Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2010 11:37 - Най-известният лъже-проповедник-пастор Бени Хин се развежда
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 80532 Коментари: 79 Гласове:
3

Последна промяна: 08.04.2016 11:32


 През последните 20 години Туфик Бени Хин се е превърнал в най-известният и популярен проповедник в света събиращ на евангелизационните си изцерителни походи огромни тълпи, въпреки редицата фалшиви доктрини залегнали в неговото учение и големия брой лъжливи пророчества. Той се е обявил за "царско дете" и живее в лукс и разкош на гърба на манипулираните дарители, от които точи милиони долари всеки месец. Като пример може да се посочи, че една от къщите в които живее на брега на океана струва между 6-9 милиона долара, а по време на евангелизационно турне (crusade) охраната му на ден струва 40 000 долара и спи в най-скъпите хотели от 2 000 до 10 000 долара за стая на вечер. Служението на Бени Хин не публикува финансовото си състояние и отчет на годишните си приходи. Бени Хин не членува в организацията Евангелски съвет за финансов отчет (Evangelical Council for Financial Accountability) създадена през 1979 г. и на запитванията на християнски организации отказва да дава информация за приходите и заплатата си.
   На 16 март 1997 г. в телевизионното предаване Impact News Бени Хин отказва на живо да каже каква е годишната заплата, която получава от "служението" си, но по-късно изяснява, че тя е между половин и един милион долара. И обърнете внимание, че това са пари взети от дарители, много от които излъгани да "посеят" пари при него с надеждата, че ще им се върнат десетократно увеличени като при банка. 

Очевидно някои хора съвсем са забравили думите на Божия Син Исус Христос или дори не ги харесват:

"А той в отговор им рече: Който има две ризи, нека даде на този, който няма; и който има храна, нека прави същото." (Лука 3:11)

 "Исус, като чу, му каза: Едно още не ти достига. Продай всичко, което имаш, и го раздай на бедните, и ще имаш съкровище на небето; и ела и Ме следвай." (Лука 18:22) 

"Не си събирайте съкровища на земята..." (Матея 6:19)

"които мислят, че благочестието е средство за печалба. А благочестието със скромност е голяма печалба. Защото не сме внесли нищо в света, нито можем да изнесем нещо; но като имаме храна и облекло нека да бъдем доволни с това." (1 Тимотея 6:5-8)

  image
 
      На 1ви февруари тази година (2010 г.) след повече от 30 години брак съпругата му Suzanne Harthern Hinn подаде молба за развод в съда на Орендж Каунти. Двамата са разделени от 26 януари. Според Библията и Новия завет вярващите имат правото да се разведат единствено при прелюбодейство и блудство. Думите на Исус Христос са:

„Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е отначало мъжко и женско, и е казал: “Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?” Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.
Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне?
Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така. И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодейства.” (Евангелие от Матея 19:4-9)

„Още е било казано: „Който напусне жена си, нека й даде разводно писмо.“ А пък Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен поради блудство, я прави да прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, той прелюбодейства.” (Евангелие от Матея 5:31-32)

  На 2 август 2010 г. National Enquier публикува статия в която пише, че известният евангелизатор на 13 юли е пътувал до Рим заедно с евангелизаторката Paula White с която има любовна авантюра. Към това са прибавени и снимки където двамата се държат за ръце. След статията Бени си признава на запис в неговото телевизионно предаване, че е пътувал с нея до Вечния град по покана на Ватикана, за да участва като „Patron of the Arts” (покровител на изкуството) да спонсорира ватиканските произведения на изкуството. Но разследванията по въпроса установяват, че това е поредната негова лъжа, с която се опитва да заблуди наивните християни. Повече информация по въпроса може да намерите на

 
http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225
   
   Евангелизаторката акцентираща на евангелието на просперитета Паула Уайт, която също е разследвана от сенатска комисия за финансови измами е два пъти развеждана и от преди първия си брак има едно извънбрачно дете. 
 
image
 
Относно Сюзън Хин ще цитирам един пасаж от книгата "Кой е Бени Хин – помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа?":
 
 "През 1998 г. Сюзън е заловена да краде в един магазин в Кейп Таун, Южна Африка, но случаят е потулен. Само година по-късно през декември 1999 г. докато истерично проповядва и крещи на хората в църквата, че имат нужда от “A Holy Spirit Enema” (Клизма на Светия Дух) пада на пода и започва да се търкаля като луда и разпоредителите се наложило да я укротяват и насила да я слагат да седне. Но от ръководството на църквата на момента забраняват случая да се коментира. Сюзън е последователка на християнския култ-движение The End Time Handmaidens and Servants (Слугини и служители на последното време) в който се практикуват изтощителни гладувания. Идеятя на основателката Gwen Schmidt (сега Gwen Shaw) дошла по време на хипи движението през 1966 г. докато се намирала в Буенос Айрес, Аржентина и култът стартирал в началото на 70-години под името End-Time Handmaidens профилиран сред жените. По-късно когато в култа влезли и мъже към името добавили „and Servants”, но тази вредна секта е разпространена предимно сред жените . От 1974 г. култа е с международен център Джаспер, Арканзас. Дори лидерката в този християнско-хиндуистки ню ейдж култ с някои окултни практики Gwen Shaw е проповядвала в църквата на Бени Хин няколко пъти. Тя е подкрепяна от Рийк Джойнър, който много я уважава и не веднъж са проповядвали заедно. Gwen Shaw която има по-големи от нормалното влечения към Индия на страница 184 в автобиографичната си книга “Unconditional Surrender” разказва, че веднъж когато проповядвала в Морадабад, Индия пред огромна тълпа се появило видение на око на стената на палатката зад нея и всички го видели.. Всевиждащото око е окултен символ и едва ли видението е от Бог. Бивши членове разказват, че когато някой от ръководството на култа се нуждаел от съвет Гуен просто се появявала на сън и давала необходимите съвети. Често когато някой влезел в култа „Слугини и служители на последното време” на сън се появявала Гуен и го целувала по челото, където в хиндуизма се вярва, че се намира третото око и понякога си рисуват точки. На последователя се казвало, че това е бил „ангелът на Гуен”. Логото на култа е женски ангел и дори в него нещата не са Библейски. В Библията никъде не пише за съществуването на женски ангели, докато в окултната традиция положението е по-различно. 
 
  image
 
                                                       Сюзън Хин след влизането в култа

   В писанията си Гуен Шоу цитира книгата на мормоните и е силно повлияна от теософията на ню ейджърката Annalee Skarin и метафизиката. В първата си книга „Ye Are Gods” (Вие сте богове) публикувана през 1952 г. Annalee Skarin, която била отгледана в мормонската църква пише, че получила прославено тяло (а по-късно и съпруга й Reason Skarin) и можела да пътешества извън рамките на телесното си тялото. В ню ейджърските среди се говорело, че Annalee Skarin можела да се материализира и появява на различни места, както и да се дематериализира. Бивши членове на „Слугини и служители на последното време” разказват, че Гуен Шоу разпространявала книгите на Annalee Skarin в отбран кръг сред по-напредналите и много внимателно подбирала на кого да ги даде. Дори заглавието на книгата „Love: The Law of the Angels” (Законът на ангелите) на Гуен Шоу публикувана през 1979 г. е взето от назнанието на глава в книгата „Ye Are Gods” на Annalee Skarin, от която е силно повлияна и нейната книга. Това важи и за останали й книги, където словосъчетанията се срещат в писанията на Annalee Skarin.     Бивши членове на култа споменават случай когато Гуен Шоу им разказала, че духът на бивша членка на „Слугини и служители на последното време”, която починала я посещавала три поредни дни и разговаряла с нея, което е форма на некромантия, забранена от Бог. Гуен съобщава също, че се срещала и разговаряла с духа на нейния съпруг James von Doornum Shaw починал на 5 март 2007 г. Според Гуен Шоу всеки християнин е член на едно от 12-те духовни племена на Ираел, твърдение което ,обаче няма потвърждение в Библията. Гуен поучава последователите си да вършат това което чувстват отвътре, че Бог ги призовава да правят, независимо от написаното в Библията и в резултат на това зачестяват разводите сред вярващите.       image
 
Benny и Gwen Shaw проповядваща в неговата църква      През ноември 2000 г. докато Бени прави изцерителни походи, загубила 50 излишни фунта от теглото си Сюзън получава гастрит поради неправилния начин на постене и се налага да си направи операция. Изискването за да може някой да влезе в култа Слугини и служители на последното време е задължително първо да направи 21 дена пост на течности и последния ден на пълен глад и прави обети. Обетите, които се правят имат гностичен уклон са човек да остави живота си на свободата и според твърденията по този начин с пречистващия пост се влиза в духовно левитско служение. Освен, че всичко това не е библейско трябва да се има предвид, че не е имало жени левити. Абстрахирайки се от обетите и мистичната насока на култа подобен пост е много полезен, но има една подробност – това, че човек не може от първия път да тръгне и да направи толкова дълго гладуване, а са необходими няколко предварителни малки поста докато организма свикне за по-дългия. Вероятно именно това не е направила Сюзън." (цитат от първа глава на работния вариянт на книгата "Кой е Бени Хин – помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа?") 

На 9 юни 2012 г. Бени Хин изпраща и-мейл до молитвените си партньори озаглавен "Помирението бързо заема място", в който съобщава, че на Коледа бил в Орландо при съпругата си с децата и се помирили. Той пише, че Сюзън попълнила документите за развод преди двегодини и половина, тъй като се намирала в дълбока емоционална криза. Бени казва, че от 15 години тя пиела определени медикаменти и била станала зависима от тях и той дори не бил наясно каква емоционална и психична вреда й нанесли. След развода в началото на 2010 г. тя потърсила професионална помощ за нейните психични проблеми и постъпила в известната клиника Betty Ford Center, в която се лекуват богаташи имащи проблеми с алкохола и наркотиците. Като пример сред известните посетители на клиниката Бети Форд мога да спомена: рок звездите Ози Озбърн, Алис Купър и Джери Ли Луис, актрисите Елизабет Тейлър и Ана Никол Смит. Сюзън Хин прекарала три и половина месеца лечение в клиниката и сега Бени Хин твърди, че семейството му е по-здраво от когато и да е било. Когато има кокошка снасяща златни яйца (разбирайте Бени със заплатата от над милион долара) всички проблеми се оправят и несъвместимостите стават "съвместимости". Интересно как така "великият" изцелител не е успял да излекува чалналата си съпруга от нейните наркотични зависимости (контролирани лекарствени наркотици), нали уж все такива неща се случват на събранията му? В същото време ние виждаме, че след развода Сюзън става пасторка и започва свое служение за работа с младежи наречено Purifying Fire International"s Ministries (Пречистващ огън международно служение) с уеб страница

http://www.purifyingfire.org/ministries.htm

image

Бени със Сюзън след помирението

  На 3 март 2013 г. Бени и Сюзън извършват церемония-шоу (каквато не съществува по Библията) на възстановяването на семейството им. В церемонията участват членове  на семейството, бащата на Сюзън - Dr. Roy Harthern, пастор Dr. Jack Hayford и известния немски евангелист Райнхард Бонке.

  За всички, които търсят истината – можете да правите заявки на книгата  "Кой е Бени Хин – помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа?", която излезе от печат през последните дни на януари 2012 г. 

image
Освен явлението Бени Хин в книгата се разглежда възникването на християнската телевизия и нейното развитие, обясняват се също между другото и около 15-18 лъжедоктрини в съвременното християнство и техният произход. Книгата е 296 страници от хубава хартия. Цените при директна продажба са само 7 лв, а за християнските книжарници и други разпространители 9 лв. Книгата е препоръчителна за всички уважаващи своите служения пастори и хора от църковните ръководства, както и за библейските училища. Може да се използва за учебно помагало в библейските училища. За заявки се обърнете на:
e.h.books@abv.bg  

"Понеже намразиха знанието и не избраха страха от ГОСПОДА, не приеха съвета ми и презряха цялото ми изобличение,  
затова ще ядат от плодовете на своя си път и ще се наситят от своите си измислици. Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, и безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие" (Притчи 1:29-32)

Основната причина за голямата посещаемост на събранията на Хин са очакванията за изцеления, но трябва да се има предвид, че в почти всички съществуващи религии,  култове и "духовни" движения започвайки от шаманизма, екстрасенсизма, будизма, исляма и ню ейджа стават свръхестествени изцеления. Така например бразилският екстрасенс Жуао де Део (наречен от хората "бог" - Део) е излекувал около 15 милиона души в живота си. Той кара хората на неговите изцелителни събрания да носят бели дрехи и да се молят не на Бог, но на различни духовни "просветлени" същества. В една от бившите републики на СССР баба мюсюлманка наричана "апашка" лекува редица нелечими болести с кръв и четене от корана, като хората влизат в изкопана дупка в земята. През 2002 г. Бифатима Дуалетова, както се казва бабата твърди, че открила "пъпът на земята" в източен Казахстан, близо до границата с Киргизия..

image
Баба лекува нелечими болести с кръв и четене от корана
Снимката е направена от холандския фотограф Павел Прокопчик и получава трето място на наградата Arts and Entertainment

 
image

Сюзън Хин истеризираща за "Клизмата на Светия Дух"
 
Включвам и линк към нагледен видео запис на Сюзън Хин истеризираща за "клизмата на Светия Дух":

 
http://www.youtube.com/watch?v=2jhw_5ye8Qo 
image

Туфик Бени Хин като младеж 
 

  Туфик Бени Хин е от арабско-арменски произход с майка полу-арменка, полу-арабка и баща арабин от гръцки произход с дядо грък. На 14 г. възраст пристига със семейството си в Канада след шест-дневната война в Израел. Само година след като повярвал на 21-годишна възраст започва да проповядва и по примера на Ейми Макферсън и Кетрин Кулман да води изцерителни служби. Но неговата проповедническа кариера започва едва след уговорена сватба за дъщерята на пасторa Roy Harthern от Флорида от деноминацията Асамблея на Бога, докато летели със самолет на връщане от икуменична конференция в Сингапур на южноафриканския икуменичен проповедник David du Plessis. След брака и взимането на американско гражданство Туфик се премества в Орландо при новото си семейство и основава своя собствена църква. След инциденти с няколко стотин демонстриращи християни протестиращи пред църквата му против неговите лъжи и лъжедоктрини, два смъртни случая на негови приближени от служението му починали от наркотици и започнали разследвания той премества служението си в Тексас в опита си да заличи следите си. Поради огромния брой постъпили оплаквания от християни от есента на 2007 г. Бени Хин е подложен на сенатско разследване за измами в особено голям размер.

На прочелите този материал ще препоръчам да прочетат още:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/12/27/konchinata-na-syzdatelia-na-hristiianskata-televiziia-tbn-po.1222853

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/02/20/avtoritarnostta-i-prevryshtaneto-na-cyrkvite-v-sekti-i-kulto.905425

http://ernest.blog.bg/novini/2012/04/02/izmamite-v-hristiianskata-televiziia.932851 

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/05/28/finansov-otchet-na-cyrkvite.960224

http://ernest.blog.bg/novini/2012/10/26/iskat-da-postaviat-chipove-na-horata-ot-mart-2013.1013784 

http://ernest.blog.bg/novini/2013/01/17/.1043048 

http://ernest.blog.bg/history/2013/04/02/.1069083 

http://ernest.blog.bg/history/2013/04/12/.1099888

http://ernest.blog.bg/history/2013/06/04/otkriite-razlikite-manipulaciite-na-hristiianskite-bibleiski.1116997 

Пророчество за църквата на последните дни от пети век:

http://ernest.blog.bg/history/2012/11/16/prorchestvoto-na-nil-ot-v-vek-za-poslednite-dni.1020915 

Видение от 1968 г. за Второто пришествие:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/11/30/.1026001 

 image

информация за развода може да се намери на

http://charismamag.com/index.php/news/26322-wife-of-evangelist-benny-hinn-files-for-divorce

image

Бени Хин алчен за пари от видео игра направена от християни


image

Тениски Бени Хин фалшив пророк

image 

Да ви е честит и Бени с папата окултист-икуменист 




Гласувай:
3



1. анонимен - Обръщение към болният който написа тази статия за Бени
29.04.2010 19:36
Искам да провериш от нататък живота си какво ще се случи с теб че говориш против помазаник болестите и бедноста ще ти станат приятели
цитирай
2. анонимен - Искам да провериш от тук нататък ...
29.04.2010 19:37
Искам да провериш от тук нататък живота си какво ще се случи с теб че говориш против помазаник болестите и бедноста ще ти станат приятели[/quote]
цитирай
3. анонимен - Обръщение към здравия, който написа коментара
03.05.2010 22:28
Приятелю, това някакъв вид прокълнаване ли беше тази закана? Напъваш се и се гневиш, ядосваш се, че говорят така против твоя помазаник, но в крайна сметка освен да лаеш нищо друго не можеш да направиш. Следователно какъв е смисъла да пишеш подобни коментари? Нито е градивен, нито е полезен с нещо. С какво си по-различен? Толкова сме смешни от страни тъй наречените християни... Айде да спрем да говорим от името на Бога, да Го оставим сам да защитава помазаниците си и да наказва противниците си.

Поздрави!
цитирай
4. анонимен - Бени Хин?
10.05.2010 03:43
Не съм защитник на Бени Хин, но не мога да не спомена това, което ми прави впечатление. Всички плюят Бени Хин, вкл. и тук, колко е богат, в каква къща живее, че има личен самолет, колко милиона има и т.н... Че ако всички ние имахме неговите пари, нямаше ли да живеем в подобна на неговата къща, нямаше ли да имаме личен самолет? че в САЩ никой не можеш да учудиш със самолета си. Според вас евангелизатор от неговия ранг сигурно трябва да се нареди на опашките и да чака да смени 3 самолета до Филипините ли?
А даренията, за които пастори и миряни отдавна му завиждат, отиват в служението му, което за да направи крусейд в Индия, Филипините или където и да било по света, дава милиони за целта. и е повече от ясно, че не чака възвращаемост! Ама имал милиони в банковата си сметка. Ами нека има. Той само една книга да издаде, тя се продава в огромен тираж, с печалбата, от която можем да пенсионираме цяло БГ село. А някой да е чул, че тази година Бени Хин заяви, че даже и заплата няма да взема от служението си за да намали до минимум приказките. А "святите" пастори по света няма да постигнат и 1/90-та от неговото служение, докато не спрат да го плюят и започнат да гледат на себе си, съвършените.
Ами като говорят хората, защо поне не споменат, че Бени Хин издържа и цели сиропиталища в Индия, Филипините и други страни? Защо и не споменат, че цели болници са оборудвани от него с медицинска апаратура последен модел?
Ама Бени Хин щял да се развежда? Да, чух, че жена му пратила разводно писмо по адвоката си, понеже от пътуване по крусейди, живеела все сама. Нека се развежда, явно й се живее. А това, че разводът бил грях... го кажете на жена му. Тя иска развод, а не Б.Хин. Да, сигурно е виновен Бени Хин. Не смятам да го оправдавам дали е съпруг и баща за пример и дали не е сбъркал за нещо в служението си. Но на друго искам да наблегна, а именно, че никой не се досеща, че съвършените пастори, служители, църкви и хора са на Небето. тук на земята няма такива!
цитирай
5. ernest - милиони християни са заразени от лъжливи учения
26.05.2010 00:00
Ако попрочетете постингите ми може и да започне нещо да ви светва, но ако и това не помага жалко за вас. Заплатата на Бени Хин е половин милион долара, а след време дори я вдига още и отдавна вече е над милион. Бени е просто един от многото мошеници и лъжливи проповедници изкривяващи Божието слово и учение. Преди години Бени Ментето обявил, че строи дом-сиропиталище в градче до Мексико сити и година и половина по-късно искал пари от наивните си дарители за довършването на оборудването му. Когато разследващи християни отишли да проверят на указаното място в Мексико какво е положението се оказало, че всъщност строежът още не е започнал... Да не говорим за десетките фалшиви пророчества - ами той вече е станал смешен с това. Живее на гърба на дарителите и проповядва лъжливата доктрина със сеенето тръгнала през 1970 г. от една книга на масона-ротарианец Орал Робертс, който е от индиански произход и е преминал през ритуала на змията разпространен в Оклахома. Проповядвайки евангелието на просперитета надъхва алчните за пари, че като посеят в него ще получат десетократно повече, но такива обещания няма в Библията. Ранните християни не са практикували такива еретизми възникнали едва през втората половина на XX век. Бени харчи като "царско дете" немъчени пари дошли от дарители. В същото време се обявил за Бог и проповядва доктрина, известна като Little Gods (малки богове) и твърди, че всички християни са богове. Преди един поход за Африка "нашия герой" на 4-5 пъти пред масонската телевизия (наричана християнска) TBN обявил, че имало пророчества, че на похода лично ще се материализира Исус и ще го заснемат с камера. Исус обаче не се появил. Бени Хин се среща с папата и го приема като, човек на Бог и е готов да предаде протестантството с лека ръка.
Аз колекционирам фалшиви пророчества на Бени Хин и негови лъжливи учения и имам доста такива на запис. Ако не сте ги гледали просто си ги потърсете. А да не забравяме, че Бени Хин си е изкарал специално разрешително да ходи на гробовете на Ейми Макферсън и Кетрин Кулман за да взима помазание от костите на починалите лечителки (и двете загазили със сексуални афери), което е форма на некромантия. Търсете истината и не се оставяйте да ви манипулират. Бог да ви благослови!
PS
Аз на времето бях молитвен партньор на Бени Хин, но още от самото начало цялата тази работа ми се виждаше менте. След време Светия Дух специално ми забрани да се моля за него. Когато станах молитвен партньор имах финансови проблеми и дълг. През немалкото години докато бях молитвен партньор не само, че в живота ми не се случи някакво финансово чудо, но и имах по-големи загуби дори от дълга си. 9-10 месеца след като Бог ми забрани да се моля за него си върнах с без проблеми дълга. Някъде в къщи по мазите имам писмо от Бени който само иска пари. Мисля че е или копие предназначено за такива които се отказват, едва ли е лично. Да не пропусна, че едната от фалшивите доктрини яко лансирани от илюминатите в християнските църкви е авторитета на пастира и лидерството, като целта е християните по-лесно да бъдат манипулирани от поставени техни хора. Ако все още не сте чели книгите ми да ви изясня, че длъжността пастор не е библейска и навлиза за първи път през 1536 г. в Женева за Жан Калвин, който е бил член на тайно общество и е въвел фалшиви доктрини в протестантството и е убивал хвърляйки върху остри колове своите духовни опоненти християни анабаптисти.
цитирай
6. ernest - Относно термина "помазаник"
26.05.2010 02:51
В по-голямата си част термина помазаник се използва в Стария завет за израелските крале и дори за персийския крал Кир (Исая 45:1). Левитите, скинията и ковчега на завета са били помазани със специален елей направен от маслиново олио, касий, смирна, канела и благовонна тръстика по състав даден от Бог, откъдето произлиза и терминът.
"помажи и Аарона и синовете му и посвети ги, за да Ми бъдат свещеници. А на Израилевите синове кажи: това да Ми бъде миро за свещено помазване в родовете ви" (Изход 30:30-31).
В Новия завет Божия син, известен повече с гръцката версия Исус (също от кралско потекло, от това на Давид) е наречен помазаник - на гр. Христос. Истинското му име е Йошуа или още Йехошуа. На английски се използва Joshua. Дали ви харесва или не аз съм потомък на три кралски кръвни линии (поне за толкова знам), но никога не съм го изтъквал. Според една от версиите (вярна или не) меровингите имат кръв от Давидовия род. Така, че автоматично съм наследствен помазаник, а не е напълно изключено, ако версията за меровингите е вярна да съм от Давидовия род. Туфик Бенедиктус Ал Хин по баща Костанди е наследник на египетски и палестински араби - тоест произлиза от сина на Агар - Исмаил (Битие 16:11-12) и прадядо му е бил грък, а по майка Клеменс палестински араби (ханаанци) и баба арменка. А иначе в християнството никой не е по-горен от другия. Първи в сектата на карпократите подобно като на касти се разделили представителите на църковното ръководство и миряните. И още всички ние, които сме повярвали в Христа сме приели Неговото помазание. Мога да добавя, че в харизматичните църкви доста отдавна е навлязла лъжливата доктрина за помазанието. Най-страшното е, че в България няма нито един единствен пастир, който да е наясно с тази ерес, но пък можете да научите за какво става въпрос от книгата "Кой е Бени Хин – помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа? ". Бъдете благословени.
цитирай
7. ernest - Един препоръчителен филм
16.06.2010 11:04
Макар и игрален бих препоръчал филма Leap оf faith от 1992 г. с участието на комика Steve Martin. Във филма може да се видят някои от номерата, които правят някои от измамниците-евангелизатори точещи пари. Дори прочутия трик с размятането на сакото, при който падат хората - просто хората от екипа на проповедника се отдръпват назад и евентуално падат като повличат и останалите хора. Хитро нали? Към това може да се припомни и за силата на месмеризма, при която се предизвикват същите тези падания от разстояния с лекуване. Като прототип за филма е използван в общи линии Бени Хин и Peter Popoff, въпреки че няма престорено говорене на езици и е много поучителен. Един от големите фенове на Стийв Мартин е Роберт Тилтън, който като разбрал, че снимат филма се опитал да се срещне с него, но Стийв Мартин отказал. Роберт Тилтън е известен с връзките си с мафията, измами с пари от дарителите, като изхвърлянето на боклука изпратените молитвени нужди без писмата да са отваряни и довеждането на голям брой наивни християни в района на Далас до просешка тояга "посяли" последните си пари и стигнали до домовете за бездомни, след което е разкрит от Ole Anthony от Trinity Foundation в Далас - християнин работещ сред бездомните и по-късно през 1992 г. са направени няколко изобличаващи репортажа по телевизията ABC News. Освен, че се жени и развежда когато му падне Тилтън си направил 40-дни както Исус в пустинята, само, че на Хаваите с пиене на бира и ходене за риба.
цитирай
8. анонимен - HBread
16.07.2010 19:30
Библията е критерия, по-който се определя, кой е истински проповедник. Всичко, което съм чул или прочел от Бени Хин, отговаря на Словото, което Бог ни е написал в Библията. Нормално е Божията сила да се проявява толкова мощно при неговите служби. Бени непрекъснато цитира Библията, а аз вярвам на думите в нея. Така че, ако някой се съмнява в Бени - нека да вярва на Библията - тогава да говори за или против някой.

Щом това, което някой проповядва е библейско не е правилно да го наричат лъже-проповедник или лъже-пастор и т.н.

Нека всички, които искрено търсят и вярват в Бога и призовават името на Исус по всяко време и на всяко място да бъдат богати, мощни с огромно влияние по целия свят за да принасят много плод.

И в това се прославя Отец, когато ние принасяме много плод в Името Исус!!!
цитирай
9. ernest - Всеки си има право на мнение
17.07.2010 07:29
Всеки си има право на мнение. Но зависи и кой колко познава проповядването на даден проповедник, както и това което пише в Библията. Бог е реален и има силата да върши чудеса, но някои хора спекулират с това. Лошото е, че такива като Бени Ментето изкривяват Божието слово и хората, които не са много умни и чуят да кажем 4-5 проповеди в които не е задължително, но обикновено има по няколко малки залитания с лъжедоктрини лесно се хващат. Някои са с напълно промити мозъци. Ами примерно да погледнем човека написал първите два коментара. Той въобще не е в час сякаш не е чувал за Галатяни 3:13 или Колосяни 3:12-14 и се опитва да хвърля проклятие, като става смешен. Много лесно бих могъл да изтрия коментарите му, но го оставих за да можете да видите какви безмозъчни идиоти има. Истинските християни благославят. През годините докато бях молитвен партньор на Бени Хин бях много зле с парите и дори веднъж ни спряха тока, въпреки че сметката не бе голяма. След като престанах да се моля за Бени и Святия Дух ми забрани това, постепенно започнаха да ми се оправят нещата. От тогава на моменти бивам с парите, а на моменти не бивам - това не е най-важното. Важното е да се следва Господа и неговите заповеди, всичко останало е суета. В Божието слово неслучайно пише: "Но търсете (Божието) царство и (всичко) това ще ви се прибави." (Лука 12:30), "А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христа Исуса" (Филипяни 4:19) и "И така, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно, и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас." (1 Петрово 5:6-7). За съжаление в България малцина познават църковната история (аз лично не познавам нито един човек) и не могат да видят огромната пропаст между християнството от I век и сегашното изродено николаитско и фарисейско християнство. Само няколко неща които ще спомена са, че повечето християни честват езическите празници, като примерно този на прераждането на новото слънце на 25 декември (когато в много езически култове са извършвали човешки жертвоприношения включително и в Рим) под фалшивото име "Рождество Христово" без в Библията да е посочена датата на раждането на Исус, който дори не е роден през зимния период, а и факта, че само езичниците са си чествали рождени дни, но днес 99.99% от християните правят това по езическото поверие в магията и астрологията (за момента още не съм срещнал човек, който освен мен да не чества рождени дни), изпълняват ритуали и приемат доктрини, които не са били познати на ранните християни и продължават все повече да се отдалечават от първоначалното христово учение. Бог със сигурност знае кои са неговите! Да припомня и думите на Исус: "В онзи ден мнозина ще Ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли Име пророкувахме, не в Твоето ли Име демони изгонвахме, и не в Твоето ли Име направихме много чудеса? - но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!" (Матея 7:22-23)
цитирай
10. ernest - Само дето в Библията не пише така!!!
17.10.2010 20:54
анонимен написа:
Библията е критерия, по-който се определя, кой е истински проповедник. Всичко, което съм чул или прочел от Бени Хин, отговаря на Словото, което Бог ни е написал в Библията. Нормално е Божията сила да се проявява толкова мощно при неговите служби. Бени непрекъснато цитира Библията, а аз вярвам на думите в нея. Така че, ако някой се съмнява в Бени - нека да вярва на Библията - тогава да говори за или против някой.

Щом това, което някой проповядва е библейско не е правилно да го наричат лъже-проповедник или лъже-пастор и т.н.

Нека всички, които искрено търсят и вярват в Бога и призовават името на Исус по всяко време и на всяко място да бъдат богати, мощни с огромно влияние по целия свят за да принасят много плод.

И в това се прославя Отец, когато ние принасяме много плод в Името Исус!!!


Исус не идва на земята за да прави хората богати, а за техните души и проповядва благовестието на бедните:

„ Колко мъчно ще влязат в Божието царство ония, които имат богатство!” (Марко 10:23)

„А които ламтят за обогатяване, падат в изкушение, в примка и в много глупави и вредни страсти, които потопяват човеците в разорение и погибел. Защото сребролюбието е корен на всички злини, към което като се стремяха някои, те се отстраниха от вярата, и пронизаха себе си с много скърби” (I Тимотея 6:9-10)

„Ако искаш да бъдеш съвършен, иди, продай имота си, и дай на сиромасите; и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай.” (Матея 19:21)

„При това ви казвам: По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.” (Матея 19:24)

„Не избра ли Бог бедните на този свят да бъдат богати с вяра и наследници на царството, което е обещал на тези, които Го любят?” (Яков 2:5)

Учениците на Исус Христос какви бяха бедни или богати? Да погледнем в Новия завет:

„И Той вдигна очи към учениците Си и каза: Блажени сте вие, бедните, защото е ваше Божието царство” (Лука 6:20)

Може да се каже, че основният принцип е християните да се задоволяват с това което имат:

„Не се впримчвайте в сребролюбието; задоволявайте се с това, което имате, защото сам Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя” (Евреи 13:5)

А ето и още един библейски цитат, който мразят лъжепроповедниците на евангелието на просперитета:

"И ако някой предава друго учение и не се съобразява със здравите думи на нашия Господ Исус Христос и учението, което е според благочестието, той се е възгордял, без да знае нищо, и има нездраво желание за разисквания и празни спорове,от които произлизат завист, разпри, хули, зли подозрения, постоянни караници между хора с покварен ум и лишени от истината, които мислят, че благочестието е средство за печалба. А благочестието със скромност е голяма печалба. Защото не сме внесли нищо в света, нито можем да изнесем нещо; но като имаме храна и облекло нека да бъдем доволни с това. А които ламтят за обогатяване, падат в изкушение и в примка, и в много глупави и вредни страсти, които потапят хората в разорение и гибел. Защото сребролюбието е корен на всякакви злини, към което, като се стремяха някои, се отклониха от вярата и пронизаха себе си с много болки.Но ти, Божи човече, бягай от тези неща и се стреми към правдата, благочестието, вярата, любовта, търпението, кротостта." (1 Тимотея 6:3-11)
цитирай
11. анонимен - Б.Хин
06.12.2010 19:45
Напълно съм съгласна, че Бени Хин е лъжепророк и лъжехристиянин.
Жалко, че има още заблудени души, които го защитават и наричат Божий служител.
Б.
цитирай
12. анонимен - SATANA NI MANIPULIRA
08.01.2011 14:09
SPORED MEN TOVA ZA BENI XIN E LIJA TOI E DOSTOEN SLUJITEL NA BOGA SATANA GO ATAKUVA I KLEVETI NIKOI NE E ZASTRAOVAN DALI 6TE SE RAZVEDE PROSTO VOLQ NA BOGA. TOVA NEZNA4I 4E BRAT BENI IN E PRELUBODEEC. A SASTRATA S KOQTO SE DIRJALI ZA RACE NE MISLQ 4E OTNO6ENIQTA MEJDU MIJ I JENA MOGAT DA SA SAMO INTIMNI SAMO V BOGA IMA 4ISTO PRIQTELSTVO NE E VQRNO NE VQRVAM NA LO6ITE SLUXOVE BENI XIN E BLAGOSLOVEN OT BOGA. NE SADETE ZA DANE BIDETE SIDENI.....[ SESTRA TATQNA MIROSLAVOVA] AKO NQKOI ISKA DA SE SVIRJE S MEN SKAIP tanita99545
цитирай
13. ernest - Benny Hinn е лъжепроповедник в овча кожа
08.01.2011 15:54
анонимен написа:
SPORED MEN TOVA ZA BENI XIN E LIJA TOI E DOSTOEN SLUJITEL NA BOGA SATANA GO ATAKUVA I KLEVETI NIKOI NE E ZASTRAOVAN DALI 6TE SE RAZVEDE PROSTO VOLQ NA BOGA. TOVA NEZNA4I 4E BRAT BENI IN E PRELUBODEEC. A SASTRATA S KOQTO SE DIRJALI ZA RACE NE MISLQ 4E OTNO6ENIQTA MEJDU MIJ I JENA MOGAT DA SA SAMO INTIMNI SAMO V BOGA IMA 4ISTO PRIQTELSTVO NE E VQRNO NE VQRVAM NA LO6ITE SLUXOVE BENI XIN E BLAGOSLOVEN OT BOGA. NE SADETE ZA DANE BIDETE SIDENI.....[ SESTRA TATQNA MIROSLAVOVA] AKO NQKOI ISKA DA SE SVIRJE S MEN SKAIP tanita99545

Какво точно е положението около Туфик и Паула Уайт - Бог знае най-добре, но той лъже относно пътуването си с нея. Можете да прочетете и другия постинг посветен специално на тази тема в блога ми. http://ernest.blog.bg/drugi/2010/09/26/svetovno-izvestniiat-teleevangelist-beni-hin-zasnet-s-liubov.611225

А иначе Бени си е лъжепроповедник в овча кожа. Вероятно не познавате света в който живеете и приемате като съвсем малките деца всичко за чиста монета. Колкото по-рано се събудите от съня и седнете здраво да си четете библиите си, толкова по-добре. Ако не разбирате нещата които пиша молете се и питайте Бог дали всичко това е истина и не се изказвайте наивно и глупаво. Писано е:

"Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде." (Яков 1:5)

Да, сатана наистина манипулира църквата, но наясно ли сте за трагичното положение на съвременната николаитска църква пълна с отстъпници. За да се постигне всичко това са използвани именно хора, които проповядват изкривено Божието слово с лъжи и фалшиви доктрини за гнусна печалба. А, ако смятате да си играем на стихове от Библията ето нещо:

" Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи? Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи" (1 Коринтяни 6:2-3)
цитирай
14. анонимен - sa6ko kitarista ot glojene
11.01.2011 15:40
priqtel mnogo jalko za teb,pokai se za tova koeto pi6e6 za beni hin.ne znam v koi gospod vqrva6 ama s sigornost ne poznava6 svqtiqt duh.isis hristos e obe6tal 4e v posledno vreme 6e var6ime po veliki dela i ot nego,4erez svqtiqt duh,beni hin e primer za tova, za6toto v india na edna negova evangelizaciq e imalo blizo 5.miliona 4oveka. dano da ne me razbere6 pogre6no,ne kazvam,4e beni hin e po velik ot isus, no s sigornost,toi jivee v tova obe6tanie i poznava SVIATIAT DUH s sigurnost po dobre ot teb i men.4ao
цитирай
15. ernest - В Библията пише много неща
11.01.2011 18:46
анонимен написа:
priqtel mnogo jalko za teb,pokai se za tova koeto pi6e6 za beni hin.ne znam v koi gospod vqrva6 ama s sigornost ne poznava6 svqtiqt duh.isis hristos e obe6tal 4e v posledno vreme 6e var6ime po veliki dela i ot nego,4erez svqtiqt duh,beni hin e primer za tova, za6toto v india na edna negova evangelizaciq e imalo blizo 5.miliona 4oveka. dano da ne me razbere6 pogre6no,ne kazvam,4e beni hin e po velik ot isus, no s sigornost,toi jivee v tova obe6tanie i poznava SVIATIAT DUH s sigurnost po dobre ot teb i men.4ao


Виждам, че има много хора, които са ревностни за Бог, но не познават света в който живеят. Да, вярно е, че в продължение на 3 дни общият сбор от хора които са посетили събранията на Бени Хин в Индия са 5 милиона. Повечето посетители са били и през трите дни и вероятния сбора от хора е около 2-3 милиона. Въпросът обаче е къде се намират душите на тези хора? В Божието слово пише много неща. Да започнем с това:

„Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.” (Матея 24:24)

За кого мислите, че се отнася този стих?

Кръщението със Светия Дух е много важно преживяване, но още по-важно е постоянното практикуване на говоренето на езици и евентуално дарбите. Аз си имам няколко дарби от Светия Дух. А, по-добре не говори човече дали аз имам Светия Дух, че единствено хулата срещу Светия Дух е непростима (Матея 12:32). Не се гневи от ревност по Бени Хин ненужно - той си е подписал присъдата пред Бог с това което говори и прави. Бъди ревностен за Божието слово и бъди внимателен:

"И така, възлюбени мои братя, нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи" (Яков 1:19)

Бени Хин така яко забаламосва наивниците, че направо не е истина. В Книгата си "Добро утро, Святи Душе" пише, че Светия Дух е отделна личност и по-късно в проповедите си по TBN пуска бисера, че всъщност Исус, Светия ДУх и Бог Отец са 9 личности, което е окултно поверие. Когато получава упреци за ужасно големия брой доктринални грешки Бени заявява, че при следващото издание на книгата си ще ги премахне. Познайте обаче дали ги е премахнал? Аз лично съм проверявал последното му издание и все още нищо не е променил... Такива са и преводите на български.

Стотици пастори, проповедници и служения, както харизматици, така и нехаризматици изобличават Бени Хин като алчен, лъжец, манипулатор, икуменист, лъжепроповодник проповядващ фалшиви доктрини. Само малка част от тях са: Дейвид Уилкерсън, Джъстин Петерс, Джон МакАртър, човека с отговори от Библията - Ханк Ханеграаф, Текси Марс, Уолтър Вейт, Майкъл Шайтлер, Joseph C. Hough (президент на New York's Union Theological Seminary), Джоузеф Чамбърс, Майк Опенхаймер, месиянския равин Стенли Честер, Truthseekers, Christian-Witness Ministries, Let us Reason Ministry, Christian Reserach Service, организацията за изобличаване на ересите и култовете PFO (Personal Freedom Outreach), Оле Антъни и фондацията Trinity акцентираща на изобличаването на телеевангелистите измамници и тн. и тн. Равинът Harold S. Kushner относно Бени Хин казва:

"I hope there is a special place in Hell for people who try and enrich themselves on the suffering of others."

"Надявам се, че в ада има специално място за хората, които се опитват да се обогатят върху страданията на другите."
цитирай
16. анонимен - е, вече знаеш, че има и друг като теб, ...
22.01.2011 16:27
е, вече знаеш, че има и друг като теб, т.е. такъв, който не чества ни коледа, ни великден, нито пък рождени дни!
аз не зачитам тези неща, защото не са библейски.
не си сам!
има и други, разбрали за несъстоятелността на тези чисто езически "празници"!
цитирай
17. анонимен - Искам да добавя по повод спомена...
22.01.2011 16:40
Искам да добавя по повод споменаването на книгата "добро утро, Святи душе", че аз никъде в словото не виждам някой Божий човек да се е молил на Святия дух.

молитвите се отправят предимно към Отец в Името на Сина.
има молитва и директно към Йешуа, но мисля, че е само една - на Стефан, преди да почине.

поздрави!
цитирай
18. ernest - Много правилно
22.01.2011 18:30
анонимен написа:
Искам да добавя по повод споменаването на книгата "добро утро, Святи душе", че аз никъде в словото не виждам някой Божий човек да се е молил на Святия дух.

молитвите се отправят предимно към Отец в Името на Сина.
има молитва и директно към Йешуа, но мисля, че е само една - на Стефан, преди да почине.

поздрави!


Точно така! Аз споменавам този негов еретизъм в една моя книга.
Ернест
цитирай
19. анонимен - SAMO BOG E SVQT[ TATQNA MIROSLAVOVA] - TANITA
25.01.2011 20:03
BRATQ PAK 6TE POVTORQ 4E SATANA ATAKUVA BRATA BENI HIN! NE SAM SAGLASNA 4E E '' LIJE PROROK '' ILI TEM PODOBNI BOG ZNAE ISTINATA NE SIDETE ZA DA NE BIDETE SIDENI KAZVA BIBLIQTA! ZATOVA BRAT ERNEST SAVETVAM VI NE SIDETE! AKO E TAKA KAKTO TVARDITE , A AZ NE VQRVAM BOG 6TE SI SVIR6I RABOTATA! NIE SME BOJII SLUJITELI NE '' SELSKI KLUKARKI'' NEBIVA DA KRETIKUVAME A DA NAPITSTVAME BIBLIQTA KAZVA ''AKO BRAT TI SAGRE6I SMIMRI GO AKO SE POKAE PROSTI MU'' ISUS NE DOIDE DA SIDI A DA SPASI SVOITE LUDE. SESTRA TANITA SKYPE TANITA99545
цитирай
20. анонимен - ERNEST IMAM VAPROS ZA6TO TOGAVA V INDIQ BOG 4REZ BENI HIN IZCERI MNOGO BOLNI HORA STAVAHA OT INVALIDNITE SI AKOLI4KI AKO TOI NE BE6E DOSTOEN SLUJITEL NA BOGA T
25.01.2011 20:16
AZ SI6TO SAM PROTIV DVOISTVENIQ JIVOT NIKOI NQMA PRAVO DA LIJE BOGA ! NO SPORED MEN ZLOSLOVENETO NE E NA4INA PROSTO SE MOLETE ZA BENI HIN NE ISKAM DA POVQRVAM V VSI4KI TEZI NE6TA KOITO SA NAPISANI PO GORE MNOGO UVAJAVAM BENI HIN SKORO RAZGOVARQX S EDIN XVALITEL NA IME ILIQ PANOV I TOI KATO MEN NE VQRVA V TEZI KLUKI ZA DA MI OTGOVORITE SKYPE TANITA99545
цитирай
21. ernest - Съжалявам
26.01.2011 22:04
анонимен написа:
AZ SI6TO SAM PROTIV DVOISTVENIQ JIVOT NIKOI NQMA PRAVO DA LIJE BOGA ! NO SPORED MEN ZLOSLOVENETO NE E NA4INA PROSTO SE MOLETE ZA BENI HIN NE ISKAM DA POVQRVAM V VSI4KI TEZI NE6TA KOITO SA NAPISANI PO GORE MNOGO UVAJAVAM BENI HIN SKORO RAZGOVARQX S EDIN XVALITEL NA IME ILIQ PANOV I TOI KATO MEN NE VQRVA V TEZI KLUKI ZA DA MI OTGOVORITE SKYPE TANITA99545

Съжалявам, че има много такива мошеници, които се опитват да се облагодетелстват на гърба на дарителите и в същото време да прекарват фалшиви учения сред вярващите като Бени Хин. Още преди 4 години Светия Дух ми забрани да се моля за Бени Хин и аз никога няма да го направя повече, освен, ако Светия Дух не ми открие нещо и не ми каже. Седем години бях негов молитвен партньор и се молих всеки ден за Бени Хин и съжалявам за това. Съжалявам за изгубеното време и че съм се молил за него. Знам, че Господ ми е простил, но никой не може да върне и да отмахне лошите неща, които ми се случиха от момента когато станах молитвен партньор на служенията Benny Hinn Ministries и Kenneth Copeland Ministries. Ако по-рано знаех какви глупости и лъжи проповядва и пише в книгите си Бени Ментето никога нямаше да му бъда молитвен партньор.
Жалко, че все още не влизате в час с истинското положение на нещата. Не си поставяйте главите в пясъка, като щраусите за да не виждате истината. 99% от църквите отдавна вече са паднали, независимо от това, че има някакви там служби и служения - много от нещата се правят по човешки и езичеството в църквата е повече от самото християнство. Абсолютно всичко започвайки от титлите в църквите, лъжедоктрините, десятъците, икуменизма, традициите с празниците, като честването на деня на слънцето на 24-25 декември за "Рождество", иглолистното дърво от култа към Астарта и Юлe, пентаграмите и хексаграмите идващи от магията и кабала, които се поставят по елхите и в украсата на църквите през това време, рождените дни, които идват от магията и астрологията, 8-март, пасторките и феминизма, отклонението с бракосъчетанията или сватбените пръстени, които са в чест на Ра и окултно символизират безкрая, божествата на слънцето и луната, панталоните, които обуват заблудените жени от 45 години насам (сексуалната революция), вратовръзките, които носят повечето мъже от повече от 250 години, много от съвременните така наричани "християни" са метросексуални и тн. и тн. Трудно е да се изброи всичко. Но когато духовните ви очи са затворени или сте под въздействието на заблудителни духове и не виждате ясно нещата ще говорите и ще пишете глупости. Четете си Библиите - там всичко пише и сравнявайте с това, което е сега и каквото правят в църквите или такива, като Бени Хин.

Вече има няколко постинга от теб и ако продължаваш да пишеш постинги с глупости без да мислиш и да си съпоставяш фактите ще бъдат трити!
цитирай
22. ernest - Отговор към - AZ SI6TO SAM PROTIV DVOISTVENIQ ...
26.01.2011 22:39
анонимен написа:
AZ SI6TO SAM PROTIV DVOISTVENIQ JIVOT NIKOI NQMA PRAVO DA LIJE BOGA ! NO SPORED MEN ZLOSLOVENETO NE E NA4INA PROSTO SE MOLETE ZA BENI HIN NE ISKAM DA POVQRVAM V VSI4KI TEZI NE6TA KOITO SA NAPISANI PO GORE MNOGO UVAJAVAM BENI HIN SKORO RAZGOVARQX S EDIN XVALITEL NA IME ILIQ PANOV I TOI KATO MEN NE VQRVA V TEZI KLUKI ZA DA MI OTGOVORITE SKYPE TANITA99545


Както вече казах в Божието слово пише:

"Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи? Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи" (1 Коринтяни 6:2-3)

Вие може и да не съдите ангели, аз за вас не знам, но аз ще съдя! А тук на земята Бог е заповядал да изобличаваме:

„да изобличиш смело ближния си, за да не се натовариш с грях заради него.” (Левит 19:17)

„Онези, които съгрешават, изобличавай пред всички, за да имат и другите страх.” (Първо послание към Тимотея 5:20)

„и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте” (Ефесяни 5:11)

Бени Хин много добре знае какво прави. Има поне три изобличителни книги специално за него написани от християни и служения на посветени да изобличават ересите и лъжедоктрините. И още голям брой книги в които се изобличават лъжедоктрините като цяло. Той плаща луди пари на адвоката си и много от изобличителните видео клипове по Yоutube са премахвани и после пускани отново от други хора, дори когато в тях не присъства Бени Хин, но се изобличават лъжедоктрини.
Нормално е когато християните се молят понякога Бог да върши изцеления независимо къде се намират - в Библията има поне около 30 стиха с това.
До този момент няма нито едно абсолютно доказано сериозно изцеление по време на походите на Бени Хин. Разследванията сочат, че някои хора имат временни подобрения или си самовнушават, че са изцелени, има случаи когато някои стават от колички и след няколко дни пак се връщат на тях и само след 1-2 месеца умират. Разследванията на поход с няколко гига на Бени Хин от Inside edition показват, че от 76 обявени на подиума случаи за изцеление нито един не е изцелен в крайна сметка. Гледали ли сте как едно сляпо малко 9-годишно момче на един поход казва, че е изцелено? Да, ама по-късно се оказва, че малкия Ванденколик (както е фамилията му) не е прогледнал и днес вече е пораснал и разказва за случилото се. На един от походите по време на падането в духа (slain in the Spirit) един човек пада върху възрастна жена и тя получа счупване на бедрото и умира. За да не се разчуе случая и да не се стигне до съд Бени Дава на семейството й 15 милиона долара немъчени получени от неговите дарители. Бени Хин минава от някъде и си прави походите на които постоянно събира пари, дори когато някой е финансирал цялото му турне, ама по-важното е какво става по-късно. Ние харизматичните християни често сме преживели малки или големи свръхестествени изцеления от Бог и вярваме в изцеренията от Бог и това е нещо напълно нормално, но хитреци, като Бени Хин използват именно това, ако има кой да им се върже разбира се.
цитирай
23. анонимен - albena mateva
27.01.2011 16:11
beni molise za balgaria za6toto imame dvama pastori vseloto iedinia pastor iska xorata dasi slgat karpi na glavata ida neadat svinsko i dase miat krakata
цитирай
24. анонимен - zasto stava taka taman vsi4kivzexa da povyrvat bog neznam
27.01.2011 16:22

apa drugia nego iska zastoto toi bil pogolym propovednik toi bil u4en
цитирай
25. ernest - Много добър пастор
27.01.2011 21:17
анонимен написа:
beni molise za balgaria za6toto imame dvama pastori vseloto iedinia pastor iska xorata dasi slgat karpi na glavata ida neadat svinsko i dase miat krakata

Това е много добър пастор. Слава на Бога, че има като него. Тези неща са точно по Библията. За това, че християните трябва да си измиват един на друг краката говори заповедтта, която Исус дава на учениците си в Евангелие от Йоана 13:14:

Той стигна до Симон Петър, който му каза: "Господи, нима ти ще измиеш краката ми?“ Исус отговори: "Сега не разбираш какво правя, но по-късно ще разбереш.“
Петър му каза: "Никога няма да позволя да измиеш краката ми!“
А Исус отвърна: "Ако не те измия, няма да бъдеш един от онези, които ми принадлежат.“
Тогава Симон Петър му каза: "Господи, измий не само краката ми, а и ръцете и главата ми!“
Исус каза: "Когато човек се е изкъпал, цялото му тяло е чисто и трябва да измие само краката си. Вие сте чисти, но не всички.“
(Исус знаеше кой ще го предаде и затова каза: ";Не всички сте чисти.“)
След като изми краката им, той отново облече горната си дреха, върна се на мястото си и им каза: "Разбирате ли какво направих за вас?
Вие ме наричате "Учител" и "Господ" и сте прави, защото наистина съм такъв.
Както аз, вашият Учител и Господ, измих краката ви, така и вие един на друг трябва да миете краката си." (Йоан 13:6-14)

Апостол Павел казва жените да си слагат покривало на главата понеже иначе се посрамват в 1 Коринтяни 11:5:

"А всяка жена, която се моли или пророкува с непокрита глава, посрамва главата си. Защото това е същото както ако обръсне главата си. Ако жената не покрива главата си, може също и да отреже косите си. Но понеже е срамно една жена да отреже косите си или да обръсне главата си, тя трябва да покрива главата си.
А мъжът не трябва да покрива главата си, защото той е Божият образ и слава, а жената е славата на мъжа, защото не мъжът бе създаден от жената, а жената; от мъжа. И не мъжът бе създаден за жената, а жената - за мъжа. Затова жената трябва да покрива главата си в знак на това, че е подвластна, а също и заради ангелите." (1 КОРИНТЯНИ 11:5-10)

В Стария завет има на две места заповеди за чистите и нечистите храни Левит, 11 глава и Второзаконие 14 глава.
цитирай
26. анонимен - tatqna miroslavova[ tanita]
29.01.2011 14:25
spored bibliqta nebiva da se doverovame na 4ove6ki predrasidici isus kaza 4e tova koeto vliza v ustata ne umirsqva 4oveka a tova koeto izliza ot neq kato kletvi i huli zatova sestra albena pravaste otnosno li4nata higena da trqbva da se spazva. li4no az sam vlizala v 4eruvi kadeto na 4ovek mu se 6te da ima protivogaz. da li4nata higena e vajna za6toto telata ni sa za slava na boga!
цитирай
27. ernest - Исусовото завещание да се мият краката
29.01.2011 15:56
анонимен написа:
spored bibliqta nebiva da se doverovame na 4ove6ki predrasidici isus kaza 4e tova koeto vliza v ustata ne umirsqva 4oveka a tova koeto izliza ot neq kato kletvi i huli zatova sestra albena pravaste otnosno li4nata higena da trqbva da se spazva. li4no az sam vlizala v 4eruvi kadeto na 4ovek mu se 6te da ima protivogaz. da li4nata higena e vajna za6toto telata ni sa za slava na boga!


Виждам, че някои хора не могат да се ориентират при постингите и не разбират кога кой е писал коментара. Когато пиша коментари винаги оставям темата написана от някого другиго по-рано най-отгоре за да може читателите да видат за какво става въпрос. Тъй като някой незапознат с това може и да не разбере кой е писал - със зелени букви най-отгоре си пише кой е написал коментара. В случая това съм аз - Ернест. Отляво на текста-коментар, който е цитиран остава отвесна линия. От мястото където пиша аз вече няма линия. Когато обаче някой пише два коментара един след друг те са от един АйПи адрес и остава само последния, към който вече пиша двата коментара, ако имам такива.

Това завещание което Исус дава да правят неговите последователи има две значения. В топлия климат на Израел хората са ходели обути със сандали и тъй като не са носели чорапи по краката им се наслоявали прах и бактерии. По тази причина хората сами са си миели кракато от гледна точка на лична хигиена и за да си охладят краката. Но когато Исус измива краката на апостол Петър - това е акт на смирение и предпазна мярка от възгордяването, както в наши дни се разпространила лъжедоктрината за лидерите. По тази причина Исус казва:

"Вие Ме наричате Учител и Господ и добре казвате, защото съм такъв. И така, ако Аз, Господ и Учител, ви умих краката, то и вие сте длъжни един на друг да си миете краката. Защото ви дадох пример да правите и вие, както Аз направих на вас. Истина, истина ви казвам: слугата не е по-горен от господаря си, нито пратеникът е по-горен от онзи, който го е изпратил." (Йоана 13:13-16)

Така с думите "слугата не е по-горен от господаря си" се оприличава миещия, който заема позицията на слуга по време на миенето на краката. И когато всеки християнин измие краката на друг християнин той се постава в позицията на служител. Посланието на Исус с тези думи e: НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОРЕН ОТ ДРУГИЯ.
цитирай
28. анонимен - SESTRA TANITA
30.01.2011 14:16
ERNEST BIBLIQTA NE KAZVA JENITE DA NOSQT ZABRADKI
цитирай
29. ernest - Оставам с убеждението, че комуникирам с малоумни
30.01.2011 17:36
анонимен написа:
ERNEST BIBLIQTA NE KAZVA JENITE DA NOSQT ZABRADKI


Библията говори за покривало. В Израел се използват както от жени, така и от мъже молитвени шалове наричани Талит, но е неправилно мъжете да си поставят такива, както изяснява апостол Павел:

"А всяка жена, която се моли или пророкува с непокрита глава, посрамва главата си. Защото това е същото както ако обръсне главата си. Ако жената не покрива главата си, може също и да отреже косите си. Но понеже е срамно една жена да отреже косите си или да обръсне главата си, тя трябва да покрива главата си.
А мъжът не трябва да покрива главата си, защото той е Божият образ и слава, а жената е славата на мъжа, защото не мъжът бе създаден от жената, а жената; от мъжа. И не мъжът бе създаден за жената, а жената - за мъжа. Затова жената трябва да покрива главата си в знак на това, че е подвластна, а също и заради ангелите." (1 КОРИНТЯНИ 11:5-10)

"Сами преценете дали е прилично една жена да се моли на Бога с непокрита глава." (1 Коринтяни 11:13)

В страните извън Израел няма подобна практика на носенето на молитвени шалове и това вършат и кърпи или забрадки. В редки случаи разбира се има жени, които са си прочели какво пише в Библията и го изпълняват - познавам една сестра, която си поставя шал на главата, но същото нещо вършат и кърпи или забрадки. Знам и за една църква в която си мият краката, жените си слагат кърпи или нещо там и не носят мъжки дрехи (панталони).
В дадения случай е важен принципа, а не думата - аз си поправих използваната дума на "покривало" за да няма недоразумения.

Писна ми да цитирам по два пъти едни и същи стихове. Четете си Библията и размишлявайте какво се казва в нея.

Моля прочетете и следния мой постинг относно това какво е правил Бини Хин с Паула Уайт в Рим. Бил ли е Във Ватикана, както твърди. Дал съм и телефони и и-мейл за връзка с дадения проект на Ватикана за проверка, ако някой се съмнява, че Бени Хин лъже http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225

цитирай
30. анонимен - ISUS IDVA ZA SVOQTA 4ERKVA NEKA DA SE PODGOTVIM[ TANITA]
06.02.2011 13:17
BRATQ I SESTRI ISUS KAZVA V SLOVOTO SI 4E 6TE 4UEM ZA GLAG I VOENNI SLUHOVE NO DA NE SE SMO6TAVAME ZA6TOTO TOVA TRQBVA DA STANE. BOJIETO CARSTVO IDVA PODGOTVETE SE. BELEZITE NA SVIR6EKA SA FAKT GLADA V TUNIS , VOINATA V EGIPET,ZEMETRESENIETO V HAITI, NARASNALATA PRESTIPNOST, OKULTNOSTITE, RAZVRATA, AL4NOSTA, SEBELUBIRTO NA HORATA, LIPSATA NA SASTRADANIE,AL4NOSTTA I O6TE MN DRUGI NE6TA SA DOKAZATELSTVO 4E ISUS IDVA . PRIZOVAVAM VI DA SME EDINNI ,ZA6TOTO NIE SME HRISTOVOTO TQLO NEKA DA SME SPLOTENI DA PROPOVQDVAME BLAGOVESTIETO . BOG E BLIZO IDVA TOI ZA MEN I ZA VAS NEKA DA OTVORIM SIRCATA SI SEGA ZA HRISTA ISUS E NA VRATATA SAMO TOI 4AKA DA ZATRIBI TRIBATA I 6TE DOIDE OT NEBESATA!!!
цитирай
31. анонимен - за пръстените
18.02.2011 03:40
ernest написа:
[quote=анонимен]AZ SI6TO SAM PROTIV DVOISTVENIQ JIVOT NIKOI NQMA PRAVO DA LIJE BOGA ! NO SPORED MEN ZLOSLOVENETO NE E NA4INA PROSTO SE MOLETE ZA BENI HIN NE ISKAM DA POVQRVAM V VSI4KI TEZI NE6TA KOITO SA NAPISANI PO GORE MNOGO UVAJAVAM BENI HIN SKORO RAZGOVARQX S EDIN XVALITEL NA IME ILIQ PANOV I TOI KATO MEN NE VQRVA V TEZI KLUKI ZA DA MI OTGOVORITE SKYPE TANITA99545



Съжалявам, че има много такива мошеници, които се опитват да се облагодетелстват на гърба на дарителите и в същото време да прекарват фалшиви учения сред вярващите като Бени Хин. Още преди 4 години Светия Дух ми забрани да се моля за Бени Хин и аз никога няма да го направя повече, освен, ако Светия Дух не ми открие нещо и не ми каже. Седем години бях негов молитвен партньор и се молих всеки ден за Бени Хин и съжалявам за това. Съжалявам за изгубеното време и че съм се молил за него. Знам, че Господ ми е простил, но никой не може да върне и да отмахне лошите неща, които ми се случиха от момента когато станах молитвен партньор на служенията Benny Hinn Ministries и Kenneth Copeland Ministries. Ако по-рано знаех какви глупости и лъжи проповядва и пише в книгите си Бени Ментето никога нямаше да му бъда молитвен партньор.
Жалко, че все още не влизате в час с истинското положение на нещата. Не си поставяйте главите в пясъка, като щтраусите за да не виждате истината. 99% от църквите отдавна вече са паднали, независимо от това, че има някакви там служби и служения - много от нещата се правят по човешки и езичеството в църквата е повече от самото християнство. Абсолютно всичко започвайки от титлите в църквите, лъжедоктрините, икуменизма, традициите с празниците, като честването на деня на слънцето на 24-25 декември за "Рождество", иглолистното дърво от култа към Астарта и Юлe, пентаграмите и хексаграмите идващи от магията и кабала, които се поставят по елхите и в украсата на църквите през това време, рождените дни, които идват от магията и астрологията, 8-март, пасторките и фемини
цитирай
32. анонимен - boite se ot boga iva3daite slava nemy 3avinagi amin
18.02.2011 22:37
bratia ne sadete ka3a bog 3a da ne budete sudeni ne съдьа Бени Хин нека господ съди имаите сшрах ине сьдеше заштото това е господна раБоша
цитирай
33. анонимен - не СЬДИ ДА НЕ бЬДЕШ СЬДЕН
18.02.2011 23:10
и ТОЗИ бРАТ КОИТО СЕ ПРАВИ НА МНОГО УМЕН ЧЕ МНОГО РАЗбИЛРА бОЖИЕТО СЛОВО ТОИ КАТО НЯМА ДАбА ОТ бОГА ДА ИЗЦЕРАВА А ДРУГИ Я ИМАТ ДА НЕ УбИЖДА ЗАШТОТО ТОИ СИ ПОЛУЧИ ВЕЧЕ ЗАСЛУЖЕНОТО ОТ бОГА
цитирай
34. анонимен - и ТОЗИ бРАТ КОИТО СЕ ПРАВИ НА МНОГО ...
19.02.2011 02:13
анонимен написа:
и ТОЗИ бРАТ КОИТО СЕ ПРАВИ НА МНОГО УМЕН ЧЕ МНОГО РАЗбИЛРА бОЖИЕТО СЛОВО ТОИ КАТО НЯМА ДАбА ОТ бОГА ДА ИЗЦЕРАВА А ДРУГИ Я ИМАТ ДА НЕ УбИЖДА ЗАШТОТО ТОИ СИ ПОЛУЧИ ВЕЧЕ ЗАСЛУЖЕНОТО ОТ бОГА

а ти откъде знаеш какво си е получил?
самият ти не осъди ли в момента?

освен това, съденето, което толкова много се осъжда, всъщност, присъства в целия ни живот и без него не може - отсъждаме на база данни, преценяваме нещата, което пак е вид отсъждане за тях и т.н.

а и Ернест е дал уместно цитати човекът относно съденето.
цитирай
35. анонимен - исках просто да попитам вчера от...
19.02.2011 02:17
исках просто да попитам вчера относно пръстените, но нещо не се получаваше.
за първи път чувам, че това е някакъв езически обичй, виж ти, интересно!
цитирай
36. анонимен - искам да допълня, Ернест, че се р...
19.02.2011 02:21
искам да допълня, Ернест, че се радвам за разбирането ти относно много от изброените неща - за пасторките, празниците, за покривалото на жените при молитва, за феминизма и т.н. !!!
цитирай
37. ernest - Относно пръстените
19.02.2011 16:17
анонимен написа:
исках просто да попитам вчера относно пръстените, но нещо не се получаваше.
за първи път чувам, че това е някакъв езически обичй, виж ти, интересно!


Доста по-подробно съм описал нещата в книгата "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества". Да много неща произлизат от езичеството включително и сватбените халки. Когато Александър Македонски превзема Египет някъде около 332 г пр. Хр. сватбените халки са пренесени в Европа и се разпространяват в Рим, но първоначално се изработвали само железни и се носели единствено от жените, които нямали дори лични имена и приемали родовото име от рода от който произхождали. Съвременните брачни церемонии практикувани в църквите също произлизат от езичеството и са канонизирани като такива по време на контрареформацията от римокатолическата църква на Трентския вселенски събор. Препоръчвам да прочетете книгата. Най-малкото църквата може да си я набави за църковната библиотека. Вътре са включени много неща, които е добре да знае всеки истински християнин, за да не може да бъде мамен.
цитирай
38. анонимен - исках просто да попитам вчера от...
19.02.2011 18:44
ernest написа:
анонимен написа:
исках просто да попитам вчера относно пръстените, но нещо не се получаваше.
за първи път чувам, че това е някакъв езически обичй, виж ти, интересно!


Доста по-подробно съм описал нещата в книгата "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества". Да много неща произлизат от езичеството включително и сватбените халки. Когато Александър Македонски превзема Египет някъде около 332 г пр. Хр. сватбените халки са пренесени в Европа и се разпространяват в Рим, но първоначално се изработвали само железни и се носели единствено от жените, които нямали дори лични имена и приемали родовото име от рода от който произхождали. Съвремените брачни церемонии практикувани в църквите също произлизат от езичеството и са канонизирани като такива по време на контрареформацията от римокатолическата църква на Трентския вселенски събор. Препоръчвам да прочетете книгата. Най-малкото църквата може да си я набави за църковната библиотека. Вътре са включени много неща, които е добре да знае всеки истински християнин за да не може да бъде мамен.


ми, аз не посещавам в момента някаква определена църква, просто се спрях, желаейки да преосмисля нещата и да изтрезнея от религиозното и вавилонско вино, с което, малко или много, са упоени повечето вярващи в Йешуа ал - Машиах.

какво мислиш за "триединството" и за "троицата"?
а за съботата?

поздрав!
цитирай
39. ernest - ми, аз не посещавам в момента няк...
20.02.2011 08:25
ми, аз не посещавам в момента някаква определена църква, просто се спрях, желаейки да преосмисля нещата и да изтрезнея от религиозното и вавилонско вино, с което, малко или много, са упоени повечето вярващи в Йешуа ал - Машиах.

какво мислиш за "триединството" и за "троицата"?
а за съботата?

поздрав!
[/quote]

Зависи от дадения индивид. Някои хора като ходят на църква се зареждат духовно и като престанат отпадат, но при други това никак не е така. Ако човек не е достатъчно силен във вярата трябва да посещава някакъв вид църква, за да може да израства в познаването на словото и да има общение с вярващите. Добро нещо са домашните молитвени групи и домашните църкви. Исус казва: "Където има двама или трима, аз съм между тях". В Новия завет църквата е предимно домашна. Апостол Павел ходи по синагогите в съботните дни и проповядва, но повярвалите се събират по домовете си и се молят. Думата троица не е включена като термин в Библията, но Исус достатъчно ясно казва "Аз и Отец сме едно", от една страна, а от друга заявява за Светия Дух: "От мен ще взима и на вас ще дава". Съботата е дадена за ден за почивка, тъй като Бог за 6 дни сътвори света и на седмия съботата си почина и тя е дадена за Вечен завет. Исус според евангелията, а и раннохристиянските апологети възкръсна през първия ден от седмицата - неделята, но това не измести Сътворението и Вечния завет. Според един доклад до императора по време на гоненията християните са се събирали на определен ден сутринта и са пеели хвалебствени песни за Исус и това вероятно се отнася за неделята, но деня за почивка пак си остава съботата. През апостолските времена ранните християни се събирали и правели обща трапеза, но това което се практикува от съвременната църква доста се различава от Господната трапеза по онова време. Това са елементарни и дребни неща, но е добре да се спазват.
Включвам и два линка на мои по-раншни постинги (ако не сте ги чели) на тема дните от седмицата и църковните постройки

http://ernest.blog.bg/drugi/2009/11/13/promianata-na-cyrkvata-1-dnite-ot-sedmicata.435250

http://ernest.blog.bg/drugi/2009/12/02/promianata-na-cyrkvata-4-cyrkovnite-sgradi.446946
цитирай
40. анонимен - Здравей, Ернест! Къде видя в ...
21.02.2011 16:02
Здравей, Ернест!

Къде видя в словото понятието "ходене на църква"?
Няма такова нещо, това е наша измишльотина. Църквата / еклесия, кахал / е събранието на вярващите и ти го знаеш, предполагам.
Тогава за какво "ходене на църква" може да иде реч?

Аз затова казах, че не посещавам определена църква в момента, в смисъл на дадена деноминация.
А иначе, наистина това е образецът, оставен ни от ранната църква - да се събираме по домовете и не само това, но би следвало и повече време да прекарваме заедно, даже ако е възможно вярващите да работят нещо заедно, да живеят близо един до друг.
Иначе какво Тяло сме, като сме разпердушинени на хиляда посоки и се виждаме от време на време...

Защо мислиш, че за някого би било полезно да посещава официалните деноминации?
Няма ли да се опие прекалено много с вавилонско вино?
И да се затвърди още повече в църковната инерция?

По повод на триединството, като как го разбираш, щом като не се говори за такова нещо в словото?
Йешуа и Отец Му са едно, но и за учениците се казва да бъдат едно, както и Те са едно!
Е, учениците една личност ли са тогава?

дори когато Йешуа, Божият Син се възнесе на небето, Той пак е отделна личност, Която седна отдясно на Величието във висините!

Освен това, Той казва на учениците Си - Моят Бог и вашият Бог, Моят Отец и вашият Отец!
казва за Отец и че е по- голям от Него!

Освен това, след като Йешуа е син, това не означава ли, че е роден от Бога?
Иначе, как ще е пъровроден и единороден?

Виж и тези стихове:

Юда 1:25
на единствения Бог наш Спасител, чрез Исуса Христа нашия Господ, да бъде слава и величие, и преди всичките векове, и сега, и до всичките векове. Амин.

1 Тимотей 1:17
А на вечния Цар, на безсмъртния, невидимия, единствения Бог, да бъде чест и слава до вечни векове. Амин.

1 Коринтяни 8:6
но за нас има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него.

Има разграничаване между Бог, Който е Отец, ЙХВХ и Неговият Син Йешуа
цитирай
41. анонимен - По повод на съботата, аз нямам пр...
21.02.2011 16:27
По повод на съботата, аз нямам предвид да е заменена с неделята, защото това е абсурдно отвсякъде!
Но имах предвид дали не е преминала в деня "днес", както твърдят някои хора, облягайки се на:

Евреи 4:7
затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си".

Или, както казват тези хора, съботата вече е в деня днес, защото за Божиите хора оставала ЕДНА съботна почивка - в новоопределения ден - "днес"
Или - вече нямаме право, поне претендиращите да са новозаветни светии, да имаме "наши си работи и наши си дела", според както гласи предишната заповед за съботата според завета, сключен на Синай, завет, под който ние не сме, защото вече има нов, а като има нов завет и заповедите са нови, ако и да няма принципна разлика с предишните, а и свещенството е друго.

Изход 20:9
Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

Просто, ако новозаветните светии са призвани да нямат свои СИ дела и да не живеят своя СИ живот, то тогава не би ли трябвало наистина според Евреите и съботата вече да е в деня "днес", т.е. - всеки ден?
Какво мислиш?
цитирай
42. ernest - Опитвам се да не изпадам в излишни теологически въпроси, които могат да объркат някого
21.02.2011 21:43
Не бих искал да объркам някого с излишни сложни и не напълно ясни теологични въпроси. Има такива, които са напълно ясни. Когато Жан Калвин изисква от Църковния съд, наичан La Consistoire Мигел Сервет да бъде изгорен жив едната от обвинителните точки е, че Сервет е казвал, че троицата идва от езичеството - това е тема, която споменавам в първа глава на книгата ми "Измамата за Коледата" и в последната глава на книгата също пиша за шествие, което правели в Египет на тяхната езическа "света троица". Има християнски общини и в наши дни, но как да направим нещо подобно тук? От съществуващите в САЩ и Канада най-много ми харесват общините на хутеритите (споменавам за тях в книгата "Лъжата за св. Валентин"), които са около 50 на брой. Точно така църквата е еклесия - събора от вярващи. Домашните църкви са споменати в следните стихове: Колосяни 4:15, Филимон 1:2, Римляни 16:4 и 1 Коринтяни 16:19. А църковните постройки базилики идват от езичеството и са направени на магически принципи. Навлизат по времето на Константин Велики, когато християнството започва да се изражда и смесва с езичеството и тъй като са езически в тях дори има включен олтар (олтара би трябвало да служи за жертвоприношение). Протестантските повечето не са, но постройката нищо не топли. Аз доста рядко посещавам някакви църкви, просто хората са ми братя в Господа, но са затънали в различни традиции и фалшиви учения и догми. През топлите месеци по-често ходя някъде. Има и малко по-добри места и много от пасторите не са лоши хора. Предстоящата ми книга разобличава лъжеучения в съвременното християнство и ще е полезна, както за лично осмисляне на нещата, така и за учебно помагало към библейските училища и най-вече за пасторите и църковните съвети. Има какво да се направи за църквата и някои хора имат задължение пред Бог да събуждат останалите и да им посочват правия път и различните нередности, за да се поправят.
цитирай
43. анонимен - Не бих искал да объркам някого с и...
22.02.2011 02:25
ernest написа:
Не бих искал да объркам някого с излишни сложни и не напълно ясни теологични въпроси. Има такива, които са напълно ясни. Когато Жан Калвин изисква от Църковния съд, наичан La Consistoire Мигел Сервет да бъде изгорен жив едната от обвинителните точки е, че Сервет е казвал, че троицата идва от езичеството - това е тема, която споменавам в първа глава на книгата ми "Измамата за Коледата" и в последната глава на книгата също пиша за шествие, което правели в Египет на тяхната езическа "света троица". Има християнски общини и в наши дни, но как да направим нещо подобно тук? От съществуващите в САЩ и Канада най-много ми харесват общините на хутеритите (споменавам за тях в книгата "Лъжата за св. Валентин"), които са около 50 на брой. Точно така църквата е еклесия - събора от вярващи. Домашните църкви са споменати в следните стихове: Колосяни 4:15, Филимон 1:2, Римляни 16:4 и 1 Коринтяни 16:19. А църковните постройки базилики идват от езичеството и са направени на магически принципи. Навлизат по времето на Константин Велики, когато християнството започва да се изражда и смесва с езичеството и тъй като са езически в тях дори има включен олтар (олтара би трябвало да служи за жертвоприношение). Протестантските повечето не са, но постройката нищо не топли. Аз доста рядко посещавам някакви църкви, просто хората са ми братя в Господа, но са затънали в различни традиции и фалшиви учения и догми. През топлите месеци по-често ходя някъде. Има и малко по-добри места и много от пасторите не са лоши хора. Предстоящата ми книга разобличава лъжеучения в съвременото християнство и ще е полезна, както за лично осмисляне на нещата, така и за учебно помагало към библейските училища и най-вече за пасторите и църковните съвети. Има какво да се направи за църквата и някои хора имат задължение пред Бог да събуждат останалите и да им посочват правия път и различните нередности за да се поправят.


като каза "пастори" искам да вмъкна, че и това не е библейско понятие!

цитирай
44. анонимен - По повод на съботата, аз нямам пр...
22.02.2011 02:34
анонимен написа:
По повод на съботата, аз нямам предвид да е заменена с неделята, защото това е абсурдно отвсякъде!
Но имах предвид дали не е преминала в деня "днес", както твърдят някои хора, облягайки се на:

Евреи 4:7
затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си".

Или, както казват тези хора, съботата вече е в деня днес, защото за Божиите хора оставала ЕДНА съботна почивка - в новоопределения ден - "днес"
Или - вече нямаме право, поне претендиращите да са новозаветни светии, да имаме "наши си работи и наши си дела", според както гласи предишната заповед за съботата според завета, сключен на Синай, завет, под който ние не сме, защото вече има нов, а като има нов завет и заповедите са нови, ако и да няма принципна разлика с предишните, а и свещенството е друго.

Изход 20:9
Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

Просто, ако новозаветните светии са призвани да нямат свои СИ дела и да не живеят своя СИ живот, то тогава не би ли трябвало наистина според Евреите и съботата вече да е в деня "днес", т.е. - всеки ден?
Какво мислиш?

и изобщо - начинът, по който се провеждат събиранията - някой говори, а другите слушат.
това да не е евангелизиране, където наистина един, и то пратен от Бога, говори Божиите думи за благовестване на неприелите благата вест!
но в събранията на вярващите се предполага да няма нужда от това и всеки да може да участва с нещо за обща полза и насърчение на тялото.

за коя църква има какво да се направи?
щото, ако това са сбъркани по същина институции/ организации, нямащи общо с Тялото, което е жив ОРГАНИЗЪМ, а не ОРГАНИЗАЦИЯ, то какво може да се направи?
освен да се излезе от такива места!

а какви са тези твои книги, ти писател ли си?
цитирай
45. ernest - Така се получи
22.02.2011 20:32
Не бях го планирал, но виждах нередностите и просто започнах да си разследвам нещата и след това да пиша, за да може и другите да се поучат. Така е редното - не е правилно братята да се оставят в тъмнината. Поне да им се покаже истината, а после всеки както си реши. Смятам, че е по-добре да се излезе, но за момента в моя регион още няма други като мен или поне не знам за такива. Има хора, които са вярващи, не ходят на църква, но пак си живеят със заблудите и идеите на "Движението на вярата". В ранната църква не е имало църковна длъжност пастор или пастир (от гр. поймен). Първи Жан Калвин (член на тайно общество) и Улрих Цвингле използват името пастир като название за църковна длъжност. Още в Стария завет срещаме понятието пастир, но то не е название на църковна длъжност. А Господ е пастир, както казва крал Давид или както Исус бива наричан "добрия пастир". Еретично е някой да се нарича "пастир", след като Господ е истинския пастир. Никъде раннохристиянските апологети не споменават някой да се е наричал пастир или да има църковни пастири. Дори в леко манипулативния Никейски събор през четвърти век сред присъстващите не е имало нито един пастир. Ето един линк към мой постинг на тема църковни длъжности от преди година и половина:

http://ernest.blog.bg/drugi/2009/11/25/promianata-na-cyrkvata-3-dlyjnostite-v-cyrkvata.442573
цитирай
46. анонимен - благодаря ти много!
23.02.2011 02:17
благодаря ти много!
цитирай
47. анонимен - zasramete se i imaite.
17.03.2011 06:16
imai te strah ot BOG KOITO VI SUSDADE. purvata zapoved e davuzlybi6 BOG s cqlotosi surce i vsi4kiqsi ym i blijniqsi akoi e blijniqt nali vsi4ki nie bratiq i sestri deca na BOGA TOI E GRAN4ARQ a nie glinata v RACETEMU. BOG DAVI BLAGOSLOVI!!!
цитирай
48. анонимен - ОСЪЖДЕНИЕТО НОСИ БЕЗПЛОДИЕ И БОЛЕСТИ
17.03.2011 22:11
Осъждението носи безплодие и болести

Има хора, които съдят другите служители за какво ли не. Това е причина много от тях да имат проблеми със здравето си, а някои да са в сериозни финансови затруднения. Един пастор съдеше друг как служи. След няколко години се разболя от сериозна болест на сърцето. Преди време един човек дойде при мен и започна да ми говори против Бени Хин. Беше написал и книга срещу него. Всички членове на семейството му бяха болни. На едно наше събрание по време на хвалението той започна да трепери демонично, а лицата на дъщерите му бяха изкривени. След това този човек започна да ми разказва какво е положението със семейството му и бях шокиран от това, което чувах. Той сподели, че няма спокойствие в дома си, едната му дъщеря го заплашва да го убие, а той не може да спи. Причината за тези проблеми беше, че той съдеше Божии помазаници.

А когато Давид се връщаше, за да благослови дома си, Михала, Сауловата дъщеря, излезе да посрещне Давид и рече: Колко славен беше днес Израилевият цар, който се съблече днес пред очите на слугините на служителите си, както се съблича безсрамно един никакъв човек! А Давид каза на Михала: Пред Господа, Който предпочете мене пред баща ти и пред целия негов дом, за да ме постави вожд над Господните люде, над Израиля, да! Пред Господа играх. И ще се унижа още повече, и ще се смиря пред собствените си очи; а от слугините, за които ти говори, от тях ще бъда почитан. Затова Михала, Сауловата дъщеря, остана бездетна до деня на смъртта си. (2 Царе 6:20-23)

Когато съдим другите, вредим на себе си, а не на тези, които съдим. Затова Бог ни заповядва да не съдим, защото ни обича. Жената на Давид го е презряла заради танца му пред Божия ковчег и затова е останала бездетна до смъртта си. Днес Бог е същият, какъвто е бил тогава, и последствията от греха са същите. Внимавай с осъждението, защото вредиш на себе си. Съденето е причина за безплодие и днес.

Някои служители не се развиват, не растат в Бога, нямат духовни плодо
цитирай
49. анонимен - Продължението на "Осъждението носи безплодие и болести"
17.03.2011 22:14

Някои служители не се развиват, не растат в Бога, нямат духовни плодове и утробите на техните служения са затворени поради това, че са съдили или съдят как другите служат, как хвалят Бога или как живеят и проповядват.

Това Слово се изпълнява и буквално. Има хора, които не могат да имат деца, защото съдят другите. Време е за промяна. Време е за покаяние. Нека любовта и ходатайството да заменят осъждението и критикарството!

Не съдете и няма да бъдете съдени; не осъждайте и няма да бъдете осъждани; прощавайте и ще бъдете простени; давайте и ще ви се дава; добра мярка, натъпкана, стърсена, препълнена ще ви дават в пазухата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва. (Лука 6:37-38)

Илия Панов


Бъдете благословени
цитирай
50. анонимен - Hora Bratq i sestri 4uite !!!
18.03.2011 15:39
Kakvo kazva deqniq na apostolite 5:38 И сега ви казвам, оттеглете се от тия човеци и оставете ги, защото, ако това намерение или това дело е от човеци, ще се повали,но ако е от Бога, не ще можете го повали. Пазете се да не би да се намерите и богопротивници. tova kaza gamaliil i tova beshe vqrno neka da ne govorim kakv e pastor Benny Gospod znae nai dobre sastoqnieto mu vsi4ko e golo i raskrito pred Tozi pred Kogoto ima da otgovarqme neka da ne sadim a naprotiv da blagoslavqme Bog davi blagoslovi vsi4ki i neka da ne se opitvame da izvadim sa4icata ot okoto na blijniq si a da ne vidim gredata v svoeto oko,kogato nqkoi ot nas e po veren i po posveten ot Benny i 4rez racete mu stavat znameniq i 4udesa izvarsheni ot Svqtiq Duh togava da oponira i da govori no i togava nqmame pravo zashtoto ima samo edin zakonodatel i sadia koito shte sadi i jivite i martvite a nie kakvo sme horata instrumenti i pras koqto bez Boga e nishto Bog da vi blagoslovi
цитирай
51. анонимен - Saglasen sam s Brat Iliq Panov i s tezi koito govorqt protiv sadeneto !!!
18.03.2011 15:49
И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.Taka 4e neka po dobre blagoslavqme a ne da Hulim Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло Amin !!!
цитирай
52. ernest - Жалко е, че има толкова много заблудени хора
19.03.2011 18:03
Направил съм този постинг за Бени Хин, а и следващия http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225 за да може братята и сестрите, които са в Господа да се осъзнаят и да им дойде акъла. Християнството вече тотално се е променило и няма нищо общо с ранното християнство и това, което е учел Исус. Бени Хин е просто поредния измамник, хитър лъжец и манипулатор живеещ на гърба на християните, който постоянно говори само за пари и евентуално за изцеления за да има някакъв начин да активизира дарителите. Част от служението ми към Бог включва и разобличаването на такива като Бени Хин. Нямам какво повече да коментирам. Всичко съм написал, включително и в коментарите. Моля четете и коментарите ми. Нямам намерение по 2-3 пъти да пиша едно и също и да коментирам едни и същи стихове само защото не сте прочели коментарите или не сте ги осмислили. Дано Господ да ви отърве от заблудите и лъжеученията! Четете си Библиите!
Не съм слушал проповеди на Илия Панов и не знам какво проповядва, но в Библията никъде не пише, че ако някой изобличава ще боледува и ще бъде безплоден - това са пълни глупости и е лъжедоктрина въведена от окултистите внедрени в християнството! Да, тази лъжедоктрина е въведена преди повече от 35 години. Единствено нов нюанс има идеята за безплодието и глупавия пример с Михала. В официалната страница на Илия Панов видях снимка на лъжеапостола Джон Екарт от Чикаго, който е доверено лице на илюмината Питър Уейгнър и това ми е достатъчно.

Михала, която е първата от десетина жени на крал Давид презря мъжа си за това, че той игра гол препасан само с ленен ефод. По тази причина Давид просто я изостави и не прави секс с нея и тя няма деца от него. Давид противно на заповедите на Бог за израелските крале да не си взимат много жени има над десет жени. В случая с Михала - една по-малко, която го е презряла и като я наказва да няма негови деца му е все едно. А и да не пропусна още да изясня, че Михала не е била напълно бездетна - тя има пет сина, но не от Давид, а от следващ съпруг:

"И царят взе двамата сина на Ресфа, дъщерята на Аия, които беше родила на Саул, Армоний и Мемфивостей, и петимата сина на Михала, дъщерята на Саул, които беше родила на Адриил, сина на меолатянина Верзелай, и ги предаде в ръцете на гаваонците." (2 Царе 21:8-9)

Михала се омъжва повторно за Фалатил, но Давид пак си я взима обратно за жена, нещо, което е забранено със заповед от Бог:

"Предай жена ми Михала, която съм взел за жена срещу сто филистимски краекожия.
Исвостей, прочее, прати та я взе от мъжа й Фалатиила Лаисовия син." (2 Царе 3:14-15)

Четете си Библиите и разсъждавайте! Помислете си какво ще стане, ако след написването на тези два постинга Илия Панов хипотетично вземе, че се разболее сериозно, аз ли ще съм му виновен? - Не разбира се! Аз не му желая никакво зло, а и няма такъв библейски принцип със споменатата лъжедоктрина. Има случаи когато наистина може да се види действие на зла сила, но тя не е от Бог. В посочения случай от него някакъв човек имал сериозни проблеми със семейството си и всъщност това е следствие, от което се разболял. И да не беше написал, че е от сърдечна болест пак щеше да бъде ясно, тъй като някои хора дори биха получили удар и умрели на място. Вероятно дъщерята на посочения човек е била невярваща, но в това да има сериозни спречквания между невярващи хора в семейството е напълно нормално и е казано от Исус, че така ще бъде:

"Защото дойдох да разлъча човек от баща му, дъщеря - от майка й и снаха - от свекърва й; и неприятели на човека ще бъдат домашните му. Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който обича син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене" (Матей 10::34-37)

Да, вярно е, че има харизматимни християни, които са демонизирани. На събранията на Бени Хин също ще видите как падат хората и всички се тресат, но при Исус и в целия Нов завет няма описани такива действия на тресящи се хора по такъв начин, преди да се изцелят. Точно обратното имаше хора тресящи се и падащи в огън и вода под действието на демон (Матея 17:15-18), които Исус на мига изцеляваше! Ще ви разкажа една история. Бях дал нещо, което имах за продаване на познат, което струваше 5 лв. Той не ми го плати веднага, после нещо се позабави и почна да отлага, мина малко повече от месец и човека умря. Защо умря човека? Защото ми дължеше 5 лв. ли? Глупости! Той си е бил болен от дълго време, но просто така са се стекли обстоятелствата. Когато станах молитвен партньор след известно време забелязах, че точно в дните когато пристигаха писмата (с искания за сеене) все някой се опитваше с нещо да ме измами. И това не беше случайност, както в описаните по-горе случаи. Не беше 1-2-3-4 пъти, но постоянно. По едно време дори направо ми писна и го включих в списъка с молитвените нужди на двете служения с които бях молитвен партньор и от едното хората бяха по-сериозни и четяха молитвените нужди без директно да ги изхвърлят и след време проблема изчезна при тях. При Бени Хин пък след време направо излезе един друг много по-сериозен проблем. В дадения случай тези неща са се случвали защото тези хора са съпътствани от демон на измама и те все още мамят християните като им източват парите с лъжлви доктрини и претексти, но не всеки човек е достатъчно чувствителен в Духа, за да усети такива неща както се е случило с мен още в началото на влизането в молитвено партньорство.
цитирай
53. ernest - Хора вие с всичкия ли сте?
23.03.2011 16:48
Папите също говорят за Бог и въпреки това си живуркат и плетат интриги през вековете. Оргиите в Латеранския дворец почти не престават над 1000 години. Да е паднала папската институция? Единственото добро е, че възникна протестантството, но пак не е както е било ранното християнство. Да един ден всички ще се явят пред Бог и ще си получат заслуженото, но и тук на тази земя трябва да не стоим безучастни иначе хитреците, мошениците и хората в тайни луцифериански общества се възползват от християнството и го видоизменят. Не бъдете наивници. В ранното християнство се правеха църковни събори и еретиците се отлъчваха от църквата, но сега, когато официалната църква вече е паднала няма кой да застане и да каже: "Този човек е лъжец, еретик и мошеник!". А ако някой като мен го каже изкарвате, че той не бил наред, но някои служители на Бога ще съдят ангели, а други ще искат да има къде да се скрият. Бог да ви благослови да откриете истината и да не служите на фалшиви доктрини!
цитирай
54. ernest - Бени Хин е лъжец
23.03.2011 23:56
анонимен написа:
Bojiqt chovek e smiren i ima plodovete na Duha toi nikogo ne osajda i ne dava prisadi a ti nesprq da kazvash i da namekvaj 4e 4uvash mn qsnu Duha na Boga i nesprq da hulish Bojiq pomazanik dori kogato Bojiqt Duh se beshe vdignal ot Saul i beshe varhu David toi neposmq da vdigne raka sreshty Bojiqt pomazanik kakto se izrazi tam a ti nesprq da hulish beni hin toi moje da e sqkakav no nie nqmame pravo da davame prisadi koi kakav i i da obijdame tezi za koito e umrql ISUS taka che pokaji mi plodovete na Duha i togava da govorim za hristiqnstvo slovoto kazva ne sadete za da ne badete sadeni nqma smisal ot teq neshta da kazvash koi kakav e bil KOITO SMIRQVA SEBESI SHTE SE VAZVISI neiskam da zvucha grubo no prosto da se zamislish God bless you all.


Когато един човек лъже - той е лъжец. Както доста ясно съм написал в другия постинг http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225 когато хванаха Бени с любовницата му публично излъга и има видео записи на изказването му в предаването по телевизията където лъже, че е patron of arts. Ето ви линк към страницата където се съдържа видео запис от 5 август 2010 г. на предаването This is Your day и Бени ЛЪЖЕ хората, че е patron of arts (покровител на изкуството) към Ватикана:

http://www.benedictionblogson.com/2010/08/05/benny-hinn-national-enquirer-article-pure-lie/

Но това съвсем не e единственият случай на лъжа от негова страна. Бени е хващан десетки пъти в лъжи за неща които пише в книгите си. Ами да вземем примерно превърналата се в "класика" лъжа, че баща му Костанди е бил кмет на Яфа, което може да прочетете в ранните му книги като "Добро утро, Святи Душе", но отсъства в последната му биографична книга "Той ме докосна". Е в наше време много лесно може да се провери такава информация, въпреки че разследващи християни са го открили още в началото на 90-те години, преди аз да го разследвам. Няма как арабин да стане кмет на еврейска община, а най-малкото по онова време дори не е имало отделна община за Яфа, а е била ощина Тел Авиф-Яфа. Включвам цитат от книгата "Кой е Бени Хин – помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа?":

"....по времето на раждането на Бени Хин кмет на общината Тел Авиф-Яфа е бил Израел Роках, който е кмет на Тел Авиф през периода от 15 ноември 1936 до 13 април 1953 г. Следващият кмет на общината Тел Авиф-Яфа е Хаим Леванон, който е кмет от 13 април 1953 г. до 1959 г. Кметът по времето на чийто мандат Бени Хин емигрира за Канада е Мордехай Намир през периода 1959-1969 г. Ето това са истинските кметове по време на детството на Бени Хин и определено нито един от тях не е баща му! "

А Бени Хин ЛЪЖЕ християните в книгата "Добро утро, Святи Душе":

„Баща ми беше кмет на Яфа по време на моето детство. Той беше здрав човек, висок над метър и осемдесет, с тегло около 110 килограма и роден за лидер.” (Добро утро, Святи Душе, стр. 28 в бг. издание и 17 стр. в оригиналното на английски)

Чудя се откъде ви дойде на ум да сравнявате Бени Хин с краля Саул. Бени Хин да не е крал на Израел, че да го наричате помазаник. Той не е помазан със специалното Божие миро предназначено за помазването на приборите в храма и за кралете на Израел. А всички ние сме приели едно помазание като сме повярвали - това на Исус Христос и никой християнин не е повече или по-малко помазан от другите - поне в Библията никъде не пише такива неща. Казвате, че съдя Бени Хин, но аз само го изобличавам. Май дори не разбирате и значението на думите. Да съдиш означава да дадеш някого под съд. Ако хипотетичко осъдех Бени Хин после щях да дам парите, които взема от него на бедните.

Можете да задавате въпроси, но ако не разсъждавате с главите си и продължавате да пишете глупости ще изтривам коментарите ви!!!
цитирай
55. ernest - kakvo mislite za prorok manasiq ...
29.03.2011 12:25
анонимен написа:
kakvo mislite za prorok manasiq mladejat koito slujeshe s nego i ima neveroqtno slovo na znanie Gospod moshno go upotrebqva oshte ot takava mladejka vazrast,spored vas Bog nqmashe li da mu otkrie ako benny hinn e lajeprorok kakvo e mnenieto vi ? blagodarq


Не разбирам нещо въпроса. За кой Манасия става въпрос? Но тъй като стана въпрос за мъже на Бог ще дам един пример. Дейвид Уилкерсън се е случвало да бъде на една платформа с Бени Хин, но Господ по онова време не му е открил нищо. Едва след години, когато Дейвид Уилкерсън чува какви еретизми говори Бени Хин застава против него и казва, че богохулства. Ето и линк на изказването на Дейвид Уилкерсън
http://www.vbox7.com/play:af0cc572
цитирай
56. ernest - http://www. youtube. com/watc...
29.03.2011 17:52
анонимен написа:
http://www.youtube.com/watch?v=brfm79Qlhvc&feature=related



Не бях го чувал тоя черничкия, но и той лъже яко по масонската телевизия TBN. Лъже хората с лъжедоктрината за сеенето. При това вкарва и лъжедоктрината за помазанието. http://www.youtube.com/watch?v=50OaIBw9iF4&feature=related

Дори в официалната си страница говори за "пророческо помазание", но такова нещо никъде не пише в Библията, а е еретизъм. Ето и линк
https://prophetmanasseh.com/partner.php

Моят отговор за това е: Гарван, гарвану око не вади!

Черничкия яко залъгва хората. Когато се абонираш към неговия сайт първо започваш да получаваш и-мейли като ти искат по стотици долари за пророчества, след това хиляди долари и специално към това "обяснение", че ако не му изпратиш пророчествата на благословение няма да се сбъднат. Последно е почнал да рисува "пророчески портрети", което е нарушение на Божиите заповеди. Но това е поредният начин да се правят пари. Баща му Бернард Джордан пък в официалната си страница предлага "пророчески сапуни". Включвам директен линк към Zoe Ministries където се предлагат "пророческите сапуни" http://www.zoeministries.com/public/themes/default.aspx?themeid=41
Пророческо водачество според неговия сайт можело да се получи през 2006 г. за цялата година срещу 3 000 долара. Преди повече от 1200-1300 години вече е била измислена дума за това което прави той и се практикува в пророческото училище на баща му - СИМОНИЯ. През първата половина на 2010 г. Менасех публикувал в twitter едно "негово" пророчество, но разследващи християни ракриват, че това всъщтност е цитат от индийската кришнарска книга Бхагавадгита и след като започва да се дискутира въпроса вече споменатото "пророчество" е премахнато.

Майката на Яким Манасех Джордан разбира се също е "пророчица". Дебра Джордан има пет деца. Подобно на мъжа си тя проповядва голям брой ню ейдж доктрини. Така например едната е „силата на дишането”, според която в зависимост от това как вдишвате вие сте благословени или проклети, но в Библията никъде не пише подобни неща. Това е ню ейдж!!! Пазете се от лъжедоктрините на семейство Джордан!

Ще ви дам и един пример за фалшив пророчески дух с цитат от книгата "Игра с огъня" на Волфганг Брюне:

"Онези от братята, които говорели на езици, се съгласили преди това помежду си и се помолили на Бога да не позволяват на духа, ако той не е от Бога, да направи изповедта от 1 Йоан 4:2 за принадлежност към Исус. Довели и пророчицата Дора Ленк, от която трябвало да говори духът, когото искали да изпитат и проверят.

"Първият основен въпрос беше: "Ти дух, който си се заселил в Дора Ленк, какво казваш за нашия високопоставен Господ, кой е Той?" Но през цялата вечер духът не направи тази изповед. Той говори за всичко друго - за възкресението на Исуса, за славата Му, за завръщането Му, за изливането на Духа и други подобни, но според моето твърдо убеждение той не можа да направи тази изповед, защото Бог не допусна това. На следващата сутрин духът се опита да ни измами, като сам се представи за Исус и заяви: "Аз съм Исус, Господ, Божият Син, аз бях човек, станах плът заради вас, аз страдах и умрях заради вас. Това не ви ли е достатъчно?" Това не беше библейската изповед на божествения Дух - от и за Исуса, а измама, като че ли той самият беше Исус." (Игра с огъня стр. 57)
цитирай
57. ernest - Няма различни помазания
31.03.2011 00:18
анонимен написа:
znam 4e tez ihora plashtat cena za da sa v tazi poziciq a kogato pastor benny kazva proklinam vseki koito se protivi na tova pomazanie e zashtoto nesamneno to e ot Boga i to nosi sas sebesi plodovete mu a koito se protivi na tova oskarbqva Duha na Boga i pak dori pastor Benny da ne e kazal taka tozi chovek koito se protivi i govori sreshty deistvieto na Duha i go naricha lajliv kakto napraviha knijnicite i fariseite na ISUS kato kazaha che chrez Veelzevul izgonva besovete te POHULIHA DUHA a za takav GRQH NQMA PROSHKA DANO BOG DA PROSTI NA VSEKI KOITO E GOVORIL PROTIV SVQTIQ DUH I GO NARICHA LAJLIV AMA NEZNAM DALI SHTE E VAZMOJNU...


А бе вие хора не разбрахте ли, че няма различни видове помазания! Това не е библейско и го няма в Библията. В Библията няма нито един единствен стих който да говори за различни помазания. Няма такова нещо като пророческо помазание за което говори малкия християнски Майкъл Джаксън. Я да си прочетете отначало цялата Библия и след една година пак да си поговорим!!! В посочения от вас линк http://www.youtube.com/watch?v=brfm79Qlhvc&feature=related е пълно с лъжеучения и дори Паула Уайт поучава неща с ню ейдж характер, като ритъма на Светия Дух - цялото й обяснение произлиза от ню ейджа. Манасех говори лъжедоктрини като казва идиотизма, че за да получиш помазание трябва първо да преминеш през болка, но в Библията никъде не пише подобни неща, напротив пише, че като сме повярвали всички сме приели помазанието на Исуса Христа.

А иначе Бени Хин просто баламосва по всякакви начини християните и тъй като Манасех е от неговите хора добре се разбират и подкрепят.
цитирай
58. анонимен - моляви-имайте-страх-от-бога...
02.07.2011 19:40
моляви-имайте-страх-от-бога-недейте-да-говорите-против-пастири-не-си-слагайте-жар-на-главата-който-съди-ще-бъде-съден-не-говорете-такива-лъжи-за-брата-бени-хин
цитирай
59. анонимен - от-сестра-деси-бог-наистина...
02.07.2011 19:45
от-сестра-деси-бог-наистина-много-употребява-бени-хин,
цитирай
60. ernest - от-сестра-деси-бог-наистина...
08.07.2011 23:13
анонимен написа:
от-сестра-деси-бог-наистина-много-употребява-бени-хин,


Аз не ви питам дали Господ използва Бени Хин или не, но прилагам конкретни доказателства и ако не ви харесва написаното в Библията, ако искате можете направо да започнете да се молите на Бени Хин, но ако познавате Библията и неговите учения и книги ще сте наясно, че той е лъжец, мошеник и използвач, проповядващ фалшиви доктрини. Мисля, че вече съм изтрил достатъчно глупави изказвания, но, ако не мислите с главите си ще продължавам да трия.
цитирай
61. анонимен - не хвърляйте бисерите на свинете защото......
05.09.2011 09:20
Не можете да обясните нещо и да привлечете някого ако първо Бог не е пожелал да му отвори очите и ушите....не се напрягай и знай че всичко е в Божия съвършен план ....а то за Бени Хин -кво да се каже повече:поради такива се хули Божието име в света че те досущ станаха като световните личности с който Нашия Спасител няма нищо общо и няма и да има в бъдеще но те ще си приемат осъждението защото станаха по лоши и от хората-езичници и за тях по има шанс отколкото за този лъжехристи др.който продават Божието.
цитирай
62. анонимен - otnosno beni hin
02.10.2011 16:54
ako ste vqrva6ti lili ne 6te vi kaja dva citata ot bibliqta
1. IZVADI PARVO GREDATA OT TVOETO OKO I POSLE IZVADI SA4ICATA OT BRATOVOTO OKO
2 NE SADI DA NE BI I TI DA PADNE6 V SA6TOTO OSAJDENIE
az nz dali tova e vqrno za beni hin no tova koeto vijdam na klipovete 4e mnogo hora se izcelqvat po vreme na negovite slujeniq ne 4e toi a BOG 4rez nego .I spored mene edin savet vi davam koi kakavto i da e ne sadete vseki sam 6te otgovarq za delata si nikoi nqma da otgovarq za delata na drug!!!
цитирай
63. анонимен - емо
06.10.2011 05:38
до този дето писа
"моляви-имайте-страх-от-бога-недейте-да-говорите-против-пастири-не-си-слагайте-жар-на-главата-който-съди-ще-бъде-съден-не-говорете-такива-лъжи-за-брата-бени-хинцитирай"""""............
какъв брат може да ми бъде бени хин след като е мошенник , ами никакъв ,пос коро е лъжебрат, гледайте ://www.youtube.com/watch?v=ImKgisWAk80 и още един клип www.youtube.com/watch?v=yxlnc_20dAA , гледайте 2та клипа и който ми каже че е нормално това дето става там и че бени хин е християнин за пример то на такъм мога само да му кажа че и 100 луди са по добре от него
...и стига с тези заплахи да не коментираме греховете на пасторите, не стига че от амвоните плюят по всеки който не е съгласен с тя а се крият когато искаш да говориш очи в очи с тях , отделно ходят често по америка за да си напълнят куфарите с пари,после идват с навирена глава и вместо да ни бъдат слуги се държат като господари, в българия е пълно с мошенници лъжеапостололи лъцепророци и менте пастори за които просперитета е по важен от душите на хората. Наричам ги както Христос ЛЪЖЕбратя а не братя,
цитирай
64. анонимен - емо
06.10.2011 05:55
преди години бени хин е говорил на конференция в упсала швеция,(знам тази история от свидетел) по време на проповедта една жена започнала истерично и подигравателно да се смее,магът бени хин заповядал на жената да млъкне но уви не можеш да изгониш дявола без Бог, после охраната е изгонила тази жена. как беше " Исус познавам и Павел зная но бени хин не познавам ...""' То и при нас е така повече изгонени души от църквите отколкото изгонени ако изобщо са изгонени нечисти духове от хора които викат за помощ и освобождение.
цитирай
65. анонимен - емо
06.10.2011 06:41
до първия потребител
" Обръщение към болният който написа тази статия за Бени "

" [анонимен]Искам да провериш от нататък живота си какво ще се случи с теб че говориш против помазаник болестите и бедноста ще ти станат приятели'

Този почерк ми е познат прилича на хората на георги бакалов прелом и арц.
на г. бакалов не му се сбъдна фалшивото пророчество за 1милион последователи до 2010г , даже последователите му казаха че е нормално едно пророчество да не се сбъдне, какво Богохулство само, НЯМА нито едно подобно пророчество в библията където Бог да каже " ако се смирите и направите това това и това то Аз ще ви дам 1 или 2 или 3 милиона спасени души" НЯМА НЯМА, даже преди петдесятница Бог каза Деяния 1:4 ...да чакат обещанието от Отца " Святия Дух които се изля на петдесетница и чак тогава Бог им даде около 3000 спасени души Деяния глава 2:41стих, Бог не каза предварително че ще се спасят еди колко си души,никъде Бог не уточнява ако направим това или онова че ще спечелим определен брой души.Ето че ние в българия имаме такива( фалш) пророци които мислят МАЩАБНО но без резултат.
Така че на човек без разум като повечето от прелом и АРЦ даже и със скрита камера със запис например да им покажеш че еди кой си върши грях или мерзост то такъв човек ще ти каже че това е "невъзможно", като коне с капаци са истински фанатици които знаят само да заплашват проклинат и да се хвалят какво супер хваление имат, ами томи бени хин има супер хвалител ама дрогиран
www.youtube.com/watch?v=ImKgisWAk80
има малко хора там които като Лот въздишат заради греха и фалша с които много хора там си мислят че служат на Бог но те служат на лидерството
цитирай
66. анонимен - kakvo si napravil ti pove4e ot benny hinn za bojieto carstvo
08.11.2011 11:19
govorite protiv 4ovek koito e napravi malo pove4e ot vas za bojieto carstvo.
i sas sigornost ste gotovi da prodadete du6ata si na diavola za kola,apartament ka6ta ili pak jena .izvadete si gredata vsi4ki koito govorite protiv brata si.a koito e bezgre6en neka prav da hvarli kamaka vav sobstvenia si brat
цитирай
67. ernest - Относно темата - govorite protiv 4ovek koito e na...
08.11.2011 12:38
анонимен написа:
govorite protiv 4ovek koito e napravi malo pove4e ot vas za bojieto carstvo.
i sas sigornost ste gotovi da prodadete du6ata si na diavola za kola,apartament ka6ta ili pak jena .izvadete si gredata vsi4ki koito govorite protiv brata si.a koito e bezgre6en neka prav da hvarli kamaka vav sobstvenia si brat

Не мога да разбера за кого говориш, тъй като всички, които са в час със случващото се са наясно, че Бени Хин отдавна си е продал душата. Пък както е ясно и от другия ми постинг за който съм дал линк и пак ще дам http://ernest.blog.bg/drugi/2010/09/26/svetovno-izvestniiat-teleevangelist-beni-hin-zasnet-s-liubov.611225 Бени Хин беше хванат на тясно с Паула Уайт и започна да лъже. Разследванията доказаха, че е лъжец!!! А какво аз съм направил за Бог и Божието царство ще научиш, ако прочетеш книгите ми. Ако не ги прочетеш ще си живееш с езически и окултни заблуди влезли в християнството и ще продължаваш да си мислиш, че си добър християнин. От теб зависи. "Защото мнозина са призвани, а малцина избрани" (Матея 22:14)
цитирай
68. анонимен - ha-ha
09.11.2011 16:10
koga nai-posle vseki 6te zapo4ne da gleda i odgovaria samo za sebe si bog mi govori 4e mi dava slujenie kato negovoto no klukarstvoto niama da dade na nikogo istinskata vrazka i ob6tenie s boga kogato razber6 koi si v boga poslednoto ne6to koeto 6te te interesuva e ne4ii razvod za6toto ti ima6 odgovornosti bog ne se interesuva ot tsarkvi a ot li4nosti i 6to e tova laja lajets e nare4en diavola - tozi koito obviniava i 6to li si gubia vremetooooooo
цитирай
69. ernest - Намирам, че губите моето време
09.11.2011 23:38
анонимен написа:
koga nai-posle vseki 6te zapo4ne da gleda i odgovaria samo za sebe si bog mi govori 4e mi dava slujenie kato negovoto no klukarstvoto niama da dade na nikogo istinskata vrazka i ob6tenie s boga kogato razber6 koi si v boga poslednoto ne6to koeto 6te te interesuva e ne4ii razvod za6toto ti ima6 odgovornosti bog ne se interesuva ot tsarkvi a ot li4nosti i 6to e tova laja lajets e nare4en diavola - tozi koito obviniava i 6to li si gubia vremetooooooo


Аз правя това, което трябва (по Божията воля) и го правя доста добре. Но всеки отговаря за себе си. Не мога да разбера за какви личности си мислите. Така и 99% от съвременните християни не живеят както първите христови последователи. Не различават езически традиции в християнството, лъжедоктрините и ню ейдж практиките и въобще малцина наистина са в час с това, което наистина се случва. Каква личност може да бъде примерно човек, който чества "Рождество Христово" на 24-25 декември, нова година на 31 декември и 1 януари, чества рождени дни, отбелязва 1 март и си слага мартеница, 8 март или носи вратовръзка (ако е мъж) или панталони (ако е жена). В случая губите моето време с полу-празни коментари. Обикновено изтривам такива.
цитирай
70. анонимен - xa xa
10.11.2011 11:37
Izlaal si ot edna za da se samozabiesh v druga doktrina.P RILICHASH NA EDIN ZLOBEN SAMOTNIK,pochti ubedena sam che si bil izgonen ot carkvata koiato si posestaval.Ostavi drugite da govoriat za teb kakto ti za beni hin a lichnosti za tezi kioto sa bili dostatachno zadni poluchili sa duha i toi raboti v tiah kato gi pravi po bozi obraz i podobie.Ne e nuzno da ziveesh kato parvite a zivei kato poslednia,kogato bog zivei v teb ne e nuzno da razlichavash.Imam svoite dni v koito da uvaza blizki i priateli chestvam rozdestvo i priemam martenici.A ti si edin samoten grubian, dano bog se smili za teb.Da pretpolozim che pravish tova po bozia vila v koeto mnogo se samniavam, ili moze bi da. Vizdam koa bog ti stoi nad glavatai te pita ne ti li omrazna da se bontuvash protiv martenichkite. Toi te chaka zastoto blizko e vremeto kogato ste pochuka na vratata ti.Dano na teb skoro ti pisne.BOG DA TE BLAGOSLOVI .Albena.
цитирай
71. ernest - Не съм чувал по-глупави думи
10.11.2011 15:57
анонимен написа:
Izlaal si ot edna za da se samozabiesh v druga doktrina.P RILICHASH NA EDIN ZLOBEN SAMOTNIK,pochti ubedena sam che si bil izgonen ot carkvata koiato si posestaval.Ostavi drugite da govoriat za teb kakto ti za beni hin a lichnosti za tezi kioto sa bili dostatachno zadni poluchili sa duha i toi raboti v tiah kato gi pravi po bozi obraz i podobie.Ne e nuzno da ziveesh kato parvite a zivei kato poslednia,kogato bog zivei v teb ne e nuzno da razlichavash.Imam svoite dni v koito da uvaza blizki i priateli chestvam rozdestvo i priemam martenici.A ti si edin samoten grubian, dano bog se smili za teb.Da pretpolozim che pravish tova po bozia vila v koeto mnogo se samniavam, ili moze bi da. Vizdam koa bog ti stoi nad glavatai te pita ne ti li omrazna da se bontuvash protiv martenichkite. Toi te chaka zastoto blizko e vremeto kogato ste pochuka na vratata ti.Dano na teb skoro ti pisne.BOG DA TE BLAGOSLOVI .Albena.


След всички тези изказани глупости ми става ясно защо в Новия завет специално е казано на жените да мълчат в църквите. Не че всички жени са глупави, но заради такива които хем нищо не разбират, хем говорят празни неща (които явно са повечето).

"Жените нека мълчат в църквите, защото не им е позволено да говорят; а нека се подчиняват, както казва и законът." (1 Коринтяни 14:34)

На някои съвременни християни не им харесва обаче какво пише в Библията. За масата от християните на последното време в Новия завет се предрича, че ще бъдат паднали и отдалечени от словото и дори Исус казва:

"Но когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?" (Лука 18:8)

Господ мрази езическите традиции и празници (част от които изброих), които са посветени на езическите божества и заповядва да не ги следваме:

"...внимавай на себе си да не се впримчиш след тях, след като бъдат изтребени пред теб, и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо ГОСПОДА, своя Бог; защото те са вършили за боговете си всяка мерзост, която ГОСПОД мрази; понеже дори синовете си и дъщерите си изгарят с огън за боговете си." (Второзаконие 12:30-31)

Бог не е само любов, но и справедливо наказание. Ето ви и един линк в моя блог за любовта (малко по-различна тема, от която дискутираме в момента) да си почетете за неща, които не знаете и не разбирате http://ernest.blog.bg/drugi/2011/10/25/liubovta-klasificirana-ot-uchenite-kato-quot-bolest-quot.841395
и още няколко линка, които са по темите: http://ernest.blog.bg/lifestyle/2011/02/28/istinata-za-martenicite.695796
http://ernest.blog.bg/history/2011/01/01/nova-godina.660336
http://ernest.blog.bg/lifestyle/2010/12/13/nablijava-koledata-shte-ia-praznuvame-li.649812

Истинските християни трябва да различават доброто от злото и да мразят всичко (а не избирателно), което е от дявола:

"Страхът от ГОСПОДА е да се мрази злото." (Притчи 8:13)

Моля не продължавайте да пишете глупости. Вече ще изтривам подобни несмислени изказвания!
цитирай
72. анонимен - istinata e samo na gospoda
11.11.2011 17:20
Istinata e samo na gospoda i tia e samo edna,che bez vodachestvoto na sv. duh v zivota i v dumite mu nima nikakva sila.I tochno takava lipsva v tvoite argumenti. Samo pri razsazdeniata ti za zenata i neinata rolia v carkvata razbiram kolko lishena ot sila e tvoeto vzaimotnoshenie s boga.Inai velikite licnosti v bibliata biaha slabi i se pokaivaha. Da ne bi da gi spohodit izkushenia i da se otkloniat ot pravia pat,itoi gi savetvashe da se molim edin za drog a ne da se sadim,zastoto s kakvo ste se razlichava me ot sveta. Otnosno pokrivaloto za zenata v carkvata kaza che kosata e neino pokrivalo, i za sluzenieto i kaza che daze kamanite ste nakara da progovoriat ako negovite malchat.No edno vreme mazat si e znael roliata i zenata e bila domakina ,a sega poradi pasivnosta na mazete rolite sa se ramenili i zenata sasto moze da sluzi na bog i v carkvata.Tova sa palni gluposti otnosno pantaloni i t.n.zastoto vremenata sa drugi a i mazete togava sasto sa noseli robi dalgi i ti sasto kato te gledam si krak s modata s tezi sorti.Naistina li smiatas che bog nama da me obicha ako utre izliaza da poticham i si obuia sporten pantalon.Tolkova mnogo stoim i gledame kakvo greshat drugite dokato mozem vtozi moment da se saberem i se molim za milionite spaseni dushi po sveta.Eto tova iska bog ot nas i za tova ni edal nai cennoto svetia si duh v imeto na nashia gospod i spasitel isus hristos .AMIN.NE SE SADETE A SE MOLETE EDIN ZA DRUG.
цитирай
73. ernest - Омръзна ми да се занимавам с прости хора
11.11.2011 18:47
анонимен написа:
Istinata e samo na gospoda i tia e samo edna,che bez vodachestvoto na sv. duh v zivota i v dumite mu nima nikakva sila.I tochno takava lipsva v tvoite argumenti. Samo pri razsazdeniata ti za zenata i neinata rolia v carkvata razbiram kolko lishena ot sila e tvoeto vzaimotnoshenie s boga.Inai velikite licnosti v bibliata biaha slabi i se pokaivaha. Da ne bi da gi spohodit izkushenia i da se otkloniat ot pravia pat,itoi gi savetvashe da se molim edin za drog a ne da se sadim,zastoto s kakvo ste se razlichava me ot sveta. Otnosno pokrivaloto za zenata v carkvata kaza che kosata e neino pokrivalo, i za sluzenieto i kaza che daze kamanite ste nakara da progovoriat ako negovite malchat.No edno vreme mazat si e znael roliata i zenata e bila domakina ,a sega poradi pasivnosta na mazete rolite sa se ramenili i zenata sasto moze da sluzi na bog i v carkvata.Tova sa palni gluposti otnosno pantaloni i t.n.zastoto vremenata sa drugi a i mazete togava sasto sa noseli robi dalgi i ti sasto kato te gledam si krak s modata s tezi sorti.Naistina li smiatas che bog nama da me obicha ako utre izliaza da poticham i si obuia sporten pantalon.Tolkova mnogo stoim i gledame kakvo greshat drugite dokato mozem vtozi moment da se saberem i se molim za milionite spaseni dushi po sveta.Eto tova iska bog ot nas i za tova ni edal nai cennoto svetia si duh v imeto na nashia gospod i spasitel isus hristos .AMIN.NE SE SADETE A SE MOLETE EDIN ZA DRUG.


За Бог има значение как се обличат хората и това го пише в Библията. Освен, ако не ви харесва какво пише в Библията, то тогава друг въпрос.

"Жена да не носи мъжко облекло, нито мъж да се облича с женска дреха; понеже всички, които правят така, са мерзост на Господа твоя Бог." (Второзаконие 22:5)

Щом мислиш, че жената може да служи в църквата, а Библията казва, че не може това означава, че ти не приемаш написаното в Божието слово. Е, можеш направо да си напишеш и нова Библия, ако искаш.

„А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива.” (Първо послание до Тимотея 2:12)

Хора не се изказвайте за неща, които не разбирате, а питайте тези, които са наясно. Ако искате да знаете откога жените носят панталони и как така е станало жените да започнат да проповядват можете да прочетете последната глава на книгата "Лъжата за св. Валентин". Ще ви отнеме само около 2 часа, но от вас зависи.

За молитвата разбира се си права, че трябва да се молим за неспасените (въпреки че пак си се объркала и си писала "спасените"). Съжалявам, че трябваше да ти изтрия вече няколко несмислени коментара, но явно не си от най-умните Божии чада и продължаваш да нахалстваш и да упорстваш.
цитирай
74. ernest - Още нещо
13.11.2011 11:01
Много от съвременните паднали николаитски псевдо-християни, които смесват спокойно езичество с християнство си въобразяват, че вече не е необходимо да се спазват Божиите заповеди и написаното в Библията. Това обаче противоречи на казаното от Исус. Божият син Исус Христос заявява ясно, че нито дори една точка от закона няма да премине и няма да изгуби значението си, дори и след като земята престане да съществува:

„Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.” (Матея 5:18-19)

Много харизматични християни започват да си въобразяват, че като говорят на езици и имат някакви прояви на дарбите вече не трябва да се съобразяват с Божите заповеди и наредби, но това не отговаря на написаното в Библията. На английски отдавна за подобни хора е възникнал изразът charismatic madness (харизматична лудост). Светия Дух не може да противоречи на Божието слово и Божиите заповеди, а което не е от Господа е от дявола!
цитирай
75. анонимен - Kakto vizdam mnogo si chel no da ne bi ...
07.12.2011 18:49
Kakto vizdam mnogo si chel no da ne bi da stane kato v poslanieto na Apostol Pavel do Evreite gl.2;st.12,13,14.Zastoto ako ste vodish horata v istinata na slovoto ne triabva da vadish otdeni pasazi ot nego.i poneze mnogo si uveren s poznaniata si ot bibliata neka da si sluzim samo s neinite dumi, 1-parvo poslanie na apostol pavel do rimlianite 14gl. 4,10,11,12,13,Tova e otnosno Beni Hin.otnosno zenite dali da sluzat ili ne proceti si Deania na apostolite 2gl.17,18,st.Zastoto spored teb sa poslednite vremena a tam sa spomenati zenite. I posledno za pokrivaloto na glavata v carkva moze da si otvorish na Parvo poslanie do korintiani 13,14,15,16.Vizdam che obviniavash horata che chetat druga biblia .Pomisli da ne bi tvoiata da e razlichna ,zastoto chetesh bez vodachestvoto na SVIATIAT DUH.POKAI SE . BOG DA E S TEB..AMIN.
цитирай
76. ernest - Kakto vizdam mnogo si chel no da ne bi ...
08.12.2011 16:59
анонимен написа:
Kakto vizdam mnogo si chel no da ne bi da stane kato v poslanieto na Apostol Pavel do Evreite gl.2;st.12,13,14.Zastoto ako ste vodish horata v istinata na slovoto ne triabva da vadish otdeni pasazi ot nego.i poneze mnogo si uveren s poznaniata si ot bibliata neka da si sluzim samo s neinite dumi, 1-parvo poslanie na apostol pavel do rimlianite 14gl. 4,10,11,12,13,Tova e otnosno Beni Hin.otnosno zenite dali da sluzat ili ne proceti si Deania na apostolite 2gl.17,18,st.Zastoto spored teb sa poslednite vremena a tam sa spomenati zenite. I posledno za pokrivaloto na glavata v carkva moze da si otvorish na Parvo poslanie do korintiani 13,14,15,16.Vizdam che obviniavash horata che chetat druga biblia .Pomisli da ne bi tvoiata da e razlichna ,zastoto chetesh bez vodachestvoto na SVIATIAT DUH.POKAI SE . BOG DA E S TEB..AMIN.


Пишете по темата, а не глупости. Това, че нещо там си мислите и жевеете с духовни заблуди съвсем не означава, че трябва да се обръщате към мен и да ми казвате какво да правя. Ако имате водителство от Светия Дух преди да решите да напишете нещо, защо не се обърнете първо към Него и не Го попитате кой е прав и дали това, което пиша е от Бог. Преди около 4 години Светия Дух специално ми забрани да се моля за Бени Хин!!! Почетете си и малко раннохристиянска литература, за да си изясните някои въпроси. Така ще знаете какво е било в ранното християнство наистина. Относно посочения стих:

"Още и на слугите Си и на слугините Си ще изливам от Духа Си. В ония дни ще пророкуват." (Деяния 2:18)

Точно посочения от вас стих се използва манипулативно в хиндуистко-християнския ню ейдж култ Слугини и служители на последното време, в който членува Сюзън Хин и на този стих е изградено самото име на култа с център около гр. Джаспер.

В миналото жените са пророкували, то това си е нещо нормално. За тези неща няма значение полът, но не са взимали никакво място в ръководството на църквите. Не е имало нито апостолки, нито презвитерки, нито епископки. Жените не са поучавали в църквите, но пък са пророкували всички, които са имали пророчески дар от Бога, включително и деца, което означава и момиченца! Не случайно до XIX век не е имало жени проповеднички в църквите. Как е станало това можете да научите от последната глава на книгата ми "Лъжата за св. Валентин".

Ето ви и стихове в които се казва, че жените са пророкували:

"Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог. Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамва главата си. А всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамва главата си, защото това е едно и също, като да е с бръсната глава. Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива. Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа. (Защото мъжът не е от жената, а жената е от мъжа; понеже мъжът не бе създаден за жената, а жената за мъжа). Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите." (1 Коринтяни 11:3-10)

Библията ни задължава да изобличаваме, но тъй като някои хора използват думата "съдене" неправилно в коментарите си в този постинг (мислех, че вече сме минали тази тема - четете предишните коментари, да не тъпчем на едно място) ето какво казва апостол Павел във връзка с някои грешници от църквите:

"Защото аз, ако и да не съм телесно при вас, но като съм при вас с духа си, като че ли съм при вас, - осъдих вече, в името на нашия Господ Исус, оногова, който така е сторил това, (като се събра моят дух с вас заедно с властта на нашия Господ Исус), да предадем такъв човек на сатана за погубване на плътта му, за да се спаси духа му в деня на Господа Исуса." (1 Коринтяни 5:3-5)

"Това заръчване ти предавам, чадо Тимотее, според пророчествата, които първо те посочиха, за да воюваш съобразно с тях доброто войнствуване, имайки вяра и чиста съвест, която някои, като отхвърлиха отпаднаха от вярата; от които са Именей и Александър, които предадох на сатана, за да се научат да не богохулствуват." (1 Тимотея 1:18-20)

"Защото каква работа имам да съдя и външните? Вие не съдите ли вътрешните? Външните съди Бог. Отлъчете нечестивия от самите вас." (1 Коринтяни 5:12)
цитирай
77. michaelapld - Бог ще въздаде справедливост!
25.01.2012 00:39
Изобщо не мисля, че е ваша или наша работа да се месим в живота на Бени Хин. Като християни трябва да работим на Божията нива, а не да потъваме до безкрайност в Богословски спорове, защото Бог така или иначе не ни е дал да знаем всичко. А относно посяването - ##И обърнете внимание, че това са пари взети от дарители, много от които излъгани да "посеят" пари при него с надеждата, че ще им се върнат десетократно увеличени като при банка. ##
Само да поясня нещо: Ние не посяваме, за да сме после десетократно или стократно благословени, а сме благословени, защото посяваме. Едно такова мащабно служение не може да се задвижи, ако никой нищо не дава и всеки гледа в на Бени Хин джоба. Ние сме тяло и едни ще сеят, а други ще жънат. Само внимавайте да не се окажете и Богопротивници... Сърцето ми се свива, когато гледам как християни си издират очите, а милиони по милиони хора чакат някъде по този свят да бъдат достигнати от словото. Не си губете времето с глупости... Жетвата е изобилна, а работниците малко (Лука 10:2)
цитирай
78. ernest - Със сигурност Бог ще въздаде справедливост
26.01.2012 10:04
Жал ми е за теб да не разбираш елементарни неща и да се хващаш на лъжедоктрини. Най-добрите благовестители са Свидетелите на Йехова, но това не ги прави най-добрите християни. Всеки може да благовества нещо си, но важното е какво точно се благовества, защото как може някой, който не е спасен да спаси другиго. Писано е:

"Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени. Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата." (Матея 15:13-14)

Благовестието за Христос и спазването на Божиите заповеди са основно нещо за истинските християни. Когато се благовества друго евангелие с отклонения и фалшиви доктрини хората не отиват при Бог и ще бъдат "изкоренени" на съдния ден. Благословенията на Господ не могат да се измерват с пари. Преди 15 години заплатата на Бени Хин, която се взима от даренията и той сам си я определя се движила между половин и един милион долара, сега е над милион. Кой от апостолите и ранните християни е бил милионер или е говорел за придобиване на несметни богатства както алчния Бени Хин? Освен другите лъжи, Бени Хин предлага шалове "привличащи просперитета" на наивниците. Да някои християни могат да бъдат и добре финансово, но това не трябва да е цел в живота им и съвсем не е определящ фактор дали са благословени или не.

цитирай
79. ernest - Eдна препоръчителна проповед
22.04.2012 19:52
Ще препоръчам една проповед на Дейвид Уилкерсън в София от Национална християнска евангелска конференция от 8 до 10 април 2005 г. озаглавена "Умът на Христос", която може да се види с линк http://www.youtube.com/watch?v=bz0y3MbAiDg
от 37-мата минута нататък казва:

"В България ще бъде нападната, ще се внедрят в нея през бъдещите дни проповедници на просперитета, които ще ви проповядват благовестието на просперитета. И ще дойде ден когато най-голямото изпитание пред църквата в България няма да бъде порнографията, няма да бъде прелюбодейството, а ще бъде пожеланието. Преследването на нещата от този свят. По-хубава кола, по-голяма къща, удобство в къщи, материални притежания. И всичко това ще отвлича погледа ни от Христос. Да ви кажа къде ще свърши. Един от най-известните проповедници на просперитета в Америка миналият месец по телевизията каза: "Чували ли сте за идването на Христос, че Христос може да дойде по всяко време?" Но той каза: "Забравете. Чували сте всичко това, но го забравете. Христос неможе да дойде докато не получите по-хубава кола, докато не получите по-хубава къща, докато не имате просперитет. Дотогава неможе да се върне Христос." И нарича това Божие слово."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665415
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031