Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 08:14 - Убийствените енергийни атаки изкушават човека
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 18364 Коментари: 18 Гласове:
71


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Урочасването, заклинанието, родовото проклятие... Много хора се отнасят към това с насмешка и недоверие. Но тези явления не само че реално съществуват, но и оказват значително влияние върху човешкия организъм. Този, който е станал жертва на подобна енергийна атака, никак не е за завиждане, той започва буквално да вехне пред очите на всички. И този процес не може да се спре нито с лекарства, нито пък някой лекар да му повлияе.

МЕДИЦИНАТА Е БЕЗСИЛНА ПРЕД МАГИЯТА ЗА БОЛЕСТ

Най-сериозното енергийно вмешателство е урочасването. То е резултат от вселяването в човека на странична енергийна същност, която носи определена негативна информация. Ако урочасването е насочено към определен човек, целта на това въздействие може да бъде всичко около този човек - разногласия в семейството, бедност, финансово неблагополучие. Ако пък се направи магия и урочасване за болест, в този случай много трудно може да се постави диагноза - тук официалната медицина е напълно безсилна. Човек буквално гасне пред очите на близките си, губи тегло, изпитва недостиг на сили, но медицинските експертизи не откриват някакви нарушения или заболявания.

КАК СТАВА НАСОЧВАНЕТО Й

Първите симптоми са безпричинна умора и страх. Как се прави и насочва магия и уроки? Вариантите са много, но основната същност на всички се заключава в едно. Човекът, насочващ магията, вследствие концентрация на волята и енергията си и посредством магически ритуали, отначало привлича енергийната същност към себе си, а след това я насочва към конкретния човек. Тази енергийна същност се вселява в този човек и започва да паразитира и да му влияе по определен начин.

Проводниците, посредством които се случва подобно “транспортиране” на енергийната същност, могат да бъдат алкохолните напитки, кръвта, някакви вещи на потенциалната жертва, всякакви предмети, до които човек се е докосвал. Първите симптоми на магията са: безпричинна умора, повишена уморяемост, вялост, раздразнителност, неоправдан страх, тежест между лопатките. Може да се появи треска, повръщане, болестни усещания в дясното и лявото по-дребрие, спазми в стомаха, топка в гърлото, болки в кръста.

МИСТИКА

Само лечител, владеещ биоенергетичните методики, може да установи, че става въпрос за насочена магия и урочасване. При диагностика на биополето за наличие на магия у съответния лечител обикновено възниква усещането за гробищна студенина, течение, миризма на гнило, излизащи от “урочасания” човек.

РАЗВАЛЯНЕТО Й ПРЕДИЗВИКВА БУЙСТВАНЕ

Когато лечителят открие тези симптоми, той пристъпва към непосредствено снемане и разваляне на магията, т.е. към избавяне на пострадалия човек от влиянието на намиращата се в него енергоинформационна същност. Като начало той изцяло прикадява (опушва) стаята с тамян или с някакво друго средство, за да създаде на болния спокойна и приятна атмосфера. След това го обръща с лице към себе си и, без да го докосва, напомпва енергия, изкусно имитирали магия. Истерия има и в нашето ежедневие, дори бихме казали, че процъфтява. Има такава категория хора, които са свикнали да се преструват на “омагьосани”. Те вече са се сраснали с тази роля и се ползват от нея за постигане на целите си.

УРОЧАСВАНЕТО Е НАТРАПЧИВА МИСЛОВНА ФОРМА

Урочасването, за разлика от омагьосването, е по-мека форма на негативно въздействие. По принцип разрушаващо въздействие в този случай оказва една натрапчива мислоформа, която попада в биополето, не съответства на това биополе и го деформира на някои места. В биополето на засегнатия човек се образува своеобразна вдлъбнатина или пробив вследствие присъствието на чуждата мислоформа. Това влияние обаче влошава състоянието на човека и води до повишени болестни усещания. Най-често урочасването се случва при приповдигнато емоционално състояние, независимо от какво е предизвикано то. При това уроките могат да бъдат насочени не само от един човек към друг, но и от човека към самия него (един вид самоурочасване). Самоурочасването е много разпространено явление. То може да бъде предизвикано от всякакви неочаквани тайни мисли. Например ако човек си каже: “Отдавна не ме е боляла глава”, тя тутакси го заболява.

Най-често могат да ви урочасат завистливи съседи, скандалджии, лоши хора. Но уроки можете да ”получите” и от майките и бабите си. При това урочасването може да се случи както от близко разстояние, така и от дистанция. Помислете например за човека по определен начин и мисълта по неведоми канали стига до него и се заселва в неговото биополе. Най-уязвими в това отношение са децата – тяхното биополе не може да се съпротивлява на чужди мислоформи.

Първите симптоми на урочасването са силно главоболие, което не се лекува медикаментозно, рязко повишаване на температурата, прилошаване, повръщане, слабост, горещи вълни. Често се появява и сънливост. Това е свързано преди всичко с желанието на организма да се избави от неприятните усещания самостоятелно. Опитва се да премахне негативите и по време на сън да възстанови нормалната циркулация на енергия, да изравни биополето си и да ликвидира пробивите, деформациите и нарушената си цялост.

В повечето случаи такава вътрешна мобилизация се оказва достатъчно ефективна, затова не трябва да се противите, ако в такъв момент ви се приспи. Удовлетворете тази потребност на своя организъм, като по този начин се защитите от урочасването. Подаръци, които не са поднесени от чисто сърце, са носители на лоша енергия и информация. Затова могат да окажат неблагоприятно въздействие върху човека, на когото са подарени.

ЗАКЛИНАНИЕТО ЗАСЯГА ОДУМВАНИТЕ ХОРА

Това е разновидност на външно енергийно въздействие, в основата на което лежи мисъл, подкрепена с енергия и насочена по определен начин. Заклинанието може да засегне този човек, за когото много се сплетничи и за когото по принцип се говорят негативни неща. А това, естествено, засяга и оскърбява съответния човек и го изкарва от емоционалното му равновесие. Но най-често първоначалното информационно въздействие се оказва върху предмет, който след това се предава на съответния човек, за когото е предназначена магията. В такъв случай върху състоянието на човека започват да влияят книги, сувенири, дрехи, заредени с определена информация. Те въздействат много силно на неговото поведение и настроение в зависимост от това каква информация има заложена в тези предмети. Ако заложената в тях информация е носела негативен характер, при докосване до тях или при по- продължителен контакт човек ще се чувства много зле. И обратно – ако е заложена положителна информация, той ще се почувства по-добре.

Това се отнася най-вече за подаръците. Умението да се подбират и подаряват подаръци е особено изкуство. Колкото повече душа и сърце са вложени в тях, толкова по-благотворно влияят те на човека, за когото са предназначени. Често се правят магии и заклинания и с позитивно влияние. Например “предмети на силата” се наричат тези вещи, които са заредени за защита от магия, за добро самочувствие и състояние, за растеж в кариерата, за здраве и т.н. Към тази разновидност се отнасят и “полезните магии” от типа “да върна мъжа си”, “да се изгладят отношенията с любимия човек” и т.н. Има и такива магии като “да отпратя ненужните ми хора”, “да снема магията” и др., които се привеждат в действие посредством различни проводници – алкохолни напитки, подаръци, сувенири, книги и т.н.

Към най-мощните енергийни атаки отвън се отнася родовото проклятие. То може да бъде както краткотрайно, така и много продължително, в зависимост от заложената в него енергийна програма.

Понякога родовото проклятие действа до пълно изкореняване на рода.

http://aura-1.net/index.php/2010-10-27-14-06-44/2010-10-31-10-47-54/vuzdeistvia




Гласувай:
71



1. taidzi - Престъпната употреба на психич...
18.02.2011 08:45
Престъпната употреба на психическата сила, не е само остатък от средните векове, а съществува и усилено се упражнява и днес. Ония, които я практикуват, сами сеят семето на своето наказание, защото и най-малкото количество психическа енергия, изразходвана за користни цели, непременно ще се отрази пагубно върху извършителя.
цитирай
2. savremennik - Престъпната употреба на психич...
18.02.2011 08:49
taidzi написа:
Престъпната употреба на психическата сила, не е само остатък от средните векове, а съществува и усилено се упражнява и днес. Ония, които я практикуват, сами сеят семето на своето наказание, защото и най-малкото количество психическа енергия, изразходвана за користни цели, непременно ще се отрази пагубно върху извършителя.

Благодаря за уточнението , taidzi .
Внушението е влиянието или контролът върху мислите и действията на друго лице чрез заповед, предаване на мисъл, на комбинация от двете или каквото и да е друго средство в скалата между тези понятия.
цитирай
3. whitebarde - Кохезия
18.02.2011 09:02
Това е така , но човешкия астросом , както всяка една система , дори и "ударена" след известно време се възстановява. И колкото по здрави сме физически- толкова по бързо става това. Така наречените черномагьосници правят друго- наред с енергийния удар прилагат мащабна психоатака , вкарват жертвата в депресия , стрес която е много по-разрушителна от самта енергийна атака.
Ако се научим да бъдем оптимисти и престанем да си правим мръсно един на друг до голяма степен енергийните атаки ще се обезсмислят и изчезнат както от реалността , така и от въображението ни. ;)
цитирай
4. savremennik - Това е така, но човешкия астросом, ...
18.02.2011 09:13
whitebarde написа:
Това е така , но човешкия астросом , както всяка една система , дори и "ударена" след известно време се възстановява. И колкото по здрави сме физически- толкова по бързо става това. Така наречените черномагьосници правят друго- наред с енергийния удар прилагат мащабна психоатака , вкарват жертвата в депресия , стрес която е много по-разрушителна от самта енергийна атака.
Ако се научим да бъдем оптимисти и престанем да си правим мръсно един на друг до голяма степен енергийните атаки ще се обезсмислят и изчезнат както от реалността , така и от въображението ни. ;)

Когато човек не можа да се уплаши от нещо , когато осъзнае същинското си естество и съдба, разбира, че страхът се оказва безсмислен.
цитирай
5. savremennik - Това е така, но човешкия астросом, ...
18.02.2011 09:26
lennny написа:
whitebarde написа:
Това е така , но човешкия астросом , както всяка една система , дори и "ударена" след известно време се възстановява. И колкото по здрави сме физически- толкова по бързо става това. Така наречените черномагьосници правят друго- наред с енергийния удар прилагат мащабна психоатака , вкарват жертвата в депресия , стрес която е много по-разрушителна от самта енергийна атака.
Ако се научим да бъдем оптимисти и престанем да си правим мръсно един на друг до голяма степен енергийните атаки ще се обезсмислят и изчезнат както от реалността , така и от въображението ни. ;)


Много точно описано whitebarde! Изпитала съм го. Много по-ефективно е въздействието, ако действа любим човек, или атаката е поръчана от човек когото обичаш и на когото имаш доверие. Съществувам физически, защото преди атаката години наред се бях занимавала с йога и ци-гун и др. позитивни енергийни техники за лично развитие. В интерес на истината не бях в състояние да прилагам никакви техники от горепосочените МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ - просто оцелях благодаряние на натрупания запс енергия.
Мисля, че завистта е основния двигател на тия, които се занимават с магии.

Преди 5-6 години бях поразена от признанието на един мой бивш ученик, че той и негов приятел, бяха ходили при врачка да правят магия на едно момиче (също моя бивша ученичка). Тези "деца"сега са около 30 годишни. Все повече мъже, май, се занимават с това.
Хората наистина са полудели и ... цивилизацията ни си отива.

Източните народи от много столетия познават и практикуват всички форми на окултизма и притежават тайните, които западните изследователи се трудят да разкрият. Но колкото и да са интересни тези тайни, те ще бъдат още дълги години скривани, поради неразвитото състояние на расата, която не би могла засега да схване тяхната мъдрост, поради себелюбието на съвременниците, които биха използвали тези знания за лична изгода, без да принесат полза за човечеството. Това е безполезно дотогава, докато цялата раса не напредне умствено и духовно, за да може да схване ученията без ограничения и страх. Окултистите знаят, че никаква черна магия не може да повлияе на духовно издигнатия човек.
цитирай
6. savremennik - 100 % наистина няма сигурност, в ...
18.02.2011 09:40
100 % наистина няма сигурност , в съвременния свят конфигурацията от взаимовръзки е станала доволно сложна . Но окултистите имат предвид по-изчистен вариант , какъвто съществува на Изток .
цитирай
7. apostapostoloff - Магии има само
18.02.2011 14:42
в главите на онези, които не могат или не желаят да мислят.
цитирай
8. savremennik - в главите на онези, които не могат ...
18.02.2011 14:45
apostapostoloff написа:
в главите на онези, които не могат или не желаят да мислят.

Вие за мислещ ли се считате тогава ?
цитирай
9. razkazvachka - Отбивам се понякога във вашия блог -
18.02.2011 20:17
има неща, които забравяме, неща - които сме склонни да пренебрегнем, но
това не омаловажава техните прояви, нито ги кара да изчезнат

силата е в нас - въпросът е: имаме ли мотивацията да я използваме? И как?
Не са случайни категориите "добро" и "зло".



цитирай
10. savremennik - има неща, които забравяме, неща - ...
18.02.2011 22:20
razkazvachka написа:
има неща, които забравяме, неща - които сме склонни да пренебрегнем, но
това не омаловажава техните прояви, нито ги кара да изчезнат

силата е в нас - въпросът е: имаме ли мотивацията да я използваме? И как?
Не са случайни категориите "добро" и "зло".




Уместно е риторичното питане за мотивацията у всеки ! Дали сме позволили тя да закърнее ? Надявам се , че все още не .
цитирай
11. osi4kata - В този аспект, искам да добавя само -
19.02.2011 01:36
избягвайте да обсъждате хора и да им давате лоши оценки. Никой не е само добър или само лош. Всяка една дума, насочена към определен човек, е енергия, отправена в пространството. Несъзнателно отправеното проклятие е най-силно.
цитирай
12. savremennik - избягвайте да обсъждате хора и да им ...
19.02.2011 11:29
osi4kata написа:
избягвайте да обсъждате хора и да им давате лоши оценки. Никой не е само добър или само лош. Всяка една дума, насочена към определен човек, е енергия, отправена в пространството. Несъзнателно отправеното проклятие е най-силно.

Благодаря за включването . Ако спазваме тази максима , ще си спестим много негативни изживявания, свързани с проклятията и магиите .
цитирай
13. mmmmmmmmm - Imam gorchiv primer za
20.02.2011 11:31
rodovo prokliatie...Poveche ot 45g. tegne nad roda mi.....Mnogo sa potqrpevshite i ot dvete strani.Ne znaia kak moje da se promeni storenoto...
цитирай
14. savremennik - rodovo prokliatie. . . Poveche ot ...
20.02.2011 13:42
mmmmmmmmm написа:
rodovo prokliatie...Poveche ot 45g. tegne nad roda mi.....Mnogo sa potqrpevshite i ot dvete strani.Ne znaia kak moje da se promeni storenoto...

И това е много неприятно , съжалявам за теб ... В следваи статии ще има някои методи за защита от магии и уроки, но не знам дали ще са приложими за толкова сериозен проблем . Все пак дано съм ти от помощ !
цитирай
15. ivesa - Жертви на енергиини атаки стават хора,
20.02.2011 14:58
които вярват,че са лесно уязвими .Има хора,които изобщо не ги хващат магии,защото не допускат в мислите си,че това е възможно.Всеки човек има защитни психични сили срещу гореописаните въздействия,просто трябва да ги използва.Подрави!:)))
цитирай
16. stankaslavova - "Мъдрецът живее без закон. ...
21.02.2011 01:13
"Мъдрецът живее без закон. Глупецът трябва да живее със закон и под закон.
Ако мъдрецът живее със закон, той е нещастен. Ако глупецът живее без закон, и той е нещастен.
Мъдрецът живее според онзи жив закон, който Бог е написал в душата му. Той се намира извън условията на временния живот."
П.Дънов
Всичко това , което е написано е вярно, но не се страхувайте.Ако си самонадеян злото си търси как да се докаже.Ако се страхуваш започва да доминира.Затова не трябва да се помага на всеки , защото там , където човек е направил избор да влияе пряко волята на някого за лична изгода или интриги , завист и т.н. ще си понесе отговорността за действията си.Лошото е , че това се предава и на поколения след нас. Просто всеки да носи собствената си отговорност за постъпките си.Бог не ни наказва .Ние сами се наказваме , когато нарушаваме хармонията .
цитирай
17. savremennik - "Мъдрецът живее без закон. ...
21.02.2011 22:59
stankaslavova написа:
"Мъдрецът живее без закон. Глупецът трябва да живее със закон и под закон.
Ако мъдрецът живее със закон, той е нещастен. Ако глупецът живее без закон, и той е нещастен.
Мъдрецът живее според онзи жив закон, който Бог е написал в душата му. Той се намира извън условията на временния живот."
П.Дънов
Всичко това , което е написано е вярно, но не се страхувайте.Ако си самонадеян злото си търси как да се докаже.Ако се страхуваш започва да доминира.Затова не трябва да се помага на всеки , защото там , където човек е направил избор да влияе пряко волята на някого за лична изгода или интриги , завист и т.н. ще си понесе отговорността за действията си.Лошото е , че това се предава и на поколения след нас. Просто всеки да носи собствената си отговорност за постъпките си.Бог не ни наказва .Ние сами се наказваме , когато нарушаваме хармонията .

Няма наказание от Бог - права сте . Такава заплаха може да подейства на незрели същности .
цитирай
18. анонимен - Това е така, но човешкия астросом, ...
18.07.2012 12:20
savremennik написа:
lennny написа:
whitebarde написа:
Това е така , но човешкия астросом , както всяка една система , дори и "ударена" след известно време се възстановява. И колкото по здрави сме физически- толкова по бързо става това. Така наречените черномагьосници правят друго- наред с енергийния удар прилагат мащабна психоатака , вкарват жертвата в депресия , стрес която е много по-разрушителна от самта енергийна атака.
Ако се научим да бъдем оптимисти и престанем да си правим мръсно един на друг до голяма степен енергийните атаки ще се обезсмислят и изчезнат както от реалността , така и от въображението ни. ;)


Много точно описано whitebarde! Изпитала съм го. Много по-ефективно е въздействието, ако действа любим човек, или атаката е поръчана от човек когото обичаш и на когото имаш доверие. Съществувам физически, защото преди атаката години наред се бях занимавала с йога и ци-гун и др. позитивни енергийни техники за лично развитие. В интерес на истината не бях в състояние да прилагам никакви техники от горепосочените МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ - просто оцелях благодаряние на натрупания запс енергия.
Мисля, че завистта е основния двигател на тия, които се занимават с магии.

Преди 5-6 години бях поразена от признанието на един мой бивш ученик, че той и негов приятел, бяха ходили при врачка да правят магия на едно момиче (също моя бивша ученичка). Тези "деца"сега са около 30 годишни. Все повече мъже, май, се занимават с това.
Хората наистина са полудели и ... цивилизацията ни си отива.

Източните народи от много столетия познават и практикуват всички форми на окултизма и притежават тайните, които западните изследователи се трудят да разкрият. Но колкото и да са интересни тези тайни, те ще бъдат още дълги години скривани, поради неразвитото състояние на расата, която не би могла засега да схване тяхната мъдрост, поради себелюбието на съвременниците, които биха използвали тези знания за лична изгода, без да принесат полза за човечеството. Това е безполезно дотогава, докато цялата раса не напредне умствено и духовно, за да може да схване ученията без ограничения и страх. Окултистите знаят, че никаква черна магия не може да повлияе на духовно издигнатия човек.


На преден план възниква един въпрос. Защо като древните народи които изучаваме в училище и за които всячески се опитва да ни обеди науката /почти цялата научна гилдия начело с управляващите/, че са били диваци, канибали, варвари и какви ли не подобни. Същите тези са имали такива духовни познания и школи които са ги описвали в своите писмени и не писмени творения, та дори и сега в трудни моменти прибягваме до тяхната помощ. Било то да си обясним някои духовни неща или да направим изводи за някои неразбираеми процеси. Още повече, че през средновековието почти изчезва това познание в така провъзгласилия се по това време за център на цивилизацията – християнски свят. Ако древните народи са били така мъдри то тогава следва целия този процес да се назове с точното му има – вторично оглупяване и подивяване на човечеството. Ако причината за това са само злобата и завистта, то следва че тя е вторично придобита и развита. Ако е така то следва, че трябва да има първопричина за нейната поява и развитие. Никъде и в никое писание не се посочва появата на злобата и завистта, самостоятелно и първопричинно. Тя винаги описва състояние на душата или показва нейни основни характеристики и свойства. Нещо като високата температура или отпадналостта на един болен човек, но човека не е болен защото има висока температура и е отпаднал. Това са следствията предизвикани от съвсем друга причинител. За да се изговори и изпише толкова много за злобата и завистта и да няма никаква яснота за нейната поява следва че търсенето не е в правилната посока. Не съм категоричен но ме навяват две мисли. Или в процеса на създаване на човечеството се е получила някаква системна грешка, която вместо да бъде преодоляна във времето тя все повече се задълбочава. Или външни за човечеството сили, които са невидими за него и са много по-мощни използват неговата недоразвитост и целенасочено го тласкат към поведение генериращо все повече злоба и завист. Ако е първото то докато не открием причината за системната грешка няма как да открием лечението й. Сега даваме редица рецепти за справяне с нещата но те са като лекарствата в съвременната медицина. Лекуват симптомите но не и причината. Ако тезата, че този които прави зло ще бъде наказан и не само той, а и поколението му тогава човечеството не влиза ли в една задължителна низходяща спирала. Дядо ми е направил зло, затова и баща ми страда но това го прави по-нещастен и по озлобен. Злобата поражда зло и аз съм още по-нещастен и по озлобен и т.н. Вярно е и това, че Бог не ни накаже, а ние сами се наказваме, като нарушаваме хармонията, но и не ни и помага директно, защото ако ни помогне ще наруши принципите на кармата и хармонията. Затова ако ние сами не се измъкнем от това положение никой няма да ни помогне, а все повече ще затъваме. Плаши ме все по-голямата апатия и липса на желание за промяна. Това ме навява на мисълта че хората все повече са склонни да приемат падението по спиралата надолу като нормален и единствен възможен процес. Ако е второто то няма как да се справим без чужда помощ. Никой роб не е станал свободен гражданин ако самия робовладелец не го е пожелал или не е дошла външна сила и да го освободи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2927125
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен