Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 09:38 - Доказателства за прераждания от предишни животи
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 35191 Коментари: 37 Гласове:
127


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Регресивната терапия е метод, с помощта на който, човек, потънал в дълбока хипноза, е способен да погледне в далечното минало и да разкаже за него. С помощта на регресивната терапия могат да бъдат излекувани стари психически, а даже и физически травми от миналото.

У пациентите се наблюдават не само удивителни външни промени, не рядко по време на регресивната хипноза на бял свят излизат спиращи дъха истории.

Има множество потресаващи случаи когато с някои от подложените на експеримента се наблюдават поразителни промени във външния вид и тембъра на гласа. Свидетели с изумление разказват как са се променяли хора, преживяващи отново период на свой предишен живот когато са били по-стари – лицата на хипнотизираните изведнъж ставали измъчени и изпосталели. И обратно, изведнъж се изглаждали бръчките на хора, които се връщали в периоди на юношеството.

Физическите метаморфози били още по-драматични: някои изследователи дават примери с хора под хипноза, у които се появявали симптоми на заболяването, от което са страдали в минал живот - например, спазми на мускулите при паралич. Докато един британец отново преживявал обесването си, на шията му се появила синя следа като от въже; на тялото на друг, умрял някога от побой – множество синини. Всеки един случай на регресия има специфични детайли, които доказват съществуването на прераждането.

Ето един пример. През март 1983 година австралийската телевизия излъчва предаване за прераждането, което приковава към телевизионните екрани зрители от целия зелен континент и потриса всички, включително и отнасящите се с недоверие към реинкарнацията. В “Опити на тема Реинкарнация” четири случайно избрани домакини от Сидни, под хипнозата на Питър Роузер, направили пътешествие с векове назад във времето.

Една от тях, Синтия Хендърсън, си спомнила свой живот, в който била френска аристократка. При това в речта си тя използвала изрази, които не се употребяват във Франция повече от няколко века. Синтия разказала, че замъкът, в който е живяла, бил разположен недалеч от малкото селце Флер. Въпреки че жената никога не е била в Европа в сегашния й живот, тя без затруднения завела снимачния екип до мястото, където и до ден днешен стоят развалините на замъка.

Друга жена - Хелън Пикъринг - под хипноза си спомнила, че по-рано е била мъж на име Джеймс Берне, родил се в шотландския град Дънбар през 1801 год. Впоследствие били открити сведения, че такъв човек действително е съществувал. В доказателство Хелън нарисувала план на колежа Маршал в Абърдийн, който - това се оказало абсолютно вярно – Берне е посещавал. Зданието, намиращо се в момента на мястото на колежа, се отличава от рисунката на мисис Пикъринг. Самата рисунка обаче има поразителна прилика с планове на сградата, намерени в архивите на шотландския колеж и датиращи от годините на обучението на Берне.

Изключено е мисис Пикъринг да е била запозната с архивните данни, малко вероятно е и да е проучвала жизнения път на шотландец, живял в деветнадесети век.

През 1983 година теорията за реинкарнацията получава още едно явно доказателство, този път идващо от Англия.

Ливърпулският хипнотизатор Джо Китън е провел няколкостотин експеримента по връщане в предишни животи, когато се среща с лондонския журналист Рей Брайън. “Ивнинг пост”, където работи Брайън, му поръчва серия материали за паранормалните явления. Журналистът решава да посвети един от тези материали на реинкарнацията. Той моли хипнотизатора да го върне в предишен живот, за да може да опише собствените си усещания. Макар Брайън никога досега да не се е подлагал на хипноза, Китън решава да удовлетвори молбата му. Този случай се оказва един от най-удивителните в практиката на Китън.

Под хипноза Брайън си спомня няколко свои минали животи, включително и този, в който е войник на име Робин Стафорд. Стафорд се сражава в Кримската война, след което се завръща в Англия и става лодкар на Темза. По спомените на Брайън, Стафорд се е родил през 1822 година в Брайдхелмстън (Брайтън) и се удавил през 1879 год. в Ист-Енд, Лондон.

По време на този експеримент лондонският журналист започва да говори с по-нисък глас и с типичен ланкастърски акцент, типичен за Северна Англия, където Стафорд прекарва по-голямата част от живота си. Всичко това е толкова невероятно, че присъстващите по време на експеримента членове на екипа на Китън – Андрю и Маргарет Селби, решават да намерят документално потвърждение за съществуването на този човек.


Късметът им се усмихва: в библиотеката Гилдхол, Лондон, те намират списък на ранените и убитите в Кримската война. Сред тях е и сержант Робин Стафорд, по онова време служещ в 47-ми ланкастърски пехотен полк. Той е ранен в ръката в незначителна престрелка по време на обсадата на Севастопол. В архивните документи има сведения и за по-нататъшната кариера на сержант Стафорд – той е награден с медали за храброст и се уволнява по здравословни причини. По време на следващия сеанс Рей Брайън сам разказва всички открити от семейство Селби подробности. Датата, мястото и названието на битката, посочени от "Стафорд", както и други периоди от неговия живот, са абсолютно верни.

След като прекарват няколко дни в Генералното бюро за регистрации на раждания, смърти и бракосъчетания, Андрю и Маргарет най-накрая намират смъртния акт на Робин Стафорд, където пише, че смъртта действително настъпва от удавяне (дали от нещастен случай или по друга причина, не е установено), и че Стафорд е погребан в гробището за бедняци в Ист Хам. Датата на смъртта е точно посочена от Рей Брайън по време на сеанса.

За да опровергаем възможността за реинкарнация, трябва да си отговорим дали са могли тези факти да станат известни на журналиста. В дадения случай, възможността за криптомнезия (да вземеш желаното за действителност) е практически изключена, тъй като подробностите от живота на този войник не са били известни на широката публика. Ако не предположим, че Китън и компания са изфабрикували целия този материал, то завръщането на ветеран от Кримската война в тялото на телевизионен журналист от двадесети век ще ни се стори крайно невероятно!
 

oт http://www.iasnovidstvo.net

 



Гласувай:
129



1. taidzi - Човекът е дух, въплътен в тяло. Д...
09.03.2011 10:18
Човекът е дух, въплътен в тяло. Душата е интелигентната част, или онова, което наричаме личност. Tя се развива постепенно, като продукт на единството дух-тяло.
цитирай
2. savremennik - Човекът е дух, въплътен в тяло. Д...
09.03.2011 10:27
taidzi написа:
Човекът е дух, въплътен в тяло. Душата е интелигентната част, или онова, което наричаме личност. Tя се развива постепенно, като продукт на единството дух-тяло.

Да благодаря на taidzi за този коментар . Кратко и ясно казано !
цитирай
3. svoboda64 - Да, този подход дава много обяснения
09.03.2011 12:30
и за сегашните ни "настройки" - болести, любов-омраза, таланти и т.н. Въпреки че влизането в регресивно състояние не е много приятно (казвам го от собствен опит), човек може да научи много неща за "себе си", както и да се примири с други, които му изглеждат "непонятни" и понякога даже "несправедливи" :) Голямата Справедливост е точно във възможността много пъти да се завръщаш и да продължаващ оттам, докъдето си стигнал :)
Поздрави за поста!
цитирай
4. savremennik - и за сегашните ни "настрой...
09.03.2011 13:04
svoboda64 написа:
и за сегашните ни "настройки" - болести, любов-омраза, таланти и т.н. Въпреки че влизането в регресивно състояние не е много приятно (казвам го от собствен опит), човек може да научи много неща за "себе си", както и да се примири с други, които му изглеждат "непонятни" и понякога даже "несправедливи" :) Голямата Справедливост е точно във възможността много пъти да се завръщаш и да продължаващ оттам, докъдето си стигнал :)
Поздрави за поста!

Отново съм впечатлен от разбирането , което показваш с коментара си .
Справедливостта е обоснована от разумността , която ни съпътства при различните прераждания . Опознавайки тази закономерност , ще сме в състояние да гледаме с "други очи" на всичко . Хубав ден :)
цитирай
5. анонимен - Сигурно знаеш,
09.03.2011 13:11
че класикът в тая област е Брайън Уайз,а книгата му " Вестители от отвъдното"описа десетки случаи от психиатричната му практика и показа, че всяка болест се корени в предишни прераждания. Има едно радио в нета, което позволява да си направиш сам регресивна хипноза и да разбереш животите си, ще го намеря и ще го представя.-
цитирай
6. savremennik - че класикът в тая област е Брайън ...
09.03.2011 13:16
poligor написа:
че класикът в тая област е Брайън Уайз,а книгата му " Вестители от отвъдното"описа десетки случаи от психиатричната му практика и показа, че всяка болест се корени в предишни прераждания. Има едно радио в нета, което позволява да си направиш сам регресивна хипноза и да разбереш животите си, ще го намеря и ще го представя.-

Бях чел за негови опити и има много смисъл в резултатите. Кармичните модели и шаблони, които в поредица от прераждания не са трансформирани или балансирани, когато достигнат критичната си маса, дават външен, осезаем знак на човека чрез болестите.
Ще бъда приятно изненадан за обещаното представяне на това радио :)
цитирай
7. tihatavoda - Има и други методи
09.03.2011 13:36
" Регресивната терапия е метод, с помощта на който, човек, потънал в дълбока хипноза, е способен да погледне в далечното минало и да разкаже за него. "...Регресивната терапия, може и да е ефективен метод за далечното минало, но за близкото, едва ли. Професионалистите от затвора в Гуантанамо предпочитат метода ''симулативно давене ".
цитирай
8. savremennik - " Регресивната терапия е м...
09.03.2011 13:40
tihatavoda написа:
" Регресивната терапия е метод, с помощта на който, човек, потънал в дълбока хипноза, е способен да погледне в далечното минало и да разкаже за него. "...Регресивната терапия, може и да е ефективен метод за далечното минало, но за близкото, едва ли. Професионалистите от затвора в Гуантанамо предпочитат метода ''симулативно давене ".

Напишете тогава нещо по въпроса - със сигурност има какво да кажете :)
цитирай
9. colosona - mnogo interesna !!!!
09.03.2011 14:09
Az sym nova tyk...!Popadnax sly4aino na tozi blog,no iskrenno se radvam na vseki va6 post!
цитирай
10. tihatavoda - От Адам и Ева...
09.03.2011 14:21
Не бих желал да Ви отегчавам с дълги писания. Да се абстрахираме от всичко и да се съсредоточим , само върху следното. Има хора , те имат души, душите се прераждат.Нормално, хората се множат по геометрична прогресия, т.е. последното число е по-голямо от сумата на всички предходни. Например: 2,4,8,16,32...Следователно, някъде трябва да има генератор на души. Къде е ?
цитирай
11. анонимен - За около час всеки може сам да се върне в миналите си животи.
09.03.2011 14:24
http://radio.changewire.info/
цитирай
12. svoboda64 - Въпросът ти е много на място,
09.03.2011 15:09
tihatavoda написа:
Не бих желал да Ви отегчавам с дълги писания. Да се абстрахираме от всичко и да се съсредоточим , само върху следното. Има хора , те имат души, душите се прераждат.Нормално, хората се множат по геометрична прогресия, т.е. последното число е по-голямо от сумата на всички предходни. Например: 2,4,8,16,32...Следователно, някъде трябва да има генератор на души. Къде е ?


и има няколко обяснения: нови души (генераторът е известен, защото всички сме частици от Бога), успоредни едновремеви животи (това е доста трудно да си го представим, но има изследвания и за това), еволюция на душата през всички стадии на битието (от минерали през растение и животни до...)... доста спорно, но и за това се говори. Има и още версии, но коя е цялостната, засега само гадаем :)
Лек ден, ТихатаВода :)
цитирай
13. savremennik - Az sym nova tyk. . . !Popadnax sly...
09.03.2011 15:27
colosona написа:
Az sym nova tyk...!Popadnax sly4aino na tozi blog,no iskrenno se radvam na vseki va6 post!

Добре дошла в такъв случай :)
цитирай
14. savremennik - Не бих желал да Ви отегчавам с дълги ...
09.03.2011 15:28
tihatavoda написа:
Не бих желал да Ви отегчавам с дълги писания. Да се абстрахираме от всичко и да се съсредоточим , само върху следното. Има хора , те имат души, душите се прераждат.Нормално, хората се множат по геометрична прогресия, т.е. последното число е по-голямо от сумата на всички предходни. Например: 2,4,8,16,32...Следователно, някъде трябва да има генератор на души. Къде е ?

Генератор ? Вие сигурно сте с инженерно образование .
цитирай
15. savremennik - http://radio. changewire. inf...
09.03.2011 15:42
poligor написа:
http://radio.changewire.info/

Благодаря на poligor за този линк . Съветът , който е даден за индивидуалния сеанс на тази страница : Ако сте любопитни и в състояние на стабилно психично и физическо здраве, можете да опитате сами връщането в минал живот в трансово състояние с помощта на тази програма. Отделете за това поне един свободен час, в който можете напълно да се откъснете от делничните задачи. Изключете будилниците и телефоните. Най-добре е да направите експеримента вечер преди заспиване или сутрин, веднага след събуждане.

Тази програма е малко по-различна, защото предполага и да разказвате какво преживявате, виждате и чувате по време на транса. Разбира се, можете да я опитате и в усамотение, но по-вълнуващо ще бъде, ако имате много близък човек, който да остане тихо при вас докато сте със слушалките на уши. Можете и да не говорите на глас, ако желаете да запазите преживяването за себе си или просто нямате желание да разказвате в момента.

Не се отчайвайте, ако от първия път не успеете веднага да се пренесете в минал живот. Разчупването на мисловните шаблони е също процес на научаване, който понякога може да изисква време. Ако имате желание за успех и постоянствате, опитът ще се удаде. При много хора първото връщане в минал живот се случва още с първия транс, но дори да не сте от тях, състоянието на дълбоко отпускане, в което ви води този запис, е приятно и много полезно, особено в днешните напрегнати времена.
цитирай
16. savremennik - Не бих желал да Ви отегчавам с дълги ...
09.03.2011 15:49
svoboda64 написа:
tihatavoda написа:
Не бих желал да Ви отегчавам с дълги писания. Да се абстрахираме от всичко и да се съсредоточим , само върху следното. Има хора , те имат души, душите се прераждат.Нормално, хората се множат по геометрична прогресия, т.е. последното число е по-голямо от сумата на всички предходни. Например: 2,4,8,16,32...Следователно, някъде трябва да има генератор на души. Къде е ?


и има няколко обяснения: нови души (генераторът е известен, защото всички сме частици от Бога), успоредни едновремеви животи (това е доста трудно да си го представим, но има изследвания и за това), еволюция на душата през всички стадии на битието (от минерали през растение и животни до...)... доста спорно, но и за това се говори. Има и още версии, но коя е цялостната, засега само гадаем :)
Лек ден, ТихатаВода :)

:) svoboda64 е отлично запозната с изградените версии . Попадал съм и на още една : в момента на физическата смърт душата се връща в духовния свят, при източника на своето сътворение. Тъй като част от нейната енергия не напуска духовния свят по време на прераждането, завърналата се душа се съединява отново с нея. По този начин духовното й израстване е непрекъснат процес. Духовният свят дава възможност на душата да почине и да поразмишлява между преражданията.
цитирай
17. tihatavoda - до svoboda64 и savremennik, благодаря за отговора.
09.03.2011 16:16
Едва ли ,реещата се душа, да е частица от недостъпната божествена сфера, но това е въпрос на вяра. Що се отнася до хипнозата, тя е предпочитан метод за психоаналитиците , но буди недоверие в следователите.Причината е ,че човек се поддава на внушение и без хипноза, да не говорим за въздействието на целенасочен хипнотизатор. Поразпитайте за ''Кики". Методът дава само желани отговори и никога нежелани.
цитирай
18. savremennik - Едва ли, реещата се душа, да е час...
09.03.2011 16:24
tihatavoda написа:
Едва ли ,реещата се душа, да е частица от недостъпната божествена сфера, но това е въпрос на вяра. Що се отнася до хипнозата, тя е предпочитан метод за психоаналитиците , но буди недоверие в следователите.Причината е ,че човек се поддава на внушение и без хипноза, да не говорим за въздействието на целенасочен хипнотизатор. Поразпитайте за ''Кики". Методът дава само желани отговори и никога нежелани.

Учените твърдят, че субатомните частици под въздействието на енергийни вълни запаметяват и съхраняват всякакви образи на живи и неживи обекти на Земята . Събитията представляват модели на чиста вибрационна енергия и никое човешко преживяване не може да изчезне така, че да не може да бъде възстановено за анализ във вечността на отвъдния свят. Очевидно оставяме следи от своята енергия, подобни на пръстови отпечатъци, на всяко географско място, където присъствието ни е регистрирано за вечни времена. Тези енергийни вълни имат и способността да изграждат множество различни модели на възможни бъдещи събития в живота ни .....
цитирай
19. svoboda64 - Объркващо навързване на мнения и изследвания, ТихатаВода :)
09.03.2011 16:33
tihatavoda написа:
Едва ли ,реещата се душа, да е частица от недостъпната божествена сфера, но това е въпрос на вяра. Що се отнася до хипнозата, тя е предпочитан метод за психоаналитиците , но буди недоверие в следователите.Причината е ,че човек се поддава на внушение и без хипноза, да не говорим за въздействието на целенасочен хипнотизатор. Поразпитайте за ''Кики". Методът дава само желани отговори и никога нежелани.


Няма "рееща се дуща", поне не в смисъла, за който говорим тук. Има "свободна воля", но това е друг аспект.

Не следователите, а изследователите се стараят да отсеят различните феномени, между които спада и Кики. Да сте чували за елементали?

Хипнозата, поне регресивната, не е циркова. Т.е. там хипнотизаторът не се намесва ( а в моя случай дори напусна стаята). Той/тя е само средство за достигане до дълбинните пластове на Душата. Хипнотизаторът не внушава, а още по-малко тълкува изживяванията и картините (може и да има такива, но те не са професионалисти).

Вие също можете да задавате въпроси и да получавате отговори с различни методи. Ще ви разкажа само за един - най-разпространения - със стотинка. Ако точно задавате въпросите си и не шикалкавите - отговорите са едни и същи. Понякога объркващи, но то е защото задавате въпросите си по определен начин, който е "нееднозначен" за тълкуване :) Пример: Аз в момента съм в Испания. Моето заминаване беше проблематично, защото е чрез конкурс. На въпроса: Ще замина ли за Испания - отговорът беше "Да". На въпроса ще "спечеля" ли конкурса - отговорът беше "Не". Това е объркващо, защото първото следва от второто. Развитието: човекът, който беше излъчен се отказа в последния момент. Заминах аз. Къде е грешката?
:)))
цитирай
20. momchilut - Теорията за прераждането е красива ...
09.03.2011 16:56
Теорията за прераждането е красива идея, лишаваща човек от отговорнастта на настоящия живот, едно бягство от реалността в имагинерен свят, в който всичко е различно и т.н и т.н. Красива, невинна идея. Проблемът с него обаче далеч не е там. С една таква теория, на пръв поглед безобидна, се обезценява душата и човешкия живот, което привидно е точно обратното на целта й. Ако можехме да живеем безкрай пъти и да се прераждаме, то тогава сегашния ни живот е изключително безсмислен, а оттам - и другите ни животи ще са такива. Затова само Бог е безсмъртен. Тези будистки идеи са именно толкова нашумяли в последно време, поради простия факт, че човечеството страда от хроничното заболяване на безотговорността. Мислете вие за сега и тук и за действията ви в този живот...
цитирай
21. savremennik - Теорията за прераждането е красива ...
09.03.2011 17:03
momchilut написа:
Теорията за прераждането е красива идея, лишаваща човек от отговорнастта на настоящия живот, едно бягство от реалността в имагинерен свят, в който всичко е различно и т.н и т.н. Красива, невинна идея. Проблемът с него обаче далеч не е там. С една таква теория, на пръв поглед безобидна, се обезценява душата и човешкия живот, което привидно е точно обратното на целта й. Ако можехме да живеем безкрай пъти и да се прераждаме, то тогава сегашния ни живот е изключително безсмислен, а оттам - и другите ни животи ще са такива. Затова само Бог е безсмъртен. Тези будистки идеи са именно толкова нашумяли в последно време, поради простия факт, че човечеството страда от хроничното заболяване на безотговорността. Мислете вие за сега и тук и за действията ви в този живот...

Прекалено повърхностно гледате на прераждането . Нашата планета е един от безбройните светове, които са училища, служещи за напредъка на душите. По време на физическите си въплъщения на Земята душата има възможност да напредва, като придобива мъдрост по пътя на опита и грешките. Животът на човека не е предопределен. По време на преражданията различните възможности и вероятности , породени от кармични влияния и споразумения на душата, зависят от нейната свободна воля.
Крайната цел на всички души очевидно е да постигнат съвършенство и да се съединят с източника, който ги е създал.
цитирай
22. kleopatrasv - Факт е, но трябва да се дискутира ...
09.03.2011 20:08
Факт е, но трябва да се дискутира само в определена аудитория, иначе ще те изкарат ненормален. Има много неоспорими доказателства по темата, дори и учените от цял свят са го признали, но се опасяват за публичност. Такава ни е Системата, а някои все още плащат данък " обществено мнение"!
Поздравления за чудесния пост!
цитирай
23. savremennik - Факт е, но трябва да се дискутира ...
09.03.2011 20:38
kleopatrasv написа:
Факт е, но трябва да се дискутира само в определена аудитория, иначе ще те изкарат ненормален. Има много неоспорими доказателства по темата, дори и учените от цял свят са го признали, но се опасяват за публичност. Такава ни е Системата, а някои все още плащат данък " обществено мнение"!
Поздравления за чудесния пост!

Благодаря ти , kleopatrasv :) Със съжаление отбелязвам , че имаш право за плащащите данък " обществено мнение" . Имало го е и в моята биография , сега обаче съм решил да не се съобразявам и да споделям открито всичко, в което съм се убедил ! Заслуга има и колегата от блога mrazekoff , който с големия си интерес към предния постинг ме стимулира да потърся още източници за изследванията на преражданията .
цитирай
24. dolsineq - И аз искам да се подложа на хипноза. ...
09.03.2011 20:54
И аз искам да се подложа на хипноза. Казвам го съвсем сериозно. Беше ми попаднала една руска книжка за преражданията. Била съм преродена в Уелс в мъж - ловец, и в Аляска... Преди години ми се случи нещо доста страно. Бях бремена в 3-тия месец и вървейки по улицата се разминах със стадо кози. Една коза застана пред мен и се вторачи в очите ми. Гледах тъмните й очи и козята брадичка и не смеех да се помръдна. След една седмица пометнах с много тежък кръвоизлив и риск за живота си. Живея на село и виждам всеки ден кози, но в тази сякаш дявола се беше вселил, затова бих искала да се подложа на хипнозата. Възможно ли е да се събуди паметта за минали прегрешения?
цитирай
25. savremennik - И аз искам да се подложа на хипноза. ...
09.03.2011 21:06
dolsineq написа:
И аз искам да се подложа на хипноза. Казвам го съвсем сериозно. Беше ми попаднала една руска книжка за преражданията. Била съм преродена в Уелс в мъж - ловец, и в Аляска... Преди години ми се случи нещо доста страно. Бях бремена в 3-тия месец и вървейки по улицата се разминах със стадо кози. Една коза застана пред мен и се вторачи в очите ми. Гледах тъмните й очи и козята брадичка и не смеех да се помръдна. След една седмица пометнах с много тежък кръвоизлив и риск за живота си. Живея на село и виждам всеки ден кози, но в тази сякаш дявола се беше вселил, затова бих искала да се подложа на хипнозата. Възможно ли е да се събуди паметта за минали прегрешения?

У мен има голяма доза съмнение относно тези книжки , които изчисляват предишни прераждания - прекалено шаблонно е всички, родени на една дата да са имали предишен живот на едно и също място , по едно и също време . По-скоро трябва да се опита развитие на интуицията , макар да не е от лесните процеси .
Хипнозата също е вариант и както виждате колегата полигор ни даде линк за радио , което има опция за регресия под хипноза . Възнамерявам да опитам .
Тази коза , която е била на пътя Ви .. не знам , имал съм случаи да усетя как във животно се вселяват негативни същности , но не е 100 % сигурно дали е било така и при Вас .
цитирай
26. dolsineq - Хипнозата не се прави от аматьори, а ...
09.03.2011 21:09
Хипнозата не се прави от аматьори, а от специалисти.
цитирай
27. анонимен - Главното в случая е,
09.03.2011 21:18
че това не е само теория, а е цял клон от науката, със стотици изследвания и натрупани факти. Жан Прийор е един от най-великите езотерици, в книгата си "Душата на животните" той описва и прераждания на човек като животни.Рудолф Пасиан в своето "Прераждане"/изд."Жар",1994/ по един блестящ начин описва историческото развитие на идеите за прераждането.. Както и "Прераждане и безсмъртие" на Патрик Друо /изд. "Астрала",1993/ - този френски учен е описал 1700/!/ случая, в които е връщал хора в миналите им животи и, нещо уникално!, пренасял ги е и в бъдещите им превъплъщения.
Трябва да си много ограничен, за да отричаш доказаната по научен път реинкарнация - има десетки книги по въпроса.-
цитирай
28. savremennik - че това не е само теория, а е цял клон ...
09.03.2011 21:25
poligor написа:
че това не е само теория, а е цял клон от науката, със стотици изследвания и натрупани факти. Жан Прийор е един от най-великите езотерици, в книгата си "Душата на животните" той описва и прераждания на човек като животни.Рудолф Пасиан в своето "Прераждане"/изд."Жар",1994/ по един блестящ начин описва историческото развитие на идеите за прераждането.. Както и "Прераждане и безсмъртие" на Патрик Друо /изд. "Астрала",1993/ - този френски учен е описал 1700/!/ случая, в които е връщал хора в миналите им животи и, нещо уникално!, пренасял ги е и в бъдещите им превъплъщения.
Трябва да си много ограничен, за да отричаш доказаната по научен път реинкарнация - има десетки книги по въпроса.-

Литературата е напълно достатъчна за всеки търсещ човек . Към изброените автори добавям Реймънд Мууди и Майкъл Нютън - пионерите в областта на регресивната хипноза .
цитирай
29. dolsineq - В живота на човек няма нищо случа...
09.03.2011 21:29
В живота на човек няма нищо случайно. Чрез хипнозата може да се предвидят определено бъдещи негови събития. Твърде смело е, но съм сигурна че е така.
цитирай
30. savremennik - В живота на човек няма нищо случа...
09.03.2011 21:34
dolsineq написа:
В живота на човек няма нищо случайно. Чрез хипнозата може да се предвидят определено бъдещи негови събития. Твърде смело е, но съм сигурна че е така.

Не е смело - става проникване в т. нар. "проекции на бъдещето" . Чел съм за подобни опити под хипноза . Описанието е, че бъдещето има поне няколко проекции и обикновено в триизмерната ни реалност се обективира тази , която има най-добра обусловеност от мисловната ни енергия .
цитирай
31. tihatavoda - До savremennik 16:24
09.03.2011 22:51
Да оставим учените-физици да си уточнят понятията. Те за пореден път, се върнаха 100 г. назад , но да се надяваме, че скоро , пак ще тръгнат напред .Ако говорим за памет, няма значение как тя работи, важното е ,че съществува. И в същото време, при разкопките в Египет, не се използват багети , или хипнотични сеанси ,a съвременни сканиращи устройства. Теориите за прераждането, неизтриваемите следи,които човек оставя след себе си във Вселената ,идват от страха от смъртта. Когато, човек не разбира Природата / не казвам за себе си, че нещо разбирам /, той се стреми да се отдели от нея. По-лесно е .
цитирай
32. savremennik - Да оставим учените-физици да си ...
09.03.2011 22:59
tihatavoda написа:
Да оставим учените-физици да си уточнят понятията. Те за пореден път, се върнаха 100 г. назад , но да се надяваме, че скоро , пак ще тръгнат напред .Ако говорим за памет, няма значение как тя работи, важното е ,че съществува. И в същото време, при разкопките в Египет, не се използват багети , или хипнотични сеанси ,a съвременни сканиращи устройства. Теориите за прераждането, неизтриваемите следи,които човек оставя след себе си във Вселената ,идват от страха от смъртта. Когато, човек не разбира Природата / не казвам за себе си, че нещо разбирам /, той се стреми да се отдели от нея. По-лесно е .

Страхът от смъртта е заложен в нашето ДНК , можете да прочетете повече при колегата taidzi . Оказва се, че това не е естественото ни състояние .
цитирай
33. tihatavoda - До svoboda64 16:33
09.03.2011 23:23
Следователите използват методите ,разработени от изследователите.И когато сега, се прилагат древни методи за получаване на информация от типа "симулативно давене ", нещо не е наред с постиженията на съвременните изследователи. На елементалите гледам ,като на наукоподобие. Не си спомням, Учителят, Петър Дънов да е споменавал такива неща, но може и да греша...." Заминах аз. Къде е грешката?"....Няма грешка. Възможно е да Ви липсва информация за случилото се. Възможно е и да не намерите обяснение. Това е част от красотата на живота.Що се отнася до методите от типа "Кики",те изчезват като прояви, заедно със стреса.
цитирай
34. ernest - Човек живее само веднъж
10.03.2011 09:42
Според Библията човек живее само веднъж и после се явява на съд.

„И както на хората е определено веднъж да умрат, а след това – съд” (Послание към евреите 9:27)

Ню ейдж и източните религии, включително и доста езически култове, като друидите или ацтеките са вярвали в прераждането на душата, но това е измама на сатана, а ученията за прераждане имат демоничен характер.
цитирай
35. savremennik - Според Библията човек живее само ...
10.03.2011 09:48
ernest написа:
Според Библията човек живее само веднъж и после се явява на съд.

„И както на хората е определено веднъж да умрат, а след това – съд” (Послание към евреите 9:27)

Ню ейдж и източните религии, включително и доста езически култове, като друидите или ацтеките са вярвали в прераждането на душата, но това е измама на сатана, а ученията за прераждане имат демоничен характер.

Погледнете отговора ми на номер 21 . И няма да е излишно , ако разчупите малко представите си . Престанете да цитирате Библията при всеки повод , това показва, че нямате свое виждане най-малко .
цитирай
36. anunaky - Тук съм нов.
10.03.2011 23:19
poligor написа:
http://radio.changewire.info/

Благодаря за радиото.Колега изгледаи това .What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole - Part 01
What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole - Part 02
kolibka.com Мисля ,че ще ти е интересно.После може да го коментираме.Поздрав!!!
цитирай
37. anunaky - църквата спирачка на човешкото развитие.библията неиният основен инструмент.
10.03.2011 23:27
ernest написа:
Според Библията човек живее само веднъж и после се явява на съд.

„И както на хората е определено веднъж да умрат, а след това – съд” (Послание към евреите 9:27)

Ню ейдж и източните религии, включително и доста езически култове, като друидите или ацтеките са вярвали в прераждането на душата, но това е измама на сатана, а ученията за прераждане имат демоничен характер.

Тия тъпизми на някои друг.А какво мислиш за СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ??? Смешник лаик
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928676
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен