Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 15:55 - Водата в Древнобългарската духовност
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 8345 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2016 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Водата е най-древната материя на сътворението и нашите деди Древните българи първите човеци на земята са го знаели. Ето защо те са кръстили водата на Богинята Майка на материята - Мара, откъдето по-късно са дошли думите море, мер, маре и така нат. за море в различните езици. Според Древнобългарското сказание за произхода на земята и вселената, първо е била водата, а след това от нея се е издигнала първата земна твърд / скала, която дедите ни нарекли СуМер със значение "от морето". У нас в Северозападна България има село Сумер, което е на поне 10000 години, както са и всички околни села - Оходен, Градешница и така нат. Там бяха открити и най-древните поселения, съдове и човешки скелети в света. Едва наското съвременните учени направиха "колосалното" откритие, че водата във вселената е по-стара от планетите.
- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=591523674300593&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

Велики вторник по стар обичай девойките извършват ритуално носене на "мълчана вода". По целия път от извора до дома, те не бива да проговарят. Вярва се, че така водата запазва чистотата и светостта си, придобива пречистваща сила и лековита способност.

Ритуалът с мълчаната вода е древен български обичай, а дедите ни са били наясно с информационните способности на водата още преди японския създател на филма "Тайната на водата". Цялата ни Древнобългарска култура е изградена в най-дълбоката древност - десетки хиляди години назад във времето, върху основата на водата, водните басейни, каменните ниши светилища със събираната планинска вода в тях. Водата е извирала от недрата на земята и е носела в себе си магията на Древнобългарската Богиня Майка и Създателка на Живота Ра / МаРа / БаРа / ПраМа. Дедите ни са вярвали, че ПраМайката Богиня е създала земята като живо същество, а хората са нейните деца, от земя направените.
Водата са считали за Божествена и затова са я кръстили ВоДа, което означава дадена (Да) от Божията същност (Въ/Ва/Вера) - ВъДа. Наричали са я дори с името на самата Прастара Богиня Майка - БаРа. Бара и днес означава река в някои райони на България. Река пък идва от Древнобългарския корен РаКа със значение Енергията (ка) на Ра. Държавата Ирак, град Ракка в Сирия например са директно именовани с българската дума река, защото и двете са разположени на река Ефрат (ВаРаТа / Верата).

Древните българи са считали водата за една от основните енергии, създали материалния свят. Те са смятали, че водата е по-стара от земята и се е намирала във вселената преди създаването на земята. Едва наскоро съвременните учени откриха това, което древните българи са знаели - че водата на нашата планета идва директно от водата на вселената, където тя съществува в газообразна форма. И че водата, която изпълва моретата и океаните на Земята е по-стара от самата планета. Защото Водата е Първична енергия, от която се образува материята. Тази първична Вода древните българи са обожествявали, като са я наричали Богинята на Първичната Вода ДанъВъ със значение Дадена Същност (Въ/Ва). И днес в Хиндуизма, най-старата действаща духовност, произлязла директно от древнобългарската духовност на Ведите, се почита Богинята Данъ на Първичната вселенска Вода.
У нас на Богинята на Водата е кръстена древната река Дунав. Друго известно име на Дунав е Данеб със значение Дан-Небе/Нъба, Даден от небето. Река Дунав със значение Даден от небето потвърждава моето виждане, че тази е една от реките на Едем, Библейския рай, който Бог е създал на Земята.

Когато водата извира в извора си тя е недокосната от хорските мисли и тревоги, тя е Божествена и силно енергийна от гледна точка на нейната божествена пречистваща сила. Тогава флуорид не е имало, незнайни корпоративни примеси не са добавяни в природната вода и дедите ни са били по-здрави и силни. Носили са водата от кладенеца само в медни, сребърни, златни или калаени съдове така, че нейната вибрация да се запази, а металното структуриране на водата според състава на съда дори да я засили.
Древнобългарското медно котле е служило на жреците на Богинята Майка като съд за пръскане с осветена вода хиляди години преди християнството и можем да го видим върху каменни стели по цялата земя.
image
На снимките ясно се вижда българското медено котле, използвано от жреците на древните българи при техните духовни ритуали - мистерии, изпълнявани по цялата земя, където Древните българи се разселили преди хилядолетия и дали началото на съвременното човечество.
Тези мистерии са нарисувани и в Еквадор, и в Месопотамия.

А тази снимка е на Древнобългарски кукер - жрец с Розета на ръката си и метално котле за свещена вода - каменна стела от времето на Хитите / Хетите / Гетите (Хората на Земята Ге), Древнобългарските заселници на земите на Турция.
image

Именно тези стели и статуи наемните терористи от Ислямска държава трябваше да унищожат в Ирак и Сирия по заръка на Световното задкулисие!

Християнският обичай на преливане на вода от котле, на пръскане за здраве на светена вода от котле е все още жив и той е съвременното продължение на Древнобългарската почит към Водата.

Днес наливаме водата си в пластмасови отровни бутилки, държим я в тъмни складове с лоша енергия и я купуваме с пари!

Освен Мълчаната вода, дедите ни са знаели силата и на Минералната вода, заредена с Майчината енергия на Богинята. Затова са улавяли тази минерална вода в ТеРМи, наречени на ТаРаМа - Тази Ра Майка Богиня.
Знаели са Дедите ни и силата на Слънчевата вода и са я събирали по планински върхове в каменни ниши, част от които днес наричаме погребални, макар и никога кости в тях да не се откриха! Тези ниши са били съдове за слънчеви и геомагнитни бани на дедите ни, за лекуване на кости, за успокояване на ума, за засилване връзката с Божествената майка.
image
И винаги край водните басейни, край минералните бани термите девойките са пеели ритуални песни в чест на майката Богиня ПраМа / Брама. Затова тези ритуални каменни бани са били наричани още и нимфеуми, по името на Нимфите, пеели в чест на Ма.

image

Думата нимфи е с Древнобългарски корен - НаМаПе, пее На Ма, Майката Богиня. Оттук е дошла и думата Нъмпея / Нимпея / Нимфея.
Известно ни е от историята, че нашите съседи днес, гърците, много са се постарали да изчистят и заличат връзката си с Древните българи Балазгарите / Балазгите техните деди, хората на Бога Слънце БалАз. Обеззвучавали са "п" като "ф", "б" като "ф" и много други езикови, и не само, манипулации. На Ма са пеели Нимпеите/Нимфеите, на ПраМа Богинята Ра е пеел и Орфей / Орпей, ОРаПеещият Древнобългарски мистик и Божи син.
image

На ПраМа е кръстена и Древнобългарската Богиня на Плодородието и Изобилието - Апродита / Афродита, която се е считала за Богиня на Нимфите. ПРо-Дита се състои от думите: Дата т.е. дадена от ПраМа, Прародителката на човечеството, наречена БаРа / Бра / Пра. В по-късни времена Апродита е отъждествена със Зорница или Звездата на Зората, наречена ЗаТаРа (Озари Тази Ра) / Зтара / Старата / Астарта / Ищар, Древната звезда на Богинята Майка.

Водата, на която Нимфите и Древнобългарските жреци са пеели религиозните си химни във възхвала на Пра майката Богиня, е била считана за свещена  светена вода. Наричали са я Пеяна или Светена вода. 

Древнобългарското почитание към Водата като към Божествена енергия е запазено и в християнския ритуал на кръщаването с вода.

Не случайно Йоан Кръстител е кръщавал с вода - този обичай е запазен от Древнобългарските духовни ритуали на кръщаване в дух и пръскане / къпане / обливане със свещена вода. Дедите ни са наричали тези Древнобългарски духовни ритуали Мистерии и те са били ритуали на посвещаване в Духа на ПраАза, Бога на Първичния Дух на Древните българи.

Такъв мистериозен обичай, свързан с водата е и Водици.
image

На Водици в два последователни дни се къпаят мъжете и първите мъжки рожби , а на втория ден жените и първите женски рожби. След това с тази къпана вода се поливат градините. Така дедите ни са се зареждали с Божествената енергия на водата, която са считали за пряката си връзка с Богинята създателка БРа / Пра. За дедите ни окъпването с вода в извори и водни басейни е било необходимото умиване след така наречените лоши, скърбящи дни. Такива дни са били считани Поганските дни или още наречени Мръсните дни около Коледа, Зимното равноденствие, когато Слънцето е било най-слабо и се е зараждало наново за новата си годишна обиколка. Слънчевата светлина е най-слаба, дните най-кратки по време на Поганските дни, а отрицателната енергия у земята и хората се е засилвала. Умиването е връщало Божествената сила у човека.
Не случайно такова ритуално умиване са правели младежите и девойките на Светла сряда (Празна сряда) непосредствено след Великден. По този начин са умивали от себе си неблаготворните влияние на дългата зима, а в по-ново време, страданията по време на кръстните мъки на Исус.
Едновремено с умиването, дедите ни са пеели, танцували ритуални песни и танци. - http://www.blitz.bg/news/article/409734
Песните, танците и хората във водата са част от ритуала на къпането.
Обичаят Водици е толкова древен, колкото е древен и българинът. А българинът е най-древният човек на земята. От онези първи човеци древните българи мъдреците, които са живеели в пълно единство с природата. И са знаели силата както на водата, така и на хорото като древнобългарска йога, така и на човешкото същество. И са разнесли българите хорото си по цялата земя, където се разселили след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. Ето защо хорото се играе като Ора чак на Великденските острови, а и в Южна Индия Тамил Наду.

image

Играело се е хорото на Древните българи и от техните наследници в Перу (БаРа / Беру / Перу е името на Древнобългарската Пра Майка Богинята създателка).
image
На тази каменна стена е изобразено племето Моче (Маче означава Човек (Чъ) на Майката Богиня) да играе хоро под звуците на музикални инструменти досущ като нашите скални рисунки от пещерата Магурата. Рисункиите в Магурата са на 43 000 години и те са началото на Древнобългарската Каменна Цивилизация, която по-късно заселва цялата земя.  Знае ли са силата на Водата Древните българи - и са пълнели скалните си светилища с вода, та да я огряват и звездите, и слънцето, и луната. И да я наричат с Божественото присъствие. А после са пиели Българите от тази вода, и в нея са се заричали на Бога Отец ПРаАза и Неговата Света Троица - Богинята майка МаРа с Младенеца Бога Слънце Балаз или още наричан СебАзи, Бога на Вътрешното слънце Душата.


Изглежда и Исус да е почитал Ма Богинята Майка на Древните българи и нейните празници. Затова не случайно именно на този ден Велики вторник Исус е разказал Притчата за девойките, очакващи своя жених.
Великден като християнски празник е продължение на Древнобългарските духовни празници на Пролетното равноденствие и съпътстващото го пълнолуние, които от своя страна са били празници на Богинята Майка, на Женското начало, на Цъфналото моминство, на Любовта между мъжа и жената и на Зачатието - все природни събития на Новия живот! Исус се явява личен изразител в християнството на този Нов, възкръснал след дългата зима живот. Самия Исус обаче е спазвал духовните закони на дедите си Древните българи, просветлените мъдреци, първите човеци на земята. И е почитал Древнобългарските пролетни празници на жената Богиня.
Христос е арамеец, а арамейците са потомък на скитите, скитащите Древнобългарски племена, занесли Слънчевата си духовност и вярата си в БаЛ Богинята на светлината и нейния син Бог СебАзи Бог на човешката душа. Затова и фарисеите са разпънали Исус на кръст, тъй като кръстът е символът на Сурва, изгряващото слънце!
Христос християнин не е бил, църква не е създавал, с църковен сан никога не се е окичвал.
Христос е спазвал духовните закони на дедите си Древните българи, просветлените мъдреци, първите човеци на земята.
Христос никога не е нравоучителствал нито морализаторствал. Това го правят само политиците!
Той е говорил с притчи, разбираеми за всеки и е споделял собственото си разбиране, споделял е себе си.
Казал ни е: "Божието царство вътре във вас е!"
Дедите ни са наричали това Царство Бог на Човешката душа СебАзи, защото са знаели, че душата ни е Божествена и е храм на Бога.

И до днес Българите са верни на Божествената си душа и не я продават за пари, не убиват, не насилничат, на чуждото не посягат, завоевателни войни не водят, чужди деца не крадат, хорските домове не разсипват.
Много ги е страх медиите от всяка проява на българския патриотизъм! И се чудят как да омаловажат, изкепазят геройството и древния ритуал на тези храбри мъже

Крайно време е медиите да разберат, че българинът е човек с достойнство, с любов към родината си и към корените си! В противен случай ще бъдат изметени от страната ни заедно с външните си работодатели...

-
https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11266-древният-български-народ-–-основоположникът-на-ведите-аюрведа-и-йога/

- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11913-%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B4%D1%80e%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/
- http://aliya.blog.bg/history/2015/12/25/chestita-koleda-na-mlada-boga-s
urva.1417535




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015530
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031