Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 14:37 - Системата за здраве на Ниши
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 3390 Коментари: 1 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Основател на системата е японският проф. К. Ниши, който започнал великото си дело, след като сам изучил и проверил на практика повече от 70 000 източници от национални и чужди автори по здравословни въпроси. В числото на тези източници попадат древногръцката, древноегипетската, тибетската, китайската, филипинската медицинска практика, йога, изследвания на съвременните специалисти в областта на лечението и профилактиката на различни заболявания, диетология, дишане, биоенергетика, водолечение, гладуване и т.н., т.е. всичко, което съвременният човек често усвоява поотделно.
Ниши използва синтеза от огромното количество материал като основа за на уникалната система за здраве, известна като Система за здраве на Ниши. Наблюдавани са редица случаи, при които с прилагането на тази система е постигано излекуване от рак. В края на статията ще намерите линк за сваляне на цялата книга от Fenomenibg.com.

Система на Ниши Системата на Ниши е вероятно една от най-дълбоките разработки на тема алтернативна медицина, с която ще се сблъскате. Отдолу ви предлагаме някои откъси, както и кратък анализ на книгата.   Много хора искат да бъдат здрави, щастливи, обичани, богати, вечно млади и способни за творчество. Но всичко това да им осигурят другите - лекари, екстрасен¬си, знахари, или който предпочитате! При това никой не иска да си признае, че първопричината за болестите или за несполуките се крие в самия него - неговата леност, невежество, лоши привички, а оздравяването и успехът зависят само от проявената воля и придобити знания, умения, навици.
Но нима може най-ценната ви собственост - животът и здравето - да давате в ръцете на друг?   Най-убедителното лечебно средство е онова, което създателят му е сътворил на базата на своя опит. Такава е и Системата за здраве на Ниши. Сам болен, отписан от лекарите, японецът проф. Кацудзо Ниши се захваща да търси, проучва и експериментира върху самия себе си различни начини за борба срещу болестите. Сумирайки опита на многобройни лечебни техники (йога, аюрведа, масажи, водолечение, лечебно гладуване и т.н.), той създава стройна система, която се опира на "Шестте правила за здраве". Основавайки се на природната хигиена и обединявайки знанията на медицината от хилядолетия, Ниши насочва както болните, така и здравите хора към повишаване лечебните сили на организма, заложени в него от самата Природа. Ниши разглежда много здравословни проблеми по начин коренно различен от този на клиничната медицина. Вероятно най-революционното нещо в книгата е новото разбиране за кръвоносната система, което предлага автора. Според тази нова представа за кръвообращението главният двигател на кръвта се намира не в сърцето, а в капилярите. Самата системата на Ниши е лек за болни, профилактика за здрави. Този, който прави упражнения по Системата за здраве на Ниши, спи на равно твърдо легло, с цилиндрична възглавница, прилага контрастен душ и контрастни въздушни процедури, основно се храни с естествена храна, пие вода или чай от листа, ще разбере много скоро, че не му е необходимо да се грижи отделно за своята психика. Цялата Система за здраве на Ниши е насочена към това, организмът да се обновява, да се възстановява изцяло, а неговите органи и клетки, в това число и нервните, да функционират отлично. Природна хигиена Ниши обръща голямо внимание на нещо, което той нарича природна хигиена. Но какво  всъщност е това?
Замисляли ли сте се някога, че вашето здраве е два или три пъти повече ваше лично дело? Безспорно медицината се занимава с нас, но само с нашите заболявания и съвсем не със здравето ни. Фармацевтичната промишленост ще загине и ще се разори без болестите ни. На държавата и учреждението, където се трудим, са нужни здрави работници, но само за увеличаване на придобитото. Никой не затваря заводите за спиртни напитки и цигарените фабрики, въпреки че на всички е известно каква вреда на здравето нанася тяхната продукция. И така излиза, че всеки сам трябва да се занимава със своето здраве. Но как? В книгата се разглеждат значението на въздуха, светлината и водата за доброто здраве, като специално внимание се обръща на храненето.   Лекуване на рак В книгата се дават 15-ина примера за излекувани от рак по системата на Ниши. Описват се конкретните действия при всеки случай, наблюдаваните ефекти, включително първоначалните "негативни" ефекти при някои изключително затлачени организмни. Дават се и препоръки за профилактика на рака. Според Ниши при известен процент от болните от шизофрения болестта се дължи не на ментални, а на физически фактори. За такива случаи той предписва прилагането на системата, като има редица случаи, когато тя е помогнала на шизофреници.   Целите на книгата     Целта на тази книга е да помогне да се разберат непоклатимите закони на природата и да се научим да ги използваме в повседневния живот.
Мечтая тази книга да бъде прочетена от родителите и тя ще им помогне да разберат как да направят своето детенце здраво, а тъй като децата се развиват само по пътя на подражанието, на родителите ще им се наложи да започнат възпитанието от себе си.
Надявам се, че книгата ще попадне в ръцете на деловия човек, който ще намери за целесъобразно да строи жилища с две вани и дори с душове, ще изработва твърди равни кревати и цилиндрични възглавници, а може би някой от тези делови хора ще измисли термоси и неразлива-еми шишета за ученици и дечица, за да могат те на всеки половин час да изпиват по 30 мл вода на малки глътки и да оздравяват и някой, който ще се погрижи в магазините да се появят на достъпни за обикновения човек цени бельо и дрехи от естествени тъкани.
Мечтая някой, прочитайки тази книга, да подскаже на нашите депутати, ръководители, управляващи съдбата на страната, че ако човек не може да изпие на ден по поло¬вин литър кефир, да изяде 2 ябълки, 3 супени лъжици извара, 1 яйце, малко растително масло, достатъчно количество зеленчуци, зеленина и плодове, ако е приучен да яде бял хляб и захар, според всички закони на природата той много скоро ще започне сериозно да боледува.
Вярвам, че ще настъпи ден, когато киното, театърът, телевизията, радиото, пресата ще осъзнаят своята велика мисия — просвещението — и ще станат истински проводници на научни идеи сред масите, служещи за благото, а не за злото на човека.
Мисля си: а ако изведнъж (нали стават и невероятни неща) тази книга попадне в ръцете на милионер, който ще види колко е изгодно да вложи част от своя капитал в създаването на Център на живота за пропаганда на идеите на Системата за здраве на Ниши и съумее да оцени сделката като цяло, а не само онези пари, с които ще му се наложи временно да се раздели.
Надявам се, че след прочитането на тази книга ще се появят повече съмишленици, а сред тях ще се окажат и такива, които ще имат възможност да решават проблеми за здравето на хората на държавно ниво.
Но главното, за което мечтая, е за духовното развитие на личността — ето въпроса, от решението на който зависи благополучието и здравето на обществото като цяло и на всеки негов член поотделно. Колкото и забележителни закони да биха се приели, укази и конституции — всичко зависи от това, какъв човек ще ги изпълнява. Каквито и изследвания да се осъществят в науката, всичко ще зависи от личността, която ще открие на света новите законо¬мерности на живота. Човекът е мерилото за всичко. Всичко е от човека, всичко е.от него.
А сега да се сбогуваме. И моля ви, бъдете здрави. Това е по вашите сили. Уверена съм, че сте го разбрали и много скоро ще го владеете.

fenomenibg.com


Тагове:   ниши,   здраве,


Гласувай:
17



1. liliyanaandreeva - КАКВА Е СИСТЕМАТА ЗА ЗДРАВЕ ЗА НИСШИТЕ КАСТИ ?
27.10.2010 14:16
ДНЕС ЕДИН КЛОШАР УМИРАШЕ ОТ ЗЪБОБОЛ И НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДЕ ДА МУ ИЗВАДЯТ ЗЪБА - НЯМА СПЕШНО И " ПИРОГОВ " В ЗЪБОЛЕЧЕНИЕТО!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928662
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен