Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 20:13 - От блога на universalnite000 - "Хроновизорът и образите от миналото"
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 4960 Коментари: 5 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отдавна имам увлечение по изобретения, които по една или друга причина не са станали общо достояние на човечеството . Разглеждайки блога на universalnite000 попаднах на нещо, което ме разтърси . Със съгласието на нашия съблогър го предлагам на всички. Хроновизорът е изобретение на отец Ернети и е описан в книгата "Мъртвите ни говорят" .

Хроновизорът и образите от миналото

 

   Отец Ернети допринася за може би още по-фантастични проучвания, тъй като тук става въпрос за улавяне с помощта на хроновизора на образи и гласове на покойници, но в момента на техния живот на Земята. Ернети преподава във Венецианския университет архаична музика ( предполифонична) , датираща около 1000 г. пр . Хр.: един от проблемите, които го занимавали бил ритмиката на тази музика. Той се насочил към съвместна работа с отец Жьомели тогава, когато последният бил вече получил през 1952 г. гласове от отвъдното. Назначен във Венеция през 1952 г. за това ново обучение, той успял да събере дузина учени – специалисти от цял свят. Така бавно , в пълна тайна бил разработен един нов апарат.

   Към средата на 70-те години били уловени звук и образ на една антична трагедия, играна в Рим през 169 г. пр. Хр. – “Тиест” на Квинтий Ений, днес почти напълно изгубена трагедия. “Хроновизорът” възстановил текста заедно с неговия музикален съпровод : рецитация в дорийски лад . Най-куриозното било, когато един ден Ернети получил на апарата си наскоро разработен план за въоръжен грабеж; той успял да предупреди полицията и да предотврати грабежа.

   Лесно можем да си представим всички военни, търговски или политически последици от този апарат. Добре разбираеми са колебанията на изобретателите да дадат в ръцете на всички подобни средства.

   Очевидно да се признае автентичността на тези опити означава да се направи голяма крачка. Дали този път това са пълни фантазии ? Бъдещето ще покаже. Самият Ернети за момента се барикадира зад бариера от условности.... С разрешение от Ватикана той прави едно изложение в Трент , на брега на Гардското езеро през октомври 1986 г. Сп. “Оджи” споменава за това в брой 44 от 29.10.1986 г. , стр. 111-112 : професор Сенковски, с пълното съзнание за важността на мисията преведе тази статия на немски, като прибави към нея и свои коментари.

   Следващото свидетелство ще ви представи твърденията на този “хроновизор” като не толкова абсурдни.

 

   Пиер Моние и образите от миналото

 

    Пиер Моние, загиналият през 1915 г. млад френски офицер, за когото аз често ще говоря, осъществявал тази връзка чрез интуитивно писане със своята майка. От 1919 г. той ни разкрива от отвъдния свят явление, което би могло добре, макар и отчасти да обясни функционирането на този фантастичен апарат.

   Майката пожелала заедно с приятел на своя син да направи поклонение на местата, където Моние загинал. Тя имала странното впечатление, че вижда и чува нещо от тази битка. Пиер й обяснил, че това не е било илюзия, а едно естествено явление, твърде всеобщо, макар че още малко хора го забелязват :

   “Остава винаги един незаличим образ от минали картини – това, което наричате вие психометрия – тоест, ако вие знаехте как да го видите, един вид “отпечатък” от нашето пребиваване остава видим за очите на духа. Понякога вие сте имали примери за това, мислите, че са халюцинации, но те са абсолютно реални и разкрити по изключение пред вашите погледи... Мъничка майчице, нашите сенки обитават полесраженията ! Все още звучи музиката на ярсотните атаки и на Марсилезата ; потрепва знамето ... но това са продължени образи, а не обективна реалност. Тези явления си остават все още непознати за вашата наука ; при все това те са били установени от ясновидците, съществата, чиято духовна структура притежава непознато за другите развитие ; всичко това, което задвижва различните вълни, с които вие сте обградени, остава незаличим образ : фотография... Вие ще разберете този процес в съвсем близко бъдеще.”

   Пиер се връща често на тази тема, обяснява, че измежду хилядите отпечатъци, записани на едно и също място, именно задвижването, предизвикано от едно излъчване на вълни от наша страна, ще побере също като в паметта желаната или страховитата картина и ще я задвижи :

   “Става въпрос за една разновидност на телепатията, ще я нарека материалия, между вълни и вълни, която отпуска също като пружина донякъде стабилизираната картина ; тя преминава към движение, стимулирано от вълни, подобни на онези, които са я обливали, когато се е създала...”

   Точно определени, редовни, периодични или изключителни атмосферни условия изглежда също могат да влияят благоприятно на явлението. Това вероятно би обяснило някои от случаите на поява на призраци. Ние винаги сме склонни да опростяваме, дори без да искаме и да свеждаме към едно единствено обяснение явленията, които самото ни незнание ни кара да приемаме като еднакви. Но безброй категорично констатирани видения на армии от призраци, продължаващи вечно една и съща битка, най-накрая биха намерили обяснение чрез същия този механизъм, описан от Моние.

   Както например пехотинското шествие, което се забелязва редовно през пролетта, при зазоряване и свечеряване, близо до Франго Кастели – стара разрушена венецианска крепост на юг от Крит. Жителите тук наричат тази армия от сенки “Дрозулитите”, т.е. “хората на росата”. Свидетелите са многобройни, напълно достоверни. Не един скептик бе принуден да признае очевидното. Разказите съвпадат и се допълват. Знае се, че можеш да преминеш през тази армия, без да бъдеш засегнат, нито да й попречиш. Понякога тя може да се види само ако човек се сниши и приклекне съвсем близо до земята. Тя изчезва винаги постепенно и също не само чрез избледняване на образа, но и на пластовете – първо изчезват краката на войниците, а след това и телата им. Тогава се виждат само шлемовете и копията.

   Луис Поуелс, от когото заемам всички тези детайли, съобщава, че един библиотекар от Националната библиотека – Жан-Пиер Сьоген, заявил (в статия в “Монд”), че разполага с около 100 публикации относно появата на войски, човешки фигури, животни, различни ужасяващи предмети, които понякога се проектират в небето. Нашият автор цитира битката между 2 армии на 11.09.1857 г. сред небето над Сарлатската енория..Тагове:   миналото,   Образите,


Гласувай:
21
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ако има такъв апарат и има достъп до него това не е проблем
28.10.2010 12:52
някой да довърши и доразвие тази технология! Спомням си 1 предсказание на Ванга за подобен апарат. НЯкой ако го помни наизуст, моля, да го цитира!
цитирай
2. savremennik - някой да довърши и доразвие тази ...
28.10.2010 12:59
анонимен написа:
някой да довърши и доразвие тази технология! Спомням си 1 предсказание на Ванга за подобен апарат. НЯкой ако го помни наизуст, моля, да го цитира!

Преди малко открих още подробности за отец Ернети и хроновизора - прочетете и преценете защо още не се оповестява явно

Машина на Времето
В международното медийно пространство се появи сензационна вест за загадъчна машина на времето, създадена от италианския монах Алфредо Ернети, наречена "Хроновизор". 40 години Ернети е проучвал екзорсизма (умение за изгонване на злите духове) и така открил уникалния "Хроновизор".
Отец Ернети е имал 12 свои ученици. Сред тях е бил и прочутият проф. Вернер фон Браун, известен ракетен гений на Третия райх и САЩ.

През 1992г. монахът внезапно спрял да показва откритието си, а Ватиканът строго засекретил архивите му (нормално, ако питате мен).

4 години по-късно хроновизорът бил обект на остра теологична дискусия, след която отец Ернети внезапно умрял в килията си (изглежда за по-сигурно са го очистили...).

Преди години монахът обяснил, че хроновизорът може да бъде използван за извличане на информация от който и да е етап на световната история, а това е опасно за човечеството. Той подчертал, че създаването на тази епохална машина е свързано с концепциите на любимата му старинна музика. Ернети вярвал, че в тази музика е скрита тайната на машината на времето.

Неговият хроновизор материализирал вибрации, съхранявани в космическите Хроники Акаша. Монахът изучил теорията разработена от Питагор, че звуците, които излизат от музикалния инструмент, се превръщат в атомоподобни частици, които се пазят завинаги в определени енергийни полета. Тези информационни полета са известни като Хрониките Акаша, описани от изследователката на хиндуизма и будизма Елена Блаватска, и се трупат зад пределите на Вселената и времето.

Ако се намери начин да се извлекат тези частици от пространството Акаша, ще може да се възстанови например музиката, звучала преди хиляди години. Точно такава била и странната идея на на отец Ернети да види премиерата на древната опера "Тиест", която се е състояла през 169 г. пр. Хр. в Рим. Той бил решен на всяка цена да чуе цялата тази тайнствена опера, а за това му трябвало машина на времето.

Щом човек влезе в информационното поле на космическите Хроники Акаша, може да извлече оттам не само звуци, но и аудио-визуални картини, посочвал Ернети. След известно време американският учен Биърд Сполдинг категорично заявил, че Ернети успял с молитва (хмм?) да съгражда звуци и картини от миналото, наречени хроновизор.

Сполдинг е присъствал на няколко успешни сеанса. На първия сеанс ограниченият и подбран брой зрители успели да гледат мечтаната от монаха опера "Тиест" изпълнена в древния Рим, а вторият сеанс стъписал всички присъстващи. Според Сполдинг зрителите успели да видят самия Исус Христос, който четял проповеди на учениците си. Това убедило всички присъстващи, че пътешествия във времето са възможни.

Добавено на : 25/08/06
Източник : http://www.geocities.com/eon_universe/
цитирай
3. savremennik - някой да довърши и доразвие тази ...
28.10.2010 13:21
анонимен написа:
някой да довърши и доразвие тази технология! Спомням си 1 предсказание на Ванга за подобен апарат. НЯкой ако го помни наизуст, моля, да го цитира!

Не бях чувал за подобно предсказание на Ванга , ще съм благодарен ако дадете по възможнот повече подробности за него .
цитирай
4. yotovava - Нормално е да се засекрети подобно откритие.
29.10.2010 12:12
Мария и Жолиьо Кюри едва ли са предполагали, че тяхното откритие ще се изполва не в полза НА, а против човечеството...
Всяко откритие, попаднало в неподходящи ръце, се превръща в гибелно.
Поздрав за постинга
Валя
цитирай
5. savremennik - Мария и Жолиьо Кюри едва ли са пре...
29.10.2010 15:59
yotovava написа:
Мария и Жолиьо Кюри едва ли са предполагали, че тяхното откритие ще се изполва не в полза НА, а против човечеството...
Всяко откритие, попаднало в неподходящи ръце, се превръща в гибелно.
Поздрав за постинга
Валя

Имате право - всяко значимо изобретение може да се превърне в носител на зло, ако притежаващите го не са съзрели за правилното му използване .
Приятен ден пожелавам и дано сме близо до момента на зрялото поведение .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2328202
Постинги: 314
Коментари: 1905
Гласове: 15569
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен