Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 09:09 - Пирамидите в Гиза : Кога са построени Пирамидите?
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 3468 Коментари: 5 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Древните легенди и най-новите научни изследвания започват да се допълват като стигат до един и същ извод: пирамидите не са построени от египтяните и датират от доста време преди развитието на египетската цивилизация...



Древни исторически източници

Никой от древните исторически източници (освен Херодот, "бащата на лъжите"), не споменава пирамидите като построени от египтяните. В никой египетски текст, а ние знаем, че египтяните са правели много подробни отчети и статистики, няма информация за построяването на такива величествени, грандиозни паметници - пирамидите в Гиза ( трите големи пирамиди ). Фараонът, построил подобни монументи, не би пропуснал да увековечи името си в самия монумент или около него. Както вече разбрахме, надписите в една от камерите на Голямата пирамида са фалшификати, а в другите пирамиди не са открити никакви надписи. На единствената стела, която свързва Хуфу с монументите, е ясно упоменато, че той само е извършил някои поправителни работи.

За сметка на това, почти всички източници посочват, че пирамидите са творение от "Епохата на Боговете", която е свършила хиляди години преди египтяните. Отново и отново, от римския Марцелинос до коптския Ал Масуди арабския Ибн Абд Алоким, древните легенди двърдят, че боговете построили пирамидите, за да запазят знанията на тяхната невероятна цивилизация от очакващия ги потоп, който довел до края на "Ерата на Боговете". В различни хронологии на легендарните владетели се твърди, че "Ерата на боговете е свършила най-късно през 10.000г пр. хр. Това е и времето, в което според Платон е станало разрушаването на Атлантида. Това е датата, когато според най-новите научни изследвания е имало огромни климатични, геологични и геомагнетични сътресения, съпроводени от големи масови измирания на биологични видове по цялата планета, с които се поставя границата между Ледниковата епоха и днешната ера.

Наводнения, ледници...

Геолозите, изследващи фосили от Египет, съобщават, че комбинираният ефект от топенето на ледниците и рязкото увеличаване на притока на Нил, предизвикали уголемяване на речното корито, като водата предизвикала ерозия на километри от сегашното корито на реката. В същото време Средиземно море също повишило нивата си поради топенето на северните ледници и цялостното повишаване на морското равнище. В резултат водите на Средиземно море наводнили за кратък период делтата на Нил. Това, според геолозите, са последните големи наводнения в историята на египетските фосили преди ректа да се установи на сегашното си ниво с относително малки наводнения. След като знаем тези факти се поражда въпросът - как да обясним съществуването на 14-футов (14фута = 4.34м) слой от седиментен нанос около основата на пирамидата, който съдържа много мидени черупки, както и фосилът на морска крава, всичките датирани с радиовъглероден анализ на 11.600г преди сегашно време с плюс-минус 300г.

Легендите и записките твърдят, че преди арабите да преместят външното покритие на пирамидите, на височина около половината пирамида, около 240 фута (74м), се забелязвали следи от вода. До това ниво (около 174м. над сегашното равнище) Нил не е достигала при никое наводнение след края на Ледниковата епоха. Средновековния арабски историк Ал Бируни отбелязва във своя трактат "Хронологията на Древните Народи" следното: "Следите от водата от потопа и ефекта на вълните върху стените все още се виждат върху пирамидите на височината на средата на Голямата пирамида, над която водата не се е качвала." Освен това, наблюденията, направени при отварянето на пирамидата за първи път, съобщават за намерени дебели около инч наслоявания от сол във вътрешността. Повечето от тази сол е естествено се по стените на шахтите, но химическите анализи показват още, че част от солта има минерално съдържание като морската сол. Фактите сочат, че при наводнението през 10.000г пр. хр. входовете са протекли и шахтите са се наводнили. После водата се изпарила, оставяйки солта по стените на шахтите. Солните наноси, съдържащи морска сол не стигат по-високо от средата на пирамидата.

Наводненията от преди 12.000 години са последните от такъв мащаб, че в резултат водата да достигне пирамидите, а пирамидте имат знаци, показващи, че водата се покачвала до средата на Голямата пирамида. Изводът е, че пирамидите са съществували преди тези събития, т. е. преди 10.000г пр. хр.

Прeз 1983-48, историкът Робърт Венке от Вашингтонския университет и президент на Американския изследователски център в Египет, получава разрешение да събере проби от няколко древни паметници, включитлно пирамидите и Сфинкса. Пробите съдържали частици от древни растения, насекоми, полен и други органични материали, които могат да бъдат подлагани на радиовъглероден анализ. Използвайки две различни лаборатории за радиовъглеродно датиране - американският Институт за изучаване на човека към Южния Методически университет и Физичният институт в Цюрих. Пробите предизвикали голямо объркване. Тези от голямата пирамида, направени в едната лаборатория, се различавали с няколко хиляди години от тези на втората лаборатория! Резултатът в Далас бил 3809г. пр. Хр., а датировката според Цюрих е 2869г. пр. Хр.След като били направени някои "корекции", било обявено, че пробите са датирани от 3100 до 2850г., което все пак е 400 години преди 2700г. пр. хр. Още по големи аномалии възникнали при датирането. Възрастта на пробите, взети от върха, била с хиляда години по-голяма!

Радиовъглеродният метод не може да се приеме като достоверен в случая, тъй като пробите са вземани от повърхности, изложени на външни влияния. Ако изобщо може да се приемат тези години, то те показват, че ремонтите са извършени дори по-рано, отколкото се приема от повечето учени.

fenomenibg.com

 



Гласувай:
17



1. kikowsky - Ерата на боговете е свършила преди 12 000 години.
11.11.2010 09:42
Преди 11 000 години са правени рисунките в Магура. Те представляват силно синтезирано знание. Мисля, че нещата се връзват перфектно - цивилизацията на боговете е запазила най-ценното от себе си, както е могла.
цитирай
2. savremennik - Преди 11 000 години са правени ри...
11.11.2010 09:46
kikowsky написа:
Преди 11 000 години са правени рисунките в Магура. Те представляват силно синтезирано знание. Мисля, че нещата се връзват перфектно - цивилизацията на боговете е запазила най-ценното от себе си, както е могла.

Сега прочетох твой последен постинг на темата Магура и съм склонен към съгласие , че има съвпадение на версиите за края на въпросната ера . Поздрави !
цитирай
3. penchoan - Ерата на боговете се свършва с по...
11.11.2010 10:00
Ерата на боговете се свършва с потопа, защото тогава човечеството пропада в гъстата материя. А великият потоп е станал преди 14400 години. Възможно е тогава да е започнало строителството на пирамидата и да е завършено след потопа. Смущаващо обстоятелство е фактът, че днес входът на пирамидата се намира на север. А преди потопа Слънцето е изгрявало от запад. Вторият вариант е пирамидата да е строена преди 7200 години, когато става нов потоп и Слънцето е изгрявало от юг. Виж моя постинг "Нибиру, пирамидите и Мадарския конник".
цитирай
4. penchoan - Не е възможно преди 14400 години да е ...
12.11.2010 09:15
andri написа:
Не е възможно преди 14400 години да е имало потоп, защото учените доказаха,че такъв не е имало. Имало е топене на ледовете, заради затоплянето на атмосферата на Земята. Ледниците се стапят и от тях се отделя вода, която вдига морското равнище с 100 метра. Но в същото време нивото на Световния океан преди тези 14400 години е било с 60 метра по-високо. След топенето - нивото на Световния океан се вдига общо с 160 метра. Залива по-ниските части на огромния континент тогава. Земетресенията и изригването на вулканите свършват останалото - разцепват материка на хиляди части, които с времето образуват сегашните континенти. Има предположение, че пирамидите са построени от заселниците на първичния континент с име Анлантик - атлантите.
Те са притежавали техника, с която са построили Стоунхендж, пирамидите, правили са скулптури на 50 -100 метра височина, заради наводненията и всичко древно е построено от тях.


Може някой учен да е казал нещо такова, но не може да се докаже нещо, което не е вярно. Имало е световен потоп с вдигане на водното ниво над 1000 метра преди 14400 години, имало е по-малък потоп преди 7200 години с повдигане на океанското дъно и вдигане на водата с 400-500 метра и подобен потоп преди 3600 години. През времето преди 14400 години досега Европа три пъти е потопявана под вода. Оставали са само траките по високите части на Родопите, Рила, Стара планина. Другата част са мигрирали в Азия.
Не е имало никога един общ континент на Земята. Първоначално Земята е била изцяло покрита с вода - преди 180 милиона години. По-късно дъното се разцепва на две части - Лавразия и Гондвана, където е днешния Тихи океан. Лавразия първа излиза над океана. По-късно Лавразия се разцепва на Северна Америка, Европа и Азия, а Гондвана се разделя на Южна Америка, Африка, Австралия и Антарктида и излиза над водата. На местата на разкъсване се втвърдява ново дъно. Масата и размерите на Земята непрекъснато са нараствали. Днешните континенти са били океанско дъно.
цитирай
5. penchoan - Вярно е, че преди 60 хиляди години ...
12.11.2010 09:22
Вярно е, че преди 60 хиляди години атлантите са имали много по-развита цивилизация от сегашната. Обаче пирамидите не са строени с техника, а с използуване на природни сили, които правят каменните блокове в безтегловност, по-леки от въздуха.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2936999
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен