, съобщава също така, че сред преминалите през ПБС се наблюдава нежелание за връщане към живота. Някои от тези пациенти дори се ядосвали на своите лекари, че са ги върнали обратно.
Друго доста интересно наблюдение от разказите за ПБС е съществуването на предварителни знания. Ринг съобщава за “житейски преглед” и “световен преглед” като компонент от тези футуристични описания.
Предварителните прегледи на живота представлявали надникване в бъдещето на пациента и били уникални за всеки индивид. При събитията от световен мащаб обаче се наблюдава удивително съгласуваност по отношение на време и съдържание. Предварителните прегледи на живота се представят по-скоро като ярък спомен, отколкото като прогноза, и са много подробни. Изглежда възникват като продължение на панорамните прегледи на живота.
Според Ринг много от тези футуристични проекции са документирани. Един пациент описал инцидент с жена му на Трий Майл Айлънд, цели два дни преди самото събитие. Друга пациентка описала на мъжа си изригването на вулкана на връх Света Елена. Той й се присмял, но няколко часа по-късно събитието било показано в новините по местната телевизия.
Ринг забелязъл, че ПБС, причинени от заболяване, е по-вероятно да съдържат основното преживяване, отколкото онези вследствие на катастрофа. От друга страна, жертвите на катастрофа е по-вероятно да преживеят панорамен преглед на живота в срвнение с болните или направилите опит за самоубийство.
Решението за връщане към живота често е свързано с някаква недовършена работа, която пациентът смята, че трябва да довърши преди смъртта си.

Документален филм, излъчен по Zone Reality:

http://www.vbox7.com/play:3cafd329

http://www.vbox7.com/play:55fdbe79

http://www.vbox7.com/play:41e9a0c7

http://www.vbox7.com/play:dba06144

Литература:

д-р Реймънд Муди - Живот след живота

http://nde-bg.net





Гласувай:
68



1. rebellion - Много съм чел за Муди, имам и печатно ...
16.03.2011 09:00
Много съм чел за Муди, имам и печатно издание на книгата му и съм абсолютно съгласен с изводите му.
цитирай
2. savremennik - Много съм чел за Муди, имам и печатно ...
16.03.2011 09:08
rebellion написа:
Много съм чел за Муди, имам и печатно издание на книгата му и съм абсолютно съгласен с изводите му.

;) А най-хубавото е, че дава много поле за размисъл
цитирай
3. savremennik - Препоръчвам да изгледате и този ...
16.03.2011 09:13
Препоръчвам да изгледате и този клип http://www.vbox7.com/play:b0640a4c&al=1&vid=1226405
цитирай
4. galatceq - Възхитена съм от чудесния постинг, ...
16.03.2011 16:48
Възхитена съм от чудесния постинг , препратката към книгата на д-р Муди е украшението на цялата статия :)
Поздрави :)
цитирай
5. savremennik - Възхитена съм от чудесния постинг, ...
16.03.2011 17:24
galatceq написа:
Възхитена съм от чудесния постинг , препратката към книгата на д-р Муди е украшението на цялата статия :)
Поздрави :)

Благодаря galatceq ! Този постинг е за всеки , който има интерес към нетрадицонната наука и нейните постижения . Поздрави сърдечни !
цитирай
6. vvvasilev - Страхотни доказателства
16.03.2011 22:46
усещания и т.н. Учените отдавна са открили, че въпросните усещания се дължат на недостиг на кислород в мозъка. Това е последния подарък на тялото когато умира - освобождава много почти наркотични вещества в кръвообръщението. Просто подбирайте това което четете - незначи, че щом нещо е написано е вярно.
цитирай
7. savremennik - усещания и т. н. Учените отдавна са ...
16.03.2011 22:59
vvvasilev написа:
усещания и т.н. Учените отдавна са открили, че въпросните усещания се дължат на недостиг на кислород в мозъка. Това е последния подарък на тялото когато умира - освобождава много почти наркотични вещества в кръвообръщението. Просто подбирайте това което четете - незначи, че щом нещо е написано е вярно.

Да , добри са доказателствата , защото и аз съм имал излизане от тялото . Тук мозъкът вече не играе роля . Четете и други източници , а най-добре опитвайте лично .
цитирай
8. savremennik - И виждането за кислорода при физ...
16.03.2011 23:06
И виждането за кислорода при физическа смърт подлежи на ревизия
http://savremennik.blog.bg/technology/2010/09/08/uchenite-v-shok-smyrtta-ne-e-tova-koeto-e.602699
цитирай
9. gita969 - Абсолютна и пълна истина е написаното
17.03.2011 00:27
Ето на какво съм била очевидец: Човек с черепнпмозъчна травма, отток на мозъка, 5 дни кома, предстои трепанация на черепа . 50/50. Лекарите теглят ликвор от гръбначния мозък и чакат операционна. Болният започва да мърда,опитва се да отвори очи ,шепти. Измиват му се очите, напояват се устните му с вода. Той проглежда и промълвява: " А, ти тук ли си, позната си ми, май си жена ми и имате (защото вижда и второ лице, което му е познато) много поздрави от .... и споменава две имена, едното е на майка му, а другото на баба ми и двете покойнички. Питам: Къде ги видя? " Там след тунела ме чакаха, но ме върнаха, а аз не исках" Това бяха първите думи на човек дошъл в съзнание след 5 дневна дълбока кома вследствие на тежка злопоука. Затова има и една приказка " Който има век, има и лек"
цитирай
10. kapucinonews - мъртвите
17.03.2011 01:38
дали са щастливи там? Дали ни се съдят? Това че могат да поздравяват интригуващо..
цитирай
11. savremennik - Ето на какво съм била очевидец: Ч...
17.03.2011 08:41
gita969 написа:
Ето на какво съм била очевидец: Човек с черепнпмозъчна травма, отток на мозъка, 5 дни кома, предстои трепанация на черепа . 50/50. Лекарите теглят ликвор от гръбначния мозък и чакат операционна. Болният започва да мърда,опитва се да отвори очи ,шепти. Измиват му се очите, напояват се устните му с вода. Той проглежда и промълвява: " А, ти тук ли си, позната си ми, май си жена ми и имате (защото вижда и второ лице, което му е познато) много поздрави от .... и споменава две имена, едното е на майка му, а другото на баба ми и двете покойнички. Питам: Къде ги видя? " Там след тунела ме чакаха, но ме върнаха, а аз не исках" Това бяха първите думи на човек дошъл в съзнание след 5 дневна дълбока кома вследствие на тежка злопоука. Затова има и една приказка " Който има век, има и лек"

Благодаря . Много хора все още се страхуват да споделят , затова трябва да Ви поздравя за смелостта . Моят баща също е имал като дете подобно преживяване с влизане в тунел .
цитирай
12. savremennik - дали са щастливи там? Дали ни се с...
17.03.2011 08:43
kapucinonews написа:
дали са щастливи там? Дали ни се съдят? Това че могат да поздравяват интригуващо..

Както е различно за всеки в това пространство - същото е и в отвъдния свят . Едни са щастливи , други - нещастни , трети - объркани .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928685
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен